GO Magazine

Lady Aïda's 31 vierkante centimer

Een nieuwe zomer, een nieuwe rubriek op GO Magazine. In djconnection geven dj’s het interviewstokje aan elkaar door. Het is uiteraard de bedoeling dat er een interessante kettingbrief gaat onstaan. De kickoff met Lady Aïda is in elk geval veelbelovend.

Lees meer

Haagse electrokoning, -keizer én -admiraal

De man met vele aliassen: I-F, Ferenc, Interference en een vette berg electroproducties op labels als Viewlexx en Disco B. Koning, keizer en admiraal van de springlevende danceunderground in Den Haag. Beheert een eigen internetradiozender met veel heerlijks. Na Lady Aïda: Ferenc van der Sluijs.

Lees meer

Op zoek naar het hallucinerend effect

Loud-E

Regelmatig draaien in Parijs; het is niet aan veel Nederlandse dj’s voorbehouden. Al helpt het als je zelf in Maastricht woont. In Parijs is disco compleet geweldig en wordt volop genoten van de smerige punkfunk die ook in Nederland bekender aan het worden is. De djconnection van Loud-E.

Lees meer

De totale, obsessieve jacht naar vinyl

De djconnection van Tako

Iets later dan gepland is de volgende djconnection een feit: deze week met de Rotterdammer Tako. Samen met Loud-E (vorige week in deze rubriek) heeft hij zo nu en dan een mixshow op cbs, het radiostation van I-f. Dezelfde I-f die een paar weken geleden voorbij kwam. De hamvraag: wie wordt de volgende connection?

Lees meer

De rommelmarkt op na een zware avond stappen

De djconnection zit in de vage electrohoek en zal daar de komende tijd nog wel blijven ook. Deze week is dj Der Haack (uit Genk, België) aan de beurt. In Belgisch-Limburg is hij wel gekend om zijn discobeats en ook Zuid-Nederland heeft al kennis mogen maken. De komende tijd is misschien Frankrijk wel aan de beurt.

Lees meer

Djconnection blijft in CBS-kringen

Na een periode van afwezigheid keert djconnection terug. DJ Der Haack vroeg ons om contact op te nemen met John Scheffer A.K.A. Intergalactic Gary, de andere helft van Parallax Corporation. Zo is de cirkel rond, want die andere dj van Parallax Corporation is een bekende van djconnection; I-F. Rest de vraag, who’s next?

Lees meer

Djconnection: Garage, Schulze en Simple Minds

Het is weer zover. Een nieuwe djconnection ligt op stapel. Deze week mag Eindhovenaar Indecs zijn ding doen. CBS-luisteraars kennen hem waarschijnlijk al langer en vandaag is het zijn ‘chance to shine’. De voorkeuren van Indecs zijn niet in een hokje te stoppen, zo blijkt, en zijn keus voor de volgende djconnection is ook lekker onconventioneel.

Lees meer

DJconnection goes down under

Wat je van ver haalt is lekker en daar rekenen we België ook onder. Vorige keer raadde Eindhovenaar Indecs zijn zuidelijke collega Rob aan van het DJ-duo Rob ‘n Zoopsie. Na intensief e-mail contact is deze djconnection een feit en wordt de CBS-lijn nu écht doorbroken. Promise.

Lees meer

Kersteditie van djconnection met DJ Diepvries

Iedereen zit vanavond lekker met familie en/of vrienden voor de open haard Kerst te vieren, maar djconnection kachelt lekker door. Vorige week waren we in België en daar zijn we ook deze keer met DJ Diepvries (what’s in a name) die naast plaatjes draaien ook plaatjes verkopen mag rekenen tot zijn bezigheden.

Lees meer

DJconnection haalt de mosterd even ergens anders

DJ Raphael was nergens te bereiken, dus was djconnection genoodzaakt om een nieuwe connection op te starten. Dat is gelukt dankzij de Fontys Rockacademie in Tilburg waar DJ’en een module is om te leren. DJ-studenten dus. Daniel Ortgiess bijt de spits af.

Lees meer

DJconnection verblijft nog even in Tilburg

Vorige week sprak djconnection met een student van de Rockacademie en ook DJ Bjorn B is een academicus. Pas 25 jaar is hij, maar ondanks zijn jeugdige leeftijd stond Bjorn Biggelaar al te draaien op Trance Energy, alweer dik drie jaar geleden. Een naam om te onthouden dus.

Lees meer

Van orgel tot tech-trance

Overmorgen wordt hij 27 en zijn CV mag er zijn; Trance Energy 2000 (winnaar DJ contest), Impulz, Decibel Outdoor, Streetparade Zurich 2004 en 2005… DJ Jowan heeft al een en ander gezien. Als hij niet op het podium staat, of te draaien in zijn residence de DansSalon in Eindhoven, dan is Johan van Korven ook nog A&R Manager bij Freaky Music in Eindhoven. DJconnection voelde hem aan de tand.

