GO Magazine

GO goes HTML

Groot nieuws! Vanaf vandaag kun je GO Magazine ook in HTML formaat ontvangen. HTML ziet er veel mooier uit dan alleen-tekst. De HTML versie heeft kleur, beeld, verschillende lettergrootes en veel meer.

Lees meer

Koninginnedag Special

Omdat er zoveel te doen is met Koninginnedag, net als voorgaande jaren overigens, krijg je deze keer een extra GO tussen de bedrijven door. In deze editie kun je kaartjes winnen voor feestjes tijdens K-day. En wie wil dat nou niet. Check dus snel ‘winwinwin’ voor als je nog geen plannen had.

Lees meer

Hehe, dat zit er ook weer op. De Koninginnedag en 1-mei feesten zijn weer achter de rug. Eerst nog een weekend, zodat we ons daarna weer op het volgende verplichte nummertje, Hemelvaart, kunnen storten.

Lees meer

Weekplanner

Zoals het een normaal magazine betaamt, luisteren we altijd met plezier naar wat onze lezers te zeggen hebben. Of dat nou positief of negatief is. Een van de puntjes die vaak terugkwamen, was de agenda. Enorm uitgebreid, en juist daarom onoverzichtelijk. Kan daar niet ‘ns wat aan gedaan worden?

Lees meer

GO T-Shirts

Het is Fashion Week bij GO Magazine. Vol trots presenteren we namelijk de GO T-Shirts. Mooie strakke t-shirts met een mooi strak GO logo. Het shirt is zwart, de print wit/grijs en helemaal OK. Can you say Sensation? Dat dachten wij ook.

Lees meer

Vijftig

Vijftig is een jubileum, toch? Best wel. Dan is dit een jubileum-GO. De vijftigste alweer, inderdaad. En dat betekent dat GO alweer bijna twee jaar bestaat. Zowat een eeuwigheid in Internet-tijd. In die tijd zijn er sites gekomen, gegaan, maar ook gebleven. Wij zijn (mee)gegroeid, en hoe. Wie herrinnert zich nog de eerste GO?

Lees meer

Nieuws, trance-addicts en Charlotte

Wie zo nu en dan de GO website checkt, ziet meteen dat er op de site veel meer nieuws staat dan in deze nieuwsbrief. Er is nu eenmaal een hoop te melden over de dance-wereld. Zoveel, dat het niet allemaal in een tweewekelijkse nieuwsbrief vermeld kan worden. Hieronder zie je een selectie, maar wil je dus alles weten dan zul je zelf af en toe naar de site moeten gaan. Er is nog wel een goede reden om lid te blijven van de nieuwsbrief: de prijsvragen staan alleen open voor abonnees. In dit nummer staan er weer twee: er zijn cd’s te winnen en kaarten voor een feest in Maastricht.

Lees meer

Twee dance-vliegen in 1 klap

We zullen nog eens een oproep doen voor hulp! Na het verzoek om extra cd-reviewers hadden zich na een paar dagen alweer teveel mensen aangemeld. Dat is natuurlijk erg fijn, maar we kunnen helaas niet iedereen tevreden stellen. Uiteindelijk mocht Hans Temmerman de High Roller$ bijstaan.

Lees meer

Shoot the messenger

Persvrijheid is voor sommige bedrijven maar een lastig begrip. Zo nu en dan bereikt ons een verzoek – heel soms zelfs een bevel – om informatie op GO Magazine te wijzigen. Het gaat dan meestal om een party report. De meeste organisaties schrikken als ze lezen dat de toiletten smerig waren, en geven ons de schuld. Toch heeft GO nog nooit iets aangepast: nieuws brengen wij altijd objectief, meningen onderbouwen we met argumenten.

Lees meer

De nieuwe GO site: nu nog meer wasbeurten!

Trouwe bezoekers van de GO website is het al lang opgevallen: er is teen en tander veranderd. Alle artikelen van de afgelopen week staan nu op de eerste pagina, allemaal onder elkaar. Zo is makkelijker te zien wat er allemaal aan nieuws is bijgekomen.

