GO Magazine

Forbidden Paradise 11: Force the wild (Guardian Angel)

Vlekkeloze mix

Het nieuwste exemplaar in de succesvolste mixcompilatiereeks van het Basic Beat imperium is, in navolging van deel tien, opnieuw aan elkaar gesmeed door DJ Misja Helsloot. Voor de eerste maal bestaat de gewilde verzamelaar trouwens uit twee zilveren schijfjes!

Lees meer

Lost Treasures - Progressive Culture (Guardian Angel)

In de stemming voor een feest

Naast Forbidden Paradise is ook Lost Treasures een zeer populaire mixcompilatie uit de Basic Beat stal. Mede door het feit dat een aantal eerdere delen door DJ Tiesto werden gemixt, heeft deze verzamelserie zijn weg naar de liefhebbers weten te vinden. Progressive Culture werd net als de vorige Trancedental editie verdienstelijk aan elkaar geregen door Doc Fabian.

Lees meer

Bedrock: Beautiful Strange

Verplichte aankoop voor progressiveliefhebbers

Hij is al een maandje uit op zowel CD als dubbele 12-inch, maar van zo’n prachtige schoonheid dat we hem je niet willen onthouden: het minialbum Bedrock van John Digweed en Nick Muir op het eigen Bedrock label.

Lees meer


Future Reference - John B (Beta Recordings)

Van meerdere markten thuis

Na een jaar van deejaygigs over de gehele wereld en verschillende releases op Fabio’s Creative Source en het label Metalheadz van Goldie komt nu het lang verwachte album: Future_Reference. Naast het album, dat 12 tracks bevat, worden er door dezelfde maker ook nog een dubbelmix-cd en een limited edition 3×12-inch op de markt gebracht met extra versies, remixes en bonustracks.

Lees meer

Monte La Rue: Lounge Deluxe 3

Aanrader voor het grote publiek

Ondanks dat de trend van het loungen inmiddels alweer twee jaar oud is, blijft deze stroming toch redelijk populair. Het is dan niet zo zeer de lifestyle, die veel mensen aanspreekt, maar meer het relaxte karakter van de muziek. De crossover tussen ambient, garage en jazz blijkt ook dan ook een succesformule voor de langere termijn.

Lees meer

Le groove eclectique - mixed by Mark Gorbulew

Misschien was een dubbelaar met losse tracks beter geweest

a.k.a. A chilled out voyage thru global dance music. De subtitel van de cd is zeer goed gekozen, als je puur kijkt wat er op de playlist staat. De 14 tracks doen vermoeden uit werkelijk alle 4 windstreken te komen als je titels ziet als ‘Taj Mahal’, ‘Heart of Africa’ en ‘Arabian pleasure’.

Lees meer

Humate - Play vol. 1 [Panama] - (Superstition)

Teveel tracks

Humate bijt het spits af voor de nieuwste mixcompilatieserie Play van het befaamde Duitse Superstition label. De meeste mensen kennen Gerret Frerichs vooral als producer Humate. Onder dit pseudoniem scoorde hij clubhits als Love stimulation, Three, 1996 en Choose life. Daarnaast is de 34-jarige Duitser al tientallen jaren actief als DJ. Naar aanleiding van zijn weergaloze set tijdens een feest in Panama begin dit jaar, werd deze mix-cd samengesteld.

Lees meer

Home Again (Sonic scenery)

Aangenaam onthaasten

De zomervakantie is helaas voor iedereen inmiddels al weer een tijdje geleden, maar thuis blijven kan ook best prettig zijn? en met de verzamelaar Home again in je cdspeler is dat in ieder geval zeker een feit.

Lees meer

The Sound Of Maddox B (Nutrition)

Ongedwongen partytunes

De naam Maddox zei me in eerste instantie niet zo heel erg veel, maar toen ik de naam Podium Gallery X in het booklet zag staan ging er wel een lampje branden. Al acht jaar lang wordt er druk gefeest onder de Maddoxvlag. Eerst in een prachtig pakhuispand in de Rotterdamse haven, maar na de brand op 18-12-2000 werd er op wisselende locaties neergestreken. In 2001 kwam er gelukkig naast het oude afgebrande pand een ander pakhuis vrij met een vrijwel identieke uitstraling. Er kon weer als vanouds gefeest worden?