Lees meer

DJConnection: Freaky Records revisited: DJ Jordy Lishious

Vorige keer in djconnection was DJ Jowan van Freaky Records uit Eindhoven te gast. En we blijven nog even in de speciaalzaak. Ook DJ Jordy Lishious is werkzaam bij de dance-platenzaak. De van oorsprong Rotterdammer is ook boven de riveren bekend als resident DJ van The Matrixx. Tijd voor een update.

Lees meer

DJconnection met Boy Lamoen

Nijmeegse partygangers kennen hem als de resident DJ van de Matrixx en hij luistert naar de naam Boy Lamoen. De geboren Bosschenaar begon met gitaar spelen en begon in de metal en punk, maar ja, zo’n mooie set draaitafels, wie wil dat nou niet?

Lees meer

DJconnection met DJ Ton T.B.

Om maar een legendarisch jaren ‘70 album te citeren: Who’s Next? DJ Ton T.B. is next. Ton van Empel, zoals hij gewoon heet, mag je met recht een rot in het vak noemen. Daarnaast heeft hij een uitgesproken mening over downloaden. Lees het allemaal in deze editie van djconnection.

Lees meer

DJconnection met Marco V

Het heeft even geduurd, maar dat krijg je als iemand in Brazilië en Griekenland zit. We hebben het hier over Marco V. Als DJ wordt hij nu eenmaal vaak gevraagd en nu wordt hij door djconnection aan de tand gevoeld.

Lees meer

DJconnection met Benjamin Bates

Zelfs met gebroken been was het voor Benjamin Bates geen moeite om deze editie van djconnection te doen. Afgelopen woensdag zijn er twee schroeven in zijn been gedraaid, dus ook namens GO Magazine, veel beterschap Benjamin!

Lees meer

DJconnection met Lucien Foort

Yes! Lucien Foort in djconnection! De DJ/Producer kon een klein gaatje in zijn overvolle schema vinden. Aangezien Foort de zaterdagnacht vult op 3FM met “Los” en over de hele wereld draait, mogen we spreken over een wondertje. Een leuk wondertje, welteverstaan.

Lees meer

DJconnection met Matt Styles

Als mede-organisator van Dansation was Matt Styles al een bekende in het circuit, maar Matt doet meer. Laatst stond hij op ‘True House Music’ alwaar Lucien Foort hem oppikte. Het leverde Styles een uitnodiging op voor Foort’s ‘SouthEnd House’ avonden. En een djconnection. Wat wilt een DJ nog meer?

Lees meer

DJconnection met Ricky Rivaro

DJ’s en vriendinnen. Het zal (bijna) nooit werken. Manlief zit zo diep in de muziek, waardoor vrouwlief niet alle tijd krijgt die zij zo hard nodig heeft. Vraag het maar aan IJmuidenaar Ricky Rivaro. Voor hem is drie keer optreden op een avond niet ongebruikelijk, maar voor djconnection had hij wel tijd.

Lees meer

DJconnection met Gregor Salto

Labeleigenaar en DJ Gregor Salto heeft het djconnectionstokje gekregen van Ricky Rivaro. Gregor is al lang actief binnen het circuit maar werd recentelijk bekend met de hit “Can’t Stop Playing” die de nodige airplay kreeg. Niks daarover in djconnection, het gaat hier om pure ziel en zaligheid. En die krijgen we ook.

Lees meer

DJconnection met Georgio Schultz

Stond vorige week G-Rex eigenaar Gregor Salto in de schijnwerpers, deze week mag Georgio Schultz de djconnection doen. Schultz zit zelf bij het Haarlemse G-Rex en had in het verleden een hit met “Polterguys” onder de naam Kasjmir.

Lees meer

DJconnection met DJ Mason

Breed, breder, breedst. Wie DJ Mason zegt, zegt waarschijnlijk achtereenvolgens: viool, Tiësto, The 12 Inch Show en een heel scala aan verschillende stijlen. Iason Chronis is er eentje die de oogkleppen al lang naar de prullenbak heeft verwezen en zichzelf een meer-dan-fulltime-neurotische-workaholic noemt, zo onthult hij in de nieuwe djconnection.

Lees meer

DJconnection met DJ Shinedoe

Hèèèè hèèèè, eindelijk weer eens een vrouw! Shinedoe is haar naam en Amsterdammers kennen haar ongetwijfeld als organisator van de Inmotion avonden. En geheel in lijn met een aantal djconnection’s mag Shinedoe haarzelf ook labelbaas noemen. Een gesprek met deze veelzijdige duizendpoot.

Lees meer

DJconnection met 2000 And One

Dylan Hermelijn, AKA 2000 And One, is er eentje die er al vroeg bij was. De Amsterdammer zag Acid komen en gaan, Gabber komen en gaan (toch?) en houdt zich nu vooral bezig met House. Dit jaar stond hij op Awakenings en In Motion. Dat laatste is niet vreemd, want Hermelijn organiseerd samen met Shinedoe de INMOTION feesten.