Lees meer

Fijn 2003

De laatste GO alweer van een jaar waarin veel is gebeurd. Niet alleen met ons, maar natuurlijk vooral in de wereld rond ons heen. Namens iedereen van GO hou ik het bij een korte boodschap: fijne kerstdagen een een gelukkig nieuwjaar.

Lees meer

Aanpassingen in de agenda

In de eerste nieuwsbrief van GO stonden alle parties die we maar konden vinden. Van klein tot groot en van morgen tot volgend jaar. Een flinke lijst, maar goed te doen. In de loop van de tijd groeide het aantal parties in de agenda enorm. Organisaties weten ons te vinden – en da’s erg goed natuurlijk. De lijst met parties werd langer en langer.

Lees meer

Verhuisd

We zijn verhuisd! De redactie van GO Magazine zit nu samen met de rest van Space Babies in een superkantoor aan de Prinsengracht in Amsterdam. Hier vandaan werken we hard aan leuke magazines (van papier dus) en websites over dance. Ons nieuwe adres en telefoonnummers vind je in het colofon.

Lees meer

Predfabriek

Heel af en toe organiseert een van de GO-mensen eens iets anders dan een partyreport of vinylrecensie. In dit geval is dat Go-er van het eerste uur Edwin de Leeuw. In zijn thuisstad Tilburg organiseert-ie een intiem technofeestje onder de naam ‘Predfabriek’.

Lees meer

Wallpapers

De periode tussen deadlines is de mooiste tijd om bij een magazine te werken. Iedereen is rustig, de telefoon houdt zich stil en je hoeft ’s ochtends niet op een onzinnig tijdstip je bed uit. In deze periode worden ook de leukste creatieve dingetjes geboren. Het nieuwste dingetje zijn de GO wallpapers voor op je desktop.

Lees meer

Flow of life

Binnenkort kan je in GO Magazine een nieuwe column lezen Juha is dj en organisator van feesten. Hij is onder meer bekend door de ‘Lust het Leven’ parties en heeft gedraaid in Ruigoord, museum Booijmans in Rotterdam, de Amuse en staat deze zomer op het Mysteryland festival. In zijn ‘Flow of Life’ columns vertelt hij over zijn leven, het draaien, organiseren en alles wat hem overkomt. Volgende week plaatsen we ter introductie ook een interview met hem.

Lees meer

Charlotte gaat, Juha komt

Aan veel mooie dingen komt een einde. De column van Charlotte is zo’n mooi ding. Charlotte heeft het al een half jaar errug druk, veels te druk om elke week een stukje te schrijven. Dat hebben jullie wel gemerkt! Ze bedankt iedereen voor de brieven. En wie weet … misschien komt ze nog wel terug. Gelukkig hebben we meteen een vervanger geregeld in de vorm van dj Juha, waar ik vorige week al over vertelde. Zijn eerste column is gepubliceerd: check gomagazine.nl/juha.

Lees meer

Clubbin' Amsterdam

We zijn vandaag zo vrolijk … zo vrolijk … zo vrolijk! Naast alle interviews, nieuwtjes, reports, coverstories en columns voor GO Magazine zijn wij (de makers, dus) de afgelopen maanden druk bezig geweest een nieuw magazine voor te bereiden. En nu is het zo ver: hij is af!

Lees meer

Clubbin' is af!

Clubbin’ is af! Het enige dat nu tussen een vrachtwagentje magazines en Amsterdam staat, is een grote drukpers op een industrieterrein in Haarlem. Naast de erg uitgebreide agenda hebben we er interviews in weten te proppen met Erol Alkan, Freq Nasty en T Raumschmiere, en een party report van afgelopen Gonzo. Een superleuk boekje, al zeggen we het zelf.

Lees meer

T Raumschmiere

Wie GO een beetje kent, weet dat wij niet al te gelukkig zijn met de huidige muziekindustrie. Je hoort teveel slechte pop op de radio, de cd’s zijn te duur en van het tegenwerken van online sharing worden we ook niet erg vrolijk. Maar af en toe wordt ons vertrouwen weer hersteld.