Lees meer

Way Out West: Intensify - Blackhole

Pittige samenstelling

Nick Warren en Jody vormen al sinds 1994 Way Out West. Sinds die tijd brengen ze de ene topper na de andere topper uit: Montana, Shoot, Ajare en The Gift. Al deze tracks zijn te vinden op hun titelloze debuut uit 1997. Nu, zo?n 4 jaar verder, komt het duo met hun tweede langspeler Intensify op de proppen.

Lees meer

Phil Martin: Mystical Funk - Feelgood

Te weinig

Phil Martin brengt met zijn cd Mystical funk een zeer brede mix van funk en soul met Afrikaanse en Braziliaanse klanken samen met de disco en de herkenbare concepten uit de hedendaagse dance. Veelal worden samples gecombineerd met live instrumenten wat deze cd absoluut anders maakt dan de vaak veel te strak gedirigeerde tracks op andere cds. De verschillende nummers vallen erg op door hun vele solos en variëteit van instrumenten.

Lees meer

DJ Jani Xperience 1: Amsterdam Wildlife Session - Blackhole

Geen standaardconcept

Na een aantal optredens op Impulz, Dance Valley, Fast Forward, Sensation en Mysteryland komt DJ Jani met zijn eerste mix-cd op het label Black Hole. Zijn draaistijl omvat alles binnen de club, funk en filtergrooves, hetgeen ook zeer duidelijk op deze cd naar voren komt.

Lees meer

DJ Dazzle - Soundbox - (Black Hole)

Grote klasse

DJ Dazzle zullen de meesten onder jullie kennen van de compilatieserie Freedom, waarvan er nu 4 zijn verschenen. Daarnaast heeft hij kort geleden 1 van twee cds van de Maximverzamelaar gemixt. Op de Freedom cds was zo nu en dan al te bespeuren dat de 24-jarige DJ een voorliefde heeft van het wat diepere progressive werk. Vanaf nu zullen we deze kant van Dazzle kunnen beluisteren via de nieuwe Soundbox serie.

Lees meer

DJ Montana - Space Age 5.0 - (Black Hole)

Zweetdruppels tot het einde

Waar is de tijd gebleven dat Montana deel 2 van de Space Age serie nog back to back deed samen met Tiësto? Was desbetreffende cd nog doorspekt met (tech-)trance invloeden, vanaf deel drie was voor Montana de tijd aangebroken om zijn eigen weg in te slaan. Een weg van ruwe, funky clubtracks en stevige, pompende techno.

Lees meer

Sunday soundtrack (Sonic Scenery)

Vijftien bloedmooie tracks

Sunday soundtrack is een eclectische down tempo verzamelaar die samengesteld is door Onno Post. Onno is eigenaar van It records en DJ bij de loungy, Rotterdamse eetgelegenheid EDD (Eat, Dance and Drink). Onno is elke zondagmiddag achter de draaitafels te vinden bij EDD.

Lees meer

René Vidal - World Sessions: Israël - (Nutrition)

Eclectische mix van deephouse, progressive en techno

Tot op heden bleek ik altijd een verkeerd beeld te hebben gehad van DJ René. Op een of andere manier heb ik hem altijd in het zelfde genrehokje geduwd als zijn clubby hit Music all over the world.

Lees meer

More music for chaise loungues (Sonic scenery)

Tikkeltje minder spannend

Halverwege 2000 zag het eerste deel van Music for chaises loungues het licht en bijna anderhalf jaar later is het eindelijk tijd voor deel twee! Deejay en muziekverzamelaar Rob Blesgraaf is opnieuw de samensteller van deze tweede bijzonder relaxte verzamelaar en dat heeft wederom een prima eindresultaat opgeleverd.

Lees meer

Soulful Sofa Session (Urban Essentials)

Groovy topverzamelaar

Door de titel van deze nieuwe verzamelaar van de hand van Rob Boskamp zou je zo op het eerste gezicht wel eens kunnen denken dat we hier met een down-tempo CD te maken konden hebben. Op zich niet vreemd, aangezien Rob Boskamp niet vies is van nieuwe trends en muziekstijlen. Denk nog maar eens terug aan zijn Chemical Beats en Brazilian Beats projecten…

Lees meer

Nick Lunn - Storm (M8 Magazine)

Stevig setje hardhouse

Sinds maart 2000 timmeren dj/promoter Nick Lunn en zijn rechterhand Fergie hard aan de hardhouse weg. Hun Storm-feesten op vrijdagavond in de Engelse club The Emporium zijn hard op weg om de nummer 1 van de wat hardere house-avonden te worden. Want laten we duidelijk zijn, hardhouse groeit nog altijd stevig in populariteit.