Lees meer

DJconnection met DJ Madskillz

Blank, en toch ontzettend latin. Dat is de korte omschrijving van latinhouse-specialist Gertjan Schonewille, ’s nachts beter bekend als DJ Madskillz. Na Shinedoe en 2000 And One is ook Madskillz eentje uit de stal van het befaamde 100% Pure label waarvan Dylan Hermelijn (2000 And One) de eigenaar is.

Lees meer

DJconnection met DJ Randy Vicious

Volledig in lijn met de latinhouse djs presenteert djconnection deze keer Randy Vicious. Voorstander van CD’s en goede vriend van Madskillz. En djconnection breidt vanaf vandaag uit. Naast het stokje doorgeven mag de DJ nu ook een vraag stellen aan de volgende DJ.

Lees meer

DJconnection met DJ Jefferson

Wie deed het in 1992 met CD’s in plaats van vinyl en stond in het verleden in de RoXY? Juist. DJ Jefferson. Onder die naam schuilt Jeffrey Uyen die sinds 1997 nog bezig hield met speedgarage, maar inmiddels doet Jeff meer met (tech-)house. Ook was hij host in het verleden bij het 3FM-programma Weekender van BNN.

Lees meer

DJconnection met Francesco Pico

De link tussen Jefferson en Francesco Pico beperkt zich niet alleen tot producties die ze samen maken. Ook zullen ze samen een nieuwe avond in BUMP Rotterdam gaan hosten onder de naam GinZa. Dat wordt een multidisciplinaire avond met DJ’s, visuals, acts en… schilderen. De ene helft spraken we al, nu die andere nog.

Lees meer

DJconnection met DJ Warren Fellow

Fresh FM’erd Warren Fellow is evenals voorganger Francesco Pico radio-DJ en club-DJ. Daarnaast runt hij het label Triple AAA met Pico en is hij de mede-eigenaar van het label Smoke Records met DJ Tim J. En in deze djconnection komt Fellow met een wel héél geniaal idee…

Lees meer

DJconnection met DJ Tim J

Het begint erop te lijken dat we bij djconnection niet enkel het stokje doorgeven, maar er een estafette van maken. Runt Francesco Pico samen met Warren Fellow Triple AAA, DJ Tim J runt met Warren op zijn beurt Smoke Records. Naast het runnen van Smoke Records doet Tim J ook aan producen en staat hij vaak met Warren op Musika Technika.

Lees meer

DJconnection met DJ Jeff Bounce

DJ’s, het zijn soms net mensen. DJ Jeff Bounce is weer teruggekeerd van vakantie en was bereid om zijn bezigheden toe te lichten. Even een geheugensteuntje nodig? Tim J was onze vorige djconnection man en collega van Jeff bij BPM Dance en ze maken samen ook nog eens muziek.

Lees meer

DJconnection met Booka Shade

U dacht misschien; al die vage namen bij DJconnection, leuk en alles, maar wij willen het échte werk zien. Nou, dat dacht DJconnection ook. Na alle ondoordringbare hotmail-adressen, DJ-vakanties en ander leed, presenteert DJconnection niemand anders dan (tromgeroffel) Booka Shade.

Lees meer


djconnection met Steve Mill

Belofte maakt schuld! In deze djconnection komt Steve Mill aan het woord. Deze Griek met een Britse naam maakt mediterrane muziek met een Detroitse touch. Sander Kleinenberg en Hernán Cattáneo hebben hem al op hun shortlist staan.

Lees meer

djconnection met Sam Ball

Djconnection blijft in de onbekende, en dus interessante, hoek. Na Steve Mill is nu Sam Ball aan de beurt. Getipt als 'one to watch' in 2007, komt uit de UK en heeft een succesvol debuut uit op het Urbantorque label.

Lees meer

djconnection met Anil Chawla

We blijven nog even in de 'hotly tipped' hoek in deze aflevering van djconnection. Anil Chawla is er zo een. Ook dit talent heeft al tracks uit op het toonaangevende Global Underground label en sinds kort een residency op zaterdag in Turnmills London.

Lees meer

djconnection met Tim Davison

Progressive house is het en blijft het nog even in de djconnection. In de aflevering van nu: Tim Davison. Goede vriend van Anil Chawda en begenadigd producer. Zijn debuutalbum komt in april uit op Baroque Records.

Lees meer

djconnection met Dale Anderson

Ook al ken je zijn naam misschien niet, zijn muziek zal meerdere belletjes doen rinkelen. De track Leftorium op Global Underground was een grote hit en was twee maanden nummer 1 in Beatport's deephouse collectie. Over wie het gaat? Dale Anderson.

Lees meer

djconnection met Kevin Shiu

De in Vancouver, Canada woonachtige Kevin Shiu is goed bezig. Tenminste, als je samenwerkingen met Paul Oakenfold en Tiësto als goed mag aanmerken. En nu ook nog in djconnection!

Lees meer