Lees meer

Oud Hollandsche hokjesmentaliteit

Wie enigszins in de partyscene zit en een e-mail adres heeft dat eindigt op .nl – en dat zijn er velen – kan het niet ontgaan zijn: eindelijk weer een Oud Hollandsch Acid Feest! Deze feesten in Paradiso waren altijd een hoogtepunt in het partyjaar. De editie van 2003 zou zelfs nog specialer zijn dan andersch, en gehouden worden in een loods middenin het haventerrein. Wie hoge hakken aandeed was dom, en schade aan kleding werd niet vergoed. Spannend!

Lees meer

Kritische lezers

Zo nu en dan doen zich hevige pieken voor in de lezersaantallen op GO Magazine. Vaak gebeurt dat bij controversiële stukken of artikelen waarin we niet klakkeloos meegaan bij wat ons, dance-consumenten, wordt aangeboden. De recensie van de Qlimax dvd, vandaag veschenen op GO, is zo’n stuk.

Lees meer

Je favoriete dj's

GO heeft een leuk en vooral handig nieuwtje. Op de site kun je nu aangeven welke dj’s bij jou favoriet zijn. Vervolgens krijg je in deze nieuwsbrief onder ‘Favorieten’ te zien waar deze dj’s de komende twee weken draaien.

Lees meer

Nieuws tot je geen 'party' meer kan zeggen

Via de e-mail van de redactie komen per dag enkele tientallen nieuwsberichten binnen. Wij plaatsen hier maar één of twee van. Voornamelijk vanwege ruimtegebrek, we willen onze berichten namelijk lang onder de aandacht houden, maar ook omdat GO onafhankelijk is en niet de feesten van een bepaalde organisatie wil benadrukken.

Lees meer


Tietenhouse

Klik. Tv aan. Zap, zap, zap. Niks op natuurlijk, want: zomer. Dat is logisch. Zap, zap, zap. Voorbij mtvmf, voorbij bbc world, ja voorbij at5 zelfs. The Box. Een kleine zap-pauze wordt me fataal. Als een konijntje in het zoeklicht zit ik gevangen. Tietenhouse! Dat is lang geleden. Wie maakt dat nou nog?

Lees meer

De honderdste

Met het risico voor oude opa versleten te worden moet ik het toch even zeggen: wat gaat de tijd snel! Ik kan me haarscherp voor de geest halen dat ik een kleine e-mail nieuwsbrief begon voor vrienden en familie. Over dance, en dan voornamelijk over techno. Ja: ik heb het over GO Magazine.

Lees meer

De honderdste!

Het is gelukt! Eens in de twee weken op donderdag een nieuwsbrief versturen, en dat honderd keer. Bijna vier jaar oud is GO nu, en in die tijd gegroeid van een tekstbestand (copy/paste in een mailtje) met de ontvangers in bcc, via een website met aanmeldformulier tot een compleet geautomatiseerd (en geavanceerd, al zeg ik het zelf) systeem waarbij je kan kiezen voor tekst/html en je favoriete dj’s kan opgeven.

Lees meer

De persstop van ID&T

ID&T heeft het – weer eens – helemaal gehad met de Nederlandse pers. De danceorganisator heeft een totale persstop afgekondigd, en staat dus geen enkel medium meer te woord. Volgens het bedrijf was deze maatregel ‘noodzakelijk’ omdat ID&T negatief in het nieuws was gekomen. Wat wordt bedoeld zijn de berichten dat hooligans met vechtpartijen hadden gedreigd tijdens Mysteryland.

Lees meer

Ernstig aan te raden feesten

Oh, mjummie. GO heeft er weer een nieuwe rubriek bij. Nouja, nieuw … als lid van de email nieuwsbrief ken je Be There natuurlijk al. Een lijstje feesten waar je volgens ons geweest móet zijn. Be There staat zoals in elk nummer vlak voor de partyagenda.

