GO Magazine


Machine Times in Rotterdam

Van 14 t/m 26 november 2000 wordt in Rotterdam het DEAF festival ‘MACHINE TIMES’ georganiseerd. Dit zijn een aantal tentoonstel- lingen, optredens, lezingen en een symposium. 17 November is er een feest in Now & Wow met oa. Speedy J. http://www.v2.nl/deaf

Lees meer

Powerzone geopend

26 december as. opent The Zone in de Daniel Goedkoopstraat 1-3 in Amsterdam. Deze nieuwe club van oa. Vandy O’Mall heeft een capaciteit van 5000 man en een 22-uurs vergunning.

Lees meer

Beat 4 Beat

Beat 4 Beat is een klein nevenproject van Four In Trance. De bedoeling is niet om feesten te geven, maar om DJs en andere (electronische) muzikanten beter te promoten door hun aanwezig- heid op de website. Ook komt er in de nabije toekomst een klein online radiostation, om deze muziek ten gehore te brengen.

Lees meer

Creative Elements

Via het nieuwe boekingskantoor Creative Elements kunnen DJ’s als Jeroen Flamman, Laszlo Folgerts, Sergio, Justin, en Franco ge- boekt worden. Van elke DJ is meer informatie op te vragen via de website. Naast een boekingskantoor staan ook party- en label- activiteiten gepland.

Lees meer

Deep Dish in nieuwe club Eve

Sinds 1 december 2000 is de Marcanti te Amsterdam elke vrijdag de thuishaven van club EVE. Organisator en resident DJ Erick-E zal vanaf januari elke maand vele gerenommeerde producers en DJ’s hun set in EVE ten gehore laten brengen, te beginnen met Deep Dish, die morgen (12 januari) acte de presence zullen geven.

Lees meer


Awakenings Festival

Het Awakenings festival wordt gehouden op 25 augustus 2001, van 11.00 tot 00.00. Locatie is recreatiegebied Spaarnwoude in Noord-Holland. De organisatie is totaal in handen van Monumental, en er is dus uiteinde- lijk voor gekozen niet met een andere organisatie samen te werken. Het wordt een compact festival met zoals het er nu uit ziet twee tenten en een open podium.

Lees meer

Sea-Son Royal House

Met Koninginnedag wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam een geheel verzorgd feest georganiseerd. Voor een toegangskaartje (fl. 175) krijg je gratis entree, 5 drankjes, hapjes, fruit en toegang tot alle acts. DJ’s zijn onder andere Marcello, 100%Isis, Tiesto en Mark van Dale.

Lees meer

Localchat in Danssalon

In de Danssalon in Eindhoven wordt op zondagavond 11 februari het fenomeen LocalChat geintroduceerd. Met deze dienst kun je SMS berichten versturen naar een 06 nummer, die vervolgens op schermen worden geprojecteerd.

Lees meer

Qlubtempo

Vanaf 24 februari wordt elke laatste zaterdag van de maand een nieuw feest georganiseerd in de Hemkade: Qlubtempo. Resident DJ is Jon the Dentist.

Lees meer


Xpander geeft 300 kaarten weg

De website xpander.nl geeft 300 kaarten weg voor de launchparty van het progressive label DEEP. Dit feest stond overigens verkeerd in onze agenda: het is niet in de Tagrijn maar in Cozmik. Voor meer informatie en natuurlijk de kaartjes check http://www.xpander.nl/

Lees meer

Motel Mozaique in Rotterdam

Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa verrijkt dit jaar het festivalklimaat met het tweedaagse festival Motel Mozaique nt.rs op 30 en 31 maart. Het is de opening en eerste editie van Motel Mozaique - een reeks van drie unieke evenementen verspreid over dit jaar – en biedt een weekend lang een unieke mix van pop, dance, theater en beeldende kunst. Ongetwijfeld het meest opvallende is dat het publiek daadwerkelijk kan overnachten in kunst. De producenten zijn R2001, Nighttown, Rotterdamse Schouwburg en TENT.

Lees meer

RAVE in Now & Wow

RAVE is een serie experimentele visuele evenementen in de Rotterdamse Now & Wow. Deze worden georganiseerd in samenwerking met Kozzmozz. Zie de lineup in de partyagenda.

Lees meer

Free Friday in de DansSalon

De Eindhovense club richt zich voortaan met haar Free Friday op de jongere bezoeker en vraagt op die vrijdagavonden geen entree. Dit geeft de jongere doelgroep de kans om kennis te maken met het uitgaan in een discotheek. Aan de bar geldt: twee halen, een betalen.

Lees meer

Panama

Vrijdag 23 maart wordt theater/nachtclub/studio/cafe-restaurant Panama geopend, gelegen aan het IJ in Amsterdam. http://www.panama.nl/

Lees meer

Dancevalley on Ibiza

Vanaf 15 juni is Dancevalley weer te vinden in Amnesia op Ibiza. De lijst met namen is lang en niet compleet: Dave Clarke, Billy Nasty, Dave Angel, en meer uiteraard. Dancevalley organiseert busreizen naar en van het party-eiland. http://www.dancevalleyonibiza.com/

Lees meer

DV en HQ op Ibiza

We meldden het je al enkele nummers geleden: Dancevalley gaat weer naar Ibiza. Van 15 juni t/m 14 september verzorgen zij de vrijdagavond in Amnesia. HQ gaat van 28 mei t/m 17 september de maandagavond invullen in Club Eden.

Lees meer

Onderzoek naar housescene

Mark van Asten, vierdejaars student aan de Fontys hogeschool in Eindhoven (Nederland), is bezig met een onderzoek voor een bedrijf dat zich bezig houdt met entertainment in de housescene. Hij verstuurt zijn vragenlijst per email. Wil je meedoen, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Lees meer


Geen Labellands meer

Van love2party kwam het bericht dat de Labelland in Maastricht de laatste wordt. Chesterfield mag op deze manier geen feesten meer sponsoren.

Lees meer

Lineup Awakenings Festival

De line-up is bekend gemaakt en is uitzonderlijk sterk. Er zijn maar weinig grote namen uit de techno-wereld die niet aanwezig zullen zijn! Check de party-agenda of http://www.awakenings.nl/

Lees meer


ID&T opent restaurant

5{n der Helststraat 42 in de Amsterdamse Pijp heeft ID&T een restaurant geopend. Het restaurant, Madame Jeanette, biedt drie menu’s. De menu’s (vlees, vis, vega) zijn samengesteld aan de hand van het aanbod en dus dagvers en gevarieerd. De inrichting is nu eens niet strak en wit maar voorzien van hout, marmer en details in warme kleuren. De zaak is nu twee maanden open.

Lees meer

Loveparade naar 21 juli

Het Duitse megafestijn Loveparade kon niet op de geplande datum ge- houden worden. Een opposerende actiegroep had op die dag het centrum van Berlijn al ‘besproken’ en twee betogingen op 1 dag was niet moge- lijk. De Loveparade is daarom een week verschoven naar 21 juli. Voor meer info kijk je natuurlijk op http://www.loveparade.de/

Lees meer

Designers do Denim voor het AIDS fonds

Op zondag 27 mei wordt in Cafe d’Anvers Designers do Denim georga- niseerd. De opbrengst van deze avond gaat naar het AIDS fonds. Die avond worden om 18:00 uur exclusieve jeans van Belgische couturiers geveild in Campo & Campo. De DJ’s voor de avond zijn King Britt, Jef K, Prinz, Smos & Baby Bee. Hans Dulfer is er ook bij. Kijk voor meer info op http://www.designersdodenim.com/

Lees meer

Nile Rodgers doet keynote tijdens Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event heeft Chic-gitarist en befaamd producer Nile Rodgers uitgenodigd voor een keynote interview tijdens het komende ADE, dat plaatsvindt van 15 – 17 november 2001 in Amsterdam. Rodgers’ keynote is een onderdeel van het ADE-dagprogramma. Andere panelonder- werpen zijn The Life of a Hit Record, Dutch Dance Charts, Remarkable Marketing Concepts en Territory Focus Meetings Germany & USA. De demopanels, die in de editie van 2000 voor levendige taferelen zorgden, zullen ook in 2001 weer plaatsvinden.

Lees meer

The Ticket Nightlife Awards

Op vrijdag 22 juni beloont The Ticket in Who’s Who’s Land in Brussel het beste, coolste en hotste wat er in het Belgische nachtleven te beleven valt. http://www.theticket.be/

Lees meer

Stars & Stripes

“House Music Of America” is een nieuw concept in het leven geroepen door SOULMgmt, het Brusselse deejay booking agentschap. Voor de eerste editie die zowel in de Who’s Who’s Land als in Cafe d’Anvers werd gehouden op 3 juni jl. was DJ Disciple uitgenodigd.

Lees meer

Solipse Festival

Heb je dit jaar geen zin om naar Ibiza te gaan en wil je een positieve spirituele bijdrage aan de wereld als geheel leveren? Ga dan naar dit Zuid-Afrikaanse festival van 18-25 juni. http://www.solipse.com/

Lees meer

Earthquake begint Chillnight

In Rage (voormalige Cozmik) in Rotterdam is Earthquake Agency sinds 9 juni een chillnight begonnen. Kernwoorden zijn huiskamer, zitzakken, thee, en “relaxte party people”. Kijk op http://www.chillnight.nl/

Lees meer

Sensation uitverkocht

Sensation, het door ID&T georganiseerde feest dat op 7 juli as. in de Amsterdamse Arena wordt gehouden, is binnen 3 weken uitverkocht geraakt.

Lees meerWin tickets voor Awakenings Festival

Op de website van Awakenings kun je wekelijks 2×2 guest tickets en 2 special guest tickets winnen met het festivalspel. Door het spel te spelen weet je direct welke dj’s en artiesten op welk podia staan op 25 augustus in Spaarnwoude.

Lees meer

Olympia's Backspin DJ contest

Op donderdag 5, 19, 26 juli en 2 augustus zal in Nighttown de Olympia Backspin DJ Contest gehouden worden. De Backspin DJ Contest is een wedstrijd waar jonge, nog onervaren talentvolle DJ’s de kans krijgen om in Nighttown voor publiek te draaien.

Lees meer

Now & Wow moet weg uit Lloydstraat

Omdat er in de loods appartementen komen, moet Now & Wow voor 1 januari 2002 hun spullen gepakt hebben. Het nieuwjaarsfeest zal waarschijnlijk het laatste feest zijn. Er zijn plannen om te verhuizen naar de oude Van Nelle fabriek, maar dat is nog niet zeker.

Lees meer


Party Reports opgenomen op de website

De party reports zoals die altijd in GO Magazine zelf te vinden zijn, zijn nu ook opgeslagen op onze website. Op de site zijn ze zowel individueel te benaderen en makkelijk – vanaf een overzichtelijke lijst – op te vragen. Zie http://www.gomagazine.nl/report.jsp

Lees meer

islander festival

Op zaterdag 18 augustus wordt Islander gehouden: een openluchtfestival op het kleine forteiland IJmuiden voor de Noordhollandse kust. Een keur aan nationale en internationale house dj’s, onder wie de Masters at Work, zullen optreden. http://www.downunder.nl/forteiland/

Lees meer

monumental reageert op dancevalley-ramp

Veel lezers mailden ons ongerust met de vraag of ze nog wel naar het Awakenings festival moesten gaan. Nou was voor veel mensen zowieso al niet duidelijk dat dat festival op een heel ander terrein is. Maar desgevraagd geeft Monumental de volgende reactie: ‘Wij werken met marktleider Logistance in deze (voor de pendelbussen, red.) . Boven- dien hebben we 85% minder bezoekers en zitten we op een ander terrein vlakbij Halfweg!’. Het maximale aantal bezoekers is vastgesteld op 12.500.

Lees meer

Food opent nieuwe clubavond in Brussel

Vanaf 1 september aanstaande strijkt de Belgische party-organisatie Food neer op de Henri Maussstraat 25 in Brussel. Elke zaterdag geven de vaste Food dj’s acte de presence, aangevuld met nationale en internationale namen. De eerste avond bijten Raoul en Geoffroy het spits af. Zie voor de dagen daarna de clubagenda.

Lees meer

Club Risk begint webcasts

In navolging van andere clubs begint nu ook Club Risk met een wekelijk- se webcast vanuit de Winkel van Sinkel in Utrecht. Zaterdag 11 sep. gaat de eerste testuitzending de lucht in. http://www.clubrisk.nl/

Lees meer

I Love Techno

De eerste namen zijn bevestigd, zie de party-agenda. En natuurlijk de website http://www.ilovetechno.be/

Lees meer

Glamorama launch

Glamorama is een nieuw concept voor uitgaand Amsterdam en omstreken, genaamd naar het gelijknamige boek van Bret Easton Ellis over het rijke en snelle uitgaanswereldje met veel glamour en luxe. Het eerste feest zal plaatsvinden in Amsterdam op vrijdag 19 oktober in de Power Zone. Zie http://www.glamorama.nl/

Lees meer


nieuwe techno-avond in calypso

Voormalig bioscoop Calypso in het centrum van Rotterdam, bekend van de Calypso Tunes, begint in oktober met een nieuwe danceavond, pi, welke zich zal richten op underground techno. De avond heeft 13 oktober zijn premiere met Lady Aida (Rebel Bass), T!M (Grammar), Seutek (Brainstorm), McGregory (Grillig) en Ron Wood (Sister Moon).

Lees meer

Extrema in juridische procedure met Buma Stemra

De Zuid-Nederlands party-organisatie Extrema is al geruime tijd met Buma Stemra, de organisatie die muziekauteursrechten van Nederlandse componisten beheert, in conflict over de uitbetalingen. Extrema is van mening dat de standaardtarieven die gehanteerd worden, niet van toepassing zijn op housefeesten. Meer informatie op de website van Extrema: http://www.extrema.nl/buma_inleiding.html

Lees meer

Derde Planet Rock in Eindhoven

Op zaterdag 29 september wordt in Eindhoven de derde Planet Rock ge- houden met optredens van o.a. rapper Schoolly D. Er zijn graffiti- contests in de Witte Dame, een markt en een breakbeat workshop. Meer info op http://www.planetrock.nl/

Lees meer

Pete Tong op Radio 3FM

Sinds 2 september is BNN gestart met de nieuwe radioprogrammering op 3FM. Nieuw is o.a. wekelijks een uur van de Engelse Dance-DJ Pete Tong. Iedere zondag van 06.00 tot 07.00 uur hoor je zijn Essential Mix, zoals je die kent van BBC Radio 1.

Lees meer

Internetdisco in Wuustwezel

Het kon niet uitblijven: een internetdiscotheek “met gratis sms, chat en internet”. Op 8 september opent The Site haar deuren in het Belgische Wuustwezel. Meer info op http://www.the-site.be/

Lees meer


Fluctuations opent in Amsterdam

DJ Richard is begonnen met een nieuwe techhouse avond, namelijk Fluctuations in de Amuse op de Lijnbaansgracht tegenover de Melkweg. Inderdaad, in Amsterdam. Elke zondag van 17.00 tot later.

Lees meer

Planet Rock verzet

Het Eindhovense hiphop-festival Planet Rock is verzet naar 15 dec. Aanleiding is de aanslagen in de VS. Veel geboekte deejays hebben hun optreden afgezegd.

Lees meer

Aanslagen VS hebben invloed op internationale DJs

De recente aanslagen in de VS hebben gaten geslagen in de schema’s van veel internationale deejays. Een aantal organisatoren hebben hun evenementen afgezegd, waardoor bijvoorbeeld Derrick May, die normaal gesproken vele maanden vooruit volgeboekt is, nu in oktober volop tijd heeft.

Lees meer

nieuwe club fataal opent in leuven

Aan de Muntstraat 5 in Leuven is club Fataal geopend. In deze club wordt voortaan elke donderdag feest gevierd met bekende en minder bekende Belgische DJ’s. Zie de lijst met clubavonden.

Lees meer

artiesten op amsterdam dance event

Van 15 t/m 17 november aanstaande wordt het Amsterdam Dance Event weer gehouden. Het bestaat uit een dagprogramma in Felix Meritis en avondprogramma’s in veel Amsterdamse clubs, waaronder Escape, Melkweg en Paradiso. Bevestigde namen zijn onder andere Jeff Mills en Tim ‘Love’ Lee. Zie http://www.amsterdam-dance.nl/

Lees meer

live dance acts op access to amsterdam

Van 17 t/m 20 oktober wordt Access to Amsterdam georganiseerd. Op dit festival worden Nederlandse bands gepresenteerd aan de wereld. Qua dance zijn er optredens van Junkie XL, Zuco 103, Buscemi en Mimezine. Zie http://www.a2a.nl/

Lees meer

fashion rush

Tijdens Fashion Rush op donderdag 18 oktober aanstaande zal SeeSeeSee, een bedrijf dat jonge modeontwerpers assisteert in het verkopen van hun werk, tijdens de Rush clubavond de ontwerpen van vier ontwerpers presenteren.

Lees meer

full circle en o starten capital

De party-organisaties Full Circle en club O zijn een nieuwe organisatie gestart, genaamd Capital. Op 10 november wordt het eerste feest gegeven met onder andere Paul van Dyk. Zie de clubagenda.

Lees meer


chillnight in nieuwe locatie

Vanaf zaterdag 28 oktober wordt in de Rotterdamse Ministry of Dance de Chillnight gehouden. Deze avond, die in het teken staat van relaxte beats en, jawel, chillen, werd eerder gehouden in club Rage.

Lees meer

massive in groningen

Na drie jaar geen feest te hebben georganiseerd in Groningen, komt ID&T nu met Massive, dat 24 november in de Martinihal gehouden wordt. Men is van plan voortaan elk jaar terug te komen. Zie voor de lineup de party-agenda.

Lees meer

7 hours elke donderdag in cafe d'anvers

Het Antwerpse Cafe d’Anvers heeft haar donderdagavond herdoopt naar ‘7 Hours’. Ze wil hiermee een typische avond voor studenten nieuw leven inblazen. DJ’s zijn resident Prinz en een gast-DJ. Op 1 november is dat Jan van Biesen.

Lees meer

nieuw poppodium in amstelveen

Op 1 november gaat poppodium P60 open in Amstelveen. Elke maand organiseren zij Forecast. Op 9 november is de eerste editie met DJ’s Erick E, Marco V en JP. Zie de party-agenda. http://www.p60.nl/

Lees meer

nieuwe organisatie Everybody

Het is druk in clubland. Sander Kleinenberg en Stef Vrolijk zijn de organisatie Everybody begonnen. Het eerste feest wordt gehouden op 14 december in de Rotterdamse Off Corso. Zie de party-agenda.

Lees meer


Fame sucks

Een nieuwe organisatie is opgestaan in Belgie onder de naam Fame Sucks. Zij beogen Deephouse en Disco te promoten middels een vaste avond in de Brusselse Lounge Club. Zie de party agenda en de site http://www.famesucks.be/

Lees meer


Zillion blijft voorlopig gesloten

Op last van de Belgische justitie is de illustere Antwerpse club Zillion gesloten. De eigenaar Frank Verstraeten is opgepakt op verdenking van belastingontduiking. Zie het Zillion-dossier op onze website http://www.gomagazine.be/dossier/zillion/

Lees meer

Awakenings 16/11 en 17/11 afgelast

Nadat er vorige week een bezoeker bij een party in het Hoekloosgebouw onwel werd afgevoerd, heeft de gemeente Amsterdam besloten de slui- tingstijd voor dit pand strak op 04.00 uur te houden. Dit is voor Monumental reden de geplande feesten af te gelasten. De eerstvolgende Awakenings is nu op 7 december in de Now & Wow.

Lees meer

wie is de beste turntablist

Tijdens het Amsterdam Dance Event, waarover je in dit nummer verderop meer leest, wordt de eerste ronde gehouden van Turntablized. Tijdens deze competitie is het de bedoeling in drie minuten zoveel mogelijk trucks met de decks uit te halen. De tweede ronde is tijdens de Grote Prijs van Nederland, de finale is 23 december in Paradiso.

Lees meer

nieuwe breakz-clubavond in waterfront

Vanaf 10 november elke maand in club Waterfront: Substance. Een avond die zich zal richten op nu-skool breakbeat. Naar eigen zeggen een mix van drum ‘n’ bass, progressive en turntablism. Op de eerste avond is Stabilizer uit de UK gast. http://www.waterfront.nl/

Lees meer

nieuwe r'n'b avond in de mazzo

Elke eerste zondagavond van de maand is het WAX in de Mazzo. Naar eigen zeggen een r’n’b avond waar nu eens niet de champagne in over- vloed aanwezig is, maar schaafijs en gezelligheid. De muziek heet dancehall, hip-hop en r’n’b te zijn en residents zijn Precise en Waxfiend.

Lees meer

cd presentatie now & wow

Op 17 november, tijdens de maandelijke Speedfreax avond, wordt de nieuwe Now & Wow CD gepresenteerd. Het is een dubbelcd, waarvan één cd gemixt is door Joost van Bellen en de ander door Benny Rodriguez. Op de avond zelf komt, naast het voornoemde duo, ook DJ Sneak draaien.

Lees meer

anthony rother in mazzo

De bekende Duitse producer Anthony Rother komt 28 november naar de Mazzo voor een live optreden. Op deze speciale editie van Elechicks zullen naast hem Sterac Electronics ofwel Steve Rachmad en DJ Steffi achter de draaitafels staan.

Lees meer

zaanstad overweegt verbod housefeesten na doden

De burgemeester van Zaanstad overweegt om grootschalige housefeesten in zijn gemeente te verbieden. Oorzaak hiervoor zijn de twee doden die vielen na verschillende feesten in de Hemkade. Een overdosering van de drug GHB werd beide slachtoffers fataal.

Lees meer

'politieagent mag geen xtc gebruiken'

Woordvoerders veroordelen het privé-gebruik van elke harddrug door medewerkers van de politie. Dit werd duidelijk na schorsing van twee politievrouwen, collega’s van twee agenten die in gezondheidsproblemen kwamen na drugsgebruik in de Hemkade. Eén van hen overleed aan de gevolgen van xtc-gebruik, zo is inmiddels uit sectie gebleken.

Lees meer

extrema organiseert lekker gelikt

Op 9 december organiseert Extrema in de Mezzo in Eindhoven (de Witte Dame) het ‘Lekker Gelikt’ feest. Een feestje waar lekker gedanst, gepraat en gegeten kan worden. Onvangst is om 17:00 uur en het diner start om 18:00. Het diner zal dan langzaam maar zeker een chaotische wending krijgen dat de kenmerken zal bevatten van een echt feestje. Zie de site http://www.gelikt.nl/

Lees meer

tiësto sluit solotour af in twee-jarige kremlin

Vrijdag 7 december sluit Tiësto zijn solo tour af in het Amsterdamse Cubic. Het feest is in de voorverkoop uitverkocht, maar tijdens de komende Kremlin zijn nog kaarten te koop. De dag na het optreden van Tiësto viert Kremlin haar tweejarig bestaan met onder meer Billy Nasty en Jel Ford. http://www.kremlin.nl/

Lees meer


Qlubtempo #10 verplaatst

Naar aanleiding van de uitspraak van burgemeester Vreeman van Zaanstad heeft organisatie Q-dance besloten het geplande evenement van 24 november te verplaatsen. Het wordt nu gehouden op woensdag 26 december in de Music Hall in Amsterdam. http://www.q-dance.nl/

Lees meer

daft punk in de bioscoop?

Naar aanleiding van de videos Digital Love en Harder, Better, Faster, Stronger is Daft Punk bezig met een minifilm. Wanneer deze film uit- komt is niet duidelijk, wel dat de heren hun gezicht niet zullen laten zien (duh).

Lees meer

Fuse begint Revelation Night

Met ingang van zaterdag 5 januari 2002 begint de Brusselse club Fuse een maandelijkse ‘Revelation Night’. De lineup blijft tot het laatste moment een geheim en inkom is gratis voor 23.00 uur, daarna 7 euro.

Lees meer

meer hersenschade door xtc bij vrouwelijke gebruikers

Vrouwen lijken gevoeliger voor xtc dan mannen. In de hersenen van vrouwelijke gebruikers wordt meer schade aangericht dan in het brein van mannelijke gebruikers. Dit schrijven AMC-onderzoekers in een artikel dat 1 december verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Lees meer

jeugdhuis nijdrop houdt workshop sampling

Jeugdhuis Nijdrop in Opwijk (B) houdt op 27 december een vier uur durende workshop over sampling in popmuziek. De workshop wordt gegeven door Peter Clasen van Neven, een in binnen- en buitenland zeer gewaardeerde samplemeester. http://www.nijdrop.be/

Lees meer

Eerste editie Essent Awards

Energie-en kabeltelevisiebedrijf Essent heeft in november 2001 samen met de partners Nationaal Pop Instituut, Conamus, Mojo Concerts, Stichting Noorderslag en Televisieproductiebedrijf Double 2 het initiatief genomen tot de Essent Awards, waarbij jonge en talentvolle Nederlandse artiesten extra ondersteuning krijgen.

Lees meer

Synergy gaat niet door

Het evenement Synergy, dat op 22 december gehouden zou worden in het Mecc in Maastricht, is afgelast. Dit wegens een gebrek aan belangstelling.

Lees meer


Marcello viert 20-jarig jubileum

Op zaterdag 26 januari 2002 viert DJ Marcello zijn verjaardag én 20-jarig jubileum als DJ. Dit doet hij tijdens een Chemistry XXXL in de Escape in Amsterdam, waar hij 12 uur lang solo zal draaien.

Lees meerSound Architecture 14 december afgelast

De voor vanavond geplande Sound Architecture met Mark Broom is gecancelled. Wil je toch in Rotterdam uitgaan zijn dit de tips: Off Corso Sasha and Darren Emmerson (UK),

[email protected] with Samuel l Sessions ,
Waterfront with Stanton Warriors(UK) of
Bootleg Dj Cafe. Clone people.

Lees meer

Now & Wow doneert samen met Speedfreax 20 000 gulden aan het Aidsfonds

NoW&WoW heeft in samenwerking met Speedfreax Rotterdam/Amsterdam op Aids Memoirial Day 20.000 gulden voor het Aids Fonds opgehaald. Elke bezoeker heeft 2 gulden 50 extra op de entree prijs toegelegd, en NoW&WoW heeft dit samen met Speedfreax Rotterdam/Amsterdam verdubbeld. Later op de avond is binnen nog eens een inzameling gehouden waarbij bezoekers vrijwillig een extra donatie konden doen. Ook dit opgehaalde bedrag is door de organisatie verdubbeld.

Lees meer


Club Risk neemt Euro-maatregelen

In verband met de omschakeling op de Euro is het tijdens het oudejaarsfeest van Club Risk niet mogelijk om met guldens óf euro’s te betalen. In plaats daarvan moet met een speciale chipkaart afgerekend worden, die op de avond zelf te koop is. Ook zijn er geen toegangskaarten te koop aan de deur.

Lees meer


Gouden Kabouter Awards 2002

Het is weer tijd om personen te nomineren voor de DJ Fanclub Gouden Kabouter Awards. Ga naar http://www.djfanclub.nl/goudenkabouter/ en doe je best. De Awards worden in maart 2002 uitgereikt in de Paradiso in Amsterdam.

Lees meer

Psychedelic Circus oudjaarsfeest afgelast

De gemeente Utrecht heeft op het laatste moment de vergunning voor het Oud & Nieuw feest van Psychedelic Circus ingetrokken. Het feest aan de Tractieweg gaat dus niet door. Wie al een kaartje heeft, krijgt zijn geld terug via het voorverkoopadres.

Lees meer

Nieuwe garage clubavond in club More

Vanaf 4 januari wordt elke vrijdag in club More in Amsterdam de Glamore clubavond gahouden. Deze avond wordt gehost door Groovemaster Johnson (Bubble Club) en staat in het teken van US & UK Garage.

Lees meer013 komt met Local Clash CD

In de loop van 2002 brengt het Tilburgse podium 013 een CD uit van haar ‘Local Clash’ avond, waar lokale DJ’s een kans gegeven wordt hun talenten te vertonen.

Lees meer

Food begint R&B clubavond

In het Leuvense Musicafe aan de Muntstraat 5 begint Food een wekelijkse R&B avond. Op de openingsavond op 15 februari aanstaande zijn HMD, Slo’mo en Killa Tactics te bewonderen. Deze laatste is resident. Zie voor meer informatie de lijst met clubavonden.

Lees meer

Exposure of Sound heeft nieuwe website

De Rotterdamse organisatie Exposure of Sound, bekend van feesten in onder andere de Calypso, heeft een nieuwe website. Met uiteraard info over de feesten en een groot aantal partyfoto’s. Check http://www.exposureofsound.com/

Lees meer

Chris Liebing weg bij Cocoon

De Duitse techno DJ Chris Liebing laat zijn boekingen niet meer regelen door Cocoon, maar heeft alles nu bij zijn eigen label ondergebracht. Dit niet naar aanleiding van onenigheid, maar omdat zijn drukke schema nu makkelijker te organiseren is.

Lees meer


Nieuwe clubavond: Output

OUTPUT is een nieuw fenomeen in het Amsterdamse nachtleven. Bij elke editie staat een andere DJ van internationale allure centraal, die alle ruimte krijgt om zich in alle diversiteit te presenteren. Dat resulteert voor de fans elke keer in lange, kleurrijke sets, waarin de DJ zijn hele muzikale spectrum kwijt kan.

Lees meer

Rubber Visions van start

Ruben (Beatfreax) en Beee (voormalig dance-magazine.com) zijn een nieuw project gestart: Rubber Visions. Er is een website met daarop dance-info. Check http://www.rubber-visions.com.

Lees meer

Hemkade wordt Q-Base

De illustere club aan de Hemkade in Zaandam zal vanaf zaterdag 30 maart haar deuren weer openen. Zo heeft het college van Zaandam op 15 februari besloten.

Lees meer

ID&T wint kort geding over bezoekersaantal Trance Energy

Entertainmentbedrijf ID&T mag – net als vorig jaar – dertigduizend bezoekers toelaten tot het evenement “Trance Energy” in de Jaarbeurs te Utrecht op 16 februari a.s. De President van de rechtbank Utrecht heeft vandaag het besluit van Burgemeester Brouwer teruggedraaid. De door de Burgemeester gewenste inperking van het aantal bezoekers tot twintigduizend, is daarmee van de baan.

Lees meer


Masterclass game maken in Gent

De Verbeelding & Spirit vzw, een landelijke jeugddienst uit Gent, organiseert van 08/02/02 tot 15/02/02 drie simultaan lopende masterclasses: masterclass cartoons, masterclass game-devel en masterclass turntablism. Deze drie masterclasses moeten resulteren in een computergame.

Lees meer

Nieuwe clubavond in Eindhoven

Club Fresh wordt een nieuwe maandelijkse club avond in danceclub Hollywood in Eindhoven. De eerste Club Fresh zal plaatsvinden op vrijdag 25 januari 2002, en elke volgende op de laatste vrijdag van de maand.