Lees meer


Artefact - Precious things (Alienstyle)

Bewerkte Depeche Mode

Het uit Eindhoven afkomstige Artefact bestaat uit Maxim Schram en Yvette Roovers. Hun muzikale smaken variëren van Korn tot Depeche Mode en van Placebo tot Lamb. Hun muziek laat zich het beste omschrijven als moody triphop.

Lees meer

The orchid - We shall find peace (Sonic scenery)

Om dagen aan een stuk te beluisteren

Achter The orchid gaat ene LeRon schuil. LeRon heeft zijn roots liggen in de new wave tijd bij artiesten als The Cure en China Crisis. Daarna werd hij aangestoken door de Berlijnse underground dance. Zijn affiniteit met chill out en down tempo deed hij de laatste jaren op in Ibiza en Barcelona. Nadat ik het album van The orchid had beluisterd, bekroop me het zelfde behaaglijke gevoel als toen ik Gemini van Sven van Hees voor het eerst had beluisterd. We shall find peace is een fantastische, eclectische luisterervaring waarbij je lekker tot rust kunt komen. Het is een uiterst volwassen product waaruit duidelijk blijkt dat LeRon geen eendagsvlieg is.

Lees meer

Food Main Course (Antler Subway)

Omgekeerde mix

Ter gelegenheid van het Food Main Course feest op 22 februari van dit jaar, is ook een dubbele mixverzamelaar verschenen. De honeurs werden verricht door Raoul en Trish Vaneynde.

Lees meer

State of Monc - Hand to mouth (City Groovez)

Niet overtuigd van de fusion jazzsound

In 2001 speelde formatie State of Monc nog de sterren van de hemel tijdens het World Port Jazz festival. Dit spetterende optreden vormde de basis voor het werken aan een debuutcd. Nu is het in 2002 tijd voor State of Monc

Lees meer

Moose

Toegankelijk en diep

Misschien doet de naam Oven Ready een klein belletje rinkelen. Vijf jaar geleden bracht het label haar voorlopig laatste release op vinyl uit. Het akelig werd stil, tot nu. Het label brengt sinds kort weer 12-inches uit. De eerste nieuwe release onder de naam Philter vs. Hook is in onze vinylreviewsectie te vinden.

Lees meer

Concept

Steady, funky en uptempo

Eind 2001 verscheen de vijfde Space Age verzamelaar nog van zijn hand; begin 2002 is het tijd voor een nieuw concept, inderdaad: de Concept mixCD. Concept is een feest uit de hoed van United Dance Company, die als missie heeft om techno toegankelijker te maken voor een groter publiek. Met groot succes, want na de editie van 9 maart in de Statenhal te Den Haag, met namen als Dave Clarke en Billy Nasty, waren de positieve reacties niet van de lucht.

Lees meer

Lost Treasures - Technonic Circles (Guardian Angel)

Vakwerk uit de Maasstad

Het Rotterdamse Basic Beat blijft de legende van de Lost Treasures trouw, zie hier het nieuwste resultaat. Opnieuw is een mystiek fenomeen gekoppeld aan de zeer populaire verzamelaar. Deze keer is het de beurt aan het eeuwenoude Engelse Stonehenge en gingen Paul Hazendonk en Doc Fabian op zoek naar de Technonic Circles. Als het beestje maar een naam heeft, zullen we maar zeggen. De sound van de vijftien tracks hangt op dit zevende deel het meest tegen techhouse aan, hoewel er gelukkig ook nog steeds volop geflirt wordt met progressive en techno. Voor iedereen liefhebber van kwalitatief goede housetracks dus wel wat wils.