Lees meer

Het jaar van de resident

Komend jaar wordt het jaar van de resident. In de partyagenda van GO Magazine zie ik het gewoon gebeuren: clubs doen minder wild qua lineup en houden het steeds vaker bij de resident dj’s. Het is niet meer elke week feest – althans: het is niet meer elke week superfeest. Gewoon feest, dat wel. En eens in de maand doen we wel eens gek met een buitenlandse dj. Maar voor het overige zijn we back to basics.

Lees meer

Kaboem

Sja, dat heb je zo met computers. En met vakanties. De dag voordat je vliegtuig vertrekt, gebeurt er een ramp. En dus heeft GO Magazine een crash te verduren gehad. Gelukkig heeft de site er maar kort uitgelegen, en kon alles vrij snel naar een backup server worden verplaatst. Daar draait de website dus nu al een tijdje op. Iets langzamer dan je gewend bent, maar het werkt in ieder geval. Met veel dank aan Evert!

Lees meer

Achterlopen op de trend

Hoewel ik schrijf voor een vooraanstaand (kuch) online magazine als GO, kan ik vaak hopeloos achterlopen op de trend. Er is ook zoveel om bij te houden, er moeten cd’s beluisterd worden, gastenlijstplaatsen moeten bevochten worden, overlegd met concurrenten (niets illegaals hoor) en smekende clubeigenaren genegeerd (nee hoor). Zo slipt er nog wel eens wat door de kieren.

Lees meer

Snel en efficiënt

Regelmatig lees ik berichten die een groot vraagteken boven mijn hoofd achterlaten. Ik heb het nu eens niet over de mails van partyorganisaties waar de honden soms geen brood van lusten (misschien daarover meer in een volgende nieuwsbrief). Ik heb het over persberichten die zó volledig de plank misslaan dat het zeer doet. En dan vraag ik me af: ligt het dan toch aan mij?

Lees meer

Een extra korreltje koeienmest

Novalectra gaat terug van twee naar een dag. Awakenings verkoopt slechts 2500 kaarten. Reactor geeft vrouwen gratis entree en Pinkpop verkoopt slechts een kwart van de beschikbare tickets. Ik weet wel wat de trend voor de komende zomer wordt!

Lees meer


Kom op met die classics

Sinds begin deze week prijkt de Electronation Top 100 button op de pagina’s van de GO website. De boodschap: voer jouw persoonlijke dance-top-tien in. Feestorganisatie Electronation voegt alle inzendingen op een hoop en maakt er een top 100 van.

Lees meer

Zomer... sort of

Het is zomer in Nederland en het regent. Hoort erbij natuurlijk. Om precies deze reden zoeken we het met zijn allen wat zuidelijker deze dagen. Als je van dance houdt is er eigenlijk maar één plek waar je naartoe moet: Ibiza. GO Magazine zit er dan ook deze zomer, net als vorig jaar overigens. Verwacht een aantal leuke reports van het feesteiland. Gelukkig is er in Nederland en België ook genoeg te doen; check de Be Theres als je je verveelt. En nu computer uit en naar buiten!

Lees meer

Groeten uit Boedapest

Zo GO Magazine al een kantoor had, was het deze zomer compleet verlaten geweest. De ene na de andere schrijver verlaat het land op zoek naar (en vondst van) zonniger oorden. Je las de afgelopen weken al verhalen over Duitsland (Blauer See, Sonne Mond Sterne), Servie (Exit) en Spanje (Sonar). De komende weken komt daar Hongarije (Sziget, groeten uit) bij—om van Ibiza nog maar te zwijgen. En heeft Robbert het over drie euro voor een pilsner, ik one-up hem met gemak vanuit Boedapest: dat kost hier gewoon 1 euro (ofwel 250 forint). En mocht Stefan eventueel met stoerdere verhalen dan ik thuiskomen: een lagere drankprijs zal hem zeker niet lukken.