Lees meer

Guy Ornadel tekent bij Black Hole

De nieuwe mixcompilatie van Guy Ornadel zal bij Black Hole verschijnen. Guy is het album, dat voor deze zomer moet verschijnen, momenteel aan het samenstellen. Een titel is nog niet bepaald, maar wel dat het een dubbelaar zal worden.

Lees meer

Bunk-tek bestaat vijf jaar

Net als Awakenings bestaat het Belgische Bunk-TEK dit jaar vijf jaar. Het wordt gevierd met een aantal feesten in en rond Glabbeek, de thuisbasis van de bunker.

Lees meer

Nieuwe hardhouse avond in the Q

Hardstyle is een genre dat momenteel erg in trek is. In landen als Duitsland, Italië en Engeland is deze muziekvorm een ware rage. In Nederland is deze muziekvorm, die voornamelijk uit Duitsland is komen overwaaien groeiende. Met zo nu en dan een hardstyle party in een verloren kraakpand snakte het publiek naar meer. Alle hardstylers krijgen hun zin. Onder de noemer Hardknox zal vanaf vrijdag 1 februari maandelijks een hardstyle-event plaatsvinden in the Q in Zwolle (NL).

Lees meer

Uitreiking Gouden Kabouter Awards 2002

Welke DJ heeft het slechtste kapsel? Welke club heeft de meest opdringerige toiletdames? Deze en nog veel meer onzinnige vragen worden beantwoord tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kabouter Awards. Er zijn ook prijzen voor winnaars in serieuze categorieën als Favoriete DJ, Beste Feest Organisatie, Favoriete platenzaak en Leukste nieuwe club.

Lees meer


Nieuwe editie Motel Mozaique

Dankzij het succes van Motel Mozaïque tijdens Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa, kan dit project voortgezet worden. Motel Mozaïque staat voor een combinatie van pop, dance, beeldende kunst en theater. De artiesten en het publiek zijn te gast in het Motel, dat een rijk en veelkleurig mozaïque aan verschillende kunstdisciplines toont. De artiesten worden uitgedaagd onbekende, nieuwe en bijzondere programma

Lees meer

Nationale Muzikantendag in Melkweg Amsterdam

De zesde Nationale Muzikantendag zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 1 juni in de Melkweg te Amsterdam. Bij deze zesde editie wordt veel aandacht besteed aan hoe een band of act in Nederland en daarbuiten een succesvolle carrière kan opbouwen. Daarnaast spitsen een aantal workshops zich toe op het maken van dance-tracks en op de ins en outs van het maken van filmmuziek en muziek voor commercials.

Lees meer
India en Pakistan ontmoeten elkaar in Antwerpen

De vriendelijke hype rond India liet ons bijna vergeten dat er in de regio een religieuze tijdbom tikt. Dit kruitvat van enorme religieuze tegenstellingen is onderwerp van een tweedaagse in samenwerking met het Engelse label Nation Records. De notoire aartsvijanden India en Pakistan komen elkaar tegen in Groot-Brittannië. Er is een bloeiende artistieke scène die wat voorbarig voorgesteld is als

Lees meer

Reactor start vaste techno-avond in Amsterdam

Amsterdam en techno zijn elkaar een beetje ontgroeid. Echte kwaliteitsfeesten in deze scene zijn in Amsterdam op een hand te tellen. Daarom start Reactor-events met ingang van 8 maart het gelijknamige, maandelijkse techno evenement REACTOR in de Powerzone te Amsterdam. Doel van dit maandelijkse concept is om de nog steeds groeiende groep technofans een vaste thuisbasis te geven.

Lees meer


Puschkin Residence in Rechter

Op vrijdag 1 maart 2002 is er weer een nieuwe aflevering van Puschkin Residence in de Rechter te Eindhoven. De doelstelling van Puschkin Residence is om een bepaalde club en haar resident dj’s in de spotlight te zetten.

Lees meerPopcentrale Dordrecht opent haar deuren

De Popcentrale is een nieuwe instelling die zich richt op muzikanten uit Dordrecht en omgeving. De centrale beschikt over een groot aantal oefenruimte, een opname studio en een café met podiumfaciliteiten. Daarnaast kan je bij Popcentrale cursussen en workshops volgen van de Popschool en kan je terecht voor advies en informatie over o.a. optredens en artiestencontracten/regeling.

Lees meer

Isis presenteert haar nieuwe CD in 5611

De Eindhovense club/kroeg 5611 zal op 22 februari, na een lange aanloopperiode, haar deuren openen voor het publiek. Op deze avond presenteert 100% Isis haar nieuwste CD. 5611 vind je aan het Stratumseind in Eindhoven.

Lees meer

De KGB installeert...

De KGB installeert wordt gehouden op 13 april in het Paard op Hol te Den Haag. Deze avond zal bestaan uit een beeld van wat er op dit moment speelt in de Haagsche subculturen, en dan niet alleen op muzikaal vlak. Uiteraard wordt de avond opgeluisterd met verschillende deejays (genre hard&dark jungle) en een liveset (Sensory Overload) , maar ook uit diverse 2D en 3D kunstwerken, performances en een filmvertoning, naast veejaywerk dat op de avond zelf ontstaat.

Lees meer


Rush bestaat één jaar

Vandaag, donderdag 7 maart 2002, bestaat Rush precies een jaar. Deze clubavond in de Escape, door de mensen van Chemistry, heeft die tijd deejays als Brian S, Roog, Marcello en Marysol verwelkomd, bijgestaan door de altijd luidruchtige Nicky Nicole.

Lees meer

Veronica samen met TMF en MTV

Veronica komt terug. De omroepvereniging die in 1999 afscheid nam van de Holland Media Groep en sindsdien met een comeback bezig is gaat op TMF uitzenden. Veronica voerde de afgelopen weken gesprekken met MTV Networks, eigenaar van onder andere de MTV-zenders, TMF en Kindernet. Uit deze gesprekken is een vruchtbare samenwerking voortgekomen.

Lees meer


Tweede editie Food Main Course

Het house en techno-evenement Food Main Course wordt op 10 mei 2002 voor de tweede maal georganiseerd, ditmaal in de Brabanthal in Leuven. De eerste editie in Wieze was muzikaal een succes, maar werd geplaagd door logistieke problemen. Er waren niet genoeg pendelbussen en er was ook te weinig vestiairepersoneel.

Lees meer

Drum 'n' bass in Item

In de Amsterdamse club Item wordt vanaf 29 maart elke maand een nieuwe drum ‘n’ bass avond. De avond is Pioneers gedoopt en wordt voorlopig elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd.

Lees meer

bbc zoekt feestbeesten

Eind april gaat de BBC in Nederland opnames maken voor het programma Choice World Clubbing. Dit programma belicht de dancescene van steeds een ander land. In 2001 zijn onder andere LA, Parijs, en Londen aan bod gekomen en dit jaar worden onder meer Toronto en Montreal, Los Angeles en Las Vegas en dus Nederland belicht.

Lees meer

Proper Beats en Jungle Terra slaan handen ineen

De Amsterdamse undergroundorganisaties Proper Beats (techno) en Jungle Terra (Jungle) hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk feest te organiseren. In 2002 zullen zes edities worden georganiseerd in de AMP Studio’s in Amsterdam, de eerste op 15 maart.

Lees meer

Diva Jocelyn Brown is terug

De internationale dancewereld zal binnenkort geconfronteerd worden met Stitch. Stitch heeft zijn krachten gebundeld met ‘queen of the scene’ Jocelyn Brown.

Lees meer


Explicit Sounds in de Mazzo

Op de woensdag is een nieuwe avond in de Mazzo in het leven geroepen. Elke tweede woensdag zijn er ‘Explicit Sounds’ een nieuwe nacht voor electronisch dance. Deejays tijdens Explicit Sounds zijn onder andere Steffi en Estroe.

Lees meer


Blueprints in de Rechter

Op zaterdag 30 maart vindt de tweede editie van Blueprints plaats. Blueprints zijn blauwdrukken van de muzikale gedachte van Shine Events. Shine wil evenementen brengen waarbij de kenner en liefhebber van kwaliteitsmuziek verwend wordt. Het motto is

Lees meerKonkrete in Amsterdam

In samenwerking met Cubic lanceert MAW op woensdag 8 mei een tweemaandelijkse technoavond in de Amsterdamse club aan de Jan van Galenstraat. Voor elke editie zullen Konkrete en resident Shinedoe een gerenomeerde buitenlandse club of organisatie uitgenodigen die samen met haar residents de beste nationale en internationale techno-dj’s zal ontvangen. Op 8 mei is de Gentse organisatie Kozzmozz te gast met Billy Nasty, Space DJ’z Steve Rachmad, Psychogene en Kozz. Edwin Bazen zal in de lounge een onvervalste house classics set laten horen. Later in het jaar zal Konkrete o.a. Tresor, Fuse en Bugged Out uitnodigen.

Lees meer

Hoofdprijs Grote Prijs Zuid Holland voor LUMC

ROTTERDAM – De multiculturele Wassenaarse groep L.U.M.C. heeft op zaterdag 16 maart de hoofdprijs in de categorie dance van de Grote Prijs van Zuid Holland gewonnen. Volgens de jury blonk hun muziek uit in kwaliteit en orginaliteit.

Lees meer

Heineken in zee met top DJs

AMSTERDAM – Zes vrouwelijke top-DJs hebben hun medewerking toegezegd aan Female Force – powered by Kriska. De zes, Marcella, Desray, Shinedoe, Astrid, Debrah en Natarcia, gaan de komende maanden touren door Nederland. Ze ondersteunen hiermee de introductie van Kriska, een combinatie van witbier, wodka en jus d’orange.

Lees meer

DJ Jean krijgt radio-programma op 538

HILVERSUM – Vanaf 29 maart krijgt DJ Jean z’n eigen programma op Radio 538. Onder de naam Madhouse zal zijn programma de vrijdagavond van Radio 538 nog meer dance power geven. Madhouse met DJ Jean zal iedere vrijdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur te beluisteren zijn.

Lees meer

Dance festival op Haagse Malieveld

DEN HAAG – Silly Symphonies en de Gemeente Den Haag organiseren eind juli een dancefestival op het Malieveld in de hofstad. Sound Architecture zal de programmering van een tent verzorgen. Namen van artiesten zijn onder meer Technasia en Starecase.

Lees meer

Roger Sanchez vier uur op Output

DELFTOUTPUT is een nieuw fenomeen in het Amsterdamse nachtleven. Bij elke editie staat een andere DJ van internationale allure centraal, die alle ruimte krijgt om zich in alle diversiteit te presenteren. Dat resulteert voor de fans elke keer in lange, kleurrijke sets, waarin de DJ zijn hele muzikale spectrum kwijt kan. Deze tweede editie is het Roger Sanchez die zijn Output ten beste zal geven in een set van 5 uur.

Lees meer

Zwolse the Q bestaat een jaar

ZWOLLE – Discotheek ‘the Q’ in Zwolle bestaat op 23 maart een jaar. Deze club staat bekend om om zijn hardstyle- en tranceavonden. Zaterdag zal, naast residents Quintin en Treble, de Amsterdamse dj Per komen draaien.

Lees meer

StuBruPuntUit bezet Brussel

BRUSSEL – De grondtroepen van Studio Brussel rukken uit op zaterdag 11 mei, en palmen het centrum van de hoofdstad in. Gestationeerd in vier zalen: Ancienne Belgique, Magdalenazaal, Fuse & Recyclart, voor een precisiebombardement van fijne concerten, binnen- en buitenlandse top-dj

Lees meer

'Dj Doe' workshops in Vlaanderen

GENT – Ook dit voorjaar organiseert 5 voor 12 weer een serie dj-workshops voor wannabe dj’s tussen 14 en 20 jaar. De serie heet ‘Dj Doe’ en doet een aantal jeugdhuizen in Vlaanderen aan. Deelnemende dj’s zijn onder meer Djeff, Wontime, Raoul en Trish Vaneynde.

Lees meer

Dance platenbeurs in Melkweg

AMSTERDAM – Uit privécollecties en de voorraden van speciaalzaken komen de platen die op 23 maart worden aangeboden op de ‘specialized dancerecords fair’ in de Melkweg in Amsterdam.

Lees meer

Fotoshoot op Speedfreax

ROTTERDAM – Omdat de bezoekers van de maandelijkse Speedfreax avonden zo’n bont gezelschap zijn, is de organisatie op het idee gekomen op de editie van 6 april een fotoshoot te houden. Fotografen Erwin Olaf, Menno Kok, Cleo Kampert, Ellie Uytenbroek en Ari Versluis zullen vier studio’s inrichten.

Lees meer

Nieuwe technofeesten in Noord Nederland

SNEEK – De Friese organisatie Impact Events gaat een aantal technofeesten in het noorden van Nederland organiseren. De feesten, die de naam Technozone dragen, hebben een aansprekende lineup met onder andere Estroe en Jerome. De feesten worden gehouden in Berlikum. Zie de partyagenda voor meer informatie.

Lees meer

Awakenings keert terug naar Amsterdam

AMSTERDAM – Techno-organisatie Monumental keert terug naar Amsterdam. Op 18 mei organiseren zij Awakenings in de Docklands. DJ’s zijn onder andere Derrick May, Marco Carola, Cari Lekebush en Ben Sims.

Lees meer

Panama bestaat een jaar

AMSTERDAM – Club Panama aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam bestaat een jaar. Het wordt gevierd met sprookjesachtig Nu Variete en in de nachtclub zal HART uitpakken met acts, dj’s en highART, wat dat ook moge zijn.

Lees meer
Nieuwe techhouse avond in Ekko

UTRECHT – Utrecht is een nieuwe clubavond rijker. Electric Soul wordt eens in de twee maanden gehouden in de Ekko. Op 12 april is de kickoff met onder andere Nunos dos Santos en resident Flipside. Entree bedraagt 7,50 euro.

Lees meer

San nieuwe resident in the Q

ZWOLLE – DJ San treedt aan als nieuwe resident in de Zwolse club ‘the Q’. Vanaf 13 april zal hij twee keer per maand te bewonderen zijn met zijn warme progressive sounds.

Lees meer


Q-Base opent haar deuren

ZAANDAM – In de illustere club aan de Hemkade is vanaf nu Q-Base gevestigd. Na twee drugs-gerelateerde doden heeft deze club haar deuren tijdelijk moeten sluiten. Organisatie Q-Dance kreeg van het college in Zaandam wel toestemming om elke zaterdag feesten te organiseren. Volgens de organisatie wordt er alles aan gedaan drugs buiten de deur te houden.

Lees meer


Rubber Room in Reactor

HILVERSUM – Vanaf 12 april zal agency/partysite Rubber Visions een talentroom hosten in de Reactor feesten. Op de eerste editie draaien Da Goose en Pim Warnars in de zaal bovenin de Powerzone.

Lees meer

Headspace: documentaire over electronische muziek

FLORIDA – Twee jaar geleden begon Jethro Senger, een in Florida woonachtige filmregisseur/producer met het project ‘Headspace’. Deze documentaire moet een overzicht geven van de electronische muziekcultuur van over de gehele wereld. Het project zal verslag geven van de telkens veranderende en evoluerende cultuur. Daarbij wil het zoveel mogelijk (electronische) muziekstijlen in verschillende landen in kaart brengen.

Lees meer


Handel in oldschool houseplaten

LEIDEN – Webshop Viceversa heeft een deel van haar website ingericht voor de verkoop van tweedehands oldschool house platen. Zij richten zich hierbij primair op vinyl, maar tweedehands cd’s zijn ook te koop. Er zijn enkele tientallen singles direct beschikbaar op de site. www.viceversa.nl

Lees meer

Line up Awakenings festival grotendeels bekend

AMSTERDAM – In navolging van de zo succesvol verlopen voorgaande editie wordt ook dit jaar weer het Awakeningsfestival gehouden. Echter in tegenstelling tot vorig jaar zal het niet in augustus worden gehouden maar in juli en wel op de 6e.

Lees meer


Moxmusic failliet

NIEUW-VENNEP – Importeur Moxmusic, die de afgelopen zes jaar vele Amerikaanse en Britse danceplaten naar de Benelux haalde, is op 16 april failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al een tijd in betalingsproblemen. Meer info op de website check.mox.nu.

Lees meer


Inschrijven Grote Prijs nog tot 26 april

Ben jij die dance-producer die Nederland wakker wil schudden? Schrijf je in voor de Grote Prijs van Nederland en treed in de voetsporen van onder andere Quick & Brite. Je kunt je nog aanmelden tot en met 26 april. Meer info op www.groteprijs.nl.

Lees meer

Showcase begeleidt debuutalbum Jazzanova

HILVERSUM – Na drie jaar voorbereiding wordt eind april het debuutalbum ‘In Between’ van Jazzanova uitgebracht. De release gaat gepaard met een tweetal showcases, op 30 april in Princess Diamond in Antwerpen, op 1 mei in Paradiso in Amsterdam.

Lees meer
DJs gezocht voor FFWD

Voor de vijfde keer doet de Zuid-Hollandse Popunie mee aan de FFWD Danceparade in Rotterdam. De Popunie, een stichting ter bevordering van het popklimaat in de Provincie Zuid-Holland, is voor de FFWD Danceparade op zoek naar DJ talent.

Lees meer

Nieuwe discoavond in Now & Wow

ROTTERDAM – Vanaf 18 mei heeft de Rotterdamse club Now & Wow een nieuwe clubavond op de derde zaterdagavond: Soulpunkers on Discospeed. Deze avond staat in het teken van disco onder het motto ‘Digital meets oldschool, disco meets twostep, soul meets punk’.

Lees meer

Win een gratis .DJ domeinnaam

BRUSSEL – De website DJ Find organiseert samen met Dot DJ Corporation een wedstrijd. De prijzen zijn gratis .DJ domeinnamen. De .DJ domeinen zijn beschikbaar sinds februari, en Dot DJ wil door deze prijsvraag hier aandacht aan besteden. De prijsvraag eindigt op 30 juni.

Lees meer

Flatliners verhuist naar Amsterdam

AMSTERDAM – Techno-organisatie Flatliners verhuist naar Amsterdam. Het eerste feest in de hoofdstad heet ‘Club Next’ en wordt gehouden op de boot Moby King aan de Ruiterkade. Niemand minder dan Jay Denham is geboekt.

Lees meer

Recloose komt naar Europa

GENT – Op 14 mei 2002 brengt Recloose zijn nieuw album uit: Cardiology. Recloose is een DJ en producer uit de Detroit-scéne die al eerder releases uitbracht op Planet E en op K7 records, maar nu zijn eerste full-album uitbrengt. Ter gelegenheid van zijn debuut-album komt Recloose naar Europa en op 25 mei houdt hij halt in Gent, waar hij een exclusieve DJ-set zal spelen voor Gyzmo. Naast Recloose zal ook Leopard achter de draaitafels staan. Leopard is het house-alter ego van Kozz, een van de stichters van Kozzmozz. Hij zal een house set ten berde brengen.

Lees meer

Gratis strandfestival in Almere

ALMERE – Op 21 juli wordt op het Weerwaterstrand in Almere een gratis dancefestival gehouden. Het feest duurt van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts. DJs zijn onder meer José, Spider en Bas & Ram.

Lees meer

State-X: een X-perimenteel festival

DEN HAAG – Op zaterdag 1 juni wordt een veelzijdig underground muziek festival georganiseerd. Het festival zal in de Korzo, Prinsestraat 42, te Den Haag plaatsvinden. Aan bod komen deze dag ‘underground dance (electro/tekno), gitaarnoise, soundscapes’ en VJ-projecties.

Lees meer


Francois K op Luvdancin in Paradiso

Nieuwe serie spraakmaakende feesten

AMSTERDAM – Op vrijdag 21 juni, de eerste dag van de zomer, presenteren Club Risk en Kindred Spirits een nieuwe editie van LUV DANCIN in Paradiso, Amsterdam met de Bass Galore en Rush Hour dj’s, KC The Funkaholic, en als hoofdact de befaamde Franse dj-producer FRANCOIS K. Het is de eerste LUV DANCIN sinds de spraakmakende party op 4 november 2001, toen Little Louie Vega (Masters At Work) met een gitarist en zangeressen aantrad op het Paradiso podium. Vanaf juli wordt maandelijks een nieuwe editie georganiseerd.

Lees meer

Extrema verzorgt dance tijdens Pinkpop

Dance-pinkpop aangekondigd voor 11 augustus

BEST – Partyorganisatie Extrema verzorgt de dance-programmering op de aanstaande Pinkpop, zondag. Tevens kondigen de beide partijen aan dat er een Pinkpop dancefestival wordt gehouden in Landgraaf op 11 augustus van dit jaar.

Lees meer

VJ special in Doornroosje

Net zoals vorig jaar wordt er in juni weer een VJ Special gehouden in Doornroosje. Dat betekent veel aandacht voor visuals in beide zalen. In de kleine zaal presenteren de deelnemers van een in Doornroosje gehouden vj-cursus hun opgedane kennis van beeldmanipulatie. De grote zaal wordt ‘gehost’ door de ervaren vj Reach, onder andere bekend van Nighttown.

Lees meer

Zwolse DJ krijgt in VS acht jaar cel

NEW YORK – De Zwolse DJ Raymond K. is in New York tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens XTC-smokkel. Zijn handlanger S. van der P. kreeg vijf jaar. De straffen zijn overeenkomstig de eis.

Lees meer

Soulvasion op Performers Night

AMSTERDAM – Soulvation, winnaar van een Essent Award 2001, zal samen met andere winnaars van deze award optreden tijdens de ‘Performers Night’ in de Amsterdamse Melkweg op 1 juli 2002. Tijdens dit feest worden ook de tien winnaars van de awards van 2002 voorgesteld.

Lees meer

Homegrown en 20 jaar Hip-Hop in Nederland

ROTTERDAM – ‘Homegrown – Dope Dutch Hip Hop Talent’ is de titel van de vierde cd in de serie Unsigned, waarop een veelbelovende selectie nieuw hiphoptalent verzameld is door Kees de Koning en het Nationaal Pop Instituut. De acts zijn afkomstig uit het hele land en geven een fraai beeld van de nieuwste ontwikkelingen van hiphop in Nederland. Het accent ligt op Nederlandstalige hiphop, maar ook Engelstalige hiphop komt aan bod. De cd-release vormt de start voor de Homegrown Tournee door het clubcircuit, die 24 mei neerstrijkt in WaterFront.

Lees meerNu eens geen Dance Award voor Chemistry

Lifetime Achievement Award voor DJ Marcello

AMSTERDAM – Tijdens de uitreiking van de Dance Awards, in Cubic in Amsterdam, kreeg Chemistry voor het eerst niet de award Beste Clubavond. Die eer ging naar Kremlin, dat op zaterdag in de Cubic wordt gehouden. De Lifetime Achievement Award was voor Chemistry co-founder DJ Marcello. Het geheel werd bij elkaar gepraat door Ruud de Wild.

Lees meer

Gashouder wordt gesloopt (updated)

Monumentale feesttempel wordt watertuin

AMSTERDAM – De Gashouder op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein wordt gesloopt. Op de plek van de enorme hal, waar partyorganisatie Monumental jarenlang het techno-feest Awakenings organiseerde, zal een watertuin verschijnen. De werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2003 afgerond zijn.

Lees meer

'Chillnight' afterparty in Pacha

ROTTERDAM – De afterparty ‘Chillnight’, van organisatie Earthquake, is neergestreken in de nieuwe Rotterdamse club Pacha. Het is de derde locatie voor dit feest, na eerst Rage (of was het Cosmic?) en Ministry (of was het A20?). Chillnight wordt elke laatste zondag van de maand gehouden, van 7 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s middags.

Lees meer


Different is ook: niet flyeren

AMSTERDAM – Partyorganisatie/website ‘Design is Funky’ doet het anders. Voor hun feestje genaamd ‘Different’ wordt niet geflyerd. ‘Dat is te onpersoonlijk.’ Daarom is een kortingsactie via e-mail opgezet. Different is op 7 juni in de Lichtfabriek in Haarlem, kaartjes kosten 12,50 aan de deur.

Lees meer

PRO Dance Parade in Amsterdam

Peace, Love, Unity en Respect in de hoofdstad

AMSTERDAM – Op 8 juni wordt in Amsterdam de PRO Street Parade gehouden. Deze optocht, voorheen Legalize, stelt zich als doel zoveel mogelijk mensen uit de dance-cultuur bij elkaar te brengen om aan te tonen dat deze mensen zich bezig houden met onder andere misstanden in de maatschappij.

Lees meer

GO opent web-winkel

HILVERSUM – GO heeft vandaag een web-winkel geopend. In deze winkel kan je GO T-Shirts bestellen, en in de toekomst ook andere items. Betalen kan met creditcard of overboeking. Meer info op www.gomagazine.nl/store.

Lees meer


Laurent Garnier te zien en horen op het net

De optredens van Laurent Garnier in Nederland zijn jaarlijks op een hand te tellen. Na een tour door Vietnam in mei en de aankomende tour door Duitsland in juni zal Garnier pas in Augustus weer in Nederland te horen zijn. Dit zal tijdens het 5 days off festival in de Melkweg zijn.

Lees meer

Mysteryland naar Amsterdam

AMSTERDAM – Op 17 augustus wordt door ID&T het dancefestival Mysteryland voor de eerste maal in de buurt van Amsterdam georganiseerd. Het festival, dat van 11 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s avonds wordt gehouden, vindt plaats op een terrein nabij kunstenaarsdorp Ruigoord.

Lees meer

Superstition biedt platen als MP3 aan

HAMBURG – Het label Superstition, waar onder andere Mijk van Dijk bij zit, biedt de gehele collectie aan als MP3. Deze kan je aanschaffen via de website www.conzoom.com. Ook zeldzame releases zijn te downloaden.

Lees meer

Open Freestyle Kampioenschappen in de Mazzo

AMSTERDAM – In de Amsterdamse Mazzo worden op zondag 7 juli de Open Freestyle Kampioenschappen gehouden. Elke DJ die op het gebied van hiphop, r&b en dancehall zijn kunsten wil vertonen kan dat doen tijdens deze speciale WAX-avond. Van twaalf tot een uur ’s nachts wordt elke DJ de kans geboden een aantal platen te draaien. Een jury zal vervolgens door middel van een afvalsysteem bepalen wie uiteindelijk de WAX freestylekampioen 2002 wordt.

Lees meer


Lineup Dancevalley online

AMSTERDAM – Eindelijk is het dan zover. De lineup van Dance Valley is bekend. Het festival dat dit jaar qua bezoekers aantallen flink zal zijn ingekrompen, heeft alle artiesten op een rijtje gezet. Zo’n 100 dj’s en 12 live performances vallen te bewonderen op de 8e editie van ‘the valley’. Enkele aansprekende namen zijn: Sacha, Roger Sanchez, Marco Carola, Dave Clarke en natuurlijk Tom Harding. Ook de Nederlandse toppers als Sander Kleinenberg, Michel de Hey, Ferry Corsten en Lucien foort ontbreken niet.

Lees meer

Muziek uit alle delen van de wereld

AMSTERDAM – Voor de vijfde maal wordt dit jaar het Amsterdam Roots Festival gehouden. Dit festival brengt muziek en artiesten uit de hele wereld. Tijdens het festival zijn optredens in onder andere de Melkweg. Zo zal de clubavond ‘Que Pasa?’ op 27 juni in het teken van dit festival staan.

Lees meer

Junkie XL's Elvis-remix succes in UK

JXL's 'A Little Less Conversation' binnen op nummer 1

LONDON – De Junkie XL-versie van het Elvis nummer ‘A Little Less Conversation’ komt deze week binnen op nummer 1 in de Britse charts. Het nummer wordt gebruikt als muziek van een reclamespot. Van Junkie XL is JXL gemaakt op verzoek van de erven van Elvis.

Lees meer


Chemistry gaat naar Hollywood

AMSTERDAM – Een van Nederland’s oudste en bekendste clubavonden, de wekelijkse Chemistry in Amsterdam, gaat naar Hollywood. Chemistry begint een tweewekelijkse clubavond in ‘The Hollywood Palace’. Om de vrijdag staan voornamelijk Amerikaanse DJs op het rooster, al zal Richard draaien op de openingsavond op 28 juni.

Lees meer

Rave against the Machine in Utrecht

UTRECHT – Op zaterdag 21 juni organiseert Groen Front de ‘Rave against the machine’. De parade begint om 14:00 bij het Bolwerk in Utrecht en zal bestaan uit verschillende soundsystems en theater.

Lees meer

Meat Katie in Waterfront

ROTTERDAM – De Brit Meat Katie, labelbaas van Whole 9 Yards, zal 29 juni zijn Nederlandse debuut maken in de Waterfront in Rotterdam. Hij treedt samen met Chamelian, Arrow en Smitten op tijdens de maandelijkse Substance-avond.

Lees meer

Alive festival afgelast

AMSTERDAM – Het Alive festival dat zaterdag 21 juni aanstaande zou worden gehouden in het Jaap Eden complex te Amsterdam, is afgelast. Volgens de organisatie van het evenement is de gemeente-politiek en de bureaucratie oorzaak van het afgelasten. Zeker is dat deze beslissing is gekomen nadat Xpander zich als mede-organisator terugtrok.

Lees meer

ArtRave: muziek en kunst op vernieuwd Handelsterrein

ROTTERDAM – Op vrijdag 21 juni vindt de tweede ArtRave plaats op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Op 2 maart jongstleden bezochten zo’n 3.000 mensen de eerste ArtRave die in het kader van de Rotterdamse Museumnacht georganiseerd werd. Voor de nieuwe ArtRave is samenwerking gezocht met het World Port Jazz Festival. Dit feest, dat op 22 en 23 juni op en rond de cruiseterminal aan de Wilhelminakade gehouden wordt, maakt Rotterdam voor even tot internationale jazzhoofdstad. Naast bekende DJ’s en VJ’s (o.a Roog) treden ook Alice Rose (ambient soundscapes) en de festival-act Monsieur Dubois op. Evenals tijdens de vorige editie zijn ook nu weer ruim 15 kunstenaars actief tussen 20.00 en 02.00 uur

Lees meer

Een soft spot voor Soft Cell

AMSTERDAM – De eighties zijn niet alleen modern omdat iedereen die nu wat geld te besteden heeft, in die tijd opgroeide. De eighties waren ook het tijdperk van bands als Depeche Mode, Human Leage en Soft Cell. Electro, dus. Om het – in retrospect lachwekkende – tijdperk van wit laminaat en chromen meubels te vieren, organiseert ElectroNation een maandelijks electrofeest in Akhnaton Amsterdam. De eerste is op 25 juli.

Lees meer

Mute-baas doet keynote op ADE

AMSTERDAM – Daniel Miller, managing director van het Britse Mute-label, zal tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) op 17 oktober een keynote speech verzorgen. Hij is ontdekker en labelbaas van artiesten als Depeche Mode, Speedy J en Luke Slater.