Lees meer

Forbidden Paradise 12

Prachtig nieuw Forbidden-hoofdstuk

Deze CD kun je niet afspelen op PC vanwege een kopieerbeveiliging. Het elfde deel in de Forbidden Paradise cyclus betekende een nieuwe richting voor de serie. Allereerst omdat de verzamelaar van één naar twee CD

Lees meer

Bedrock - Compiled and mixed by Chris Fortier (Bedrock)

Strak en lang

Ongeveer een jaar na de mix-dubbelaar van Jimmy van M. op Bedrock is het nu tijd voor collega Chris Fortier om een 2cd voor Bedrock samen te stellen en aan elkaar te mixen. De Amerikaan Chris Fortier is onder andere bekend van het progressive label Fade. Daarnaast is hij ook de mede-oprichter van de Balance promote group. Naast dj-en over de gehele wereld, is hij ook zeer druk met produceren en remixen (voor o.a. BT en Delerium).

Lees meer

Latin Essentials - Mixed by Quinten de Rozario (Natural)

Succes verzekerd bij de bbq

Quinten de Rozario kennen we natuurlijk allemaal van zijn groovey Lethal Garage mix-cds. Daarnaast is hij uiteraard regelmatig te vinden op de betere house en garage feesten van Nederland en ver daar buiten. Sinds enige tijd vervult hij, samen met Rob Boskamp, een residency voor de Rotterdamse club DMW. DMW is een trendy tent die exotische sfeer uitstraalt en voorzien is van een modern en hip interieur. Mede door de Caraibische / Zuid-Amerikaanse keuken is het er eigenlijk altijd zomer.

Lees meer

The Timewriter - Diary of a lonely sailor (Plastic City)

Staat als een huis

Toen het album Diary of a lonely sailor van The Timewriter op de deurmat viel, deed de naam vaag een belletje rinkelen. Hoogstwaarschijnlijk is er eind jaren negentig wel eens een track van hem voorbij gekomen op een of andere verzamelaar of mixcd, aangezien hij in 1997 debuteerde met Letters From The Jester en in 1998 het vervolg Jigsaw Pieces uitbracht op Plastic City.

Lees meer

Audio Lotion - Ladelante! - Mole

Verrassende combinatie

Audio Lotion, bestaande uit de twee producers Abu (Rene Lurther) & Aleph (Alex Gamma), werd in 1988 al met open armen ontvangen in de Zwitserse Electronica scene en behoren nu inmiddels ook internationaal tot de gevestigde orde in de Latin-electro. In de tussentijd zijn er al weer twee zeer succesvolle albums door dit duo uitgebracht:

Lees meer

Lacroix en Roog, Now & Wow #3 (Basic Beat)

Prima kwaliteit

Alweer de 3e NOW & WOW dubbelcd is er een die zeker niet onderdoet voor zijn voorgangers. Deze dubbelaar is samengesteld en gemixed door de twee zeer bekende NOW & WOW deejays Lacroix en Roog, die de sound van deze club perfect laten terugkomen in hun platenkeus.

Lees meer

Qontact - Mixed by DJ Astrid (Q-dance)

Pittigere trancesound

Op 29 april van dit jaar organiseerde Q-dance voor de derde keer hun razend populaire tranceconcept Qontact. Deze keer was het zelfs op twee locaties tegelijk feest, te weten in de Heineken Music Hall te Amsterdam en in het Beursgebouw te Eindhoven. Astrid was één van de headliners en mocht als resident van Qontact de eerste mixcd in elkaar zetten.

Lees meer

In Trance We Trust 007 - Mixed by DJ Misja Helsloot (ITWT)

Prettig aan elkaar geregen

Toen een aantal jaren geleden In trance we trust het licht zag, was Misja Helsloot de eerste dj die er een mixcompilatie voor mocht samenstellen. Zes delen verder is het opnieuw de beurt aan deze Rotterdammer om een compilatie te mixen voor dit populaire trance label van de Black Hole stal. Misja is druk de laatste tijd: een goed gevuld draaischema voor de komende zomer en het feit dat hij sinds kort met een aantal anderen de Gesture platenmaatschappij runt, houden hem lekker bezig. De eerste twee release van de Gesture-labels First second en Remark zijn uiteraard op deze ITWT 007 te vinden.

Lees meer


Laidback Luke - Electronic Satisfaction (United / Labels)

Tijdgeest perfect gevangen

Het is weer vijf jaar geleden sinds Laidback Luke door het Britse Muzik werd uitgeroepen tot groot talent. Aanleiding waren destijds een handjevol geniale 12inches die gretig aftrek vonden bij een aantal dj’s van naam. Nu is er eindelijk zijn langverwachte debuutalbum.