Lees meer

Budapest

GO Magazine bezoekt deze zomer de festivals in Europa en dat zul je weten. Deze nieuwsbrief staat bijna geheel in het teken van het Szigetfestival dat afgelopen week werd gehouden. Het leuke van festivals in andere landen bezoeken is dat er heel anders met dancemuziek wordt omgegaan—en dat is meteen ook het minder leuke. Je komt er namelijk achter dat wij in Nederland en België weinig te klagen hebben. Maar klagen doen we natuurlijk toch wel…

Lees meer

Djtop100

De dj top 100. Elk jaar wordt door dj mag een lijst gepubliceerd met de meest populaire dj’s van de wereld. Dat is te zeggen, van de westerse wereld want de meeste stemmen komen uit Europa. Tiësto staat al een aantal jaren bovenaan deze lijst, waardoor hij vervolgens (goed verwoord door Robbert) verkeerd geïnterpreteerd wordt als de ‘beste’ dj ter wereld. De beste dj ter wereld aanwijzen is onmogelijk, maar de meest populaire kan natuurlijk wel. Dit jaar zijn er aanwijzingen dat Tiësto de eerste plaats moet opgeven. Hij heeft er lang genoeg opgestaan en mensen, en dan vooral Duitsers, willen een andere sound. Dit laatste is een grote hint wie de nieuwe nummer 1 dan wel wordt. Nog een hint? Hij is zelf Duitser en heeft een Nederlands klinkende naam met drie initialen. Of deze dj het uiteindelijk wordt weten we in oktober, tijdens de prijsuitreiking in de UK.

Lees meer

See you in qourt (updated)

Hardstyleorganisatie q-dance heeft zijn merknaam geregistreerd. Slim, want een bekend merk is geld waard en je kan er allerlei producten en diensten aan vastknopen. Wie een merk heeft, moet het verdedigen, indien nodig tot in de rechtzaal toe. Q-dance doet dit dan ook met overgave.

Lees meer

Dance in concert

Een dj is vaak ook maar een dj. Ik wil het vak hiermee niet dissen, maar het is nu eenmaal zo: een dj is een man of vrouw achter technische apparatuur, die voornamelijk met ronde schijven bezig is. Als je geluk hebt, doet een dj ‘n beetje gek op het podium, maar dan heb je het vaak gehad. Daarom is het leuk dat op typische clubavonden steeds meer live aspecten komen. Het hele electroclashgebeuren is een fijn voorbeeld: gitaren en tatoes zijn al interessant, want weer eens iets anders. Electronation gaat een stapje verder, en zet tijdens Electronation Concerts in de Amsterdamse Sugar Factory een dedicated performer op het podium. De electromuziek speelt tweede viool. Het doel van de avond: face forward en let them entertain you. Een flukse danspas is leuk meegenomen. Kan best leuk zijn!

Lees meer

Moe?

Raak je nou nooit eens uitgekeken op dance? Een vraag die mij zo nu en dan wordt gesteld. Het antwoord is natuurlijk nee. Ik raak er maar niet op uitgekeken. Al meer dan tien jaar wordt ik verrast door elektronische blieps en bloeps en nóg heb ik alles niet gehoord. Er blijven maar dj’s en producers bij komen en altijd blijkt er een nieuwe richting mogelijk. Funkstörung, Steve Bug, Alex Smoke, Jamie Lidell, het lijstje gaat nog wel even door en dan heb ik het nog niet eens over de big ones als Sven Väth en Richie Hawtin, bijvoorbeeld. Ook het komende Amsterdam Dance Event zit boordevol lekkers. Het blijft maar interessant en af en toe sta ik daar zelf van te kijken. De laatste doet het licht uit, maar voorlopig is de ruimte zó vol dat ik de uitgang niet eens kan zien!

Lees meer

Brrrt! Brrrt! ADE!