Lees meer

Underworld in Lola da Musica op Nederland 3

HILVERSUM – Nederland 3 zendt vanavond, maandag 24 juni, een registratie uit van het concert dat Underworld in maart 2001 in 013 te Tilburg hield. In een portret van de band van een uur lang is ook een gesprek opgenomen met frontman Karl Hyde.

Lees meer

Carl Cox legaal downloaden

Ministry of Sound biedt songs tegen betaling aan

LONDON – Danceclub en -label Ministry of Sound is een internetdienst begonnen, waar onder meer tracks van Carl Cox kunnen worden gedownload. Per track, die je kan downloaden van www.ministryofsound.com, moet je anderhalve euro afrekenen. Het label wil hiermee een legaal alternatief voor mp3 bieden.

Lees meer

Backspin DJ-contest in Nighttown

Winnaar mag draaien op FFWD pre-party

ROTTERDAM – Net als in 2001 wordt ook dit jaar weer een Backspin DJ-contest georganiseerd in Rotterdam. De voorronden zijn op 11 juli, 25 juli en 1 augustus in Rotterdam. De finale is op 8 augustus, en de winnaar mag de dag erna meteen zijn of haar kunsten vertonen in de Nighttown.

Lees meer

Comebackalbum voor Soft Cell

AMSTERDAM – Op 9 september komt het comebackalbum van Soft Cell uit. Cruelty Without Beauty is de eerste gezamenlijke CD van Marc Almond en Dave Ball sinds achttien jaar. De eerste single is ‘Mono Culture’.

Lees meer

Cubic-personeel neemt afscheid

Vaste clubavonden mogelijk in gevaar

AMSTERDAM – De club Cubic in Amsterdam is failliet. Op de website van Kremlin nemen de vaste medewerkers van de club afscheid van hun gasten in het forum. Kremlin werd dit jaar nog gekozen als beste clubavond tijdens de Dance Awards.

Lees meer

Dance-documentaire zoekt Europese partypeople

DETROIT – Headspace, een documentaire over de dance-lifestyle, komt naar Europa en zoekt mensen die hier de weg wilen wijzen voor Jethro Senger, de maker. In de laatste weken van juli doet hij zeker Berlijn aan, maar wil ook Amsterdam komen bezoeken.

Lees meer

Danceavond 'Rhythm Nation' op The Box

HILVERSUM – Muziekzender The Box introduceert vrijdag een nieuwe wekelijkse avond genaamd ‘Rhythm Nation’. De avond staat geheel in het teken van dance. De muziekzender wil de avond uitbouwen tot een merk, compleet met cd’s en evenementen.

Lees meer

Volledige lineup Sound/Vision bekend

DEN HAAG – Vandaag is de volledige lineup van het Sound/Vision festival bekend gemaakt, dat op 27 juli wordt georganiseerd op het Malieveld in Den Haag. Een brede programmering, met aandacht voor veel verschillende stijlen.

Lees meer

Tiësto wint DanceStar Award

LONDEN – Gisteren heeft DJ Tiësto de DanceStar Award voor beste club DJ gewonnen. De prijs werd uitgereikt in het Alexandra Palace in London. Andere genomineerden waren Danny Tenaglia, John Digweed, Fergie, Roger Sanchez, Paul Oakenfold, Sasha, Fatboy Slim, Paul Van Dyk en Carl Cox.

Lees meer

Turn Up The Basement in Nighttown

ROTTERDAM – Zaterdag 20 juli zal de eerste Turn Up The Basement in Nighttown Basement plaatsvinden. Verschillende Rotterdamse techno-organisaties zullen hier hun kunsten komen vertonen. Bijzonder is de aankleding & art door VJ’s. Voor de eerste editie verzorgen Atmosphere (Jake en Roger) de visuals.

Lees meer


Documentaire over Electrolash

LONDON – DJ Felix da Housecat heeft voor BBC Radio een documentaire gemaakt over Electrolash, het nieuwste naampje voor de electro-revival. Je kan de documentaire beluisteren via www.bbc.co.uk/radio1/alt/stevelamacq/documentaries/clashelectro_20020708.shtml

Lees meer

Rappen en kleppen in de open lucht

AMSTERDAM – Stichting GRAP presenteert ‘Amsterdam Breakz 2002’ in het kader van Julidans. Op 13 en 14 juli showen Amsterdamse hiphop-acts en breakdance-crews hun skills in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. De entree is gratis.

Lees meer

Armin van Buuren in FFWD netcast

DEN HAAG – De hofstedelijke danceclub ‘O’ zendt het optreden van DJ Armin van Buuren, tijdens de FFWD streetparade, live uit via Internet. De FFWD wordt op 10 augustus georganiseerd in het centrum van Rotterdam. De start is rond twaalf uur op de Schiedamsedijk, en de optocht eindigt zoals altijd op de Müllerpier.

Lees meer

Ill Sequel meest gewild tijdens 'Wanted'

AMSTERDAM – Ill Sequel is met hun mengeling van hiphop en R&B uitgeroepen tot de meest getalenteerde Most Wanted-act tijdens de zesde editie van de Wanted Talenshows. Met krachtige vocalen en een uitstekende turntablist liet Ill Sequel de andere acts achter zich. De jury sprak van ‘goed geproduceerde catchy hiphop met een opvallende performance’.

Lees meer

Jouw missie: zoek de locatie

ANTWERPEN – Vanaf 20 juli wordt er wekelijks een nieuw ‘underground’ feest georganiseerd in Antwerpen. Het feest, dat Mission heet, is op een onbekende locatie. Je hoeft echter geen schimmige nachtwinkels bezoeken om achter het precieze adres te geraken. Een telefoontje naar +31 647 928 518 is genoeg. De deejays tijdens de eerste avond zijn onder meer Cross en José.

Lees meer

De Dancevalley-MC bestaat niet echt

AMSTERDAM – De veejays van Vision Impossible werken aan een ‘Visual MC’ die de acts zal aankondigen in de Kremlin-tent op Dancevalley, dat op 3 augustus wordt georganiseerd in Spaarnwoude. De stem is van Marxman.

Lees meer

Mazzo kapt met techno

AMSTERDAM – De Mazzo, aan de Rozengracht in Amsterdam stopt per 31 augustus met alle techno-avonden. De club gaat zich na die datum richten op garage, r&b en drum ‘n’ bass. Als reden geeft de Mazzo teruglopende bezoekersaantallen. Donderdag wordt reggae, zaterdag wordt een hip-hop avond.

Lees meer

Met de partyboat terug van Dancevalley

ALKMAAR – De organisatie van DTF Productions, allen studenten aan de Hogeschool Holland, zijn op het idee gekomen transport en afterparty te combineren. De organisatie heeft een feestboot klaarliggen om bezoekers te vervoeren van het Dancevalley-terrein naar Amsterdam Centraal. De boot, waarop onder meer 100% Isis en Da Goose draaien, vertrekt na afloop van het dancefestival op 3 augustus en komt om 2 uur ’s nachts aan in Amsterdam.

Lees meer

Danssalon sluit haar deuren

EINDHOVEN – Danceclub de Danssalon uit Eindhoven, waar Marco V groot is geworden, stopt ermee. Het afgelopen weekeind kwam er een einde aan 7,5 jaar house-historie. De eigenaar gaat de zaak verbouwen, er komt een grand café in.

Lees meer

Enkele tonnen brandschade in club O

DEN HAAG – In club O in Den Haag is vorige week donderdag brand uitgebroken. Het vuur ontstond op het dak van de club, die op dat moment gesloten was. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat voor enkele tonnen aan rookschade ontstond.

Lees meer

Marco Carola opent clubnight in Londen

LONDEN – Vanaf 5 september begint Marco Carola een nieuwe clubnight in de Londense club Propaganda. De clubnight heet ‘System’ en brengt je, naast Marco Carola himself natuurlijk, ook Terry Mitchell en Mark Broom.

Lees meer

HIP feestboot aan de ketting

AMSTERDAM – De partyboot HIP, die gepland stond na afloop van Dancevalley, vaart niet uit. De Gemeente Velzen heeft de vergunning voor het feest ingetrokken. De afterparty op steiger 14, achter het Centraal Station in Amsterdam, gaat wel door.

Lees meerLas Palmas opent in Rotterdam

ROTTERDAM – Op 31 augustus zal in Rotterdam de nieuwe club ‘Las Palmas’ haar deuren openen. De programmering zal gedaan worden door MAW. In de eerste maanden zijn DJs Dwin en Edwin Bazen resident. Ook komen onder andere Erick E en Robert Feelgood op bezoek.

Lees meer

Voorlopig nog geen ID&T TV

AMSTERDAM – ID&T zet zijn plannen voor een eigen TV-zender voorlopig in de ijskast. Reden is dat ID&T zijn tijd en geld wil steken in het verkrijgen van een radiofrequentie, aldus directeur Michel de Winter.

Lees meer

Brainpower valt in bij Radio 538

HILVERSUM – De komende twee weken is Brainpower te horen als DJ op Radio 538. Op 11 en 18 augustus neemt hij het R&B en hip-hop programma Juize over in verband met de vakantie van DJ Niels Hoogland. Brainpower treedt in Juize op als MC en praat de platen aan elkaar. Brainpower loopt al 15 jaar mee in de hip-hop ‘scene’ en heeft veel verstand van deze muziekstroming. Daarnaast heeft hij in het verleden bij de VPRO ook radio gemaakt.

Lees meer

I Love Trance verhuist naar Limburg

MAASTRICHT – De trance clubavond ‘I Love Trance’ verhuist naar Maastricht. Na de deconfiture van club Cubic in Amsterdam is een nieuw thuis gevonden in Nightlive, de kerk aan de Kesselskade in de Limburgse hoofdstad. Opening is op 7 september met onder andere Spider.

Lees meer

Actie voor doorstart Metropolis

Rotterdamse SP wil festival behouden

ROTTERDAM – De Socialistische Partij in Rotterdam is een actie begonnen om in 2003 weer een Metropolis Festival georganiseerd te krijgen. Er is een speciale website opgezet: www.vriendenvanmetropolis.nl. Deze linkt door naar de site van de SP.

Lees meer

Looking for a new wheel-master

Inschrijven Turntablized kan tot 15 september

AMSTERDAMGRAP organiseert voor de zesde keer Turntablized, the Amsterdam Cut ‘n’ Scratch DJ Competition. Aanmelden voor Turntablized 2002 kan met het formulier op de website www.grap.net. Stuur ook een nieuwe recente demo mixtape/md/cd van ongeveer 8 minuten, een biografie en een promotie-foto om de inschrijving compleet te maken. Het adres is: Stichting GRAP t.a.v. Arjan van Sorge, postbus 10928, 1001 EX Amsterdam. Voor meer info mailen naar [email protected] of bellen naar 020.4208160 (12:00-17:00 uur). Langsbrengen kan ook. Het bezoekadres is Beurs van Berlage, ingang Oudebrugsteeg 11, 1012 JN Amsterdam. De deadline voor inschrijving is 15 september 2002.

Lees meer

It gaat dicht en misschien weer open

AMSTERDAM – De Amsterdamse club ‘iT’ gaat dicht. Komende zaterdag wordt voor de laatste keer de clubavond Hollywood gehouden. De nieuwe eigenaren Carlo Pitzalis en Evert Santegoeds willen een doorstart maken onder dezelfde naam.

Lees meer


Belgische DJ-kampioenschappen in Vooruit

GENT – Op 6 september worden in concertzaal Vooruit in Gent de DMC Belgische DJ-kampioenschappen gehouden. Organisatoren zijn Democrazy en B9000. De winnaar krijgt geheel verzorgde toegang, bestaande uit inschrijving, vliegreis en accomodatie, voor de wereld-DJ-kampioenschappen. Wie wil meedingen mailt met [email protected]

Lees meer

DJ Hell start nieuw label

International dj Gigolo-baas dj Hell is een nieuw platenlabel begonnen. Hell, die met zijn label aan de basis van de laatste electroclash-stroming staat, heeft het label Quasi Moda opgezet met Adam Sky, voorheen beroemd als producer Adamski. Aan de eerste single wordt meegewerkt door Jimmy Cauty van The KLF. Verder komt van Hell in het najaar een mix-cd uit.

Lees meer

Nieuwe clubavond in Antwerpen

ANTWERPEN – Op 28 september zal een nieuwe clubavond openen in het Antwerpse havengebied. De avond, Pure, wordt gehouden in een gerenoveerde havenloods. Meer informatie op www.pure-antwerp.com.

Lees meer


I Love Electro

Nieuw electro-concept in Gentse Culture Club

GENT – Nog steeds komen er nieuwe concepten uit de hoge electro-hoed. Zo wordt door Clearchannel, de makers van I Love Techno, in Gent een nieuw electrofeest geintroduceerd, genaamd Body to Body.

Lees meer

Conferentie over live dance

AMSTERDAM – Van 17 tot en met 19 oktober zal in Amsterdam de eerste Live Dance Music Conference (LDMC) plaatsvinden. Georganiseerd door Conamus en de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma is LDMC een nieuw initiatief wat in eerste instantie een platform biedt aan de nationale en internationale live dance muziekindustrie, in tweede instantie nieuw talent verder helpt en daarnaast Nederlandse elektronische en dance-muziek onder de aandacht brengt.

Lees meer

Hartelust, levenslust, wellust

Nieuwe Latin clubavond in Panama

AMSTERDAM – Lust. Hartelust, Levenslust en Wellust. Dat zijn de ingrediënten waarmee Panama vanaf september het publiek wil uitdagen. Lust moet een ‘vrolijke, stoute clubavond’ worden met drie danszalen, en onder andere DJ Eddy de Clercq. Iedere vierde vrijdag van de maand is het thema bovendien ‘Club Vegas’. De entree bedraagt 12 euro.

Lees meer

Mode-industrie verzamelt zich bij Rush

Walter van Beirendock presenteert veelbelovend talent

AMSTERDAMRUSH, de donderdagavond in Escape in Amsterdam, zal in de maand september in het teken staan van Fashion. Op 5 en 26 september zal Rush een catwalk bieden aan tal van Nederlandse creatieve designers en stylisten.

Lees meer

Tweede dance platenbeurs tijdens ADE

AMSTERDAM – Zaterdag 19 oktober. tijdens het Amsterdam Dance Event, zal in Paradiso aan de Weteringschans in Amsterdam voor de tweede keer de gespecialiseerde Dance Platenbeurs plaatsvinden. Dit keer zullen er tevens demonstraties komen van djýs en wordt de nieuwste dj-apparatuur geshowd.

Lees meer

Muzikale kwaliteit boven een totaalconcept

Nieuwe clubavond 'Club Paradiso' stelt muziek centraal

AMSTERDAM – De Nederlandse hoofdstad is een nieuwe clubavond rijker. ‘Club Paradiso’ wordt vanaf 13 september elke vrijdag georganiseerd door afwisselend Paradisco 3000, Glamore, Luvdancin’ en Kindred Spirits. De organisatie wil de aandacht vestigen op muzikale talenten van over de hele wereld. Live webcasts via fabchannel.com, de toegang bedraagt 15 euro.

Lees meer

Future... is 'Rotterdams Fabrikaat'

ROTTERDAM – Op 20, 21 en 22 september vindt in Nighttown, Lantaren, Rotown en het Centrum Beeldende Kunst ‘Rotterdams Fabrikaat’ plaats. Op vrijdag 20 september wordt in het kader hiervan tijdens ‘Future…’ de vijftigste EC-Release uitgebracht, samen met een nieuwe mix CD van Michel de Hey. Voor het artwork van deze releaes zijn vier jonge Rotterdamse vormgevers benaderd.

Lees meer

Nachtprogramma Amsterdam Dance Event

AMSTERDAM – Het nachtprogramma tijdens het Amsterdam Dance Event, de jaarlijkse dance-conferentie in Amsterdam, is bekend. Het is een afwisselend geheel, met onder andere de ‘Live Dance Music Conference’ en de ‘Turntablised’ competitie. Je kan onder andere Andy Catto, de Detroit Grand Pubas, Little Louie Vega, Marco V en Aril Brikha bewonderen.

Lees meer

Kunst, muziek en media samen op Impakt

UTRECHT – In Utrecht wordt van 31 oktober tot en met 2 november het Impakt Festival gehouden. Impakt is een internationaal festival waarin beeldende kunst, muziek, film, video en nieuwe media samengaan. De vier belangrijkste onderdelen van Impakt Festival 2002 zijn: de tentoonstelling,’Encounters’ de filmprogrammering ‘World Perfect’, het film/video programma ýPanoramaý en het muziekprogramma, dat in de Vloer wordt gehouden.

Lees meer

Geen doffe techno, maar 'Dreambase' in P60

AMSTELVEEN – Poppodium P60 presenteert vanaf 5 oktober een nieuwe maandelijkse clubavond: Dreambase. Kleur, vrolijkheid en vriendschap staan in het teken van deze avond, aldus de organisatie. De bedoeling is een avond te creeýren waarbij de ‘doffe bassen van techno/techhouse niet centraal staan, maar de sfeer, decoratie en gezelligheid de belangrijke factoren zijn’. Op 5 oktober draaien Michel de Hey en Shinedoe naast residents Roland en Robyn.

Lees meerJaarlijks Audio Deluxe denkt niet in hokjes

DEN HAAG – Donderdag 10 tot en met zaterdag 12 oktober vindt aan het Theater aan het Spui in Den Haag het driedaags muziekfestival Audio Deluxe plaats. Uniek op deze lokatie zal Audio Deluxe jaarlijks gaan plaatsvinden in dit theater. Er zijn onder meer optredens van Di-rect, Anthony Pappa, Stef en Dreazz.

Lees meer

Exposure bestaat tien jaar

DEN HAAG – Club Exposure bestaat tien jaar. Het verjaardagsfeest wordt gevierd op vrijdag 25 oktober, met deejays Remy, Dimitri en Marcello. De drie ‘Dutch Masters’ zullen classics van 1992 tot nu ten gehore brengen. De toegang is 13,50. Exposure vind je aan de Westduinweg 232 in Den Haag. Meer info op www.clubexposure.nl.

Lees meer


Electro Nation opent dj stage voor nieuw talent

AMSTERDAM – De organisatie Electro Nation organiseert een nieuwe avond in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden zal er tijdens de avonden voornamelijk electro worden gedraaid. twee maal per week zal de steeds meer aan populariteit winnende sound ten gehore worden gebracht door verschillende dj’s.

Lees meer

Fuse presents 'Bass Boogie'

Gratis inkom op openingsavond

BRUSSEL – Club Fuse komt met een nieuw concept dat voor drum ‘n’ bass zal gaan zorgen in de Belgische hoofdstad. De avond heet Bass Boogie en op 8 november is de opening. Het is de hele avond gratis inkom, op het affice staan System-D, Brekbit, Lady Vortex, Wontime en Ressy-G.

Lees meer

Nieuwe dialecten in beeld en geluid

ROTTERDAM – Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september vindt in Rotterdam ‘IDIOM – New Dialects in Vision & Sound’ plaats: een VJ-festival in Waterfront, Off Corso, Now & Wow en Rotown. Gasten zijn onder andere Micha Klein, Eboman en Barkode. De aandacht gaat vooral uit naar hedendaagse beeldcultuur, de crossovers tussen beeld, geluid, licht en vormgeving door live programmering.

Lees meer

Breda's nieuwe pop-cocon

BREDA – Zaterdag 18 oktober opent een nieuw poppodium in Breda. De Mezz is een opvallende verschijning: het pand ziet er uit als een bruine cocon. De concertzaal biedt plaats aan 650 personen, er is ook een caf?. Er is ook een oefenruimte beschikbaar.

Lees meer

Feesten op een vissersboot

AMSTERDAM ý In Amsterdam-Noord ligt sinds anderhalve week het schip Stubnitz uit Rostock. Deze voormalige vissersboot is omgetoverd tot een heus partyschip met technofeesten, performances en concerten.

Lees meer

Tien jaar Duivelse hiphop

AMSTERDAM – Zonder zich te realiseren dat Amsterdam een plek miste waar hiphop serieus werd genomen, startte Daniel J. Eeuwens ‘Cafe De Duivel’ in oktober 1992. Het cafe werd onmiddellijk een succes en werd bezocht door vele beroemde artiesten zoals Cypress Hill, Funkdoobiest, The Roots, Gangstarr en vele anderen.

Lees meer

Mislukt Duits feest komt met goedmakertje

Op 22 september vond in de vesting Ehrenbreitstein te Koblenz het feest Love Family Castle plaats, met o.a. Sven Vath en Ricardo Villalobos. Helaas werd het geen succes. Het regende de hele dag, bezoekers moesten lang wachten voordat ze naar binnen konden en de politie fouilleerde op het terrein de helft van alle bezoekers ý er werden zelfs mensen van de dansvloer gehaald.

Lees meer

Dj Robin Albers naar dancenetfm.com

Dj Robin Albers zal vanaf 6 oktober elke zondag tussen 19 en 21 uur te horen zijn op het internetradiostation www.dancenetfm.com. Zijn houseprogramma ýFor those who like to grooveý, dat voorheen te beluisteren was bij AVRO en ID&T radio, keert hiermee terug.

Lees meer

Amsterdam krijgt nieuwe club: XL

AMSTERDAM – Het gerucht gonsde al een tijdje, en is nu bevestigd: in de voormalige Cubic opent XL Productions een nieuwe club onder de naam XL. Iedere zaterdag zet XL trance, mainstream, groove en techhouse dj?s achter de draaitafels. XL belooft daarnaast met spectaculaire acts het publiek te entertainen.

Lees meer

Claude Young niet op Reactor/Soundarchitecture

HILVERSUM – De Amerikaanse techno-dj Claude Young zal niet optreden op Reactor/Soundarchitecture in de Now & Wow op 18 oktober. Hoewel hij wel op het affice vermeld staat, was zijn optreden nooit bevestigd. Hij meldt dit zelf op zijn website http://www.claudeyoung.com/claudeYoung.htm.

Lees meer

Chemistry tegen paaldansverbod

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam lijdt al jaren aan betuttelzucht. In de stad waar eens alles kon, kan nu steeds minder. Onlangs sloot de gemeente de Zebra Lounge, een kleine bar bij het Leidseplein waar sexy vrouwen voor entertainment zorgden, onder andere door paaldansen op het podium. Het bleef allemaal redelijk beschaafd, maar toch vond de gemeente het te sexy en dus hoort de zaak thuis op de Wallen en niet op het Leidseplein.

Lees meer

Club X-S geeft opbrengsten avond aan War Child

DEN HAAG – Op 10 oktober organiseert War Child het evenement Feast for Peace. Een groot aantal horecaondernemers neemt hieraan deel door een gedeelte van de opbrengst van die dag af te staan aan War Child. Deze organisatie draagt bij aan de geestelijke opvang van kinderen die een oorlog hebben meegemaakt. Club X-S uit Den Haag is ??n van de deelnemende horecagelegenheden.

Lees meer

Cafe d'Anvers naar Moskou

De Antwerpse club Cafe d’Anvers verlegt haar grenzen. Van 17 t/m 20 oktober reist de club naar Moskou. Meereizende djs zijn o.a. Isabel en Prinze. Het is een onderdeel van de trip die Cafe d’Anvers de komende maanden door Europa gaat maken om het deephouse-evangelie te verkondigen. In de splinternieuwe Moskouse Shu Lounge zal Cafe d’Anvers een To Moscow With Love-party hosten. De Shu Lounge heeft volgens Cafe d’Anvers wel wat weg van de beroemde Parijse Buddha Bar.

Lees meer

The Powerzone introduceert eigen magazine

De Amsterdamse discotheek The Powerzone lanceert in december 2002 een eigen maandblad. The Powerzone Magazine is een glossy magazine op broekzakformaat, dat de flyers zal vervangen. Het magazine heeft een oplage van 30.000 en wordt gratis verspreid in The Powerzone en bij andere distributiepunten.

Lees meer

Awakenings uitgesteld naar Nieuwjaar

Op 23 november zou de volgende editie van Awakenings plaatsvinden in de NDSM Docklands in Amsterdam. Helaas kan het feest niet doorgaan vanwege ‘gedoe’ rondom de vergunning. De organisatie heeft besloten het feest dan maar te verplaatsen naar 31 december.

Lees meer

Utrecht heeft nieuwe club

Een paar weken geleden heeft in Utrecht de nieuwe club CityHall haar deuren geopend. Nou ja, nieuw… De locatie onder het Utrechtse stadhuis was al langer een discotheek en eerder bekend onder de namen Fellini en Axl. Nu is het dus de beurt aan de club met de voor de hand liggende naam CityHall.

Lees meer

Claude Young toch op Soundarchitecture

HILVERSUM – Na de nodige verwarring is de tekst op Claude’s website inmiddels aangepast. Hij komt toch naar Reactor/Soundarchitecture op 18 oktober en is vol lof over het evenement op zijn website. Het is niet duidelijk waar het misverstand door is ontstaan.

Lees meer

Nieuwe dj-bar in Amsterdam

Ondanks de recessie lijken de nieuwe clubs en bars als paddestoelen uit de grond te schieten. Het betreft de laatste tijd echter wel clubs die zich vestigen op locaties waar al eerder clubs zaten. Dat is niet het geval bij de dj-bar TWSTd, die eind september de deuren opende aan de Weteringschans 157 in Amsterdam.

Lees meer

Armin van Buuren gaat set van 12 uur draaien

Armin van Buuren gaat op 26 oktober een set van 12 uur draaien in Dance Theatre in Den Haag. Eerder draaide Armin daar al een set van 9 uur. Hij is echter niet de enige die in de zijn uithoudingsvermogen komt testen. Ook dj’s als Tiýsto, Carl Cox en Jean hebben er meer dan 6 uur lang achter de draaitafels gestaan. Overigens komt Carl Cox in december voor het derde achtereenvolgende jaar naar .

Lees meer

Tim Deluxe vervangt Andy Cato op ADE

Andy Cato, die deel uitmaakt van de Britse danceformatie Groove Armada, zou in het kader van het Amsterdam Dance Event op donderdag 17 oktober draaien op de Advanced Party in de Melkweg. Helaas kan hij vanwege verplichtingen met Groove Armada niet aanwezig zijn. Er is echter een prima vervanger gevonden: Tim Deluxe. Deze Brit heeft net een nieuw compilatie-album gemixt, samen met niemand minder dan ex-Underworldman Darren Emerson. De titel is Underwater ý Episode en het wordt omschreven als een no-nonsense, funky en vieze mix van house en techno, bedoeld voor de dansvloer.

Lees meer

Nieuwe gay-avond in Mazzo

AMSTERDAM – Op Woensdag 6 November opent in de Amsterdamse Mazzo een nieuwe wekelijkse Queer nacht: Club Divine. Vreemd, in de Mazzo? Toch niet! De Mazzo heeft sinds kort onder nieuw management een organisatorische metamorfose ondergaan en sinds Augustus draait Puck, bekend van de Pussy Lounge, er haar succesvolle elke-derde-zondag-van-de-maand vrouwennacht: Oomph.

Lees meer

Draait Gemeente Eindhoven Effenaar de nek om?

Geschokt is gereageerd toen vrijdag 11 oktober jl. werd vernomen dat het Eindhovense College van B&W een voorstel indiende teneinde het nieuwbouwtraject van de Effenaar de nek om te draaien. De Effenaar is een voor Eindhoven onmisbare club/concertzaal/jongerencentrum.

Lees meer

Reacties op Anceaux' protest tegen betutteling Amsterdam

Eelko Anceaux van de Chemistry heeft in Amsterdam heel wat losgemaakt met zijn oproep tot verzet tegen de gemeente Amsterdam, die de uitgaansscene betuttelt. Zaterdag reageerde de voorzitter van het stadsdeel centrum, Anne Lize van der Stoel (VVD), in Het Parool. Ze erkende dat Amsterdam weliswaar geen koppositie meer inneemt wat het nachtleven betreft. Maar ze geeft aan dat er nooit iemand met een groots idee voor een club naar haar toe is gekomen. Over een nieuwe club valt te praten, maar de gemeente kan die moeilijk zelf openen. Bovendien valt het best mee met Amsterdam: het stadsdeel wil de openingstijden vrijgeven en dat er het hele jaar door terrassen buiten mogen staan.

Lees meer

Danceveteranen 808 State brengen nieuw album uit

Het langverwachte nieuwe album van 808 State staat na veel vertraging eindelijk op uitkomen, en wel op 11 november. Het album werd eerder dit jaar opgenomen en kreeg de naam Outpost Transmission. 808 State werd opgericht in 1988 door Graham Massey, Martin Price en Gerald Simpson en bestaat tegenwoordig uit Graham Massey, Darren Partington en Andrew Barker. Populair zijn de oudjes nog steeds: laatst traden ze in Manchester op voor 40.000 man.

Lees meer

Fierce Ruling Diva doet live horror-soundtrack

Op donderdag 31 oktober aanstaande is het weer tijd voor Halloween! Een eeuwenoude Paradiso-traditie zet zich dit jaar voort: DJ Fanclubs Halloween Bal Masquý. En zoals de traditie dicteert wordt de bezoeker, alvorens het Bal Masquý op gang komt, op zijn gemak gesteld met een Rocket Cinema-vertoning van de body-horrorfilm Hellraiser II – HELLBOUND. Hierbij verzorgt Fierce Ruling Diva een nieuwe, uit de dood herrezen en dus volledige live uitgevoerde soundtrack!

Lees meer

Maandelijkse Shine Indoor in de Rechter

EINDHOVEN – De organisatoren van het Shine festival beginnen vanaf 26 oktober een maandelijkse clubavond in de Rechter. Op ‘Shine Indoor Sessions’, elke laatste zaterdag van de maand, wil de organisatie ‘onontdekte parels, aanstormend talent en helden binnen de dancescene’ programmeren. Zaterdag 26 oktober is het de beurt aan onder andere Steve Rachmad.

Lees meer

Opening nieuwe club XL uitgesteld

De voor afgelopen weekend geplande opening van de nieuwe Amsterdamse club XL is helaas om bouwtechnische redenen uitgesteld tot november. XL zal pas op 31 oktober bekend kunnen maken wanneer in november de club precies zal openen. Ze beloven echter dat de nieuwe club het wachten waard zal zijn!

Lees meer

DansSalon weer open

Na een sluiting van bijna twee maanden opende de DansSalon 24 oktober wederom haar deuren. Eindhoven heeft haar gemiste discotheek terug! Jarenlang was de DansSalon dý toonaangevende discotheek van het zuiden. Het leek er even op dat hier een einde aan zou komen. De discotheek zou plaats moeten maken voor een grand cafe. Deze plannen zijn voor onbepaalde tijd in de ijskast gezet. Oude tijden zullen herleven met de sfeer en muziek van toen.