Lees meer


The Funky Lowlives - Cartouche (Stereo Deluxe)

Must-have voor funkaholics

Het label Stereo Deluxe is het afgelopen jaar flink in aanzien gestegen en dat aanzien zal alleen maar blijven stijgen met de release van het nieuwe album van The Funky Lowlives dat kwalitatief van de hoogste plank is.

Lees meer


Lemon8 - The Inner Sanctuary Sessions - Basic Energy

IJzersterk

Met een nieuwe 12-inch in de Inner Sanctuary Sessions cyclus, het ijzersterke New York, New York, in het vooruitzicht; komt Basic Energy met een prachtig dubbel overzichtsalbum van Lemon8. Op deze strak gemixt verzamelaar vinden we eigen werk en remixes die zijn uitgebracht onder de Inner Sanctuary Sessions noemer.

Lees meer

MAW presents Technique - mixed by Paul Hazendonk - Basic Beat

Bijzonder prettig

Platenmaatschappij Basic Beat heeft de handen ineen geslagen met de party-organisatie MAW en presenteert een nieuwe groovy techno mixcd-serie: Technique. Paul Hazendonk is een van de dj’s die is aangesloten bij het bookingskantoor van MAW en hij heeft de eer om deze eerste mixcd aan elkaar te mogen reigen.

Lees meer

Fluid Ounce - Unmeasured - Fluid Ounce

Ondoorzichtig

Bij de review-copy, die ons werd toegestuurd ontbrak elke informatie, waardoor we geen idee hadden wat we van deze cd mochten verwachten. Ook de website gaf weinig extra informatie, behalve een lijstje tegen van de tracks plus artiesten. De cd bleek een verzameling van releases door verschillende producers op het eigen label.

Lees meer

BamBuddha Grove Ibiza - Volume 2 - Mole Listening Pearls

Langzaam de voetjes van de vloer

Deze verzamelaar lag aan het einde van de afgelopen zomer al in de schappen, maar gelukkig is het Ibiza chillgevoel niet aan tijd gebonden. Gezien het feit dat het nooit te laat is om lekker te relaxen en dit gewoon een heerlijke dubbelaar is, reviewen we deze lekkere dubbelaar daarom alsnog.

Lees meer

Adventures in Chairs - Another collection of... - Soulseduction

Verder kijken in het loungegenre

De titel Adventures in Chairs verraadt al een beetje dat we hier te maken hebben met relaxte laidback grooves om het woord ‘lounge’ maar even te vermijden. De cd is samengesteld door DJ Goldfinger en geeft een afspiegeling van wat je als publiek bij het bezoeken van LUX (Amsterdam) kan verwachten.

Lees meer

Cor Fijneman - Outstanding - Black Hole Records

Stelt niet teleur

Trance mag nog steeds op erg veel begeerte van de charts rekenen. Voeg hier een stevige portie hardstyle-sounds aan toe, voorzien van een snuifje techno en klaar is kees! Cor doet gewoon waar hij goed in is, en dat is zorgen voor volle dansvloeren. Knallende beats, lange breaks, roffeltjes en opzwepende synths – het zijn de bekende cliche’s waar Cor goed mee weg kan.

Lees meer

Svenson & Gielen - The Beauty Of Silence - ID&T

Weinig silence, enkel beauty

Dit album geeft een fantastische weerspiegeling van de talenten van Svenson & Gielen en staat bol van eerdere, huidige en toekomstige hits als We Know What You Did, Answer The Question, Twisted en natuurlijk de gelijknamige single. Het afgelopen jaar was wederom een hoogtepunt in de carriere van beide heren en daar laten ze ons nog even van meeproeven!

Lees meer

ID&T Hardtrance Vol. 2 - Mixed By Bas & Ram - ID&T

Reset your mind

ID&T Hardtrance ligt sinds kort in de winkel. Na het succes van het eerste deel vond men het populaire hardstyle duo Bas & Ram bereid om ook deze tweede editie samen te stellen en te mixen. Ze hebben de allerbeste en nieuwste hardtrance tracks verzameld en weten te smeden tot een weergaloze dubbel-cd.

