GO Magazine

Dossier Minimal op KindaMuzik

Altijd al willen weten wat minimal house nu eigenlijk precies is? Een recent artikel op KindaMuzik heeft het antwoord. Ruim aandacht voor Richie Hawtin, Ricardo Villalobos en ander minimaal spul, plus een uitgebreide geschiedenis sinds toen tot nu. Wel ‘n beetje technisch verhaal, maar desondanks de moeite waard.

Lees meer

What is techno music?

Voor wie het duizelt van de technotermen als minimal, 303, basskick en acidriff: geen nood. Er is online hulp, bijvoorbeeld in de vorm van deze ‘techno tutorial’. Stap voor stap wordt je de wereld van de strakke housebeats ingevoerd.

Lees meer

Legale Laptop DJs

Buma/Stemra 'werkt aan een regeling'

Van Rebelbass: In Engeland mogen dj’s sinds kort legaal gekochte mp3’s ook legaal afspelen voor een publiek. Er is een deejayvergunning geïntroduceerd waarmee er weer een schemerzone minder in de wereld is.

Lees meer

Closer to the Plastikman

Dat Richie Hawtin-Plastikman-een van de meest innovatieve technoproducers is, moet je onderhand wel weten. Maar welke soft-en hardware gebruikt hij nou precies en hoe is het allemaal met elkaar verbonden?

Lees meer

High Tech Soul: oppervlakkig beeld van een spookstad

Bij de goed geïnformeerde technoganger is het Detroitverhaal al lang bekend. Die weet alles van de drie high school kids die in het begin van de jaren tachtig rondliepen door de ruïnes van de Motor City en in het geniep muziek maakten die zijn gelijke toentertijd nog niet kende.

Lees meer

linksoep: 't Nieuwe Werck

Wat deden mensen in de oudheid als ze coole muziek aan vriendjes wilden laten horen? Een mixtape maken natuurlijk. En thuis kopiëren (op ‘hi-speed’). Dat analoge gedoe is nu voorbij. Enter ‘t Nieuwe Werck: de mixtapes van onder meer dj Lupe.

Lees meer

linksoep: Electronic Body Music

Alleen de oudjes onder ons kennen de term Electronic Body Music nog. Front 242, Depeche Mode .. jahaa dat was het helemaal. We schrijven nog vóór gabber en België is (kort) voorloper in popmuziek. Een uitgebreid artikel over ebm staat nu op Cut Up.

Lees meer

Muzikales gemütlichkeit

Zijn dj’s normale mensen? Wonen ze in huizen met muren en een dak? Hebben ze interieur of slapen ze altijd in hun privéjet? Het antwoord is eindelijk binnen. Dj’s blijken normale mensen. Althans in Duitsland, want er is een online fotoserie verschenen met pics van hun woonkamer.

Lees meer

Elektronische muziekgids

‘Ik ben helemaal gek van funky minimal microhouse met Detroit-invloeden’. Dit soort onzin kun je op een slechte uitgaansavond zomaar te horen krijgen. Maar wat is het? Enter Ishkur’s Guide To Electronic Music. Al jarenlang hét antwoord op al je dance-music-genre vragen.

Lees meer

Trentemøller op Cut Up

De dansvloer? Nee, daar heeft Anders Trentemøller genoeg van. Althans, voor nu. De debuutlangspeler van de Deen, The Last Resort, is een pure luisterplaat. Vindt hij zelf. Dat er in de vernieuwende clubs wél op gedanst wordt?

Lees meer

Estroe maakt drum 'n' bass mixtape

Geregeld lees je in een artikel dat drum ‘n’ bass in Nederland ‘dood’ schijnt te zijn. Het is een standaardzin waarmee de schrijver een nieuw initiatief wil introduceren. Maar het is te makkelijk. En het houdt een vervelend vooroordeel in leven. Er is volop d’n’b in Nederland!

Lees meer

Nid & Sancy bloggen over nieuwe album

Belgische ‘rock n rave’ act Nid & Sancy zijn bezig aan een nieuw album en houden er een weblog van bij. In het blog, dat deze week gestart is, lees je over de tracks, de tegenvallers en de apparatuur die wordt gebruikt.

Lees meer

Berliner Trance

Deze documentaire wordt op Google Video een ‘verloren klassieker’ genoemd. Getiteld Berliner Trance wordt een beeld getoond van de trancescene in Berlijn begin jaren ‘90. Met beelden van Paul van Dyk als broekie!

Lees meer

Umek zet video online

Vandaag heeft Umek de video van ‘Posing As Me’ online gezet. De track kon je afgelopen zomer in verschillende gedaantes voorbij horen komen.

Lees meer

Visuele scanner-show te downloaden

Geluidskunstenaar Scanner was 8 september dit jaar in de Effenaar in Eindhoven. Hij deed er een live performance met grafisch artiesten D-Fuse getiteld ‘Light Turned Down’. De hele voorstelling kun je nu gratis downloaden.

Lees meer


Cut-Up: Londen slaat terug

Londen slaat terug. Het heeft even geduurd, maar met dubstep speelt de Britse hoofdstad weer een rol van betekenis in het internationale dancecircuit. Althans, dat vinden de inwoners zelf.

Lees meer


Gay bands are teh evil

Serieus bedoeld: een lijst met bands die aanzetten tot homosexualiteit en waar je dus niet meer in aanraking mag komen. Met onder meer Justus Köhncke, Fischerspooner en Audio Slave.

Lees meer


Adnoiseam: experimentele luisterwoede

Bron: Cut Up

Experimentele hiphop, breakcore, darkambient. De luisterwoede van Nicolas Chevreux is prima gereflecteerd door de releaselijst van zijn label en mailorder Adnoiseam. Verwarrend voor luisteraars die op zoek zijn naar een nieuw identiteitsvormend muzikaal subgenre? Zonder twijfel. Een overzicht van een ouderwets indielabel temidden van esthetische niche-marketing.

Lees meer


Aïda pwned Jesse [Voorn] en Ferry [Corsten]

In de nietsontziende strijd om eerste virtual community deejay heeft Lady Aïda genadeloos toegeslagen. Van alle Nederlandse plaatjesdraaiers was zij de eerste die een 'menigte' virtueel mocht entertainen. Helaas wel onder een alias.

Lees meerPoptempels in nood door amateurisme en geldgebrek

Bron: Volkskrant

Amsterdam - Amateurisme leidt tot de ondergang van poppodia in Nederland. Als de sector niet snel wordt geprofessionaliseerd, zal zich een reeks faillissementen aandienen. Die vrees bestaat onder deskundigen en bij podia in de Nederlandse popwereld. Zes poppodia bevinden zich op dit moment in de problemen.

Lees meer