Lees meer

Volkshogeschool Berlijn geeft dj-workshops

Als je toevallig in Berlijn woont en dj-ambities hebt, heb je mazzel. De volkshogeschool daar geeft namelijk dj-workshops. Alle dance wordt behandeld, van techno en elektro tot trance en drum ‘n’ bass. Er zijn platen voorhanden, maar je mag ook je eigen vinyl meenemen. De lessen worden gegeven door ervaren dj’s – helaas konden we geen grote namen ontdekken, maar wat wil je ook met een cursus van 16 uur voor maar 18 euro!

Lees meer

Roger Sanchez heeft programma bij Yorin FM

Voortaan zal op Yorin FM elke zaterdag tussen 22.00 en 0.00 uur het programma Release Yourself te horen zijn met host Roger Sanchez. Sanchez begon zijn carriýre in ‘94 met een aantal releases op het vermaarde Amerikaanse houselabel Strictly Rhythm. Daarnaast remixte en produceerde hij releases van o.a. Michael Jackson, Jamiroquai, Brand New Havies en Soul II Soul. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum First Contact, bekend van de hitsingle ‘Another Chance’.

Lees meer

Public Enemy niet naar Off Corso

ROTTERDAM – De voor 31 oktober in Off Corso aangekondigde hip-hop formatie Public Enemy heeft het optreden opgezegd. Het optreden was bijzonder, omdat Public Enemy een flinke reputatie combineert met spaarzame optredens in Europa. Door alle concerten van hun huidige Europese tour af te zeggen, wordt deze reputatie nog eens versterkt. Wie een kaartje gekocht heeft bij de voorverkoop krijg zijn geld terug. Op 31 oktober organiseert Soundarchitecture nu een feest met Joachim en love2party dj’s.

Lees meer

Speedfreax organiseert modewedstrijd

Maandelijks wordt er in de Rotterdamse Now & Wow een Speedfreax-feest georganiseerd. Deze avond, waarbij de muziekstijlen garage/speedgarage en two-step de hoofdtoon voeren, wordt niet alleen goed bezocht maar brengt ook veel verschillende culturen bij elkaar. De garage-sound is blijkbaar een stroming die mensen met diverse achtergronden aanspreekt. Iedere keer betreedt weer een bont geschakeerd publiek de dansvloer van het St. Jobsveem. Elke cultuur heeft eigen voorkeuren op modegebied – wat is mooi en (misschien wel belangrijker) wat is in? Al deze verschillende stijlen en trends geven een mooi beeld van wat er te doen is in modeland en welke groep voor welk soort kleding is gevallen for-the-time-being.

Lees meer

Tape met set Tiesto gestolen

Afgelopen zaterdag heeft een nog onbekende man een DAT-tape met een exclusieve set van Tiesto gestolen. De set zou die avond worden uitgezonden tijdens Van Diepens Dance Department op radio 538.

Lees meer

Prince en Sister Bliss in Nighttown

Prince geeft het laatste concert van zijn tour op 2 november in Ahoy. Nederland had altijd al een streepje voor en nu krijgen we niet alleen het laatste concert, maar ook een zeer speciale afterparty in Nighttown. Dat wil zeggen, de mazzelaars onder ons, want het feestje is slechts toegankelijk voor leden van de fanclub en mensen die op 31 oktober op tijd voor Nighttown liggen. Daar gaan namelijk om 21.00 uur de laatste kaarten in de verkoop, voor maar liefst 100 euro per stuk.

Lees meer

Tiesto populairste dj ter wereld

Op 31 oktober werd op de Extravaganza party in Fabric, Londen, de uitslag van de jaarlijkse DJ Magazine top 100 bekend gemaakt. Hieruit bleek dat Tiesto zich, een jaar lang, de nummer 1 van de wereld mag noemen.

Lees meer

Drum 'n' bass voor een euro

Op 29 november zet Illy Noiz weer een bomvolle drum ‘n’ bass ? avond neer in Waterfront Rotterdam. Niet alleen het programma zorgt echter voor een bijzonder feestje, ook de prijs: 1 euro! De organisatie wil zo een statement maken tegen het de pan uit rijzen van de entreeprijzen van de diverse Rotterdamse d ‘n’ b-feestjes. Zulke statements kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen!

Lees meer

Portier the Matrixx doodgeschoten

Door wraakactie andere man gewond

NIJMEGEN – Bij een schietpartij in the Matrixx zijn zondagochtend een dode en een zwaargewonde gevallen. De politie heeft twee arrestaties verricht. De twee slachtoffers waren portier bij de discotheek.

Lees meer

Na tien jaar weer feesten in het Gele Kasteel

UTRECHT – Het gele kasteel in hartje Utrecht was ooit decor voor housefeesten. Op een gegeven moment mochten er geen parties meer gehouden worden van de eigenaar van het pand. Maar nu mag er, na tien jaar, eindelijk weer gefeest worden op deze locatie: op 30 november strijkt Nexus Parties er neer met dj’s Eye-Riz, Bemmel, UP en Navigator.

Lees meer

College Utrecht wil de Vloer sluiten

UTRECHT – Als het aan de burgemeester en wethouders ligt, wordt De Vloer op zeer korte termijn gesloten. Dat heeft de gemeente gisteren bekend gemaakt. Morgenavond om 20:00 uur wordt hier door de Commissie MOV (Cultuur) over vergaderd. De Vloer organiseert vanavond tijdens die vergadering een protestactie in het gemeentehuis.

Lees meer

Eighties Verantwoord komt naar Panama

AMSTERDAM – Zondag 24 november vindt in Panama voor de eerste keer in Amsterdam een editie plaats van Eighties Verantwoord. Dit is een dansavond die compleet in het teken staat van de jaren tachtig. In Utrecht is Eighties Verantwoord al ruim twee jaar een enorme hit. Elke eerste vrijdag van de maand is Ekko uitverkocht en eens per drie maanden is zelfs Tivoli vol met mensen die jeugdherinneringen willen ophalen of kennismaken met de muziek van vijftien, twintig jaar geleden. DJýs 7 Inch Twins hadden afgelopen zomer succes op het dance-podium van Parkpop en in de Golf-tent op Lowlands. Eighties Verantwoord maakt dit najaar een tournee langs andere clubs in Nederland.

Lees meer

Raven in de sneeuw

Ga je nog een ski- of snowboardtripje maken dit jaar? In het doorgaans zo suffe Oostenrijk kun je dat nu combineren met een topfeest. In Saalbach-Hinterglemm vindt van 13 t/m 15 december voor de 11e keer de Rave on Snow plaats. Op maar liefst negen locaties is het feest, met een line-up die er niet om liegt.

Lees meer

Effenaar krijgt toch nieuwbouw

EINDHOVEN – De gemeente Eindhoven had onlangs plannen om de nieuwbouw van poppodium de Effenaar af te blazen. Dit leidde tot een stortvloed aan protesten en dat bleef gelukkig niet zonder resultaat.

Lees meer

Politie-inval bij Dino's

Afgelopen maandagochtend rond 07.30 heeft de politie een inval gedaan in de afterclub Dino’s te Amsterdam. Van de 80 aanwezige bezoekers werden er 22 aangehouden: 15 waren in het bezit van harddrugs, 4 overtraden de vreemdelingwet en 1 persoon had nog 200 dagen celstraf openstaan.

Lees meer

Pand Lexion weer open

Ruim een jaar geleden werd afterclub Lexion gesloten als gevolg van een verwoestende brand. Zondag 10 november a.s vindt er voor het eerst weer een feest plaats, in een deel van het pand dat nog niet eerder daarvoor gebruikt werd.

Lees meer

Nieuwe club in Kerkrade

KERKRADE – Het zuiden van Nederland is vanaf 28 november een nieuwe club rijker: Vizion. Vizion is een nieuw uitgaanscentrum, gevestigd in het voetbalstadion van Roda JC. Er zijn drie verdiepingen en ruimtes met verschillende thema’s.

Lees meer

Dansen voor kansen

AMSTERDAM – Op zaterdag 14 december 2002 vindt in heel Nederland ‘Dansen voor Kansen’ plaats. Op die dag doneren tientallen podia, clubs en muziekcafýs uit heel Nederland een deel van hun dagopbrengst aan diverse projecten in Afrika.

Lees meer

Invloed XTC op rijgedrag onderzocht

MAASTRICHT – De Universiteit Maastricht (UM) laat automobilisten XTC slikken om hun rijvaardigheid onder invloed van deze drug te testen. Na de inname van XTC gaan de automobilisten onder begeleiding van een rij-instructeur de weg op. Dat heeft de UM afgelopen dinsdag bekend gemaakt. De UM voert het onderzoek uit in opdracht van de Europese Commissie. De XTC-pillen worden met officiele toestemming in een laboratorium vervaardigd. Alleen automobilisten die al vaker XTC hebben geslikt, mogen aan het onderzoek meedoen. De UM wil immers naar eigen zeggen geen mensen aan de drugs helpen. Eerder testte het Instituut voor Hersenen en Gedrag van de universititeit het rijgedrag bij cannabisgebruik.

Lees meer

Club XL gaat eindelijk open

In de voormalige Marcanti/Cubic komt een nieuwe club, XL. Deze zou een paar weken geleden al openen maar dat kon vanwege het ontbreken van enkele vergunningen niet doorgaan. Nu is echter alles opgelost en op 23 november is het dan zover – die avond zal om 22:00 uur de deur open gaan en is het wachten voorbij. Voor informatie over programmering kun je terecht op www.xtralarge.nl

Lees meer

Nieuwe hardhouse clubavond

AMSTERDAM – Vrijdag 29 November is de grand opening van HARD FX, een clubavond in XL, Amsterdams nieuwste club. Organisator HeartbeatZ productions wil een kwaliteitsavond neerzetten die gericht is op de hardere stromingen binnen de dance: hardhouse en hardstyle.

Lees meer


Rabobank wil Pacha Rotterdam sluiten

ROTTERDAM – Rabobank Nederland wil club Pacha in Rotterdam sluiten. Er is een uitzettingsprocedure gestart om Pacha uit het pand te krijgen. De eigenaar van het pand, zakenman J. de Bode, heeft de Rabobank voor tientallen miljoenen euro’s opgelicht. De bank heeft vervolgens beslag laten leggen op alle panden van De Bode en is voornemens ze te verkopen.

Lees meer

Chemistry naar Zuid-Amerika

Na diverse buitenlandse avonturen, waaronder Los Angeles en Turkije, gaat Chemistry nu ook Zuid-Amerika aandoen. De clubavond krijgt er drie residenties. Vanaf donderdag 21 november zal Chemistry elke twee weken op drie achtereenvolgende dagen clubs in Argentinie, Chili en Peru bezoeken.

Lees meer

Dutch Dimension in HMH afgelast

AMSTERDAM – De party ‘Dutch Dimension’ die zaterdag 23 november aanstaande in de Heineken Music Hall zou worden gehouden is afgelast. De organisatie van het feest heeft dit gisteren besloten nadat de apparatuur van hoofdact Junkie XL is gestolen. Volgens de organisatie kan het optreden geen doorgang vinden zonder de apparatuur van Tom Holkenborg alias Junkie XL.

Lees meer

iT weer open

Vrijdag 27 december gaan de deuren van de beruchte iT in Amsterdam weer open. De nieuwe eigenaren wilden graag de extravagante sfeer van weleer terugbrengen en gooiden de club daarom een halfjaar dicht voor een ingrijpende verbouwing.

Lees meer

Tresor Berlijn blijft voorlopig open

Het voortbestaan van club Tresor in Berlijn wordt bedreigd. Op het terrein waar Tresor zich bevindt gaat gebouwd worden, daarom moet de club weg. Aanvankelijk moest de club eind januari de sleutels inleveren, nu is er echter vanwege vertraging van de bouwplannen uitstel verleend tot 31 mei 2003. Reden voor een feestje, dat op 14 december wordt gehouden met Good Groove’s Final Cut onder het motto: Rock it – don’t stop it! Er is gratis Sekt zolang de voorraad strekt.

Lees meer

Shake your groove thing

ROTTERDAM – Vanaf zaterdag 30 november is er in Las Palmas elke week een rollerdisco voor aanvang van het nachtprogramma. Van 8 uur tot half twaalf kan je je beste Travolta-moves uit de kast halen, onder begeleiding van de 70’s, 80’s en 90’s-tunes van Golden Wonder Boy.

Lees meer

Ted Langenbach is streepjeshemden zat

Rotterdam – De Rotterdamse club Now & Wow is het stereotype kleedgedrag van sommige van haar bezoekers, met name de mannen, meer dan zat. De ‘ultradesirable’ medewerkers van de club hebben last van slapeloosheid en een verminderde eetlust, aldus Ted Langenbach, geestelijk vader van de club.

Lees meer

Nieuwe Club U in Zaandam

ZAANDAM – Op donderdag 12 december vindt de officiele opening plaats van Club U, een nieuwe uitgaansgelegenheid in Zaandam. Verantwoordelijke personen achter de club zijn Eelko Anceaux, DJ Marcello en Wilfred Hunsel.

Lees meer

De Vloer definitief dicht

UTRECHT – Het Utrechtse poppodium De Vloer is gesloten nadat het gemeentebestuur besloot de subsidies per 1 januari 2003 stop te zetten. De stichting De Fraaie Vloer, die het podium exploiteert, acht het niet langer verantwoord om door te gaan. Reeds gekochte kaartjes kunnen bij de voorverkoopadressen worden ingeleverd.

Lees meer

Snowboarden met Fuse, Kozzmozz en La Rocca

GENT – Van 25 t/m 27 januari wordt er door Frozen People een snowboardweekend georganiseerd in Gerardmer, Frankrijk. Met behoorlijk veel extra’s: in samenwerking met clubs Fuse, Kozzmozz en La Rocca worden apres-ski party’s opgezet aan de voet van de piste.

Lees meer


Armin van Buuren meester in de rechten

Armin van Buuren behaalde onlangs de nr. 5 positie in de DJ-mag chart van meest populaire djýs. Je mag dus verwachten dat hij een volle agenda heeft. Hoe hij het daarnaast toch voor elkaar heeft gekregen is ons een raadsel, maar het is een feit: Armin krijgt op 19 december zijn bul uitgereikt en mag zich dan meester in de rechten noemen.

Lees meer

UDC introduceert lidmaatschap

United Dance Company, de organisator van o.a. Dance Valley en Impulz, komt met lidmaatschapskaarten. Voor 25 euro per jaar krijg je het volgende: een garantie dat je een Dance Valley-kaartje kunt kopen, een magazine, een compilatie-cd van UDC, vip-treatment op alle UDC-events (member entrance en member deck), deelname aan members-only prijsvragen en vroege info over de UDC-events per sms en e-mail.

Lees meer

Nieuwe clubavonden in 013

TILBURG – Per 1 januari 2003 gaat 013 van start met nieuwe dance avonden. Er komen twee clubnights ter vervanging van Beats & Beyond: Audio Blast en Flex. Deze zullen elkaar wekelijks afwisselen.

Lees meer

Nationale drum 'n' bass awards in de Melkweg

AMSTERDAM – Op zondag 29 december worden voor het eerst de Nederlandse drum ‘n’ bass awards uitgereikt. De avond vindt plaats in de Amsterdamse Melkweg. Photek, Nubian, Mack, Dreazz, Falcon, Adi-J, Tyson, Chase en vele andere dj’s zijn erbij om het feestje op te leuken. Stemmen kan op: www.ruffrhythmz.com/vote

Lees meer

King Arthur meets the Young Ones in Melkweg en Paradiso

Op 12 december gaat de voorstelling/dansnacht ‘Knights’ in de Melkweg in premiere. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door het ‘Gezelschap van de Nacht’, dat bestaat uit musici, acteurs, dj’s en vj’s. Live muziek, spoken word, videoprojectie, rap en alle denkbare muziekstijlen worden door het gezelschap tot een grote theatrale dansnacht gesmeed.

Lees meer
Hart viert verjaardagsfeestje

Al een jaar is Hart een bijzondere clubavond vol kunst en muziek in de Amsterdamse Panama. Op zaterdag 11 januari wordt dat gevierd met een benefiet voor Amnesty International: ‘Heb Hart’.

Lees meer

Dj le Funkubine in theatervoorstelling

De theatervoorstelling ‘Queen and king on planet earth’ beweegt zich tussen droomachtige ervaringen in space en het stormachtige leven op onze planeet. Een avondvullende reis met live acts, samples, teksten, live video, film en videobeams. Voor, tijdens en daarna: dansen met dj Le Funkubine!

Lees meer


Nederlandse dj gaat voor wereldrecord

Een paar weken geleden maakten we melding van twee Duitse djýs die een poging gingen doen om het werelduurrecord djýen te verbeteren. Dat is ze niet gelukt (op drie uur na) en nu gaat een Nederlandse dj proberen langer dan 75 uur te draaien. De naam is Lodewijk Verminnen oftewel dj Freez, tevens lid van rapformatie Zombi Squad.

Lees meer

Rockid wint Turntablized 2002

AMSTERDAM – DJ Rockid won zondag 22 december in Paradiso de Final Battle van Turntablized 2002. Turntablized is de Amsterdamse Cut ‘n’ Scratch DJ Competition. Rockid, een ware battle DJ met als credo “Let’s battle motherfuckers” ging na afloop van de zesde editie van Turntablized eindelijk met de titel ‘Best Turntablist of 2002’ en een mixer naar huis. Op eerdere edities van Turntablized eindige Rockid als tweede. Nieuwkomer en veelbelovend sratchtalent Sjam werd ‘Turntablized Rookie of the Year 2002’.

Lees meer

wereldrecordpoging dj'en mislukt

Even geleden maakten we melding van een wereldrecordpoging dj’en door de Nederlandse dj Freez (Lodewijk Verminnen). Het is hem helaas niet gelukt. Na 72,5 is hij ingestort en ter plekke in slaap gevallen. En dat was niet genoeg om het record van 74 uur te verbeteren.

Lees meer

De Rechter bestaat een jaar

EINDHOVEN – De Rechter op het stratumseind in Eindhoven bestaat een jaar. Op donderdag 9 januari is onder meer Benny Rodrigues te gast. Vrijdag erna onder meer Dimitri en Victor Coral, en zaterdag 11 januari onder meer Erick E. Op alle avonden is de toegang voor twaalf uur gratis.

Lees meer

Partyprinsen en -prinsessen naar Het Bal

AMSTERDAM – De hoofdstad is hard toe aan een nieuwe clubavond. De kroeg Backdoor – de vroegere Soul Kitchen, naast de It – is vanaf februari toneel van ‘Het Bal’, een groovy houseavond die zich elke vrijdag in de bovenzaal zal afspelen. In januari wordt proefgedraaid met onder andere dj’s Brian S en Timst’r.

Lees meer

Now & Wow voorlopig niet in Van Nelle

ROTTERDAM – De eigenaar van het Van Nelle-pand, waar de Now & Wow in gevestigd zou worden nu het Sint Jobsveem gesloten is, heeft alle gesprekken met de Now & Wow afgebroken. Hierdoor is van een verhuizing voorlopig geen sprake. Now & Wow eist in een kort geding heropening van de gesprekken.

Lees meer

Experimenten in beeld en geluid

HAARLEM – In atelier- en tentoonstellingsruimte Nieuwe Vide wordt op 11 en 12 januari de derde editie van ‘Very Important Plastic’ georganiseerd, een tentoonstelling over vj’s. Er zijn zeven live optredens van anderhalf uur. De tentoonstelling is een mix van muziek, video, data, film, performances en installaties. Very Important Plastic wil laten zien hoeveel meerwaarde het heeft als je een vj of dj de ruimte geeft voor het experiment.

Lees meer

Gratis entree Powerzone in januari

AMSTERDAM – Voor toegang tot ‘The Power Zone’ op zaterdag hoef je deze maand niets te betalen. Dit komt bovenop het feit dat garderobe, parkeren en toiletten gratis zijn. Met deze actie wil de club haar vaste bezoekers bedanken en het tweejarig bestaan, afgelopen december, vieren. Deze maand kun je onder meer dj’s Vandy en Scott Mac verwachten.

Lees meer


Tiesto wint Noorderslag Popprijs

GRONINGEN – DJ Tiesto heeft vandaag op het Noorderslag festival in Groningen de Popprijs gewonnen. De Bredase megaster bedankte het publiek en de organisatie middels een vooraf opgenomen bericht – hijzelf moest draaien in Tel Aviv.

Lees meer

Psychogene nieuwe resident in Fuse

BRUSSEL – Dj Psychogene wordt een nieuwe resident dj in de Brusselse club Fuse. Hij voegt zich bij Pierre, Deg en T-Quest, die aanblijven als residents in de Fuse room. In de Motion room blijven St. Dic en Smos & Baby Bee residents. Het openingsuur van de club wordt verschoven naar elf uur ’s avonds.

Lees meer

Dance en video-art meet politics

AMSTERDAM – Op 22 januari – verkiezingsdag voor de Nederlandse Tweede Kamer – wordt in Amsterdam een feest georganiseerd dat dance en politiek combineert. Dj Emjay zal acte de presence geven terwijl de verkiezingsuitslagen binnendruppelen. Het feest wordt gehouden in Smart Project Space, de toegang is gratis.

Lees meer

Sideshow in Off Corso tijdens Filmfestival

ROTTERDAM – Van 22 tot en met 31 januari vindt in Off Corso de ‘Sideshow’ plaats: een cultureel dag- en nachtprogramma tijdens het Internationaal Film Festival. Voor slechts 1 euro kan je overdag kennismaken met cultuur, film en tentoonstellingen. Elke dag wordt de Off Corso, de vroegere bioscoop Corso, volgens een ander thema aangekleed. ’s Avonds en ’s nachts kun je er terecht voor dance; zo staat een optreden gepland van LTJ Bukem.

Lees meer

Tiesto besteedt Popprijs aan talentenjacht

BREDA – DJ Tiesto besteedt het geldbedrag van de Popprijs, die hij 11 januari jongstleden ontving, aan een nieuwe wedstrijd voor nieuw Nederlands talent. Het bedrag van 10.000 euro wordt geheel besteed aan promotie van de winnaar.

Lees meer

KPMG presenteert onderzoek naar Nederlandse dance

Bedrijfstak goed voor 11.000 banen

AMSTERDAM – In de Nederlandse dancescene gaat een bedrag van tenminste 500 miljoen euro per jaar om. Daarbij is de sector goed voor zo’n 11.000 arbeidsplaatsen. Dat blijkt uit een rapport van accountantsfirma KPMG. In het rapport staat verder dat dance als culturele stroming een belangrijke plaats in Nederland inneemt. Het is voor het eerst dat het fenomeen dance op deze schaal in kaart is gebracht.

Lees meer

Now & Wow wint zaak tegen Van Nelle

ROTTERDAM – Now & Wow heeft het kort geding tegen de verhuurder van de Van Nelle-fabriek in Rotterdam afgelopen vrijdag gewonnen. De twee partijen moeten van de rechter doorgaan met onderhandelen. Ted Langenbach is blij met de uitspraak, die volgens hem zijn onschuld aantoont.

Lees meer

Burgemeester Middelburg verbiedt r&b

MIDDELBURG – Discotheek The Nighttrain in Middelburg mag geen r&b-avonden meer organiseren. De burgemeester verbiedt dergelijke avonden na een schietpartij afgelopen december. Het is burgemeester Schouwenaar te doen om de vuurwapengevaarlijke groepen die op de muziek af zouden komen.

Lees meer

Club XS heet voortaan XS2

DEN HAAG – De Haagse club XS heeft zijn naam veranderd. Om te vieren dat de club een aantal nieuwe clubavonden heeft, is besloten de naam te wijzigen naar XS2. De nieuwe avonden worden in januari en februari geopend met onder andere Erick E en Benny Rodrigues.

Lees meer

Micha Klein maakt commercial

Spot is combinatie van diverse inzendingen via Internet

AMSTERDAM – De studio van vj Micha Klein heeft de nieuwste commercial van Coca-Cola gemaakt. Het bijzondere aan dit project, dat in het teken staat van de nieuwe look van het drankje, is dat de uiteindelijke spot een collage is van verschillende inzendingen, die via Internet binnenkwamen. Micha Klein heeft voor dat doel een speciaal programma gemaakt.

Lees meer

Kiss me at the movies

ROTTERDAM – Op woensdag 29 januari strijkt Kiss neer in de Rotterdamse Calypso, en presenteert ‘Kiss me at the movies’. Tien korte films, een talkshow en als afsluiter een feest met dj’s Dim Browski en Aardvarck & Clyde. Ted Langenbach zal een muzikaal verrassingsbezoek brengen.

Lees meer

Powerzone voortaan gratis op zaterdag

AMSTERDAM – De gratis zaterdagen in januari van de Powerzone zijn de club blijkbaar goed bevallen. Vanaf nu wordt er geen entree meer gerekend op alle zaterdagen. Alleen tijdens de Supreme-avonden van 11 tot 11 en op andere dagen van de week blijft de toegangsprijs bestaan.

Lees meer

Wekelijkse soulful beats in Utrecht

UTRECHT – De domstad krijgt er een nieuwe clubavond bij. M Club wordt elke vrijdag georganiseerd onder bioscoop Camera. Dit initiatief van dj Bart van Liefland gaat 6 euro kosten en zal de komende tijd onder meer Marcella, Robert Feelgood, Cassie 6 en Bart zelf programmeren. De opening is op 7 februari.

Lees meer

Hete vrijdagen in Sol

AMSTERDAM – Vanaf deze week zijn de vrijdagavonden in dj cafe Sol aan het Rembrandtplein ‘hot’. Deze nieuwe clubavond met Robert Feelgood staat in het teken van funky house met live-elementen. Vj Macmotion zal elke week een ander decor verzorgen, bovendien zijn er wisselende gastoptredens. De entree is gratis voor middernacht, daarna 5 euro.

Lees meer

Benefiet voor hongerend Afrika in Lichtfabriek

HAARLEM – Vrijdag 14 maart wordt in de Haarlemse Lichtfabriek ‘Dance 4 Life’ georganiseerd. De opbrengsten van dit feest komen tegoed aan giro 555, en zullen worden ingezet om de dreigende hongersnood in Afrika te bestrijden. De dj’s – en dat zijn er heel wat – zullen belangeloos hun werk doen, kaartjes kosten 12,50 aan de deur.

Lees meer

Stem nu voor de Gouden Kabouter 2003

AMSTERDAM – De doldwaze doorbijters van dj fanclub hebben de inschrijvingen geopend voor de Gouden Kabouter Awards 2003. Deze hilarische bijeenkomsten zijn altijd weer een ‘punt’ in de Nederlandse dancescene (of het nou een diepte- of hoogtepunt is, daar zijn we nog niet uit). De uitreiking vindt op 17 maart plaats in Paradiso, maar stemmen voor de awards kan nu al. Check hiervoor www.djfanclub.nl.

Lees meer

Amsterdam kiest nachtburgemeester

AMSTERDAM – Rotterdam heeft Jules Deelder. Utrecht heeft Henk Westbroek. En Amsterdam? Amsterdam zoekt kandidaten voor het nachtburgemeesterschap. Op initiatief van Groen Links wordt woensdag 19 februari een verkiezing gehouden in Paradiso. De nachtburgemeester moet het nachtleven in de hoofdstad een nieuwe impuls geven.

Lees meer

Sandokan heet voortaan Fly

DEN HAAG – In het pand van de voormalige discotheek Sandokan is nu ‘Club Fly’ gevestigd. Deze nieuwe club is beschikbaar voor externe organisaties en heeft dus geen eigen programmering. Er staan verschillende avonden op de agenda, waaronder r&b, disco en hardcore.

Lees meer

Dancevalley naar Miami Winter Music Conference

AMSTERDAM – De Miami Winter Music Conference (MWMC) is de belangrijkste muziekbeurs voor de internationale danceindustrie. Dancevalley organiseert dit jaar een showcase met Nederlandse artiesten in de club Opium Garden. De MWMC loopt van 18 tot en met 22 maart 2003.

Lees meer

Musika Tremenda houdt enquete

DEN HAAG – Het Haagse platenlabel Musika Tremenda, van BG-oprichter Frank van den Bold, houdt een enquete. In de enquete wordt je mening gevraagd over verschillende aspecten van de huidige dancescene. De enquete is te vinden op musikatremenda.nl/onderzoek/onderzoek.php. Met de resultaten worden onder meer de bestedingen in de dance in kaart gebracht.

Lees meer

Chemistry verwelkomt miljoenste bezoeker

AMSTERDAM – De nog altijd succesvolle clubavond Chemistry heeft afgelopen zaterdag de miljoenste bezoeker verwelkomd. Rond de klok van 1 uur kwam de gelukkige 19-jarige Bianca uit Amstelveen binnen en werd zij verrast door eigenaar Eelko Anceaux, die klaarstond met champagne, confetti en een ludiek prijzenpakket.

Lees meer

Lucien Foort lanceert Wicked Wednesdays

ROTTERDAM – Onder de naam ‘Wicked Wednesday’ zal Lucien Foort vanaf 19 februari aanstaande wekelijks op woensdagavond in Club Vibes te Rotterdam draaien. De entree bedraagt 2,50 euro en Lucien Foort zal solo of met een gast-dj draaien.

Lees meer

Nieuwe latin clubavond in XL

AMSTERDAM – Dansschool La Pachanga organiseert vanaf 28 februari een nieuwe clubavond in XL in Amsterdam: Latin Breeze. Op deze avond staan latin sounds centraal. Je kan er dansen op salsa en latin dance van onder andere dj Carlito. Latin Breeze kost 10 euro en wordt elke vierde vrijdag van de maand georganiseerd.

Lees meer

Novamute brengt MP3 cd uit (win!)

HILVERSUM – Dancelabel Novamute brengt binnenkort een dubbel cd uit waaraan mp3-tracks zijn toegevoegd. Op de dubbel-cd, genaamd ‘2CDs & MP3s’, staan veel nummers die eerder alleen op maxisingle verkrijgbaar waren. Bekende dj’s en dance acts als Nitzer Ebb, Speedy J, luke Slater, Echoboy en Cabaret Voltaire zijn op het album verzameld.

Lees meer

Commissie wordt 'Amsterdamse nachtburgemeester'

AMSTERDAM – Gisteren is in Paradiso, op initiatief van Groen Links, een ‘Nachtburgemeester’ van Amsterdam gekozen. De keuze viel op de ‘Nachtwacht’, een initatief van verschillende kopstukken uit het hoofdstedelijke nachtleven, waaronder dj Joost van Bellen. De Nachtwacht wil onder meer een ideeenbus inzetten om het nachtleven meer schwung te geven.

Lees meer

Speedy J introduceert clubavond

ROTTERDAM – Techno grootheid Speedy J begint de clubavond ‘Sweatboxer’ in de Rotterdamse Las Palmas. Naast de pure techno-programmering is het de bedoeling dat deze avond zich gaat onderscheiden met het soundsystem. Volgens Speedy J wordt dit ‘compromisloos’. Op de eerste editie onder meer Chris Liebing.

