GO Magazine

Facing

Ja na wat er 6 mei gebeurt is, kun je haast niet anders dan het FACEN van de realiteit.

De wereld gaat niet de goede kant op, en nu betreft het Nederland, het ergste is nog dat het niet 1 persoon aangaat, nee de hele bevolking krijgt dit op zijn dak..!

Ik weet heel weinig van politiek, ik heb wat lessen gekregen op maatschappijleer, over hoe ons politieke stelsel er uit ziet; hoe het gaat met verkiezingen; 1e kamer, 2e kamer. Ja, dat snap ik allemaal wel. Ook het besluitvormingsproces hebben we uitgebreidt besproken, daar wordt je ook echt niet vrolijk van als ik daar aan terug denk. Hoeveel procedures een wetsvoorstel moet doorgaan om daadwerkelijk realiteit te worden is echt niet normaal, het gaat in circels net zo lang tot de meerderheid het eens is met elkaar en wat gebeurt er dan met de mensen die het er niet mee eens zijn?

Al die regels en wetten is dat dan de enige manier om structuur in de samenleving te brengen en te houden. Is dat dan echt nodig? Is dat de manier om in vreder te kunnen samenleven?

Kennelijk, anders zou iedereen maar domweg zijn eigen gang gaan, wat op zich niet het grootste probleem is, want het meerendeel begrijpt het wel, die hebben die regels niet nodig. Die zijn goed opgevoedt, door goede mensen, die de juiste normen en waardes hebben overgebracht.

Nee het gaat om dat kleine deel, die uit verschillende beweegsredenen hun recht proberen te halen, het kan te maken hebben met geloof, milieu, dis-acceptatie, zelfs om nix. Dat is toch erg. En dan denk ik bij mezelf, hebben die mensen dat geen juiste mensen om zich heen gehad en onjuiste dingen wijsgemaakt, of misschien heeft het met cultuur te maken, en weten ze gewoon niet beter, hebben ze nooit vrienden gehad.

Maar ja, dat hebben we door de jaren heen geleerd, de geschiedenis herhaald zichzelf, keer op keer, tot we dingen snappen, zo word de mens wijzer.

Voorheen loste we dingen op door te vechten, en elkaar op te eten, dat zit dus in onze aard. Wanneer zijn we dan eigenlijk gaan inzien dat eigenlijk niet goed is? Dat vraag ik me af.

Wie zegt dat vechten nix oplost? Ik bedoel het is niet mijn manier, maar als je ergens makkelijk van af wil komen, dan is dat de manier, of niet? Ik probeer hier trouwens echt niets goed te praten, maar ik zit terug te redeneren hoe dingen in elkaar kunnen zitten.

Hoe kan het dat we ons nu niet meer zouden kunnen voorstellen dat nog maar een paar eeuwen geleden we dingen oplosten door mensen op te hangen en mensen op een plein neer te zetten en ze te bekogelen met rotte tomaten en eiren en weet ik het allemaal.

Omdat we misschien niet altijd met onze gevoelens kunnen omgaan? Dat dat toen de enige manier was om pijn te verzachten, door anderen pijn te doen. Gelukkig weten de meeste nu beter en kunnen we over dingen praten. En kunnen we luisteren, en elkaar accepteren. Toch weet ik van mezelf dat ik het ook moeilijk vindt om tot 10 te tellen. Bijvoorbeeld als alles niet volgens plan verloopt en mensen die dicht bij mij staan dan te veel voor mij kunnen staan, kan ik nogal bot uit de hoek komen. Die mensen staan dan voor een blok, die weten niet wat er aan de hand is. Die twijfelen aan zich zelf en vragen zich af: “ligt het aan mij”? en dan moet ik alles opzij zetten om duidelijk te maken dat het aan mij ligt of aan de situatie. Hmmm… toch wel intressant… Je moet je leren beheersen in situaties, maar wat doe je dan met zo’n gevoel, want dat blijft toch?

Tegenwoordig hebben ze daar oplossigen voor, je kunt gaan sporten en lekker stoom af blazen; je neemt een huisdier om lekker met je hond door het park of bos te rennen; je gaat in een club flink uit je dak; of je koopt ergens illegaal een pistool en knalt iemand overhoop!

DAT GAAT TOCH TE VER!!???

Dat dat mogelijk is, met het RECHT VAN SPREKEN als eerste in ons WETBOEK, dat waar andere landen nog voor vechten, voor FREEDOM OF SPEACH! Daar mag je een feest voor geven, maar niet iemand door ze hoofd knallen! Ookal ben je het niet met hem eens!

Ik zei eerder al dat ik niet veel van politiek weet, en ik heb wel van elke partij een soort van beeld, maar ik weet niet precies wie wat zegt en wat mij aanspreekt. Ik weet wel dat na deze gebeurtenis, ik zeker mijn stem ga laten horen bij het STEMBUREAU, het kost maar 1 seconden om dat knopje in te drukken. We noemen onszelf een democratie terwijl minder dan de helft stemt. TERWIJL HET GEWOON MAG EN KAN! Ook iets ABSURDS!

Maar goed dan denk ik weer het is goed dat iemand zoals PIM (rust in vrede) voor zoveel opschudding heeft gezorgt, het is jammer dat hij aan zo’n tragisch einde is gekomen. Maar hij heeft mee en misschien is dat wel wat hij altijd gewilt heeft dat hij mensen aan het denken heeft gezet, en zoals mij en waarschijnlijk de rest van Nederland (ookal heb ik niet het hele verhaal gevolgt) een heleboel vragen naar boven zijn gekomen, zoals: wat wil ik? waar sta ik voor?

Ik weet wel wat ik wil en ik denk ook wel te weten waar ik voor sta.

Ik wil dat iedereen, de hele wereld begrijpt dat we hier niet zijn op deze wereld om ruzie te maken, of om elkaar af te maken omdat we het niet eens zijn met elkaar, in welke situatie dan ook.

We are here to ENJOY, LEARN, TO LOVE en WE’RE HERE FOR THE MUSIC!!!

Ik stel voor dat elke organisatie, iedereen die maar de mogelijkheden ziet om het goede nieuws te vertellen, meteen aan de slag gaat! We mogen feest vieren en iedereen mag erbij, ARABIER, JOOD, CHILEEN, HOMO, LESBO, TURK, MARROKAAN etc. (het spijt me dat ik ook meteen met etnische minderheden kom opzetten, maar jullie begrijpen toch wel wat ik bedoel?!) Al moeten we de hele wereld op zijn kop zetten, het moet lukken!!!!

En vooral op feesten kun je een boodschap brengen, OMDAT het gemengd is met verschillende soorten en culturen, OMDAT muziek universeel is en omdat het van iedereen is! Doe het! Het gaat hier om de toekomst en wij kunnen het doen! SAMEN!

Ik klink als een soort van GODMAGWETENWIE, maar het is wel zo, of niet? Ik ben benieuwd…