Lees meer

Brazilian Basics 4 - The Latin Spirit - Essential Dance Music

Zonnige Braziliaanse tint

De gemakkelijkste manier om de zomer in huis te halen is waarschijnlijk een zonnebank kopen. Toch kan dat ook op een andere manier: door je oren eens te trakteren op een heerlijke portie Latin klanken en daar speelt de serie onder de naam Brazilian Basics handig op in.

Lees meer

The Tribal Sound Of Techno - Compulsive

Verveelt niet snel

De titel van deze verzamelaar doet vermoeden dat we een heerlijk uurtje stevige percussie kunnen verwachten, maar bij het beluisteren van het geheel blijkt de titel kant noch wal te raken: wij tellen welgemeend in totaal drie tracks die in de categorie tribal vallen.

Lees meer


ID&T Radio - Yearmix 2002 - ID&T

Verveelt geen seconde

2002 ligt weer’s achter de rug en dat betekent dat de jaaroverzicht-cd’s weer als paddestoelen uit de grond rijzen. Voor al diegenen die het afgelopen jaar vaak naar de radio luisterden of de hitparades nauwlettend in het oog hielden, is de ID&T Radio Yearmix een leuk collectors-item voor onder de kerstboom.

Lees meer

Deelder Draait - Sonic Scenery

Uniek en gewaagd concept

Als ik het korte gedicht in het booklet van deze cd lees, zie ik de samensteller zo voor me: ‘Over muziek wordt veel gezeken, wij doen daar niet aan mee. Wij draaien liever plaatjes, vandaar deze cd.’ Heerlijk, dit is op en top Deelder.

Lees meer

X-Clusive Italy - Mixed By dj Zenith - ID&T

Breek de stilte

Oordopjes zijn bij de aankoop van deze cd niet inbegrepen, maar dat zal ons een worst wezen! Naar aanleiding van de succesvolle X-Clusive Italy Party, die eind oktober plaatsvond in de Music Hall, kwam organisator Q-Dance met een lumineus idee: de mega-avond nog ’s digitaal laten herleven. Daar slagen ze glansrijk in met deze schijf, die geen enkele hardhouse fanaat onberoerd zal laten!

Lees meer

Hardhouse Vol. 4 - Mixed - ID&T

Destructieve cd

De hardstyle compilaties lijken onstuitbaar tegenwoordig. Iedereen wil wel’s op een gepaste manier stoom afblazen en z’n longen uit zijn lijf springen! Wanneer je de duivelse drang terug voelt opborrelen, dan is het hoog tijd om Volume 4 van de Hardhouse cd in huis te halen want hij knalt als nooit tevoren…

Lees meer

Now&Wow 4 - Benny Rodrigues Vs Erick E. - Basic Beat

Erg lekker

Rotterdam is still burning, dachten we na het beluisteren van dit bruisend en energiek meesterwerkje! Op de vierde editie wordt kwaliteit weer hoog in het vaandel gedragen dankzij twee grote namen die de Rotterdamse club heel regelmatig van muzikaal vuurwerk voorzien. Benny en Erick spelen open kaart en tonen ons op dit voortreffelijk (dubbel) mixalbum hoe ze genadeloos flirten met house, tech-House, techno, tribal stuff en progressieve klankjes.

Lees meer

dj Jean - Madhouse 8 (2002 Limited Edition) - ID&T

Goochelen met klankjes

Ik veronderstel dat iedereen ondertussen weet waarvoor ‘de man met de pet’ garant staat en hij is nog lang niet van plan er de brui aan te geven! Dj Jean zet zijn succesvolle reeks mix-cd’s voort met de zoveelste Madhouse compilatie, die qua impact nog steeds niks verloren heeft. De eerste cd biedt een overzicht van de actueelste maar keilekkerste groove & funky clubhits, schijf twee laat de turbomotor op volle toeren draaien dankzij de uplifting trance & hardstyle beats. Je zou voor minder uit je sokken willen geblazen worden…

Lees meer

Club Matrixx - Volume 2 Mixed By Dj Jochen - Spinning

Uit je sokken geblazen

‘The Matrixx’ is ongetwijfeld een van de meest dynamische tranceclubs in Nederland. Wekelijks reizen honderden party-animals vanuit alle hoeken van het land naar deze populaire discotheek, gevestigd te Nijmegen. Na het succes van deel 1, kon deze tweede mix-cd natuurlijk niet uitblijven. Dj Jochen, de resident van de Matrixx, kleeft 20 tracks, varierend tussen club, trance en hardstyle, netjes aan elkaar.