Lees meer

Chemistry presenteert Drama

Amsterdam – Op vrijdag 28 februari presenteren Chemistry en Toneelgroep Amsterdam het slotfeest van TamTam, genaamd DRAMA – Een spoor van Liefde, Gelukzaligheid, Verwarring en Ontreddering. Een multimediale, muzikale ervaring waarbij de bezoekers worden meegenomen op een reis langs onontgonnen en bekend cultureel gebied. Plaats van delict is de Stadsschouwburg op het Leidseplein in Amsterdam.

Lees meer

Food begint clubavond in Luik

ROTSELAAR/LUIK – De Belgische partyorganisatie Food begint een nieuwe clubavond in club Phoenix in Luik. ‘Food LGE’ zal elke eerste en derde vrijdag van de maand gehouden worden.

Lees meer

Carl Cox in de partynight bij Radio 538

Hilversum – DJ Carl Cox is vanaf aanstaande zaterdag wekelijks te beluisteren op Radio 538 tijdens de Partynight met zijn programma ‘Carl Cox Global’. De show brengt de nieuwste muziek, clubs en the places to be van een van de meest bekende dj’s ter wereld. Carl Cox is in the Partynight op zaterdag van 24:00 tot 1:00 uur te beluisteren.

Lees meer

Absurde films en High-Tech Dance

Rotterdamse Museumnacht 2003 in Museum Boijmans Van Beuningen

ROTTERDAM – Op 1 maart wordt in Museum Boijmans Van Beuningen voor de tweede maal de museumnacht georganiseerd door de gezamenlijke culturele instellingen in Rotterdam. Dancemuziek heeft een bijzondere plaats gekregen.

Lees meer

Inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland

AMSTERDAM – Op 1 maart geeft de Grote Prijs van Nederland het startsein voor de inschrijfperiode van de 19e editie van Neerlands grootste muziekcompetitie. Het moment voor ongetekend talent van eigen bodem om kans te maken op een finaleplek in een uitverkochte Paradiso of Melkweg.

Lees meer

Psychedelic Circus op een truck

Dj’s Repsaj en Drifter spelen op een ‘Psychedelic truck’ tijdens de Utrechtse carnavalsparade op zaterdag 1 maart. De parade begint om 13.30 uur op de Westerdijk en zal gedurende ongeveer twee uur door het centrum trekken.

Lees meer

Compound zoekt de essentie van techno

ROTTERDAM – Compound is een nieuwe clubavond in Waterfront waarin pure techno centraal staat. De invloed van Bas M van de Rotterdamse organisatie Exposure of Sound en het nieuwe technolabel Audio Assault zullen goed te horen en te zien zijn tijdens deze avonden. De eerste editie vindt aanstaande zaterdag plaats.

Lees meer

Ontmoetingsplaats voor Cyberhippies

AMSTERDAM – Voor liefhebbers van psychedelic trance is er vanaf vandaag een nieuwe clubavond. ‘Cyberhippie Meetingpoint’ wordt elke donderdag georganiseerd in 020 te Amsterdam. Entree is 5 euro.

Lees meer

No historical backspin

Artiesten tegen racisme, intolerantie en geweld

AMSTERDAM – Nederlandse artiesten uit de dancescene maken een statement tegen racisme, geweld en intolerantie. Met de oprichting van de stichting ‘No Historical Backspin’ zal een succesvol Duits concept binnen de Nederlandse dancescene navolging krijgen. Het doel van het concept is om bewustwording te kweken bij het publiek tegenover racisme, geweld en intolerantie.

Lees meer

Urban beats festival in Amsterdam

AMSTERDAM – Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 maart vindt het Urban Dance festival ‘03 plaats in de Melkweg te Amsterdam. De nieuwste trends uit de Urban Dance wereld worden aan een breed publiek gepresenteerd tijdens dit achtdaags festival in de Melkweg, de Krakeling, het Ostade Theater in Amsterdam en de Stadsschouwburg te Utrecht. Dagkaarten kosten 10 euro, het programma is volgt:

Lees meer

Nu Heroes: ode aan vinyl

Tivoli organiseert met dit festival een podium voor oude en nieuwe helden. Zoals dj Spinna. Geobsedeerd door alles wat maar op vinyl staat: dynamisch, eclectisch en dansbaar. De New Yorker werkte met grote namen als Mos Def, Eminem en Shirley Bassey maar heeft ook een stevige voet in de underground. Op vrijdag Ladytron en dj’s Jacques Lu Cont & David Guetta, en op zaterdag grootmeesters Jeff Mills en Paul Brtschitsch.

Lees meer

'Broeden' op nieuwe stapavonden

AMSTERDAM – In de kelder van Het VoorBeeld in Amsterdam worden een aantal nieuwe stapavonden georganiseerd. De komende tijd kan je onder meer electro, techno en drum ‘n’ bass verwachten voor fijne entreeprijzen. De eerste zaterdag van april staat er een drum’n’bass avond op het programma, genaamd Basic.

Lees meer


Nieuw techno-initiatief in Amsterdam

Speakerplay met onder meer Bart Skils en Steve Rachmad

AMSTERDAM – Speakerplay, een nieuw initiatief van M-O-D, Steve Rachmad, Estroe, Bart Skils en Dimi is het antwoord op het gemis aan een goede maandelijkse technoavond in de hoofdstad. De eerste editie is op 4 april in Hotel Arena met onder meer Jeff Mills.

Lees meer

Gezelligheid in Rotterdam geen taboe

ROTTERDAM – Sinds 20 maart 2003 presenteert Floorfillers een wekelijkse clubavond op de donderdag, genaamd: Taboo! Deze wordt gehouden in het recent verbouwde pand aan de Schiedamse Singel 139 (achter de Witte de Withstraat) waar op vrijdag en zaterdagavond Gay Palace huist.

Lees meer

Grote Prijs nu ook voor producer/dj's

AMSTERDAM – De Grote Prijs van Nederland stelt dit jaar de categorie DANCE ook open voor producer/dj’s. Samen met dance- en liveacts maken de vele getalenteerde producers/dj’s nu ook kans op een Finaleplek in Paradiso, de hoofdprijs van 5000 euro, geperste cd’s/platen, studiotijd en optredens op de grote festivals.

Lees meer

Popunie zoekt dj's voor FFWD

ROTTERDAM – Voor de zesde keer vindt de ‘Best Beatz X-Posure’ van de Zuid-Hollandse Popunie plaats tijdens de FFWD Heineken Danceparade. In de stoet van trucks die zaterdag 9 augustus door de straten van Rotterdam trekt, zal de Popunie een truck reserveren waarop vijf talentvolle dj’s gepresenteerd worden. De Popunie is voor deze Best Beatz X-Posure truck op zoek naar vijf dj’s die Rotterdam aan het dansen wil krijgen.

Lees meer

Patronaat naar tijdelijke huisvesting

April feestelijke afscheidsmaand oude pand

HAARLEM -Met een feestelijke maand in april 2003 neemt Patronaat afscheid van het oude pand. Het laatste concert is op vrijdag 2 mei. Daarna verhuist Patronaat voor zoýn twee jaar naar de tijdelijke locatie op de Oostvest 54 (waar voorheen Fietsznfabriek zat), alwaar vanaf vrijdag 23 mei het programma weer start. De oplevering van de nieuwbouw op de Zijlsingel zal in het voorjaar van 2005 zijn.

Lees meer

Wanted: r&b en hiphop talent

AMSTERDAM – Stichting GRAP presenteert de vierde editie van Wanted, de Amsterdamse R&B en hiphop showcases. 24 Acts zijn te zien op zaterdag 19 april in Ganzenhoef, dinsdag 22 april in 020, vrijdag 25 april in Volta en zaterdag 26 april in Winston International. Iedere avond begint om 22:00 uur. MC Ruby presenteert de Talentshows en DJ Switch staat achter de draaitafels.

Lees meer

All is one: dance en cultuur bij elkaar

AMSTERDAM – 100%ISIS en Dimitri zijn twe dj’s die meewerken aan ‘All Is One’, een nieuw project dat dance en cultuur bij elkaar brengt. Er worden interactieve performances gegeven waarbij het publiek niet wordt vergeten. De eerste is zondag 5 april in Amuse te Amsterdam.

Lees meer

Woodstock bestaat tien jaar

BLOEMENDAAL – Strandtent Woodstock bestaat dit jaar tien jaar. Om dit te vieren is er op 11 april, de opening van het seizoen, een verjaardagsfeestje. De dag erna staat een optreden van Olabola gepland. Ook mag je op die dag de nieuwe menukaart voorproeven.

Lees meer

Stalker bestaat twintig jaar

HAARLEM – Club Stalker aan de Kromme Elleboogsteeg bestaat in april 2003 twintig jaar. Dit wordt gevierd met een viertal clubavonden en een overzichtstentoonstelling waarop twintig jaar posters, flyers, relikwieen en curiosa is te zien.

Lees meer

Now & Wow definitief niet naar Van Nelle

Clubavond komt in apil nog twee maal terug

ROTTERDAM – Now & Wow zal zich definitief niet vestigen in de Van Nelle-fabriek. De gesprekken tussen de twee betrokken partijen zijn vorige week definitief beeindigd. Breekpunt is de toegestane geluidsoverlast. Now & Wow zal wel tweemaal terugkomen op de oude locatie: op 26 en 29 april.

Lees meer

Eindfeest FFWD naar 'Zuid'

ROTTERDAM – Het eindfeest van FFWD verhuist naar ‘Zuid’: het deel van Rotterdam ten zuiden van de Maas. De deelgemeente Feijenoord heeft gisteren toestemming gegeven om een groot dancefeest te houden op de pier op de 3e Katendrechtse Hoofd. De organisatie van de Dance Parade moest op zoek naar een nieuwe locatie omdat in de omgeving van de Schiehaven door herinrichtingsplannen onvoldoende ruimte overblijft voor een feest voor tachtig- tot negentigduizend bezoekers.

Lees meer

Creator neemt vlag over van Future

ROTTERDAM – Techno organisatie Reactor gaat vanaf 2 mei een wekelijkse technoavond verzorgen in de Rotterdamse Nighttown. Ze nemen hiermee het stokje over van Michel de Hey, wiens Future na zevenenhalf jaar stopt. De avond gaat Creator heten, toegang is 9 euro.

Lees meer

Geen House Torhout 2003

GENT – Er komt geen House Torhout 2003. De organisatie heeft dit aangekondigd. Volgens hen is de felle concurrentie op de festivalmarkt hieraan debet. Er zou een overaanbod aan festivals zijn, die zich hoe langer hoe meer op techno zijn gaan richten.

Lees meer

Djs voor goede doelen op World DJ Day

AMSTERDAM – Van 19 tot en met 26 april 2003 is het World DJ ‘Day’. In deze week worden dj’s over de hele wereld gevraagd hun gages te doneren aan goede doelen voor kinderen. Ook organiseren clubs, discotheken, party- en evenementenorganisatoren in de World DJ Day-week speciale inzamelingsacties.

Lees meer

Beloning voor vinders van decoratiedoek

HEERLEN – Op 31 December 2002 werd er in de Platte Zoal te Maastricht het feest ‘Raving Nightmare’ gehouden. Tijdens dit evenement is er een decoratiedoek, dat de tekst “Raving Nightmare” bevat ontvreemd. Het doek is eigendom van de organisatie Underground House Movement (UHM).

Wie het doek terugbrengt of informatie verschaft die zal leiden tot teruggave van het doek kan rekenen op een jaar lang gratis toegang tot alle UHM feesten.

Lees meer

Club X heropent in Tilburg

TILBURG – De befaamde discotheek Club X uit het Belgische Wuustwezelt heropent haar deuren, ditmaal in Tilburg. De programmering blijft hard, met veel aandacht voor hardstyle.

Lees meer

Electronische muziek op Toon festival

HAARLEM – Nog tot en met zondag 27 april vindt op diverse locaties in Haarlem voor de vierde keer ‘Toon’ plaats, een festival van geluid en beeld met elektronica als grondstof. Dit jaar is het festival van vier naar zes dagen uitgebreid. Onder meer Autechre is te bewonderen.

Lees meer

Asta heropent haar deuren

DEN HAAG – Op 28 mei heropent club Asta in Den Haag haar deuren. Toen de club in 1999 haar deuren wegens overlast voor woningen moest sluiten, was zij een van de meest succesvolle Haagse uitgaansgelegenheden. Asta is nu verbouwd om overlast binnen de perken te houden.

Lees meer

XL verhuist naar de It

AMSTERDAM – De clubavond XL, die werd gehouden in het pand aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam (voorheen Mercanti/Cubic), verhuist naar de It. Vanaf 3 mei wordt daar de programmering voortgezet. Op de openingsavond onder meer Ferry Corsten en Misja Helsloot.

Lees meer

Herdenkingsavond in Hotel Arena

AMSTERDAM – In de nacht van 4 op 5 mei wordt in Hotel Arena ‘We Can’t Forget Today’ georganiseerd, een avond in het teken van herdeking en bevrijding. Jazz op 4 mei, en een dancefeest op 5 mei. De entree voor deze avond is 10 euro, waarvan 1 euro ten goede komt aan Amnesty International.

.

Lees meer

Dj-talent krijgt kans op Defqon festival

AMSTERDAM – Q-Dance heeft van een talent-area op hun feesten een traditie gemaakt. Zo’n area ontbreekt op het komende Defqon festival dan ook niet. Dj’s die willen draaien op het festival wordt de kans geboden demo’s in te zenden. De inzenders nemen het tegen elkaar op in voorrondes, die worden gehouden in de strandtent van Q-Dance.

Lees meer

Hey DJ: Limurg op zoek naar dj-talent

De Stichting Popmuziek Limburg is op zoek naar nieuw dj talent. Naar eigen zeggen is de dancecultuur een onderbelicht genre in de zuiden des lands, terwijl er voldoende talent rond loopt. Daarom organisert de Stichting een dj wedstrijd in het najaar van 2003 onder de naam “hey DJ”.

Lees meer

Interstella 5555: filmpremiere van Daft Punk in Cannes

Na een behoorlijke periode van radiostilte rond Daft Punk gloort er weer hoop aan de horizon voor de fans van de Franse Filterdisco. De heren van Daft Punk hebben samen met regiseur Takenoushi een film uitgebracht waarvan de premiere tijdens het filmfestival van Cannes zal plaatsvinden.

Lees meer


DJ Drifter op Russische jaarmarkt in Utrecht

UTRECHT – Op 30 mei 2003 staat Vredenburg Utrecht onder de noemer Fair Play in het teken van een Russische Jaarmarkt. Vertrekpunt van Fair Play is het verhaal van Petroesjka van Igor Stravinsky. Het programma is gevarieerd, met onder meer een optreden van Pozor Project.

Lees meer

Haagse 'Eau' houdt op te bestaan

DEN HAAG – De Eau houdt op te bestaan. De vestiging in Arnhem was al eerder opgeheven. Het pand aan de Wijndaelerweg in Kijkduin (Den Haag) wordt omgedoopt tot partycentrum met de naam ‘Celebration Studios’. Vanaf juni wordt eens per maand op deze locatie nog een feest georganiseerd door de Eau-crew, verder staan feesten en partijen op de agenda.

Lees meer

Politieinval in Escape

AMSTERDAM – Het Horeca Interventieteam (HIT), een samenwerkingsverband tussen politie en belastingdienst, heeft in de nacht van zondag op maandag een grootscheepse inval gedaan in de Amsterdamse discotheek Escape. De politie pakte dertien mensen op voor drugsbezit. Onder hen waren drie mensen die meer dan tien pillen in bezit hadden.

Lees meer

Programma 5 days off

AMSTERDAM – 5 Days Off, dit jaar voor de derde keer, is ontstaan als tegenhanger van het Belgische festival 10 Days Off, dat al acht edities heeft beleefd in de Vooruit te Gent. Het festival in de Melkweg wordt gehouden van 16 tot en met 20 juli 2003.

Lees meer

Rush gaat op tournee

AMSTERDAM – Nu de Escape voorlopig dicht is, gaat de wekelijkse clubavond Rush op tournee. Komende zaterdag, 5 juni, zijn ze te vinden in ‘De Plantage’ in de buurt van de dierentuin Artis in Amsterdam.

Lees meer

Expositie in Off Corso

ROTTERDAM – Op vrijdag 6 juni opent Eelco van den Berg zijn tentoonstelling in Off Corso. Eelco groeide op in de hip hop en graffiti scene in de jaren tachtig. Hier ontdekte hij al snel zijn talent als graffitikunstenaar. Nadat hij Uden verliet voor een cariere op de kunstacademie in Eindhoven kwam zijn ontwikkeling als kunstenaar in een stroomversnelling terecht. Vanaf 2001 werkt hij in de 1127.com studio.

Lees meer

Legalize streetrave in Amsterdam

Optocht met als doel legalisering van alle drugs

AMSTERDAM – De jaarlijkse Legalize-parade in Amsterdam wordt morgen, 7 juni, gehouden. Aan de optocht, die duurt van half elf ’s ochtends tot elf uur ’s avonds, doen veel underground soundsystems mee. Het slotfeest is dit jaar in Amsterdam Noord.

Lees meer

DJ Contest in Doornroosje

NIJMEGEN – Doornroosje voegt zich bij het aanzienlijke rijtje instellingen die een dj contest organiseren. Dit najaar openen zij de deuren voor nieuw talent, die zich moeten bewijzen tijdens de wekelijkse Planet Rose-avond. De winnaar mag optreden naast een bekende dj.

Lees meer

Femme Fatale gaat niet door

HAARLEM – Het feest Femme Fatale, vanavond in de Kingdom in Amsterdam, gaat niet door. De gemeente heeft het pand vandaag gesloten. Er is geen nieuwe locatie gevonden. GO en Rookie Events bieden hun excuses aan aan de winnaars van de prijsvraag.

Lees meer

Kingdom voorlopig toch open

AMSTERDAM – Discotheek Kingdom aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam mag voorlopig toch open blijven. De burgemeester wou deze sluiten omdat de vergunningen niet in orde waren. Volgende week dinsdag wordt over definitieve sluiting geoordeeld.

Lees meer

Crime Jazz en Crime Afterparty in Rotterdam

ROTTERDAM – Na vier succesvolle seizoenen op het podium van Nighttown en sinds 2001 op diverse poppodia in het land (Paard op Hol, LVC en de Vloer) was het even tijd voor een time-out. Na een break van een jaar maakt Crime Jazz, het Rotterdams cross-over podium voor literatuur en muziek, de overstap naar het theater.

Lees meer

Escape gaat weer open

AMSTERDAM – Discotheek Escape aan het Rembrandtplein in Amsterdam mag na het weekend weer open. Dit heeft de burgemeester van Amsterdam bepaald. De club was twee weken dicht na een politie-inval. De Chemistry clubavond van aanstaande zaterdag wordt nog in Club It gehouden.

Lees meer

'Funki' discussie en party

ROTTERDAM – Op donderdagavond 26 juni wordt in de Rotterdamse Off Corso een ‘cultural clubbing event’ over vrijheid van meningsuiting en de digitale kloof georganiseerd. De manifestatie is bedoeld voor jongeren en vormt een interactie van muziek, debat met bedrijfsleven, politici en kunstenaars, performances en workshops.

Lees meer

Twee feesten in Now & Wow

ROTTERDAM – In het kader van de het ‘weekend van de tolerantie’ heeft de Now & Wow voor aankomend weekend van de gemeente Rotterdam evenementenvergunningen gekregen. In het St Jobsveem worden Liberated en Soulpunkers on Discospeed georganiseerd.

Lees meer

House is terug in de Mazzo

AMSTERDAM – “De Mazzo is om”. House is weer terug in de programmering, met djs Jefferson en B-Art. Begin deze maand opende de vernieuwde Mazzo haar deuren, vanaf juli zijn er nieuwe wekelijkse avonden. Voor het laatste weekend in juni staan Rene Vidal, Mike van Loon, Brian S geprogrammeerd, naast bovengenoemde dj’s.

Lees meer

Nieuw platenlabel voor vernieuwende electronica

Kreutzfeld-Jakob op zoek naar experimenteel talent

MAARHEEZE – Het nieuwe platenlabel Kreutzfeld-Jacob Records (KJR) is op zoek naar talent. Het label, dat als stichting geregistreerd zal worden, richt zich op kleinschalige maar internationaal georienteerde uitgaven van experimentele muziek.

Lees meer

Music Academy op zoek naar dj-talent

Workshop en dj-contest dit jaar in Kaapstad

AMSTERDAM – In november is het weer zover, de zevende editie van de Music Academy. Al meer dan zes jaar creýert deze organisatie een plek op de wereld waar alles draait om de passie voor deejayen. Dit jaar vindt de Music Academy plaats in Kaapstad. Dj’s kunnen zich opgeven via de website, voor wie geselecteerd wordt, wordt reis en verblijf betaald.

Lees meer

Burgemeester Zandvoort verbiedt hardcore

ZANDVOORT – Burgemeester M van der Heijden van Zandvoort verbiedt hardcore in zijn gemeente. Deze muziekstroming mag op geen enkel evenement meer worden gedraaid. Volgens de burgemeester leidt juist hardcore tot ‘agressief gedrag’.

Lees meer

Introducing SPITT: Battle voor mc's

AMSTERDAM – Vrijdag 11 juli start in Paradiso SPITT, the National Dutch MC Battle. Als kick-off van dit nieuwe landelijke hiphop evenement strijden zestien gerespecteerde Nederlandse rappers tegen elkaar tijdens de SPITT battle showcase. Introducing SPITT battle start om 21:00 uur, de deuren van Paradiso gaan op om 20:00 uur. Entree is 7,50 inclusief lidmaatschap.

Lees meer

Discussies over het Amsterdamse nachtleven

Nachtwacht-commissie houdt spreekuur

AMSTERDAM – De Nachtwacht snijdt diverse onderwerpen uit het Amsterdamse nachtleven aan in zijn salon, aan Amstel 2. Hiervoor nodigt de Nachtwacht mensen met verschillende standpunten uit om over een bepaald onderwerp te discussiýren. Deze discussieavonden heten Nachtwachtkamer en worden wekelijks gehouden.

Lees meer

Gay dancefestival in Eindhoven

EINDHOVEN – Op zaterdag 26 juli wordt in Eindhoven de eerste editie van Smile georganiseerd: een dancefestival voor gays. Homo’s, lesbiennes en gayminded people kunnen van 13.00 tot 1.00 uur ’s nachts terecht op het Lichtplein. Kaarten zijn 33 euro, artiesten onder meer Nicky Nicole, de Dutch Tina Turner, Rob Boskamp en Jeroenski.

Lees meer

Namen van bezoekers op Electronation CD

AMSTERDAM – Partyorganisatie Electronation gaat een compilatie CD uitbrengen, met tracks van artiesten die hebben opgetreden op de Electronation feesten. Om haar bezoekers te bedanken wil de organisatie hun namen opnemen in het begeleidende boekje.

Lees meer

Film over Crazy Richard tijdens electro-avond

AMSTERDAM – Electronation begint een nieuwe serie feesten in de Amuse, genaamd ‘Adult’. Voorafgaand zal een serie films worden vertoond in samenwerking met het Worldwide Video Festival. Als eerste wordt op 16 augustus ‘Crazy Richard’ vertoont: een fillm over een ooit-beroemde televisiester die zijn beroemde leventje weer wil oppikken.

Lees meer

Clone Label Night in Waterfront

ROTTERDAM – Op vrijdag 15 augustus staat Waterfront in Rotterdam in het teken van platenlabel Clone Records. Tijdens dit feest zal Adult het enige optreden in Nederland geven naast Lowlands. Clone heeft zich als een van de weinige Nederlandse labels tussen de grote invloedrijke techno/electro labels op deze aardbol weten te wurmen.

Lees meer

Playground: nieuwe clubnight in Amsterdam

Nieuw initiatief wil meer de diepte in

AMSTERDAM – In de hoofdstad is een nieuw dance-initiatief ontstaan. ‘Playground’ zijn een aantal dj’s die van plan zijn een nieuwe clubavond in 020 te gaan houden. 8 Augustus is de try-out. De avond zal meer de diepte in gaan dan andere clubnights, ook is er ruimte voor kunst.

Lees meer

Mezz geeft 400 verrassingskaarten weg

BREDA – Wie de komende twee weken in de voorverkoop een ticket voor een popconcert of dance night koopt bij poppodium Mezz, krijgt daar een gratis surpriseticket bij cadeau. Je weet niet of je een ticket cadeau krijgt voor een techno-avond, een 80s party of misschien wel voor het concert van De Dijk op vrijdag 10 oktober.

Lees meer

Club Risk organiseert rondvaart

UTRECHT – Op zaterdag 16 augustus organiseert Club Risk in Utrecht een rondvaart. Het doel: aandacht voor de clubavond in de Winkel van Sinkel. Op de boot de onbekende dj’s Lee-On en Bono en medewerkers van Club Risk. Wie een mailtje stuurt naar [email protected], kan een plaatsje op de boot winnen.

Lees meer

Caves of Joy op zoek naar producers

Partyorganisatie wil compilatie-cd uitbrengen

SITTARD – Partyorganisatie Hot Kitchen gaat een compilatie cd uitbrengen naar aanleiding van het vijfjarig bestaan in december. Ze zijn op zoek naar Nederlandse producers om invulling aan de cd te geven. Disc 1 zal een “mood”-opwekker moeten worden, terwijl de tweede wordt omschreven als ‘deep, dark, sexy and mean techhouse with a techno flavour’.

Lees meer

Chris Liebing wint Deutscher Dance Award

FRANKFURT – Duitse technodj Chris Liebing heeft in Deutscher Dance Award gewonnen in de categorie ‘beste nationale dj’. Andere genomineerden waren Paul van Dyk, Sven Vath en Westbam (ja – dat had je kunnen raden!).

Lees meer

De bezoeker combineert maar raak

UTRECHT – Dit jaar wordt op 23 augustus voor het eerst het festival ‘De Beschaving’ gehouden. Het vindt plaats in Utrechts nieuwste Vinexwijk ‘Leidsche Rijn’. Er is aanbod van dance, maar ook van cultuur in de vorm van theater en optredens. Een tent is gevuld met talentvolle dj’s.

Lees meer

Eerste editie 'herriefestival' Noise Cape

SCHEVENINGEN – Op zaterdag 23 augustus 2003 vindt in een grote loods aan de Hellingweg in de voorhaven van Scheveningen de eerste editie van het performance- en noisefestival ‘Noise Cape’ plaats. Op het festival zal een breed spectrum aan presentaties te zien zijn op het gebied van nieuwe muziek, performances, ýnoiseý en videokunst, met vertien acts uit binnen- en buitenland.ýDaarnaast zijn twee installaties van beeldend kunstenaars te zien.

Lees meer

Tools 4 Schools organiseert benefiet in Panama

AMSTERDAM – De recent opgerichte Stichting Tools 4 Schools (T4S) presenteert zich op zaterdag 23 augustus aanstaande in de Amsterdamse club Panama met een groot benefietfeest. Met dit initiatief vraagt Tools 4 Schools aandacht voor haar doelstelling: het duurzaam opbouwen van onderwijs in ontwikkelingslanden. Ook zal de stichting op deze avond haar website lanceren en nieuwe donateurs werven.

Lees meer

Adam Beyer niet op NO/CAN/DO in Las Palmas

In tegenstelling tot wat de vooraankondiging belooft, zal het eerste feest van NO/CAN/DO in Las Palmas het zonder Adam Beyer moeten stellen. Aanstaande vrijdag zullen twee andere Zweden, Samuel L. Session en Thomas Krome, aan de zijde van Henrik B. de avond vullen.

Lees meer

'Levensechte' multimediale voorstelling

GRONINGEN – Gedurende vier nachten zal de multimediale theatervoorstelling ‘Levensecht’ zich afspelen in ClubPlus en Expositieruimte BRAK. De voorstelling wordt georganiseerd door Holodeck 2000, een stichting die een club wil beheren waarin dance, theater, nieuwe media en beeldende kust samenkomen.

Lees meer

Platenbeurs en kunst voor Sophia Kinderziekenhuis

ROTTERDAM – Gedurende de RýUit Markt op Zondag 7 September 2003 wordt in de Off Corso in Rotterdam “Come Together” gehouden. Come Together omvat een dag- en avondprogramma voor een divers publiek. Gedurende de dag begint Come Together met een platenbeurs in de lounge. Diverse platenzaken en labels als Cyber Records, Outland Records en meer creeren hun eigen winkeltjes waarin ze mix van nieuw en oud materiaal zullen verkopen. Firm Bookings en het broertje Ace Agency verzorgen de muzikale invulling door het gratis leveren van djýs waaronder Quinten de Rozario, Hitmeister D en Mr. Wix.

Lees meer

Groot feest voor verbouwing 'MSK'

GENT – Het Museum voor de Schone Kunsten in Gent (MSK) is momenteel gesloten voor renovatie tot 2006. Om de start van de verbouwing in te luiden wordt op de locatie een groot feest over twee dagen georganiseerd, in samenwerking met de Culture Club. Overdags zijn in het museum performances.

Lees meer

Breakdance Event in Nighttown

ROTTERDAM – Komend weekend wordt voor de vijfde maal het ‘International Breakdance Event’ gehouden in de Rotterdamse Nighttown. Tijdens het meerdaagse evenement komen nationale en internationale breakdancers en rappers naar de club aan de West Kruiskade. Een dagkaart kost 17,50, een passepartout voor beide dagen kost 30 euro.

Lees meer

Paradiso introduceert 'totale beveiliging'

State of the Art Security tijdens No Escape

Samen met het Next 5 Minutes Festival, Stichting Nachtwacht Amsterdam, Meubelstukken en DJ Fanclub zet de Paradiso een statement neer over de stand van zaken in clubland momenteel. Tijdens ‘No Escape’ word je als bezoeker geconfronteerd met magneetpoortjes, irisscans, vingerprintcontroles en een ‘bizarre’ bureaucratie.

Lees meer

Food gaat clubavond verzorgen in de Fuse

BRUSSEL – Vlaamse partyorganisatie Food gaat een wekelijkse clubavond beginnen in de Fuse. De avond gaat ‘Food in Motion’ heten en wordt gehouden in – je raad het al – wat voorheen de Motion room was. De eerste editie staat gepland voor 27 september.

Lees meer

Electronische muziek, film en theater

AMSTERDAM – Van donderdag 11 tot en met zondag 14 september wordt in Amsterdam het festival ‘Next 5 minutes 4’ gehouden. Het festival belicht media uit de antiglobalistische, culturele en politieke hoek. De Melkweg biedt een programma met electronische muziek. Dagkaarten zijn 20 euro, een passepartout is 35 euro.

Lees meer


Wereldwijde dance-benefiet voor Tibet

AMSTERDAM/GRONINGEN – Morgen wordt in Ruigoord en Groningen (Simplon) het benetietfeest ‘Earthdance’ georganiseerd. Van dit jaarlijkse evenement wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan goede doelen. Op de feesten wordt voornamelijk psy-trance gedraaid.