Als er één woord rondgonst de laatste dagen, is het wel ADE. Het is ook wel terecht. Het Amsterdam Dance Event is een van de grootste happenings in de dance-industrie. Eind oktober is onze hoofdstad weer even dance-hoofdstad van de wereld. Ook als je niks om het dagprogramma geeft, of gewoon moet werken, is de komst van het ADE toch erg prettig. Zo’n beetje alle dj’s komen en staan ’s avonds te draaien. Elke club doet iets bijzonders; ze allemaal opnoemen gaat te ver. Er is micromusic, er is grootschalige music, de beats zijn minimaal én maximaal en er is een Dutch DJ Day. Voor ieder wat wils. Juist als je het gevoel hebt dat je alles wel gezien hebt moet je eigenlijk komen, want er is veel te ontdekken. De complete agenda vind je op onze website.

Lees meer

Het probleem van de schijfjes

Ik heb een probleem. En ben mans genoeg om het toe te geven. Ik kom niet van mijn cd’s af! Ik geef ze weg (wat helpt), probeer ze te verkopen (wat niet helpt) of gooi ze met bakken tegelijk in de vuilnisbak (wat helpt, maar zonde is). Wat ik in elk geval NIET doe met m’n cd’s, is ze luisteren. Buiten de demo van Jonas Braun (die trouwens erg relaxt is) kan ik me de tijd niet herinneren dat er een cd in de speler stak. Ik voel in elk geval niet de drang een nieuwe speler aan te schaffen (de mijne is nu een jaar stuk—Jonas zit comfortabel in de dvd-speler). Heeft iemand interesse in een collectie housecd’s van jaren terug? Vast niet, want u als lieve lezer zit met hetzelfde probleem. Ik denk dat ik het sinaasappelkistje maar veilig in een diepe kast parkeer. Kunnen latere generaties zich er nog eens over verwonderen.

Lees meer

Partypanel

Sinds de explosie van dancemuziek hebben vele partijen al bij GO Magazine aangeklopt om inzicht te krijgen in de hoofdjes van uitgaande mensen in Nederland en België. Vaak waren dit commerciële partijen die de resultaten van hun onderzoeken niet wilden delen met ons (en dus, jullie). Aan dergelijke zaken werkt GO niet mee. Nu loopt er echter een onderzoek van de Universiteit van Maastricht naar het gebruik van XTC; de resultaten hiervan zullen bovendien beschikbaar komen zodat ze door iedereen ingekeken kunnen worden. Aan een dergelijk algemeen wetenschappelijk onderzoek wil GO Magazine graag meedoen. Binnenkort kun je dus een button op de site verwachten met een link naar de vragenlijst. Wil je nu al meedoen? Dat kan. Kijk dan op www.partypanel.nl. In de komende maanden wordt in GO Magazine meer aandacht besteed aan dit onderzoek.

Lees meer

De grens tussen mens en computer

De DJ is uit. Je leest het goed: plaatjesdraaien is hopeloos passé. Inmiddels hebben zo veel mensen thuis twee draaitafels staan (ikzelf heb me tot nu toe nog altijd kunnen inhouden) dat de mensen die het voor hun beroep doen, zich niet meer onderscheiden door een vloeiende mix of spannende platenkeuze. Professionele dj’s ontwikkelen zich in twee richtingen. Er is een stroming dj’s die beeld combineert in hun set: Sander Kleinenberg is hier een voorbeeld van. Hij draait met dvd’s die hij ook zelf samenstelt. Dan heb je dj’s die geen genoegen meer nemen met twee tracks tegelijkertijd. Zij draaien met cd’s of in toenemende mate met Final Scratch, een laptop dus. Deze stroming maakt een bizarre ontwikkeling door. Mannen als Richie Hawtin, maar ook Joris Voorn op zijn nieuwste mixalbum, versmelten vijf, tien of twintig nummers tegelijk. Echt goed deejayen wordt weer een keiharde skill die maar weinigen beheersen.