Lees meer

Sunday Soundtrack Two - Sonic Scenery

Vol bijzondere muziek

Vorig jaar werden we rond deze tijd aangenaam verrast door de heerlijke downtempo verzamelaar Sunday Soundtrack. Nu, een jaar later, komt Onno Post over de brug met een tweede deel in deze wonderlijke ontspannen reis door muziekland. En opnieuw weet de eigenaar van de Rotterdamse platenzaak IT Records ons van begin tot eind te boeien.

Lees meer

Innercity mixed by Marco V & Benjamin Bates - ID&T

Een leuke herinnering

Opnieuw vormde de Rai te Amsterdam eind 2002 het toneel voor het jaarlijks terugkerende Innercity-festijn van ID&T. Ook dit keer is er weer het souveniertje in de vorm van een cd, alleen is nu gekozen voor een dubbele variant: een mix van Marco V en eentje van Benjamin Bates.

Lees meer

Alex Cortiz - Mesmerising - Swirl

Hypnotiserend klankenspel

Tot op heden was ik er nog niet achter wie er schuil ging achter de naam Alex Cortiz. Pas bij de release van z’n inmiddels vierde album, kwam ik er achter: het bleek dezelfde man die ooit met Yaaaaaaaah! in 1990 een gigantische clubhit scoorde: Aad de Mooy!

Lees meer


Juryman - Escape To Where - SSR/Crammed

Muziek met een ziel

‘Running away becomes increasingly futile, in this post-industrial world where everything is beginning to look, sound and even smell the same…’ Met dit schitterend citaat als uitgangspunt, heeft Ian Simmonds, beter gekend als Juryman, weer een juweel van een album afgeleverd. Een cd vol afwisselende decors en sterke emoties waarbij allerlei soundbites gebruikt werden.

Lees meer

Graham Gold - GG02 - Trust The Dj

Prutswerk

De Engelse dj Graham Gold is toe aan zijn tweede mix-cd voor het Trust The Dj label. De Engelsman is bekend van zijn radioshow House Nation op de populaire zender Kiss FM. Wij kenden de sound van deze man uit de UK nog niet en GG02 leek ons een mooie kans om eens nader kennis te maken.

Lees meer


Kid Loco - AnotherLateNight - Azuli

Superieure cd blijft halfverwege steken

Vorig jaar ontving Azuli nog de nominatie voor beste compilatie voor de mix van Groove Armada in hun AnotherLateNight serie. Wij zijn benieuwd of deze Fransman de lat even hoog weet te houden als de mannen van Groove Armada.

Lees meer

Dj Jani - Hotel Arena Tonight - Black Hole

Voor de vergetelheid gemaakt

Het tweede mixalbum van DJ Jani geeft de luisteraar een aardige indruk van zijn residential clubnights in Tonight. Waar het voorgaande mixalbum X1: Amsterdam Wildlife Sessions meer richting progressive house neigde, is Hotel Arena Tonight voor bijna 100% gevuld met filterdisco, luchtige garage en funky clubtunes.

Lees meer


The Disco-tech of Julien Jabre - Yellow Productions

Feestje rond het bed

Julien Jabre is met een discografie waar je u tegen zegt een zeer veelzijdig baasje te noemen. Naast zijn uitgebreide dj-carriere heeft Julien Jabre ook nooit de studio gemeden en is zo een samenwerkingsverband ontstaan met onder andere de fameuze DJ Deep en DJ Gregory.

Lees meer

In Trance We Trust 008 - Dj Ton T.B. - Blackhole

Vlot gebracht

Dit is een cd reeks die ongetwijfeld geen introductie meer nodig heeft. Integendeel, want ook nummer 8 in de rij, bewijst met Ton T.B. als mixmaster van dienst, dat de cd-reeks niks zal moeten inboeten aan populariteit! Hoofdzakelijk kwalitatieve trance en hier en daar een streepje progressive house zorgen voor een adembenemende luistersessie.