Lees meer

Hooj Choons is failliet

LONDEN – Hooj Choons, het platenlabel waar onder meer “Don’t You Want Me” van Felix op uitkwam, is failliet. Na ruim twee jaar te kampen te hebben gehad met zware financiele problemen gaat het licht uit bij het Engelse platenlabel.

Lees meer

Nieuwe club in Den Haag

DEN HAAG – In de hofstad, aan de Grote Marktstraat, wordt op 11 oktober een nieuwe club geopend door partyorganisatie Silly Symphonies. Ook deze club is opgezet volgens het dine & dance principe, wat betekent dat je eerst kan eten, en vervolgens kan swingen.

Lees meer

Arnhem krijgt poppodium

Kultuurhuis Bosch nog op zoek naar talent

ARNHEM – Op 3 oktober 2003 opent een nieuw podium haar deuren. Kultuurhuis Bosch in Arnhem heeft zich na een lange verbouwings periode hervonden in een zaal, een cafe en een theater. De zaal zal op doordeweekse dagen ook als oefenruimte beschikbaar zijn.

Lees meer

Dance-jeugd geconfronteerd met klassieke muziek

GENT – HouseMusic is een Gents studentenfestival dat de brug wil zijn tussen het klassieke erfgoed en de hedendaagse dance-cultuur. Op 2 oktober gaan muziekevenementjes door in driehonderd studentenkoten, telkens geschikt voor zo’n tien bezoekers. Voorts is er ook een dansfeest in samenwerking met Studio Brussel in de Gentse Vooruit en een optreden van een klassiek kwartet dat hedendaagse muziek zal spelen.

Lees meer

Een voorstelling voor voyeuristen

Een man arriveert in de lobby van Hotel Arena en checkt in. Hij gaat naar zijn kamer en doet het licht aan. Hij trekt zijn jas uit en neemt de ruimte in zich op. Beelden maken zich los van de muren, hechten zich aan zijn lichaam, glijden over zijn naakte huid. Hij staart door het raam naar buiten. Hij lijkt niet te merken dat hij bekeken wordt…

Lees meer

De wonderbaarlijke genezing van Miss Monica

ROTTERDAM – De Rotterdamse dj Miss Monica is, na een vijf jaar durende ziekte, afgelopen zomer genezen. Ze leed aan de ziekte ME en was chronisch vermoeid. De komende tijd doet ze nog rustig aan, maar het is de bedoeling dat ze begin 2004 weer gaat draaien.

Lees meer

H_Foundation stopt er mee

De geruchten kloppen… Het duo Halo & Hipp-E zal niet langer opnemen of touren als H_Foundation. Enkele maanden geleden brachten ze nog de succesvolle langspeler Environments uit via Soma waarvan diverse singles, zoals Passage of Time en New Funk Theory, het bijzonder goed op de dansvloer deden.

Lees meer

Festival voor de moderne jazz in Paradiso

AMSTERDAM – Zondag 19 oktober vindt in Paradiso het Sizzle & Grill festival plaats. Dit evenement verkent de grenzen van moderne jazz, en wil een plaats bieden voor media, performances en muziek. Er zal ook een drum ‘n’ bass feest plaatsvinden met dj Adi-J.

Lees meer

vj-festival viert de beeldcultuur

NIJMEGEN – In Lux in Nijmegen wordt op zaterdag 18 oktober ‘Rawpikzl’ gehouden: een festival met Nederlandse en buitenlandse vj’s. Aanwezig zijn onder meer het Franse Machine Molle, winnaars van MTVs ‘Best Video Award’. Interstella 5555, de Daft Punk-mangafilm, zal ook worden vertoond. Er is muziek met onder meer Herr Arter. De toegang is 8 euro.

Lees meer

Gratis festival in de Hemkade

ZAANDAM – Dit jaar werd voor de tweede keer een gratis festival op het strand bij Almere gehouden. Dezelfde organisatie houdt dit Free Festival nu ook indoor in de Hemkade op 25 oktober. Onder meer Spider, G-Spott en Jose zullen een set verzorgen.

Lees meer

Topacts aan een lage prijs op Clubside Down

BELGIE – In het laatste weekend van oktober wordt Clubside Down georganiseerd: een serie optredens in veel verschillende Belgische popzalen. Tijdens het festival worden onder meer bekende dj’s en acts gepresenteerd tegen een lage prijs. De bedoeling van dit project: het grote publiek een staalkaart bieden van wat er het hele jaar door in de Vlaamse muziekclubs te ontdekken valt.

Lees meer

Dana niet welkom in de Winkel van Sinkel

UTRECHT – Het feest ‘Alive and Kicking’, dat op 31 oktober in de Winkel van Sinkel gehouden zou worden, wordt verplaatst naar het Domstad City Theater, de voormalige Get Down. De harde sound van dj Dana zou niet gewaardeerd worden op de oorspronkelijke lokatie.

Lees meer

Dirty sounds in Eindhoven

EINDHOVEN – De lichtstad is een nieuwe clubavond rijker. In een voormalig stroomhuis bij het Centraal Station wordt op 8 november Dirtwax gelanceerd. Een avond vol ‘smerige dance, funky breaks, twisted house en dirty electrofunk’. De toegang is 6 euro.

Lees meer

Programma van Tivoli op CD

UTRECHT – Om de heropening van De Vloer – ditmaal als ‘Tivoli de Helling’ – te vieren, heeft het Utrechtse poppodium een gratis CD uitgebracht. Op de CD een aantal bands die in de zalen te beluisteren zijn, waaronder T Raumschmiere en Vive la Fete. Het schijfje is gratis af te halen aan de kassa van de beide vestigingen.

Lees meer

Tiësto wint eerste Dutch DJ Award

AMSTERDAM – Tiësto is gisteren verkozen tot beste Nederlandse dj tijdens de eerste Dutch DJ Awards in Hotel Arena. Hij ontving de award van zijn ‘meest trouwe fan’ tijdens een gala-uitreiking. Het is de bedoeling dat de awards elk jaar uitgereikt worden.

Lees meer

Zwolse club Q is niet meer

ZWOLLE – Discotheek The Q sluit haar deuren. Aanstaande zaterdag is de club voor het laatst open. Als verklaring wordt het feit gegeven dat de bedoelde muziekstijlen in The Q – progressive en techhouse – niet genoeg bezoekers trokken.

Lees meer

Turntablism centraal in Nighttown

ROTTERDAM – Op 7, 8 en 9 november is het zover: de vierde editie van het National Phonographic Festival. Drie dagen lang staan de draaitafels en het turntablism centraal in Rotterdam. Ook in Nighttown is National Phonograpic te gast. Zaterdag 8 november staan daar ondermeer UNKLE en Eboman geprogrammeerd. Dagkaarten kosten 17,50

Lees meer

Junkie XL opent ADE

Eendimensionaal vraaggesprek onthult weinig

Amsterdam Dance Event overdag: dag 1. GO ging naar Felix Meritis, pakte de eclectro-party in Paradiso mee en zag hoe Roisin Murphy van Moloko bij 5500 mensen in de Music Hall een smile op hun gezicht toverde.

Lees meer

Extrema combineert bands en dj's

EINDHOVEN – Extrema gaat bands en dj’s combineren in de vorm van het feest ‘Extrema Live’. In samenwerking met poppodia willen ze hiermee de scheidslijn tussen de beide werelden verkleinen. De eerste editie is 15 november in het Paard van Troje in Den Haag, met onder meer Joost van Bellen en Don Diablo. Toegang aan de deur is 20 euro.

Lees meer

Rockadacemie gaat dj's opleiden

TILBURG – De Rockacademie in Tilburg, de school van Krezip, begint volgend jaar september met een vierjarige hbo-opleiding tot dj-producer. De opleiding wordt opgezet in overleg met Armin van Buuren en Ben Liebrand.

Lees meer

Hiphop filmfestival

ROTTERDAM – In het weekend van 28-30 november 2003 presenteert Stichting Black Soil op drie locaties in de binnenstad van Rotterdam – Cinerama, LantarenVenster en Off-Corso – de eerste editie van het Black Soil Filmfestival.

Lees meer


Remix een nummer van Chris Liebing

FRANKFURT – Nu Chris Liebings eerste album, Evolution, een feit is, geeft de Duitse techno dj iedereen de kans de nummers van deze cd te remixen. Op de website www.cl-rec.com is een code te verkrijgen waarmee je samples van de liedjes kan downloaden.

Lees meer

Love Dance sluit actieweek rond aids af

AMSTERDAM – In Paradiso wordt vanavond, op Wereld Aids Dag, Love Dance gehouden; een dancefeest als afsluiter van de actieweek rondom aids. De opbrengsten komen ten goede aan het Aids Fonds. Vele bekende dj’s werken er belangeloos aan mee.

Lees meer

Joost van Bellen tourt met Nederlands Blazers Ensemble

AMSTERDAM – In METDJ staat DJ Joost van Bellen op het podium met het Nederlands Blazers Ensemble en 75 – in elke stad andere – scholieren. Van Bellen, ook het brein achter de dance-Mattheus in de Melkweg, gebruikt speciaal gecomponeerde muziek van de Amerikaans-Nederlandse componisten Ron Ford en David Dramm.

Lees meer

Dansen voor Kansen

AMSTERDAM – Onder het motto “Wij Muziek, Zij Muziek” steunen tientallen podia, clubs en muziekcafés op vrijdag 12 en zaterdag 13 december de organisatie Music Mayday met donaties. Met de opbrengst van dit Dansen voor Kansen-weekend organiseren jongeren in Ethiopië, Tanzania en Eritrea workshops en concerten en ontwikkelen ze hun artistieke skills. Jongeren in heel Nederland worden opgeroepen om deze vrijdag en zaterdag te gaan stappen in deelnemende uitgaansgelegenheden en zo direct hun Afrikaanse leeftijdsgenoten te steunen bij het maken van muziek.

Lees meer

Girlpower tijdens Eurosonic

Showcase voor vrouwelijk talent

GRONINGEN – Uit onvrede over de vele mannen in de dance-wereld wordt vanavond tijdens Eurosonic in Groningen ‘Girlpower’ georganiseerd. Een showcase met vrouwelijk dance-talent, zowel live acts als dj’s: Sandrien, Shiva, M-Cécile en Riz Malsen.

Lees meer

Steve Goodman praat over Londense clubscene

AMSTERDAM – Op zondag 18 januari geeft dj Steve Goodman, ook bekend als Kode9, een presentatie in MediaMatic aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Zijn praatje gaat over de huidige stand van zaken in de Londense clubscene. Na de presentatie houdt hij een dj-set.

Lees meer

Warp Records opent MP3-winkel

LONDEN – Het vooruitstrevende label Warp Records, met artiesten als Aphex Twin, heeft zijn volledige catalogus online beschikbaar gemaakt. Via www.bleep.com kun je normale MP3’s kopen, die verder geen beveiligingen bevatten. Individuele nummers kosten 1,35 euro, EP’s vanaf 4 euro. Ook zeldzame vinylversies zijn verkrijgbaar.

Lees meer

Fuck the Fame

AMSTERDAM – Morgen, 21 januari 2004, vindt in de Melkweg in Amsterdam ‘Fuck the Fame’ plaats. Zes veelbelovende live-acts, waaronder Grote Prijs-winnaar Nobody Beats the Drum, treden samen op met zes vj’s. Fuck the Fame begint om 21.00 uur.

Lees meer

BG Magazine is failliet

AMSTERDAM – Danceblad BG Magazine is failliet. Dit kwam omdat de gak-premies niet meer betaald werden. Eigenaar Henk Witteveen hoopt op een doorstart, maar het magazine in zijn huidige vorm zal verdwijnen. Witteveen wijt het faillisement aan de advertentiemarkt. BG leed al jaren aan een dalende oplage.

Lees meer

On is Off

ROTTERDAM – De wekelijkse clubavond ON, elke zaterdag in Off Corso, houdt op te bestaan. De clubavond heeft in tweeënhalf jaar tijd de nodige topdj’s naar Rotterdam gehaald en zal op 21 februari voor de laatste keer resident Joachim presenteren.

Lees meer

Faithless op lowlands, nieuw album in april

DELFT – Aanstaande zaterdag start de ticketverkoop voor de twaalfde editie van Lowlands, dat op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 augustus plaats vindt. De eerste hoofdact voor het festival is al bekend: Faithless komt naar Biddinghuizen. De Britse dance-formatie brengt in het voorjaar een nieuw album uit en zal op Lowlands haar enige Nederlandse festivalconcert geven.

Lees meer

Nieuw Haags poppodium

DEN HAAG – Op zaterdag 31 januari heeft de opening van het vernieuwde muziekcafé ”Pop In” plaatsgevonden. De Pop In is vanaf heden Haags Pop Centrums (HPC) eigen podium, waar regelmatig acts geprogrammeerd zullen gaan worden.

Lees meer

DJ's in actie voor Iran

Benefiet in de Hemkade

ZAANDAM – Aanstaande zaterdag wordt in de Hemkade een benefietavond gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Iran. Vele dj’s doen mee zoals José, G-Spott, Stephen en Bas en Ram. De entree voor de avond bedraagt 12,50.

Lees meer

Techno Djs go Electro

BRUSSEL – Aanstaande zondag 8 februari zal op het radiostation Cyber Factory een programma te horen zijn waarbij techno dj’s een electro set ten gehore brengen. De sounds van onder meer Steve Rachmad zullen te beluisteren zijn. De uitzending is te volgen via internet.

Lees meer

MAW presenteert top dj's

ROTTERDAM – Na een periode van afwezigheid is partyorganisatie MAW nu weer terug. Vanaf 6 februari zal MAW weer maandelijks van zich doen laten horen met een avond in Las Palmas. Elke avond zal een grote, vaak buitenlandse, top dj te horen zijn.

Lees meer

Laidback Luke fuseert met klassiek

AMSTERDAM – Aanstaande donderdag vindt in het Amsterdamse Concertgebouw ‘Fusion’ plaats. Tijdens deze avond betreden dj Laidback Luke en een aantal grote klassieke musici het podium voor een samenwerking. Fusion begint om middernacht en duurt drie uur, maar is onderdeel van ‘1001 Nacht’, een muzikaal evenement geïnspireerd op de verhalen uit duizend en een nacht.

Lees meer

Dancevalley eist naamsverandering Dancehill

TILBURGUDC, de organisator van Dancevalley, heeft een rechtzaak gewonnen waarin ze eisten dat Dancehill haar naam veranderde. Volgens de rechter hadden de namen teveel gelijkenis. De combinatie “dance” en een geografische aanduiding gaf hierin de doorslag. Het is nog niet duidelijk of Dancehill in hoger beroep gaat.

Lees meer

Werkplaats voor experimentele muziek

CEM Festival

Naast de vele bekende dance festivals die dit land inmiddels rijk is zijn er ook nog enige onondekte parels te vinden. Tijden het CEM festival van 6 – 13 maart wordt de minder bekende kant van het dance spectrum ontdekt en ten toon gesteld.

Lees meer

Electronica festival in Luik

LUIK – Vrijdag 12 maart wordt in Luik het Polymorphic Festival gehouden. Een klein maar zeer interessant festival met negen in Nederland vrijwel onbekende live acts. Wie van vage electonica houdt en in de buurt woont, zal genieten van acts uit België, Duitsland, Frankrijk en Polen.

Lees meer


VJ-ology festival in P60

AMSTELVEEN – Electronation en P60 organiseren vrijdag 12 maart en zaterdag 13 maart een speciaal tweedaags mini festival genaamd VJ-ology. VJ-ology heeft enkele spraakmakende techno/electro dj

Lees meer

Q-Dance gaat samenwerken met dance4life

AMSTERDAM – Partyorganisatie Q-Dance gaat samenwerken met dance4life, een gezamenlijk project van Stop Aids Now en World Population Foundation. Van elk verkocht ticket gaat 50 cent naar deze organisatie. De helft daarvan moet door de koper opgebracht worden. In november wordt in het kader hiervan een dance-evenement georganiseerd in het Gelredome.

Lees meer

Genoeg kansen voor jong talent

GENT/ROTTERDAM – Nog steeds zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor jong talent om zich te uiten. Bijna elke week wordt wel een dj-contest gehouden waar leuke prijzen te winnen zijn. Meestal is de beloning een draaibeurt op een (groot) feest. Sommige contests, zoals die komende woensdag in Nighttown, gaan iets meer de diepte in.

Lees meer

Hance en Penoze winnen Northern Dance

LEEUWARDEN – Menigeen zal verbaasd reageren op zoiets als een Northern Dance Experience, een dj contest voor de noordelijke Nederlandse provincies. In de ogen van Randstedelingen speelt dance zich alleen in hun woongebied af. Toch zijn er vele (slaapkamer) dj’s actief in het noorden, vooral op het gebied van hardstyle.

Lees meer

Lexion exposeert moderne schilderkunst

WESTZAAN – Uitgaanscentrum Lexion te Westzaan staat op zaterdag 13 maart deels in het teken van de moderne schilderkunst. Schilder Eric Wijnand zal dan namelijk zijn werken exposeren. DJ Jean zal deze avond het muzikale gedeelte voor zijn rekening nemen, waarbij de bezoekers de gehele avond de gelegenheid hebben om hun avondje uit te combineren met het bezoek aan de expositie. Een toegangskaartje kost 15 euro.

Lees meer

'Urban' overspoelt de dancescene

AMSTERDAM – De ‘urban’ sound overspoelt de Nederlandse dancescene. Steeds meer discotheken gaan zich richten op deze combinatie van r&b en hiphop. Urban begint zelfs de vormen van een hype aan te nemen, nu discotheken hun volledige programmering hiervoor omgooien.

Lees meer

ID&T organiseert driedaags festival

BIDDINGHUIZEN – Wat Dancevalley in tien jaar tijd niet lukte, is voor ID&T nu werkelijkheid. Zij organiseren van 11 tot 14 juni 2004 ‘NJoy’, een festival op het terrein van Lowlands. NJoy staat maar gedeeltelijk in het teken van dance: zo staan ook Hind en Krezip op het podium. ‘Urban’ is ook goed vertegenwoordigd. Een dagkaart kost 35 euro, een weekeindticket 75 euro.

Lees meer

Berlijnse en Amsterdamse underground gecombineerd

Het beste uit de gayscene van beide steden

AMSTERDAM – Vrijdag 19 maart wordt in de Melkweg ‘Berlin meets Amsterdam’ georganiseerd. Tijdens dit festival worden de gayscenes van beide steden – in de vorm van djs, organisaties, clubs en kunstenaars – gecombineerd. Kaarten kosten 15 euro aan de deur, het feest duurt tot 5 uur ’s ochtends.

Lees meer

Zodiak Commune bestaat tien jaar

EINDHOVEN – Underground tekno organisatie Zodiak Commune bestaat tien jaar. Dit wordt gevierd met een aantal feesten in Eindhoven en Nijmegen, twee steden waar de tekno scene nog volop leeft. Op 20 maart staat de voltallige Zodiak-crew in Doornroosje, een week later in de Effenaar.

Lees meer

2 Many dj hardhandig aangepakt

MIAMI – Van platenmaatschappij PIAS komt het onbevestigde verhaal dat Stephen Dewaele, een van de Soulwax/2 Many dj-djs, door de politie in Miami hardhandig is behandeld. Hij trok de aandacht van een politieman en kreeg na een woordenwisseling een harde klap op zijn benen. PIAS stelt dat de politieman wellicht ‘doordraaide vanwege Stephens Frans-klinkende accent’.

Lees meer

En 'Park' is weer dicht

ROTTERDAM – Het college van Rotterdam heeft met ingang van vandaag Parkzicht (weer) gesloten. De locatie was sinds begin dit jaar pas weer open, na lang gesloten te zijn geweest. Burgemeester en Wethouders zijn bang dat de nieuwe feesten voor overlast gaan zorgen en heeft de tijdelijke vergunning ingetrokken.

Lees meer

Dovenparty komt naar Tilburg

Don Diablo draait set in 013

TILBURG – Het evenement Sense (voorheen Deaf Valley) vindt zaterdag 27 maart plaats in 013 in Tilburg. Sense is een live muziek en dance evenement voor doven en horenden. Onder meer Don Diablo staat geprogrammeerd.

Lees meer


Workshop audiovisueel performen

GENTVZW Bazuco organiseert van 25 tot en met 28 maart een workshop audiovisueel performen. Hierbij wordt gefocust op beeld en geluid die samen gegenereerd worden en/of onder invloed van elkaar worden getransformeerd. De nadruk ligt op het live inspelen op elkaar. Prijs van de workshop bedraagt 80 euro.

Lees meer

Pussylounge: vier vrouwen in een hippe club

Nieuwe voorstelling van de makers van Fuist

DEN HAAG – In april 2004 gaat de nieuwe theatervoorstelling Pussylounge van Made in da Shade in première. Pussylounge speelt zich af in een hippe club waar we vier vrouwen ontmoeten; ze partyen en kletsen er op los. Ze hebben het over scoren, over sexuele voorkeuren en angsten, over potten in alle soorten en maten: butches, femmes, lipstick-lesbiennes en babydykes. Na de voorstelling, in het Theater aan het Spui, gaat een dj draaien.

Lees meer

Gayle San in Waterfront

ROTTERDAM – De liefhebbers van mooie en pure techno worden 9 april getrakteerd op een optreden van de uit Singapore afkomstige technodj Gayle San. Zij zal optreden tijdens Strictly Techno dat in Waterfront wordt gehouden.

Lees meer

Zodiak Commune met Koninginnedag in Eindhoven

EINDHOVEN – Traditiegetrouw houdt acid organisatie Zodiak Commune op Koninginnedag een feest in Eindhoven. Wat begon als een kleinschalig feestje begint langzaam uit te groeien tot een heus festival. Ook dit jaar treedt de hele commune weer aan en kan je onder meer Rick Angel, Zodiak en Solid Decay komen bewonderen.

Lees meer

The Youngsters en Plump dj's op U-Music Festival

AMSTERDAM – De U-Music competitie is een talentenjacht voor producers, bands en dj’s. De competitie van 2004 vindt zijn einde in het U-Music Festival dat op 20 mei voor het eerst wordt georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Onder meer The Youngsters en Plump dj’s zullen te bewonderen zijn.

Lees meer

Nieuw electro-feest in Antwerpen

Sinds vorig jaar organiseert Guerilla vzw onder de naam Breakbaar parties met electronische muziek. Doorgaans ligt de focus vooral op drum ‘n’ bass, maar met met Breakbaar IV willen ze een breed publiek kennis laten maken met electro.

Lees meer


Ricardo Villalobos en Laurent Garnier op 5 days off

AMSTERDAM – De eerste namen van het 5 days off festival, dat in juli in de Melkweg wordt gehouden, zijn bekend gemaakt. Net als elk jaar beloven deze namen veel goeds. ‘Minimal techno’ Ricardo Villalobos zal te bewonderen zijn, en ook Laurent Garnier heeft bevestigd.

Lees meer

Michel de Hey helpt bij 'Faking it'

HILVERSUM – De KRO heeft het televisieformat ‘Faking It’ gekocht. In deze serie wordt iemand binnen een paar weken opgeleid in een specifiek beroep. De serie gaat in Nederland ‘De vreemde eend’ heten, en in een van de afleveringen wordt een violiste door Michel de Hey opgeleid tot dj.

Lees meer

Kunstenfestival Motel Mozaïque in Rotterdam

ROTTERDAM – Vrijdag 16 en zaterdag 17 april doet het jaarlijks terugkerende ‘multidisciplinaire kunstfestival’ Motel Mozaïque Rotterdam weer aan. Je treft er veel kunst en kunstzinnige (dance) acts. Deejays CJ Bolland en Joost van Bellen doen ook mee, met optredens in Nighttown.

Lees meer

Tienjarig bestaan van Fuse in Tour et Taxis

Gemeente toont haar steun met gratis feest

BRUSSEL – Het is zo’n tien jaar geleden dat dance uitgroeide tot volwaardige jeugdbeweging, en dus vliegen de ‘ten year anniversaries’ je rond de oren. De Brusselse club Fuse is binnenkort aan de beurt en viert feest in de Tour et Taxis, met onder meer Ricardo Villalobos. Bovendien houdt de club op 22 mei open dag met Jack de Marseille.

Lees meer

Loveparade 2004 gaat niet door

BERLIJN – De jaarlijkse techno-optocht Loveparade gaat dit jaar waarschijnlijk niet door. De gemeente Berlijn en de organisatie worden het niet eens over de kosten. De Loveparade is de moeder aller danceparades en zou dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd worden.

Lees meer


Tiësto presenteert album tijdens treintoer

Op donderdag 20 mei, Hemelvaartsdag, reist Tiësto overdag per trein door Nederland om zijn nieuwe album Just Be te presenteren. Tijdens deze speciale reis zorgt de Bredase dj voor een aantal verrassingen. Kaartjes voor de tour worden weggegeven via diverse media, en je maakt er kans op bij een sms-game.

Lees meer

Now & Wow gaat proefdraaien

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei is het dan zover. Na een geruime tijd van stilte rondom de Now & Wow is het dus blijkbaar toch gelukt. De club van Ted Langebach zal eindelijk haar poorten openen in de nieuwe locatie in de graansilo’s aan de Maashaven in Rotterdam.

Lees meer

Funky festival in Utrecht

UTRECHT – Deze zomer wordt op de Vinex-locatie Leidsche Rijn een nieuw festival georganiseerd. Het Supernatural festival biedt meer dan veertig dj’s en acts uit het funky circuit. Namen als Buscemi zijn al bevestigd.

Lees meer

5 Days Off dit jaar in twee locaties

AMSTERDAM – Melkweg, Mojo Concerts en 5voor12 (België) presenteren van 14 tot en met 18 juli 2004 de vierde editie van 5 Days Off. In drie jaar tijd is 5 Days Off uitgegroeid tot een toonaangevend muziekfestival, met als voornaamste doel een dwarsdoorsnede te geven van wat beweegt en boeit in de elektronische muziekscene.

Lees meer

Zeveneneenhalf jaar topkwaliteit in Groningen

GRONINGEN – Op 22 mei bestaat het feest ‘Zapclub’ zeveneneenhalf jaar. Deze party heeft in die tijd behoorlijk veel nationale en internationale dj’s naar het Groningse Simplon gehaald die anders niet in het noorden te zien zouden zijn geweest. Het jubileum wordt gevierd met Radioactive Man en Lawgiverz.

Lees meer

Zomers danceseizoen is begonnen

BREDA – Het zomerse danceseizoen is begonnen. Vanaf vandaag zijn er bijna elk weekend wel festivals en feesten. Sommigen daarvan, zoals de Free Outdoorzone en de Dancetour in Breda, zijn gratis toegankelijk.

Lees meer

Centraal Museum vraagt bijdrage voor poptentoonstelling

UTRECHT – Van 19 juni t/m 4 juli 2004 is in het Centraal Museum de tentoonstelling ‘Pop Utrecht’ te zien. Vijftig jaar rock-’n-roll, pop, beat, levenslied, disco, dance, punk en metal uit de Domstad worden in geluid en beeld tentoongesteld. Het museum vraagt hulp bij het samenstellen.

Lees meer


Nederlands podium op Movement Festival

DETROIT – 29, 30 en 31 mei 2004 vormt Detroit het hart van de wereld voor de meest doorgewinterde elektronische muziekliefhebber. De Motorstad die legendes heeft voortgebracht op labels als Motown, Underground Resistance en Transmat (maar ook artiesten als Eminem, White Stripes e.v.a.), verzorgt die drie dagen een ode aan de elektronische muziek tijdens het Movement Festival 2004.

Lees meer

Muziek en vj-performances in fietstunnel

AMSTERDAM – Op zondag 6 juni wordt in de ‘Tun of Fun’, de tunnels onder het Mr Visserplein bij het Waterlooplein in Amsterdam, een evenement georganiseerd. Deze ‘Coup d’Art’ biedt vj-art, performances, muziek en non stop cinema. Dadara is te zien en Kareem Raïhani en Brian S zijn te horen. Er is een afterparty in 020.

Lees meer

Whitehouse: elektronische noise in de Melkweg

AMSTERDAM – Whitehouse werd begin jaren 80 bekend in undergroundkringen vanwege hun subversieve elektronische noise-muziek, gelardeerd met zeer schokkende teksten. Vanavond treden ze op in de Melkweg. Deze epigonen van het zogenaamde industriële muziekgenre hebben al ruim 20 jaar niet meer in Nederland opgetreden. Het concert, dat om 19.45 begint, kost 25 euro.

Lees meer

Geen parade, maar Love Week in Berlijn

BERLIJN – Partyorganisaties in de Duitse hoofdstad laten zich niet ontmoedigen door het afgelasten van de Love Parade. In de week waarin de optocht gepland stond, van 3 tot 12 juli 2004, staan veel clubs in de stad nu in het teken van de Love Week. Er zijn veel parties en vele bekende dj’s te bewonderen. Ook zijn er open-air parties waar de entree vaak gratis is.

Lees meer

Beachbop niet meer gratis

Grotere dj's tijdens jaarlijkse strandfestival

AMSTERDAM – Het jaarlijkse festival Beachbop op het strand van Bloemendaal is niet meer gratis. Een entreekaartje gaat 15 euro per dag kosten. Voor deze prijs komen er wel meer dj’s draaien. Zo kun je op de eerste dag, 27 juni, onder meer Sander Kleinenberg, Lucien Foort, Miss Djax, JP, Marco V en Marcello verwachten. De andere edities zijn op 25 juli en 29 augustus.

Lees meer

Detroit Movement special op MTV

Reportage uit de bakermat van techno

BUSSUM – Maandag 21 juni zendt MTV tussen 23.00 en 0.00 uur een reportage uit over het Movement Festival in Detroit. Op dit grootste gratis technofestival ter wereld is één van de zes podia in zijn geheel gereserveerd is voor Nederlandse DJ’s. Naast interviews met aanwezige DJ’s is ook een exclusief interview te zien met technolegende Derrick May.

Lees meer

Nieuwe drum 'n' bass avond in Volta

AMSTERDAM – De Nederlandse hoofdstad heeft er binnenkort een nieuwe drum ‘n’ bass-avond bij. Reactiv is een samenwerkingsverband tussen Future Research en de Phat Phonk crew. De eerste editie is zaterdag 26 juni in Volta.

Lees meer

Nieuwe Prodigy album: nu dan toch?

Ja ja, we hebben het eerder gehoord, die nieuwe Prodigy komt er aan… Maar het is nu toch echt zo. De eerste single Girls / Memphis Bells is op 21 juni zeer gelimiteerd uitgebracht, het album zal eind augustus in de winkels liggen.