Lees meer

Genreperikelen

Wat is een van de taken van een muziekmagazine? Geloof het of niet: hokjes maken. Hoe hard iemand ook beweert van niet, magazines bestaan om hokjes te verzinnen. De honderd leukste dit, de vijf beste dat, de zus-en-zo hiervan. Ook al heeft iedereen een afkeer van hokjes, van ons wordt toch maar even verwacht dat we bepaalde muziek ‘afkaderen’ zodat het ‘een plek gegeven kan worden’. Welnu. Dat hebben we dus maar eens gedaan. Een splinternieuwe rubriek is geopend op onze website: genres. Hier vind je enkele hokjes van dancemuziek. Grote hokken eigenlijk, want aan details willen we ons niet branden. Per hok kun je bovendien zien welke DJs zich er mee bezig houden. En je kunt feesten uitzoeken die precies binnen jouw hokje vallen. Om de discussie voor te zijn: de hokjes van GO Magazine zijn ook maar een mening. Maar wel een goede mening, natuurlijk.

Lees meer

Lekkere discodreun

Ik ben droevig. Nee, niet ik. Madonna. Madonna is droevig. En dan ook niet echt, maar in haar liedjes. En dat is de kern van dit verhaal: de liedjes van Madonna. Ze zijn geweldig! En Madonna is ook geweldig! Haar nieuwe CD ‘Confessions On A Dance Floor’ is echt erg goed. Ik verlaag me niet tot de standaard soundbites van muziekjournalisten. Weet dat je erg fijn op kunt dansen en dat door alle nummers een stevige discodreun zit. Lekker!

Lees meer

Dance in Nederland

‘Als ID&T nou de redactie van DJBroadcast overneemt, krijgt Nederland misschien eindelijk het dancemagazine dat het al meer dan 10 jaar verdient’ (Jeroen Junte, Volkskrant). Nieuwsbericht voor Jeroen: Nederland heeft precies het aantal dancemagazines dat het verdient. Nul komma nul, namelijk.

Lees meer

Weekplanner

Wat gaan we doen dit weekend? Even GO checken natuurlijk voor de partyagenda. De algemene partyagenda op onze site wordt enorm goed bezocht. Maar we hebben ook een pagina die-vinden we zelf-veel handiger werkt, en die maar weinig mensen gebruiken. Het is de weekplanner en die moet nu dus even, eh, gepimpt worden. Dus. Wat is er deze week te doen? Check gomagazine.nl/agenda/week en selecteer eventueel de stad en een van de komende weken. Je weet toch.

Lees meer

Industrial decoders gezocht

Boem, rag, zaag, trek, duw, kraak. So there. Als je niet van industrial houdt, ben je nu wel afgehaakt. Da’s mooi want naar industrialfans zijn wij op zoek. Want ofwel de industrial labels hebben GO Magazine gevonden, of er komt de laatste tijd veel meer van uit. Punt is: we weten niet wat we er mee aan moeten. Wie wel?

Lees meer

Bethere partyagenda: mis nix

GO Magazine heeft weer iets nieuws. De ‘be there’ partyagenda is nu ook beschikbaar via RSS. Hierdoor word je automatisch op de hoogte gehouden van de allerleukste feesten.

Lees meer

30 Days Off

Ai, dat was niet prettig. Volgens onze Be There lijst, die in de vorige nieuwsbrief stond, was 05 days off vorige week. Fout! Het festival in Amsterdam is pas in juli, volgende maand dus.

Lees meer

Zomerdrukte

In de zomer ligt de clubscene traditioneel op z’n gat. Stappers laten in de hete maanden hun zweetsporen niet na in overvolle zaaltjes, maar in overvolle strandtenten. Ook prima, daar is natuurlijk ook genoeg te beleven. Maar wie een beetje oplet kan ook in deze maanden geweldige feesten ontdekken.

Lees meer

Here we go again...

Oké, hou je vast. Dit artikel zal de reputatie van GO Magazine in sommige kringen wel weer geen goed doen. Toch moet er weer iets gezegd worden. Volgens ID&T is Sensation Black ‘uitzonderlijk goed’ verlopen. Maar is dat wel zo?

Lees meer

Drop your pics

Ook zo van het warme weer aan het genieten? Oké, ik zal ophouden. ‘t Zijn geen temperaturen om even flink uit je dak te gaan in een hete club. Tijd genoeg dus om een beetje aan te klooien op de vernieuwde site van GO Magazine. Tijd voor: drop your pics!