Lees meer


Installaties en vj-art op State-X New Forms festival

Optredens van Warp-artiest Plaid en Donna Summer

DEN HAAG – Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2004 organiseren het Haags Pop Centrum en het Paard van Troje voor de eerste maal het State-X New Forms festival. Het festival zal plaatsvinden op meerdere locaties in Den Haag waaronder het Paard van Troje, De Nieuwe Kerk, de Vrije Academie en het Gemeente museum. De festivals die sinds vier jaar bekend stonden als State-X en New Forms, hebben hun krachten dit jaar gebundeld. Onder meer Warp-artiest Plaid zal optreden.

Lees meer

Q-Dance organiseert party op luchtmachtbasis

AMSTERDAM – Op een vroegere luchtmachtbasis organiseert Q-Dance op 18 september ‘Q-Base’: een hardstyle/techno party. De locatie is Airport Niederrhein bij het plaatsje Weeze net over de grens met Duitsland. DJ’s als Judge Jules, Westbam, Johannes Heil en Speedy J hebben bevestigd. Er is plaats voor 25 duizend bezoekers, toegangskaarten kosten 45,25.

Lees meer

Afstudeerscriptie over vj Micha Klein

Deze zomer is Saskia Verhoeven, een lid van het Go-team, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met de scriptie Micha Klein, Video, Art and Culture. Met deze scriptie rondt zij haar bachelorstudie Media en Cultuur af.

Lees meer

Most Wanted hiphopfinale in het Vondelpark

AMSTERDAM – Komende zondag zal in het Amsterdamse Vondelpark de finale van ‘Most Wanted’ plaatsvinden: een contest voor hip-hop talent. De vier Most Wanted acts zijn Yes-R, Kimo, CMC en Just Harvey. Als special guest treedt Skiggy Rapz op. De Final Showcase begint om 21.00 uur in het Vondelpark Openluchttheater, en de toegang is gratis.

Lees meer

Benefietconcert voor leukemiepatiënten

SAASVELD – Woensdag 14 juli vindt een benefietconcert plaats ten bate van de stichting Matthijs, een stichting die zich inzet om leefomstandigheden van isolatiekamers van ziekenhuizen te verbeteren. Onder meer dj’s Floornoiz, Mark van Dale, Fausto, Don Diablo en The Prophet zullen optreden. Entree is 10 euro aan de deur.

Lees meer

Electronische underground op Robots With Brains

ROTTERDAM – Een nieuw concept in Nederland. De organisatie van Robots with brains heeft als doelstelling om het beste uit het elektronische underground muziekcircuit naar Nederland te halen. Tevens zal er op 10 juli in Las Palmas ruimte zijn voor Nederlands talent om zichzelf te presenteren. Elke keer andere artiesten met een andere kijk op de manier van muziek maken.

Lees meer

Chillen op het derde Alter Ego festival

Feest voor liefhebbers van downtempo

MORTSEL/VLAANDEREN – Op zaterdag 17 juli 2004 vindt de derde editie van Alter Ego festival plaats in Fort 4 te Mortsel, België. Op dit festival krijgen downtempo-liefhebbers alle gelegenheid te genieten van lome beats en chille grooves van onder meer Moodlex en Antennasia. Dit jaar is ook het binnenfort voor bezoekers geopend. Ook zal een festivalcd beschikbaar worden gemaakt.

Lees meer

Meedoen aan een multiculti muziekcompetitie

Inschrijfperiode United Cultures NL begint augustus

Begin augustus geeft de Zuid-Hollandse Popunie het startsein voor de inschrijfperiode van alweer de vierde editie van een van Neerlands oudste multiculturele muziekcompetities: United Cultures NL. Hét moment voor muzikaal crossover talent om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs.

Lees meer

Nationaal Popinstituut zoekt dancetalent

AMSTERDAM – Het Unsigned project van het Nationaal Pop Instituut is bedoeld voor jonge artiesten in Nederland die nog geen platencontract hebben. Het Popinstituut geeft ze de kans zich te presenteren aan de muziekindustrie en de media. Dit jaar staat het Unsigned project in het teken van de Nederlandse dance.

Lees meer

Tom Harding zoekt rookie djs

AMSTERDAM – Het hangt waarschijnlijk in de lucht, want dj Tom Harding organiseert ook een dj contest. De eerste ‘THinc Talent Night’ is donderdag 29 juli om 18:30 in Twstd in Amsterdam. Voorwaarde om mee te doen is dat je geen of weinig ervaring hebt als dj in een club of op parties. Als je uitverkoren bent zal Tom een praatje met je houden om de ins en out van het draaien te bespreken.

Lees meer

Mix je eigen Dancevalley vj-set

AMSTERDAM – Op 7 augustus vindt de tiende editie van Dance Valley plaats. De organisatie biedt iedereen een kans met een zelfgemaakte vj-set deel uit te maken van het festival. Je kunt beelden selecteren uit tien jaar Dancevalley en op die manier je eigen videoclip samenstellen. Voor deelnemers worden prijzen verloot met als hoofdprijs de vertoning van jouw clip op Dancevalley.

Lees meer

Brugse binnenstad wordt openlucht dansvloer

BRUGGE – Op 7 augustus 2004 turnt het gratis toegankelijke ‘Benenwerk’ voor de derde keer op rij de Brugse binnenstad om tot één van de grootste ballrooms van Vlaanderen. Er is veel klassieke dans zoals tango, maar er zijn ook ook moderne Braziliaanse en electronische geluiden. Benenwerk is onderdeel van Klinkers, een zomers festival in het centrum van Brugge.

Lees meer

Droomfestival in Blijburg aan Zee

In de stads-strandtent Blijburg wordt komend weekeind het Droomfestival gehouden. Het staat in het teken van poëzie en muziek, dj’s zijn onder meer 100% Isis en Kareem Raïhani. De hele dag door zijn er verschillende dingen te doen voor kleine en grote dromers.

Lees meer

Woodstock keert Beachbop de rug toe

Vrijzinnige strandtent mogelijk aansprakelijk gesteld door ID&T

BLOEMENDAAL AAN ZEE – Het strandfestival Beachbop zal komende zondag mogelijk zijn laatste editie beleven. Begin deze week kondigde de strandtent Woodstock aan uit de organisatie te willen stappen. Het festival zou volgens eigenaar De La Porte ‘te commercieel’ geworden zijn. In een reactie liet ID&T weten dat Woodstock financieel aansprakelijk zal worden gesteld als het festival niet meer doorgaat.

Lees meer

Gratis feest in aanloop Antwerpse 'anti-hate-parade'

Optocht 'TolerAntwerpen' moet begin 2005 plaatsvinden

ANTWERPEN – TolerAntwerpen, vroeger ook bekend als ‘anti-hate parade’, houdt in aanloop naar een grootse parade voor iedereen eind dit jaar of in het vroege voorjaar van 2005, op 31 juli haar eerste benefiet tijdens het Beats ‘R’ Us festival op het Antwerpse Muntplein.

Lees meer

Amsterdams alternatief voor het strand

AMSTERDAM – Deze zomer is er in Amsterdam een alternatief voor het strand gedurende de hete zomermaanden. Op zomerse dagen kan je aan boord stappen van de supperclub cruise om de hele dag op het buitendek te zonnen, dansen, drinken en eten. Het buitendek is bekleed met dj booth: verschillende dj’s en organisaties worden uitgenodigd. Het feest heet Oase, entree bedraagt vijf euro.

Lees meer

Dj verzorgt draaibeurt in weiland zonder publiek

Actie van internetbedrijf showt de stand van techniek

UTRECHT – DJ ‘C-Jay’ is door een internetbedrijf benaderd voor een ludieke actie. Het bedrijf is gespecialiseerd in streaming audio en video, en organiseert geregeld acties om de vooruitgang in de techniek te showen. Op 30 juli zal C-Jay een live set verzorgen vanaf een afgelegen weiland bij Utrecht. Er is verder geen publiek ter plekke uitgenodigd; de set zal integraal te volgen zijn via internet.

Lees meer

Soundscape-festival Photonic tweedaags

SOEST – Vorig jaar was de eerste editie van het Photonic Festival voor veel bezoekers een bijzondere ervaring en een welkome aanvulling op het festival aanbod in Nederland. De vele positieve reacties en de snelheid waarmee het festival vorig uitverkocht gaf aanleiding tot een uitbreiding van het festival naar twee dagen; vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus.

Lees meer

Win een plek op de FFWD Dance Parade

ROTTERDAM – 14 Augustus rijdt de FFWD Dance Parade weer door Rotterdam, en net als elk jaar worden her en der tickets verloot om op een truck te belanden. Je moet er wel wat voor doen, maar een plekje tijdens de parade is natuurlijk nooit weg. Voor het eindfeest worden op de partysites ook een flink aantal kaarten verloot.

Lees meer

Armin van Buuren iedere zaterdag bij BNN

De hele maand augustus is dj Armin van Buuren iedere zaterdagnacht van 01.00 uur tot 04.00 uur te horen in het programma Dancetination Live bij BNN op 3FM. Vanuit Club Amnesia in Ibiza draait de populaire dj diverse sets onder de naam Armada @ Amnesia.

Lees meer


Dutch DJ Day: nieuw initiatief voor dj's en producers

AMSTERDAM – Voormalig Kraftwerk-lid Karl Bartos zal op 23 oktober de opening verrichten van D3: the Dutch DJ Day, een nieuw initiatief in het kader van het door Conamus georganiseerde Amsterdam Dance Event. D3 is een dag met panels, workshops en informatie voor iedereen die muziek draait of elektronische muziek maakt. Dit ‘DJ and Producer Seminar’ is bedoeld om amateur en semi-professionele muzikanten en DJ’s een steun in de rug te geven: in één dag komen alle belangrijke facetten én knelpunten van muziek maken en een carrière in de muziek aan bod.

Lees meer

'Noise' en performances rondom oude verkeerstoren

DEN HAAG – Op zaterdag 21 augustus 2004 vindt op een bijzondere locatie, namelijk rondom de voormalige verkeerstoren van vliegveld Ypenburg te Den Haag, de tweede editie plaats van Noisecape. Het is een festival met nieuwe muziek, ‘noise’ en performances, dat de bezoeker mee wil nemen langs visuele en muzikale grensverkenningen.

Lees meer

Mazzo houdt op aan Rozengracht

AMSTERDAM – Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Lees meer

Umek en Kanzyani gaan touren door Europa

Zo’n vier jaar geleden richtten technodj’s Umek en Valentino Kanzyani het platenlabel ‘Recycled Loops’ op. Dit najaar introduceert het label enkele bijzondere projecten, waaronder de website Soundfinder, waar techno mp3’s kunnen worden aangeschaft. Om die release te vieren, gaan de dj’s touren door Europa. Op 15 oktober doen ze P60 in Amstelveen aan.

Lees meer

Absintfeest in Club Zyon

Verboden drank na bijna honderd jaar weer legaal

AMSTERDAM – Nu het pleit is beslecht en Nederland voor het eerst sinds 1909 weer ongestraft absint mag drinken, is het tijd voor een feest. Bijna een eeuw heeft de Groene Fee zich noodgedwongen schuil moeten houden, maar op zaterdag 28 augustus maakt zij haar glorieuze rentree.

Lees meer

Benefiet Klub Rotterdam in Off Corso

Aansluitende vj-battle tijdens Less=More

ROTTERDAM – Vorig jaar organiseerden Off Corso en Coolpolitics Klub Berlin. Tijdens dit evenement stond de Duitse hoofdstad en haar rauwe undergroundscène centraal, en vormde een crossover van een tentoonstelling, clubnight en festival. Als vervolg op deze avond zal zaterdag 4 september Klub Rotterdam plaatsvinden in Off Corso.

Lees meer

Kinderdisco in Tivoli

UTRECHT – De Utrechtse club Tivoli aan de Oudegracht wil een heel nieuwe generatie stappers aan zich binden. Tijdens de ‘My First Disco’ op 5 september gaat de zaal speciaal open voor kinderen tot 10 jaar. Bij dit feest – magnetron aanwezig – is het de bedoeling dat ouders stilletjes achteraan blijven staan. De entree is gratis.

Lees meer

Festival 'Depart' ondersteunt afstuderend dancetalent

DEN HAAG – Vrijdag 3 september vindt de tweede editie plaats van het festival Depart in Theater aan het Spui en het Filmhuis in Den Haag. De doelstelling is hetzelfde als vorig jaar: afstuderend talent onder de aandacht brengen bij een breed publiek en potentiële opdrachtgevers. Entree is 8 euro, het festival begint om 21.00 uur.

Lees meer

Studenten kunnen gratis een feest geven

ROTTERDAM – Vanaf oktober heeft iedere Rotterdamse boekenwurm de mogelijkheid om een eigen feestje te geven. Nighttown biedt studenten de mogelijkheid om een eigen avond te initiëren. Onder begeleiding, maar met grote verantwoordelijkheid bij de studenten, kunnen zij zich vanaf nu aanmelden om GRATIS een avond in Nighttown te organiseren!

Lees meer

Geen Chemistry meer in Escape

AMSTERDAM – Het tweede einde van het discotijdperk is nabij. Nadat eerder al Mazzo de handdoek in de ring gooide, valt nu ook het doek voor clubavond Chemistry in de Amsterdamse Escape. Eigenaar Dick Poppes van de Escape heeft dit bevestigd.

Lees meer

Stemmen voor de Dutch DJ Award

AMSTERDAM – Ook dit jaar organiseert de Dutch DJ Award weer de verkiezing van beste DJ van 2004. Vanaf vandaag kan gestemd worden via de website van de DJ Award. De uitslag zal op woensdagavond 20 oktober, aan de vooravond van het Amsterdam Dance Event, bekend worden gemaakt in Cineac in Amsterdam. De DJ top 100 zal op die dag worden gepubliceerd in het november-nummer van het ID&T Magazine.

Lees meer

Zelf draaien tussen je favoriete dj's

AMSTERDAM – Zyon introduceert een nieuwe clubavond: Joy Division. Naast het feit dat een entreekaartje relatief goedkoop is (8 euro) hebben op deze avond beginnende dj’s een kans tussen twee van hun helden te draaien. Uitverkoren rookies mogen ook nog eens twintig mensen op de gastenlijst zetten.

Lees meer


Stille disco tijdens Garnier/Mills in Paradiso

AMSTERDAM – Morgen staan technogrootheden Laurent Garnier en Jeff Mills in Paradiso. Het concert is al weken uitverkocht. Voor wie achter het net viste biedt Paradiso nu een oplossing: voor 5 euro kun je op de parkeerplaats, buiten, meeluisteren met het concert.

Lees meer

Partyanimals voor pech-animals

DEN HAAG – Het is vandaag dierendag, en deze week is het Dierendagweek. Eén van de activiteiten deze week is het feest ‘Partyanimals’ in de haagse Asta. De opbrengst van dit feest komt geheel ten goede aan Haags Dierencentrum. Onder meer Steve Rachmad komt een plaatje opleggen.

Lees meer

Kans voor fanatieke Rotterdamse jongeren

ROTTERDAM – Aanstaande woensdag 6 oktober krijgt jong Rotterdams talent weer de kans om zijn kunsten te vertonen in de theaterzaal van Nighttown. Dan vindt de eerste voorronde plaats van het nieuwe seizoen van ‘Fanatics’, het open podium voor jongeren van 14 tot en met 24 jaar.

Lees meer

Culturele Kweekvijver in Paradiso

AMSTERDAM – Aanstaande zondag wordt in Paradiso ‘Met Ziel en Zaligheid’ georganiseerd: een driemaandelijkse avond waarin mensen hun culturele uitspattingen ten toon kunnen stellen. Er is ruimte voor performances, acts en dans. Iedereen kan meedoen, maar je moet je wel eerst aanmelden bij Maz Weston van Paradiso.

Lees meer

Rush verhuist per direct naar Marcanti

AMSTERDAM – De clubavond Rush, die tweeënhalf jaar in de Escape is gehouden, verhuist per direct naar Kingdom, de voormalige Marcanti aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. De reden is dat de samenwerking tussen de eigenaar van de Escape en Rush/Chemistry na het einde van dit jaar wordt beëindigd.

Lees meer


Amsterdam drie dagen middelpunt van de dancescene

Aanstaande donderdag is het zover, dan is Amsterdam weer drie dagen (en lange nachten) het stralende middelpunt van de internationale dancescene. Boekers, artiesten, media, platenmaatschappijen en eenieder die wat met dance heeft, treft elkaar op het Amsterdam Dance Event.

Lees meer

Zes weken Belgenpop in Mezz

Optredens van Hooverphonic en Vive la Fête

BREDA – Van 2 november tot en met 16 december 2004 kan iedereen komen genieten van een fijne selectie Belgische popmuziek in Mezz en het Chassé Theater in Breda. Er staan optredens gepland van Hooverphonic en Vive la Fête. Voor alle ‘Belgenpop’ optredens is een passepartout beschikbaar.

Lees meer


MC-battle tijdens Amerikaanse presidentsverkiezingen

AMSTERDAM – Samen met NN1 organiseert Coolpolitics in de Lounge van Hotel Winston in de Warmoesstraat in Amsterdam weer een MIC FIGHT. Een MC battle en debatten met als thema de Amerikaanse politiek: Bush VS Kerry, Amerika in oorlog met zichzelf of met de wereld?

Lees meer

Nederlandse dj's domineren DJ100

AMSTERDAM – Deejays uit de Lage Landen zijn goed vertegenwoordigd in de jaarlijkse DJ100, de lijst met honderd beste dj’s volgens het Britse DJ Magazine. Uiteraard staat Tiësto weer op de eerste plaats, maar in de top 10 staan ook Armin van Buuren en Ferry Corsten. Een heel rijtje Nederlanders en Belgen siert vervolgens de lijst.

Lees meer

'Avontuur van geur, beeld en dance' tijdens Museumnacht

AMSTERDAM – Tijdens de komende museumnacht op 6 november vindt in de Hortus Botanicus in Amsterdam een bijzonder evenement plaats. Dj’s 100% Isis en Krien organiseren een evenement waarbij zij beloven een avontuur te bieden in geur, beeld en geluid. Naast dj’s is ook een aroma-jockey van de partij. Toegang is voor iedereen met een museumnacht passepartout.

Lees meer

Tweede ronde voor 'nooit meer gedragen' kleding

AMSTERDAM – In café Vaaghuyzen wordt op zondag 7 november ‘Uit de Kast’ georganiseerd. Een feest waarbij het de bedoeling is dat overbodige kleding wordt ingeleverd. Elke bezoeker krijgt de kans een outfit uit te zoeken en mag deze showen op de catwalk. Als het past, mag het mee. Kleding die alsnog overblijft gaat naar het Leger des Heils.

Lees meer

DJ's ontwerpen t-shirts tegen Aids

Designs van Buscemi en Dimitri from Paris

ANTWERPEN – Vanwege de vijftiende verjaardag van Café d’Anvers heeft de Antwerpse club vijftien dj’s en designers gevraagd een t-shirt te ontwerpen. De t-shirts worden tijdens de clubavonden en via websites verkocht voor 40 euro. De opbrengst gaat naar het Aids-onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Lees meer

HQ verlaat de Melkweg

AMSTERDAM – De hoofdstedelijke partybusiness wordt door elkaar gehusseld. Na het vertrek en de gedwongen terugkeer van Rush uit de Escape, nieuwe Chemistry-plannen in Kingdom, einde van de Mazzo en nieuwe avonden in Panama, More en 11, wordt in december voor de laatste maal HQ gehouden in de Melkweg.

Lees meer


Holland Hungary Dance Festival in de Melkweg

Op vrijdag 19 november vindt het Holland Hungary Dance Festival plaats. Dit evenement is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut en wordt georganiseerd in het kader van Thinking Forward, een project in het leven geroepen om de nieuwe EU-lidstaten kennis te laten maken met onderdelen van de Nederlandse cultuur nu Nederland voorzitter is van de EU en deze wordt uitgebreid met tien nieuwe lidstaten.

Lees meer

Jeff Mills maakt soundtrack voor Buster Keaton-film

DETROIT – Techno dj Jeff Mills heeft een nieuwe soundtrack geproduceerd voor de film ‘The Three Ages’ van Buster Keaton. Het is niet de eerste sountrack die Mills maakt. Eerder maakte hij al een nieuwe compositie voor de klassieker Metropolis. Net als The Three Ages is dit een film in zwart/wit. Mills heeft een voorkeur voor dit type films, omdat ze hem aan thuisstad Detroit doen denken.

Lees meer

Innercity: twee voor de prijs van een

ID&T verlaagt alle entreeprijzen vanaf 2005

AMSTERDAM – ID&T verlaagt de entreeprijzen voor alle evenementen. De nieuwe prijzen zijn met terugwerkende kracht ook voor Innercity geldig. Wie een kaartje voor Innercity heeft, mag met twee mensen naar binnen. Dat geldt ook voor kaarten die vanaf nu nog verkocht worden.

Lees meer

Grote Prijs finale in Paradiso/Melkweg

AMSTERDAM – Donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 december vinden de finales van de Grote Prijs van Nederland plaats in Paradiso en de Melkweg te Amsterdam. Er zijn 28 finalisten op het gebied van Pop/Rock, Singer/Songwriter, RnB/Hiphop en Dance door naar de finale. De muzikanten komen het publiek vermaken en gaan voor die Grote Prijs van vijfduizend euro.

Lees meer

Noisefestival Ant l'And in LVC, Leiden

Op 26 februari vindt in het LVC in Leiden voor de eerste keer het elektronische noise festival Ant L’And plaats. Ant L’And is een initiatief van het underground platenlabel Ant-Zen en de Haagse platenzaak La La Land. Op Ant L’And zullen vijf van de bekendste acts van het Ant-zen label optreden en labelmanager Salt verzorgt aansluitend een DJ set annex afterparty.

Lees meer

Première Plastikmantrilogie op Jigsaw Festival

GENT – Op het afgelopen Jigsaw Festival is de nieuwe muziektrilogie van Plastikman (Richie Hawtin) in première gegaan. Deze videocompilatie is gemaakt door Ali M Demirel, een voormalige student kernfysica. De tracks op het videoalbum komen van Hawtins meest recente album Closer.

Lees meer

Jeff Mills met Keaton-film eind april in Nederland

Bron: FCA Music

Een week voor Koninginnedag, op 23 april 2005, zal Jeff Mills optreden in Utrecht. Hij is er vanwege Springdance, een elf dagen durend dansfestival op diverse locaties in de Utrechtse binnenstad. Technodeejay Mills heeft een nieuwe soundtrack geproduceerd voor de film ‘The Three Ages’ van Buster Keaton.

Lees meer

Industrial Funk Festival in Paard

'Een dansbare clash tussen electro en tekno'

Vrijdag 18 maart 2005 zal voor de tweede maal het Industrial Funk festival plaats gaan vinden in het Paard van Troje. Industrial Funk omschrijven de organisatoren als een dansbare ‘clash’ tussen electro en tekno. Alle artiesten zullen live optreden.

Lees meer

Las Palmas sluit zijn deuren

Bron: Las Palmas

ROTTERDAM – Komende zaterdag, 26 maart 2005, zal club Las Palmas in Rotterdam voor het laatst geopend zijn. Het bestemmingsplan van het pakhuis op de Kop van Zuid wordt gewijzigd. Deze wijziging was al geruime tijd bekend. Vele dj’s zullen voor de laatste maal aanwezig zijn. Ook wordt de laatste avond, Last Palmas genoemd, bijgestaan met een foto-expositie.

Lees meerEffenaar sluit af met groot festival

Eindhovens poppodium krijgt nieuw gebouw

EINDHOVEN – Komend weekeinde wordt het laatste weekeinde dat de Effenaar open is in het huidige gebouw. Het pand voldoet niet meer aan de eisen van tegenwoordig en gaat tegen de vlakte. Om deze verbouwing is in Eindhoven al het nodige te doen geweest. Op de huidige locatie wordt een geheel nieuw gebouw neergezet voor de Effenaar. Tijdens het festival treden onder meer Miss Djax, Zuco 103 en Stuurbaard Bakkebaard op.

Lees meer

Nieuwe-mediafestival met muziek van Geigercounting

UTRECHT – Op 26 en 27 mei 2005 zullen nieuwe-mediaprojecten van studenten uit heel Nederland eenmalig tentoongesteld worden op het festival Inside the Magic Bubble. Tijdens dit festival, georganiseerd door negen studenten van de Universiteit Utrecht, zal het begrip immersie onder de loep genomen worden. De vraag die centraal staat tijdens dit event is hoe nieuwe media onze ideeën over immersie hebben beïnvloed. Een vraag waarop de bezoeker spelenderwijs zelf een antwoord zal formuleren.

Lees meer

Top van elektronische tanzmuzik in Rotterdam

Motorschiff Stubnitz is aangemeerd in Rotterdam. Deze boot, in 2002 in Amsterdam-Noord heeft gelegen, zal de komende maand de top van de experimentele dancemuziek verwelkomen. Bekende labels als Sound Architecture en Shitkatapult zullen avonden verzorgen. Al met al zullen liefhebbers van avantgardistische en experimentele dance deze maand zeker een kijkje moeten nemen.

Lees meer

Dit jaar geen Grote Prijs voor Dance

AMSTERDAM – De Grote Prijs van Nederland, een van de belangrijkste talentenjachten, heeft dit jaar geen categorie dance. Rockers en singers kunnen nog wel meedoen. Volgens de organisatie komt de categorie Dance in 2006 terug. Dance acts met een overduidelijk live karakter kunnen meedoen in de categorie Rock.

Lees meer

Nieuw label voor Nijmeegsche elektronische waar

NIJMEGEN – Goed nieuws voor Oost-Nederlanders. Elektronische muzikanten uit die streek hebben sinds kort een ander platform om hun kunsten te vertonen dan de plaatselijke dorpsdisco. ‘Nijmeegsche Elektronische Waar’ (NEW) is een nieuw platenlabel dat mede opgericht is door Darko Esser, danceprogrammeur bij Doornroosje en mede-eigenaar van platenlabel Wolfskuil (ook al zo’n typisch streekproduct).

Lees meer

Werk via GO mee aan de Electronation Top 100

AMSTERDAM – Op elke pagina van GO Magazine prijkt sinds vandaag een button voor de Electronation Top 100. Deze hitlijst wordt samengesteld door jou! In de lijst de honderd beste elektronische tanzplatten aller tijden. De top 100 wordt op 23 juli uitgezonden op Kink FM.

Lees meer

Elektronische geluidsinstallaties tijdens 5 Days Off

Bron: Nederlands Instituut voor Mediakunsten

AMSTERDAM – Tijdens 5 days off zijn in het Nederlands Instituut voor Mediakunst onder de titel techno² acht geluidsinstallaties te zien. De rode draad van techno² is de wijze waarop de techno- en alternatieve elektronische muziekcultuur invloed heeft gehad op beeldende kunst en mediakunst, die op hun beurt weer van invloed zijn op de ontwikkeling van de techno en elektronische muziek. De toegang is gratis.

Lees meer

Clubstars: een award voor Rotterdamse discotheken

Bron: Radar

ROTTERDAM – Vijf Rotterdamse discotheken zijn genomineerd voor de Clubstars Award 2005. De Clubstars Award is een prijs die gaat naar de Rotterdamse discotheek die het beste scoort op vlak van het deur- en veiligheidsbeleid, programmering & presentatie en service. De awarduitreiking zal in augustus plaatsvinden.

Lees meer

Amsterdamse nachtclubs verenigd in Unitelife

Bron: Omdehaverklap Produkties

AMSTERDAM – Wie op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2005 uitgaat in Amsterdam krijgt met hetzelfde entreebewijs het hele weekend gratis toegang tot vrijwel alle hoofdstedelijke clubs. Ongeacht het deurbeleid, de muziekstijl of doelgroep (gay of straight, chique of alto, jong of oud) toegang tot één is toegang tot allen.

Lees meer

Blue Monday bovenaan de Electronation top 100

Bron: Electronation

AMSTERDAM – Afgelopen zaterdag, 23 juli, was de complete Electronation top 100 te horen bij de Electronation radio show op Kink FM. De uitzending van de lijst, die van 5 uur ’s middags tot 2 uur ’s nachts duurde, werd voor de gelegenheid op locatie gehouden.

Lees meer

Een frisse wind door Rotterdamse electronicascene

Bron: Locus010

ROTTERDAM – Onder de naam Ventilator zal er vanaf september elke twee weken een frisse wind waaien door Rotterdam, met name ter hoogte van Locus 010, centrum voor Nu-Culture aan de Vlasmarkt 1. Bij de eerste editie gratis toegang voor eenieder die een goedwerkende ventilator doneert.

Lees meer


London Elektricity op B-oost Festival

Bron: B-oost Festival

AMSTERDAM – Op 9, 10 en 11 september 2005 zet het nieuwe B-oost Festival de podia in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam op de kaart. Bezoekers kunnen kennismaken met de meest uiteenlopende muziekstijlen en de diversiteit ondervinden van deze nieuwe culturele haven in Amsterdam. Terwijl het Lloyd Hotel fungeert als ontmoetingsplek en festivalcentrum worden vier avondvullende programma’s gepresenteerd in het Bimhuis, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Café Pakhuis Wilhelmina en Panama.

Lees meer

Bob Moog overleden

Asheville, USA – Synthesizerpionier Bob Moog is afgelopen zondag overleden. Moog was uitvinder van de ‘mini-moog’, de eerste synthesizer die compact genoeg was om door veel muzikanten gebruikt te worden. De Moog-sound is bepalend geweest voor discomuziek en, in het verlengde daarvan, electro. Moog, een voorstander van elektronische muziek, werd 71 jaar.

Lees meer

Nederlandse dj's met Silent Disco op CNN

Bron: CNN

Voor de twee Nederlandse DJ’s No DJ en DJ Od is lawaaioverlast geen issue. Met het bedrijf 433fm.com introduceerden zij draadloze hoofdtelefoons op de dansvloer en noemden dit Silent Disco (stille disco). Het CNN programma Spark besteedt op zondag 28 augustus aandacht aan het fenomeen Silent Disco.

Lees meer

Hed Kandi organiseert DJ contest

Bron: Hed Kandi

Het Engelse label Hed Kandi-bekend van de vrolijke cd-hoesjes en feesten in Hotel Arena-houdt een DJ contest. Na een eerste selectie worden zes rookies uitgenodigd te komen draaien tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober. Zij zullen worden beoordeeld door leden van Hed Kandi zelf.

Lees meer


Club Cruisen in Rotterdam en Amsterdam

Elk najaar wordt in Nederland het culturele seizoen geopend. Naast kamerconcerten, pianorecitals en ballet is er dit jaar ook voor de clubscene iets te beleven. Zowel in Rotterdam als in Amsterdam kun je met één kaartje clubhoppen tussen bijna alle discotheken in de steden. Komend weekeind in Rotterdam, het weekend daarop in Amsterdam.

Lees meer

Scoor een gratis 303

Om het ‘end of life’ van de software synthesizer RB-338 te vieren, heeft maker Propellerhead Software een website in het leven geroepen om het programma te eren. Op deze website kun je ‘acid box’ RB-338 gratis downloaden. Hiermee combineer je de geluiden van een 303, 808 en 909 synthesizer, welke de basisingrediënten zijn voor alle dance.

Lees meer

Planet Rock: internetradio met Jefferson en Eric de Man

Bron: Earth

Aanstaande zaterdag presenteren Jefferson en Eric de Man voor het laatst BNN’s Weekender op radio 3FM. Na anderhalf jaar lang met succes de nachtelijke uurtjes op 3FM te hebben volgepraat en gemixt is het tijd voor iets nieuws. Dit nieuws is gevonden in Studio 80, hier start het muzikale radio duo vanaf 3 november een nieuw format met Planet Rock.

Lees meer

Junkie XL tijdens [email protected]

Holkenborg zal later op de dag ook een optreden geven in Tivoli De Helling. De dag begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Op 23 januari 2006 verschijnt het nieuwe album van Junkie XL onder de titel Today. Een deel van het nieuwe materiaal is al te horen op 5 oktober tijdens het concert.

Lees meer


Hawtin componeert openingsmuziek Olympische Winterspelen

Verantwoorde housers halen opgelucht adem

Een golf van verlichting spoelt door danceland. Naast dj Tiësto-de koning van de trance-is nu ook het andere grote dancegenre, techno, vertegenwoordigd tijdens Olympische Spelen. En niet zo’n beetje ook. Richie Hawtin neemt een deel voor zijn rekening tijdens de aankomende winterspelen in Turijn. Op 10 februari is hij live te zien en te horen.

Lees meer

Antilounge houdt Den Haag op de kaart

Op zaterdag 18 februari wordt deel 3 van de cd-serie Antilounge gepresenteerd. Hierop staat muziek uit het Haagse undergroundcircuit. In deze scene zijn genres als tekno, noise, breakcore en drum ‘n’ bass goed vertegenwoordigd. Club Bazart is het middelpunt van de festiviteiten.

Lees meer

Dance Valley en Extrema head-to-head

Dit jaar wordt Dance Valley op 14 en 15 juli gehouden. Volgens organisator UDC vanwege de gemeente, die alleen op die dag vergunning wilde geven voor een meerdaags festival. Maar op 15 juli staat ook Extrema Outdoor gepland, en daarvoor zijn al veel kaarten verkocht. Marcel Mingers van Extrema heeft een reactie.

Lees meer

DJ-talent: aanhaken bij Gene Farris

Beginnende dj’s opgelet: het is weer contestseizoen. Als de krokusjes hun bloempjes laten zien is het zaak om demo na demo te maken en op te sturen naar poppodia, bars en clubs. Het spits wordt dit jaar afgebeten door restaurant/club Rain in Amsterdam. De uiteindelijke winnaar mag een plaat maken met Gene Farris.

Lees meer

Bring your own video art

Deejayen is alweer zo hopeloos ouderwets. Je telt tegenwoordig alleen mee als je een live videoperformance geeft en wie écht stoer is, laat ook een muziekinstrument als Ableton meelopen. Maar hoe word je een dvd-dj en hoe word je een goeie? Beamlab to the rescue.

Lees meer

Kans voor Brabantse djs

Zoals gezegd is het talent-scout-seizoen weer begonnen. Dit keer maken Brabantse dj’s kans op een glorieuze carrière. Voor het popfestival Breda Barst, op 16 en 17 september 2006, wordt talent gezocht.

Lees meer

Landelijke DJ contest van de Talentenbeurs

Van 3 tot en met 5 juni wordt in Utrecht voor het eerst de Talentenbeurs gehouden (een soort Megafestatie). Aan de beurs is een DJ/VJ contest verbonden die zich door heel Nederland zal afspelen. Op 21 april is de eerste ronde in Noa te Leeuwarden. Hoofdprijs is een optreden op een housefeest en op de Talentenbeurs.

Lees meer

Deformer wint danceprijs GPZH

Bron: Popunie

De allereerste winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland (GPZH) 2006 is bekend! Vrijdagavond 7 april was WaterFront getuige van de finale in de categorie Dance.

Lees meer

De wederopstanding van Metalheadz

Fijn nieuws voor drum ‘n’ bassfans. Het UK collectief Metalheadz brengt na lange tijd weer een verzamelcd uit. Met ‘Natural Damage’ wordt de wederopstanding van het label gevierd. De vier vinylschijven bevatten tracks van onder meer Marcus Intalex en Concord Dawn.

Lees meer

Mr Wix op de vuist met Paul Elstak

Twee Rotterdamse genres op de vuist voor muziekexperiment

Komende vrijdag vindt in museum Boijmans van Beuningen een interessante confrontatie plaats. Voor het project Cut For Purpose, dat is gestart om de street-gallery van het museum in te richten, vindt een confrontatie plaats tussen de genres gabber en hiphop. Mr Wix en Paul Elstak nemen het tegen elkaar op.

Lees meer

Mozaïque-kloon in Den Haag

Op zondag 14 mei vindt in Den Haag Do Not Disturb plaats. Een festival dat zich afspeelt in tien hotelkamers. In elke kamer wordt een optreden van tien minuten verzorgd. Via een rouleersysteem gaan de bezoekers van kamer tot kamer.

Lees meer

VJ Ottograph exposeert in Rotterdam

VJs worden soms kunstenaars, en vice versa. Ottograph, VJ op housefeesten, opent op 20 mei een expositie in galerie Vips in Rotterdam. Na tien jaar abstract werk te hebben geproduceerd, heeft hij zich nu een meer beeldende stijl aangemeten. Na de opening wordt er gefeest in Off Corso met onder meer dj Miss Monica.

Lees meer

Secret Cinema geeft les in produceren

Op dinsdag 30 mei geeft Jeroen Verhey, beter bekend als Secret Cinema, een workshop muziek produceren in Rotterdam. Samen met dertig leerlingen legt hij uit hoe je onder meer de programma’s Fruity Loops en Logic Pro gebruikt. Deelname kost 15 euro.

Lees meer

Popunie zoekt weer DJs voor FFWD

Speciale duivelse uitvoering van truck

Zoals elk jaar zoekt de Popunie in Zuid-Holland weer dj-talent voor FFWD. In deze optocht heeft de stichting een truck waarop nieuw talent een kans krijgt om te draaien. Dit jaar steekt de wagen in een speciale duivelse uitvoering: de stad Rotterdam bestaat namelijk 666 jaar.

Lees meer

Hollandse funk op Sonar

Op het komende Sonar festival in Barcelona is Nederland goed vertegenwoordigd. De funky kant van onze dancescene met name: onder meer C-Mon & Kypski, Pete Philly & Perquisite en het Kindred Spirits label pakken een charter naar Spanje. Sonar duurt van 15 tot en met 17 juni 2006.

Lees meer

Clicks 'n ticks in de Beursschouwburg

Micromusic is als minimal techno, maar dan anders. Waar bij de laatste-toch-de vierkwartsmaat overheerst en een bewegende dansvloer het doel is, richt micromusic zich meer op verfrissende melodieën en het bieden van een luisterervaring.

Lees meer

Drang om te experimenteren

Industrial Funk presenteert ook minder industriële beats

Op vrijdag 26 mei wordt in het Paard van Troje (Den Haag) voor de derde keer Industrial Funk gehouden. Dit muziekfestival staat in het teken van ruwe elektronische muziek. Genres als tekno, breaks en natuurlijk industrial komen aan bod. Een van de headliners dit jaar is Si Begg.

Lees meer

Dystopia's dagen zijn geteld

De dagen dat er heftig gefeest kon worden Dystopia, een voormalig schoolgebouw in Den Haag dat gekraakt was, zijn voorbij. Nu er nieuwe bewoners in komen, waaronder Tweede-Kamerlid Krista van Velzen (SP), voelt de illegale teknoscene zich er niet meer welkom. Het laatste Cremefeest met onder meer Cosmic Force is op 2 juni.

Lees meer

Vinylized 2006 zoekt danceproducers

Bron: Stichting GRAP

Vinylized is een competitie voor Nederlandse makers en producers van dance muziek. Talentvolle danceproducers krijgen zo de kans om hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Van de winnende track worden vijfhonderd 12

Lees meer

VJ-wedstrijd Visual Sensations start op 1 augustus

Bron: Paradiso-Melkweg Productiehuis

Ben je tijdens een danceavond vooral naar de visuals aan het staren of ben je zelf al een VJ? Dan is Visual Sensations voor jou. Dit tweejaarlijkse evenement gaat 1 augustus 2006 weer van start. Dit jaar doet ook België mee. De regiofinales in Nederland en België vinden plaats in november en december 2006. De grote finale is gepland in januari 2007 in Paradiso te Amsterdam.

Lees meer

Breek door als DJ in Jordanië

Bron: Jordan Tourism Board

Op 3FM is de inschrijving voor de Swijnenstal DJ-contest van start gegaan. In het programma Swijnenstal van Coen Swijnenberg op 3FM worden talentvolle jonge DJ’s uitgenodigd om deel te nemen aan de strijd om de titel International DJ. Hoofdprijs is een geheel verzorgde 3-daagse VIP-trip naar het Distant Heat Festival dat 27 juli plaatsvindt in de Wadi-Rum woestijn in Jordanië.

Lees meer

Actiecomité tegen actiecomité tegen Mystery Land

Marketing voor gevorderden: richt niet één, maar twee nep-actiecomité’s op die zowel voor als tegen jouw festival zijn. ID&T weet wel hoe ze in de publiciteit kunnen komen. De actievoerder die Mystery Land wilde tegenhouden, bleek nep! Ook het tegen-tegencomité was bedacht door een reclamebureau.

Lees meer

Nighttown is dood, lang leve Club Imax

De Rotterdamse club Nighttown is nog geen week dicht of er dient zich alweer een nieuwe uitgaanshaven aan. De Leuvehaven, om precies te zijn. Saillant (om maar eens een woord te noemen) detail is dat één van de aandeelhouders van Nighttown, dj Ronald Molendijk, eigenaar van de nieuwe club is.

Lees meer

Danssalon is dicht

Bron: de Volkskrant

De Danssalon in Eindhoven is per direct en definitief dicht. De zaak is verkocht aan horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra. Na een verbouwing wordt de vroeger zo extravagante club heropend als een filiaal van ‘De Drie Gezusters’.

Lees meer

Aïda zoekt dj partner

Bron: Rebelbass

Op het Simpel festival in Eindhoven kreeg Lady Aïda de ingeving van haar leven. Ze was al een tijdje op zoek naar de ‘x-factor’ in haar dj-sets, maar wist niet hoe ze die kon vinden. Nu weet ze het. Omdat elke zichzelf respecterende dj tegenwoordig als duo draait, is Aïda per direct op zoek naar een dj partner.

Lees meer

Een complete elektronica-erlebnis

Experimentele elektronische muziek in Utrecht

Utrecht is geen verkeerde stad voor liefhebbers van elektronische muziek. Naast de vele leuke concerten in de Tivoli’s was ook Poema goed bezig. De under- en upperground techno scene is springlevend. En het Impakt festival, over twee weken, draait mee in de top van de nationale elektronica.

Lees meer

Spamkoning wordt deejay

Bron: security.nl

Een van de beruchtste en meest succesvolle spammers allertijden is een nieuwe carriere als DJ begonnen. Spyware- en spamkoning Sanford Wallace werd in mei veroordeeld tot een boete van 4 miljoen dollar wegens het op illegale wijze aanbieden van anti-spyware applicaties.

Lees meer

Clubben in Rotterdam

Het valt niet te ontkennen: Rotterdam heeft het. Als je van clubben houdt, tenminste. Terwijl alle blanke 40+ Amsterdammers zich verlustigen aan gesubsidieerde cultuur, kun je in Rotterdam op 1 september met één ticket in zowat alle clubs terecht voor een avond flink stappen. Net als vorig jaar tekent Club Cruise de opening van het culturele seizoen.

Lees meer

Klassieke spelers op Commodore 64

Bron: Productiehuis Oost-Nederland

Het popproductiehuis Oost-Nederland presenteert vrijdag een optreden waarbij een klassiek orkest micromusic speelt. Micromusic is een muziekgenre waarbij gebruik wordt gemaakt van low-tech videogames en klassieke computers als de Commodore 64. De stroming is in Nederland vrij populair.

Lees meer

Zie ginds komt de Stubnitz...

...uit Polen weer aan. Of uit een ander Europees land, want deze ex-vissersboot vaart door heel Europa. Niet met makreeltjes aan boord, maar met een wisselende partycrew die wel in zijn voor een superwazig undergroundfeestje.

Lees meer

Dertigduizend dancefeesten

Een belangrijke dag in de geschiedenis van GO Magazine: 2 oktober 2006. Op die dag werd het dertigduizendste feest ingevoerd in onze partyagenda. Om dat te vieren wordt voor 30.000 cent aan prijzen uit de kast getrokken. Ook krijgt de partyagenda een nieuw gezicht.

Lees meer

VJK en Ken Ishii in VJ-show Van Gogh Museum

Bron: Van Gogh Museum

De Japanse veejay VJK treedt volgende week vrijdag op in het Van Gogh Museum. Op deze laatste dag van de tentoonstelling Japanse Zomer zal zij een optreden doen waarbij klassieke kunst van Van Gogh vermengd wordt met eigentijdse Japanse beelden. Ken Ishii verzorgt de muziek.

Lees meer

Festival STRP op zoek naar visuele projecten

Wie zich met visuele kunst bezighoudt en het in een modern jasje giet, hoeft over gebrek aan aandacht niet te klagen. Diverse festivals, musea, symposia en talentenjachten houden zich met het thema bezig. Het festival strp is op zoek naar kunstenaars op dit gebied.

Lees meer

Nieuwe club is geen club

De nieuwe Flexbar in Amsterdam Westerpark is géén club. Maar er is wel een bar, waar drank geschonken wordt. En er draaien dj’s. En er kan gedanst worden.

Lees meer

Onscherpe honden

Soms gaat achter een vreemde naam een heel concept schuil. En soms is een onscherpe hond gewoon een onscherpe hond. Dr Motte, van Love Parade fame, houdt een foto expositie in Berlijn.

Lees meer

Claude VonStroke: 'steal, rip or copy my album'

Dat veel artiesten helemaal niet tegen downloaden zijn, bewijst een recente oproep van Claude VonStroke. Deze artiest, die afgelopen 7 oktober bij Putsch in Amsterdam te gast was, roept op om zijn album te rippen. Ook geeft hij gratis exemplaren weg.

Lees meerGeef de Stubnitz een nieuwe kade

Bron: Flowing

Om de drijvende club Stubnitz de komende jaren in Amsterdam te houden, moet de kade in Amsterdam Noord gerenoveerd worden. Om genoeg geld bij elkaar te krijgen organiseren enkele Amsterdamse feestorganisaties komend weekeinde een benefiet met djs en acts als Aux Raux en Aardvärck.

Lees meer

Download die CBS mixage

Online radiostation CBS is bezig alle mixen aan te bieden als downloads. Je hoeft de obscure electro dus niet meer te StreamRippen, want de muziek komt gewoon beschikbaar als mp3. Zowel mixes als shows worden beschikbaar gemaakt.

Lees meer

Dance Valley en Extrema steken koppen bij elkaar

De twee zomerfestivals Dance Valley en Extrema Outdoor vinden volgend jaar weer op gescheiden tijdstippen plaats. Dance Valley vindt op 14 juli plaats in Spaarnwoude, en Extrema Outdoor op 21 juli in Best. De twee organisaties herstellen hiermee een oude traditie.

Lees meer

Nieuwe single Kraak & Smaak op Youtube

Het is druk op het releasefront want ook Kraak & Smaak heeft een nieuwe single uit. Ook deze is door de makers zelf op Youtube gepost. Het nummer zelf is deze week uitgebracht in Nederland. De komende weken is het Leidse trio te bewonderen in Nederland en België.

Lees meer

Europese tournee Anthony Rother

Electroproducer komt naar Nederland en België

De Duitse electro producer Anthony Rother gaat de komende maanden touren door Europa. Zijn tournee brengt hem op 16 december naar de Fuse in Brussel en op 13 januari in de Effenaar, waar hij samen met Xenia Beliayeva op de Datapunk labelnight staat.

Lees meer

Muziekfestival geweerd vanwege gratis condooms

Bron: Nexus 195

LEKKERKERK, 20061130—Het muziekfestival ‘Nexus195’ dat voor zaterdag 2 december 2006 gepland stond in Partycentrum Amicitia te Lekkerkerk wordt noodgedwongen verplaatst naar een alternatieve locatie in Schoonhoven. Doordat de organisatie van het festival bij het verspreiden van een promotieflyer een gratis Jippy-condoom verstrekt aan jongeren heeft de zaalverhuurder het festival op het laatste moment geweerd.

Lees meer


Ferry Corsten gaat touren door Azië

De rest van dit jaar is Ferry Corsten voornamelijk in Azië te vinden. Hij is er ter promotie van zijn album en staat in enkele grote clubs. Ook staat hij op het immense Zouk Out festival in Singapore.

Lees meer


'A Nightmare...' verschoven naar Sportpaleis

Het hardcorefeest A Nightmare In Rotterdam zal op 16 december aanstaande plaatsvinden in het Sportpaleis van Ahoy’. Normaal gesproken had het evenement plaatsgevonden in Hal 1, maar door het afzeggen van de concerten van Frans Bauer is de verhuizing mogelijk.

Lees meer

Silo re-Silo'd

De Silo in Leuven, een van de beste undergroundlokaties van Vlaanderen, is verbouwd. Het nieuwe interieur wordt komend weekeinde opnieuw gepresenteerd met onder meer Front 242 en Discobar Galaxie. De entree bedraagt slechts 1 euro.

Lees meer

Karl Bartos op Independent Music Festival

Op zaterdag 23 december 2006 kan u in zaal Hof Ter Lo te Antwerpen naar het allereerste Belgische optreden van Karl Bartos gaan kijken. Bartos, die jarenlang deel uitmaakte van het legendarische Kraftwerk (de pioniers van de moderne elektronische muziek), is de topact van het vijfde Belgian Independent Music Festival.

Lees meer

Tresor wintersale

De kerstman komt elk jaar vroeger. Morgen, donderdag 14 december, is hij al in Berlijn, waar hij de kluis van de voormalige club Tresor opengooit voor oldskool en zeldzame Tresor releases. Zowel vinyl, cd als mp3’s worden aangeboden.

Lees meer

Chris de Luca [Funkstörung] voegt zich bij Phon.o

Funkstörung mede-oprichter Chris de Luca heeft zich bij de Berlijnse groep Phon.o gevoegd. Het electronica-techno duo Funkstörung bestaat sinds afgelopen voorjaar niet meer. Onder de nieuwe naam zal wat meer hedendaagse disco worden geproduceerd.

Lees meer

Summer Darkness krijgt Winter Edition

Wie dacht dat cybergoths niet commercieel waren? Na het grote succes van Summer Darkness in Utrecht afgelopen zomer, wordt nu een Winter Edition op poten gezet. Vrijdag 9 februari in Tivoli Oudegracht.

Lees meer

Karmarouge in je sok

Dat er met Kerstmis flink ingeslagen kan worden lees je overal. Maar er vallen ook leuke cadeautjes te halen. Karmarouge, het label van onder meer Dominik Eulberg, geeft een gratis mp3 kerstalbum weg.

Lees meer

DJ St. Dic (Fuse) overleden

Eergisteren heeft St. Dic, resident deejay van Fuse in Brussel, zelfmoord gepleegd. Hij stond elke zaterdag in de Brusselse technotempel, waar hij zijn eigen Motion concept bestierde. St. Dic was ook enkele malen in Nederland te gast.

Lees meer

Elettrowave party in Groningen

Op het Noorderslagfestival in Groningen, 10 tot en met 13 januari, is een voorproefje te zien van het Elettrowave Festival 2007. Dit electro-festijn wordt in juli in Italië gehouden.

Lees meer

Fedde stress [updated]

Fedde le Grand heeft stress. Door het grote succes van zijn hit ‘Put Your Hands Up For Detroit’ stond hij afgelopen zomer op elk podium in Nederland en vloog hij meerdere malen de wereld rond. Het harde werken eist zijn tol, want Fedde doet het even rustig aan.

Lees meer

Lowercase webshop online

Detroit heeft het nog steeds. Van Derrick May tot Detroit Techno Militia tot een nieuw netlabel: lowercase music. Lowercase is gespecialiseerd in shoegaze, urban soundscaping en no-fi art. De eerste release is nu verkrijgbaar.

Lees meer

Cari Lekebusch opent webshop

Iedere fatsoenlijke dj/producer heeft zijn eigen webshop en Cari Lekebusch is geen uitzondering. In de nieuw geopende online winkel is al het werk van de Zweed te verkrijgen als mp3.

Lees meer


Nieuwe liveset Olav Basoski online

Maandelijks probeert Olav Basoski een gratis liveset op het net te zetten. Basoski ken je misschien niet direct, maar hij is één van Nederlands belangrijkste producers op dancegebied.

Lees meer

Leve de maandag

Als er iets is waar radiodeejays steeds op hameren, is dat weekends geweldig zijn en maandagen verschrikkelijk. Alsof boodschappen doen en een zondagkater zo tof zijn. Daarom zijn feestjes op zondagavond een positieve manier om dat te doorbreken. Helaas komen er meestal weinig bezoekers.

Lees meer


Gelazer in de sneeuw

Billy the Klit, William Shagspeare en mc Lady Bee, oftewel Gelazer, gaan naar de sneeuw. Komend weekeinde reist de beestenboel af naar Tirol om een videoclip op te nemen.

Lees meer


Air kondigt tournee aan

Air gaat touren door Europa. Ter promotie van Pocket Symphony komen ze in maart naar Amsterdam en Brussel. Daarna zijn de Verenigde Staten aan de beurt; ook staan enkele zomerfestivals op het programma.

Lees meer

Share this music

Morgen begint in Leuven een serie concerten waarbij downloaden van de muziek volkomen legaal is. De artiesten werken onder een ‘Creative Commons’ licentie waarbij muziek naar hartelust gekopieerd mag worden. Verwacht veel elektronica en een enkele analoge noot.

Lees meer

Dave Clarke's "White Noise" nu ook in België

Elke zaterdagavond hoor je op 3fm Dave Clarke met zijn radioshow “White Noise”. Vanaf vandaag wordt het programma ook uitgezonden in België via Studio Brussel. Bovendien is Clarke vanavond live te beluisteren vanuit Doornroosje.

Lees meer


Nighttown krijgt nog een kans

Bron: Volkskrant

ROTTERDAM – De poptempel Night-town mag verder van de Rotterdamse gemeenteraad. Tijdens een vergadering woensdag van de commissie kunst en cultuur bleken de coalitiepartijen PvdA, CDA, VVD en GroenLinks bereid het poppodium nog eenmaal een schenking van 400 duizend euro te doen om zo een doorstart mogelijk te maken.

Lees meer

Jouw muziek op de honderste Primate

Platenlabel Primate brengt in mei dit jaar zijn honderste release uit. Om dit te vieren is het label een competitie gestart. Elke dance producer maakt kans om opgenomen te worden op de honderste release.

Lees meer

Jouw bijdrage aan nieuwe Faithless video

Faithless legt momenteel de laatste hand aan het nummer Music Matters. Voor de video vragen ze om jouw bijdrage! Dit kan een video van jezelf zijn of een animatie, alles is welkom. De video wordt samengesteld uit de beste bijdragen.

Lees meer

Grote Prijs Dance is terug

De afgelopen edities waren danceproducers niet welkom bij de Grote Prijs van Nederland. Maar dit jaar staat de talentencompetitie weer open voor elektronisch geweld. De inschrijvingen zijn vandaag geopend.

Lees meer

Eindhovense clubbers halen opgelucht adem

Clubliefhebbers die in Eindhoven (of zuidelijker) wonen, halen opgelucht adem. Eindelijk weer een nieuwtje op dancegebied: Club Rembrandt is dan nu écht open. Met een maartprogrammering die niet zou misstaan in Amsterdam of Rotterdam.

Lees meer

Now & Wow nu ook als boek

Een clubavond van Ted Langenbach is natuurlijk niet zomaar een nachtje stappen. De wekelijkse Now & Wow-feesten waren 'ironisch' en 'namen de consumptiemaatschappij op de hak'. Ja, voor vijftien euro de man zeker. Om te vieren hoe goed Now & Wow bezig was is er nu een boek te koop.

Lees meer

Fedde le Grand genomineerd voor danceprijs

De International Dance Music Awards zijn dé awards voor de dance industrie. Dit jaar vindt in Miami de 22e editie plaats. Alle genomineerden zijn nu bekend! Er zijn veel Nederlandse kanshebbers dit jaar, waaronder Fedde le Grand in maar liefst drie verschillende categorieën.

Lees meer

Kijkje achter de schermen van Gert-Jan Bijl

Vierde editie van serie producerworkshops

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van danceproducers? Inside Look, een serie workshops in Bootleg DJ Café, geeft je dat. Donderdag 22 maart is Gert-Jan Bijl aan de beurt. De inschrijving is nu geopend.

Lees meer

Vergroot je kennis van samplen

Weet je nog, de opruiende text van de Grote Prijs bobo's? Over het totale gebrek aan dancecompetities? Wij weten wel beter. De Music Academy is een grote internationale wedstrijd rondom dance. Op 13 en 14 april strijkt een taste hiervan neer in Amsterdam.

Lees meer

DJ’s Charly & Gallus in Cobra Museum Amstelveen

Bron: P60

Dance meets art in het Cobra Museum te Amstelveen morgen. Het Haagse dj duo Charly & Gallus geeft een optreden tijdens de expositie Brave New World. Hierin wordt door negen jonge kunstenaars kritiek geleverd op het democratische systeem. Ook is er hiphop met Kubus & BangBang (Opgezwolle).

Lees meer

The Comtron Group zoekt Personal Assistant

Bron: TCG

De in Amsterdam gevestigde The Comtron Group zoekt een persoonlijke assistent. Volgens de vacature op de website een uitgelezen kans voor iemand met 'a high school diploma and basic knowledge of food & drink acquisition/production, massaging and electro-funk'.

Lees meer

Remix de Nine Inch Nails

Industrialband Nine Inch Nails heeft het begrepen. In plaats van strijden tegen downloaden biedt de groep de studio-sessie van hun nieuwe werk aan. Iedereen kan hierdoor de nummers afbreken, remixen en heropbouwen.

Lees meer

Motel Mozaïque ook dit jaar weer uniek

Het is weer tijd voor Rotterdams leukste indoor festival: Motel Mozaïque! De verschillende ‘kamers’ van het motel (Schouwburg, Rotown, Lantaren/Venster, Off_Corso, TENT., CBK Rotterdam, Cucosa en het tot Perron Mozaïque omgetoverde Station Hofplein) hebben veel verrassingen in petto. Het wordt weer een dagenlange traktatie van de meest uiteenlopende stijlen en gekkigheden. Op het gebied van beeldende kunst, theater en film, maar natuurlijk vooral muziek. Artiesten waar je nog nooit van gehoord hebt, onomschrijfbare stijlen; dat is Motel Mozaïque.

Lees meer


Steve Rachmad mixt DJ Mag

Steve Rachmad mixes a CD for the June edition of UK's DJ Mag. The mix contains tracks of Dutch artists only, and is recorded live at Sugar Factory in Amsterdam, as part of the Dutch project Satellite 31.

Lees meer


Oldschool ravemix

Van Rebelbass: "Zonder rave geen jungle, drum 'n' bass, triphop, breakcore en techno." Edwin van Aalderen (Unyx) is opgegroeid met ravemuziek en de bijbehorende videoclips.

Lees meer

Win een feest in Paradiso

Prix de Nuit is op zoek naar organisatoren

Altijd al een feest willen geven in de Grote zaal van Paradiso? Prime time op de zaterdagavond, met alle medewerking, techniek en budget? Dan is dit je kans! Stuur voor 17 augustus een plan in voor het meest maffe, te gekke, leukste, spannendste, creatiefste feest en win de Prix de Nuit 2007!!

Lees meer

Shinedoe komt met Fuse technoalbum

Wie het Shinedoe coverstory van gisteren bestudeerde, kwam er al snel achter dat het laatste nieuws hier niet bij stond. Bij deze maken we het dubbel goed: Shinedoe brengt in september een Fuse mixalbum uit!

Lees meer

DJ Dimitri stopt er mee

Pionier gaat werken met verstandelijk gehandicapten

Dimitri Kneppers, bekend als dj Dimitri heeft na 23 jaar draaien besloten zijn carrière als dj te beëindigen. Dimitri wil graag na zijn lange en succesvolle carrière als dj zijn leven een andere invulling geven. 1 september a.s. zal hij zijn laatste plaat opzetten bij het 10 jaar Meubelstukken festival op de NDSM werf te Amsterdam.

Lees meer

Haags Dancedebat aanstaande vrijdag

Het is inmiddels een traditie geworden, een debat tijdens de Haagse Popweek. Vorig jaar stond de Haagse Popnota centraal. Hier werd door veel vertegenwoordigers uit de popsector samen met de zeer betrokken wethouder, mevrouw Klijnsma, en diverse politici stevig over gedebatteerd. En met resultaat! De Haagse Popnota is inmiddels door de gemeente gepresenteerd en in werking gezet. Zijn we nu klaar? Nee!

Lees meer

Café d'Anvers vernieuwt programmering

Café d’Anvers viert eind oktober haar achttiende verjaardag. De club die gevestigd is in een zestiende eeuwse kerk middenin het Schipperskwartier van Antwerpen heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Om zich anno 2007 tussen de Antwerpse scene te onderscheiden, pakt Café d’Anvers vanaf oktober 2007 uit met een vernieuwd programma.

Lees meer

Nieuw audiovisueel project van Speedy J

Op 18 oktober presenteren Jochem Paap, beter bekend als Speedy J, en de Amerikaanse kunstenaar Scott Pagano hun DVD Umfeld in Club 11 te Amsterdam. Umfeld, een compositie van visual art en audio, is speciaal geschreven en gemixed voor 5.1 surround.

Lees meer

Oproep van de nachtburgemeester

De nachtburgemeester van Amsterdam doet een oproep aan alle uitgaanders. Er schijnen petities te lopen om horeca om 2 uur 's nachts te sluiten. Kansloos natuurlijk, maar toch leuk om tegenin te gaan. De nachtburgemeester vraagt jouw steun voor een tegenhandtekening.

Lees meer

Extrema Outdoor 2008

Dancefestival programmeert gevarieerde mix

EINDHOVEN – Extrema heeft vrijdagavond de volledige programmering van haar dancefestival Extrema Outdoor 2008 via een mailing bekendgemaakt aan haar community. De dertiende editie van Extrema Outdoor vindt zaterdag 19 juli plaats op het vertrouwde recreatiestrand van Aquabest bij Eindhoven. De line-up is verreweg de breedste in haar geschiedenis.

Lees meer