Lees meer

BeThere Widget

Nerd alert! Nouja, valt wel mee. Het zit zo: GO Magazine is een “on line” magazine. En met on line magazines kun je leuke dingen doen. RSS is een goed voorbeeld, maar het kan gekker. Een Dashboard Widget dus.

Lees meer

REMF2006

Stel je eens voor dat Amsterdam zijn Paradiso zou kwijtraken. Het land zou te klein zijn! Ik zie het al voor me: een blik Jordanezen wordt opengetrokken, de travo’s komen uit de mottenballen, er komt een petitie en Job levert een zinderende speech. Veel geschreeuw dus. Nee, dan Rotterdam. Nighttown houdt er mee op, maar clubbers knipperen nauwelijks met hun ogen. Er blijft toch meer dan genoeg leuks over.

Lees meer

Rotterdammers gezocht

Het is al eens gezegd maar mag herhaald worden: échte Rotterdammers flocken naar onze REMF pagina om hun mening achter te laten. Wat is REMF en wat is die speciale pagina op GO Magazine? Goeie vragen.

Lees meer

Amsterdam Dance Event

Tintel tintel … het loopt weer tegen oktober en dat zijn prettige tijden voor danceliefhebbers. Vooral als je in Amsterdam woont, want het is weer tijd voor het Amsterdam Dance Event.

Lees meer

Artist Updates

Sinds vorige week hebben wij een nieuwe manier gevonden om jou lastig te vallen. Op een goede manier dan. Veel lezers van GO Magazine hebben één of meerdere favoriete artiesten. Als wij nu een feest invoeren waar jouw favoriet aanwezig is, krijg je dat direct via email te weten.

Lees meer


Beats per minute

Een onderdeel van GO Magazine dat nog weinig mensen kennen is het bpm-niveau. Beats per minute dus, en hoe actiever je bent op de site, hoe meer beats in je account. De nummer 1 wordt geregeld beloond. Op 1 november aanstaande met de nieuwste cd van Marco V!

Lees meer

Clubcircuit prrrrrrijzencircus

Er is iets vreemds aan de hand. In de beste clubs van Nederland staat een olifant en niemand kijkt er raar van op. Want met een ‘gigantisch prrrrijzencircus’ zijn de ‘beste’ clubs van Nederland verkozen. En er zit geen enkele goede club bij!

Lees meer

Altijd weer dance en drugs

Oproer in danceland. ID&Ts Duncan Stutterheim kondigt een ‘noodkreet’ af en laat deze pontificaal in clubblaadje Release afdrukken. Elke dancewebsite van het land copy/paste de tekst letterlijk. Clubbers staan als één man achter Duncan. Maar wat is er nu écht aan de hand?

Lees meer

Elektrische torrents

Heb je de laatste tijd eens een blik geworpen op de homepage van GO Magazine? Rechtsonderin is een nieuw blokje gekomen: les torrents électriques. Ondanks het laffe faux-frans wel heel interessant: het is een lijst met de nieuwste zero-day torrents met elektronische muziek. Sorry, wat zegt u?

Lees meer


Feed your favourite (deejay)

Wie is niet fan van één bepaalde dj? Iedereen heeft wel een favoriet, wiens plaatjes altijd goed vallen of wiens gezicht je nu eenmaal aanstaat. Om van jouw favoriet op de hoogte te blijven kun je je nu door GO Magazine laten feeden.

Lees meer

Het eerste ADE feest meldt zich

Het is weer bijna september, dus bijna oktober en dus is het tijd om uit te zien naar het Amsterdam Dance Event. Het eerste feest heeft zich inmiddels gemeld bij GO Magazine en dus is de speciale ADE-button ook weer zichtbaar.

Lees meer

Gezocht: stappers

Ga je wel eens uit? En zijn jouw belevenissen interessant genoeg om over te schrijven? Stuur dan een mailtje naar GO Magazine. We zijn namelijk op zoek naar partyreporters!

Lees meer