Lees meer

Burdy - '42' - Sunshine Enterprises

Een muzikale verademing

Mijn eerste indruk toen ik deze cd in de handen kreeg gestopt, was zoiets als ‘man, wat is me dit voor een raar ding’, maar al snel moest ik mijn mening herzien! Burdy, het alter-ego voor Andrew Burdall, is volgens mij een man van Oostenrijkse origine die wel aardig weg kan met het maken van eclectische soundscapes. Het album biedt hoofdzakelijk downtempo tracks maar laat andere invloeden niet links liggen. Een pareltje van formaat!

Lees meer

Stereo Deluxe One - Deluxe Collection De Pralin's Stereo - Stereo Delux

Perfecte loungeharmonie

Een van de vele downtempo/ lounge compilaties dachten wij bij onszelf. Maar toegegeven, dit steekt er wel lekker uit hoor! Wat me direct opviel was de layout van het cd-package. Elke track is verbonden aan een afbeelding van een bepaalde praline en beiden worden dan ook in geuren en kleuren ‘tekstueel’ aan elkaar verbonden- slimme en originele marketingsstunt, tenminste als de nummers even sterk gaan klinken als de uitstraling van de pralines en dat doen ze dan ook!

Lees meer

House Proud Volume 3 - Mixed by Alton Miller - Distance

Prachtig overzicht

De juiste tijd is aangebroken voor het franse Distance om eens een mooi overzicht op de markt te brengen van de muziek die het label zoal op de markt brengt. De dj-skills van Detroit’s Alton Miller zijn speciaal voor het mixen van deze cd ingeroepen hetgeen deze cd absoluut ten goede komt.

Lees meer

Qlimax - Mixed by the Prophet

Het dak is van Thialf af

Deze cd is een impressie van de laatste Qlimax, die op 12 april in Thialf Heerenveen werd gehouden. Qlimax is een hardstyle-event dat alweer zijn achtste editie beleefde en voor de tweede keer in Thialf werd gehouden. Met zijn 18.000 bezoekers is Qlimax een absolute topper is de wereld van de harddance.

Lees meer

Red Snapper - Red Snapper - Lo Recordings

Zeker niet slecht

Na het ontvangen en beluisteren van Making Bones op cd in 1998 en het zien van dit trio tijdens een energieke liveshow, was Red Snapper al snel in mijn trommelvlies genesteld. Helaas scheidden de wegen van het drietal na hun derde langspeler We Aim To Please. Toch verscheen er begin dit jaar weer een nieuw Red Snapper album.

Lees meer

Lucien Foort - Slice! 01 - Black Hole

Doe nog maar zo'n plakkie

Lucien Foort maakte een paar jaar geleden furore in de progressive scene. In deze periode bracht hij twee voortreffelijke Singularity compilaties uit. Aan deze pure progressive tijd lijkt een beetje een einde te zijn gekomen met de komst van zijn eerste Slice mixcd.

Lees meer

DJ Debra - Wildlife 2003 - Black Hole

Aanrader voor houseliefhebbers

De Amsterdamse DJ Debra heeft met haar Wildlife label zichzelf in een vrije korte periode stevig op de nationale en internationale dj-kaart weten te zetten. Een prestatie van formaat! Op Wildlife 2003 horen we waar deze dame zich op dit moment muzikaal bevindt.

Lees meer

Perfecto Breaks - Rennie Pilgrem - Perfecto

Strakke degelijke mix

Na de start van het Perfecto Breaks label van Oakey was het al snel Lee Coombs die een verzamelaar mixte voor deze nieuwe telg aan zijn gevestigde Perfecto label. In 2003 is het label terug met een mix van up-and-coming man Rennie Pilgrem. Volgens Rennie is dit het jaar van de break – we zullen zien.

Lees meer

Tiesto - Nyana - Black Hole

Trance van wereldfaam

Messageboards en forums op het internet puilden er van uit: topics over de nieuwe cd van Tiesto. Wanneer kwam die cd nou? En zou het Magik 8 of In Search Of Sunrise 4 worden? Of was Tijs toch weer gestrikt voor een compilatie voor een buitenlandse platenmaatschappij? Welnu, niemand had het bij het goede eind, want Tiesto verrast vriend en vijand met een nieuwe dubbelaar: Nyana!

Lees meer

Mme Jeanette - Spicy Friday, Selected By Dj Stefano - ID&T

Tijdloze soundscapes

Na Frankrijk begint ook Nederland zich aardig in de kijker te werpen qua restaurants die zich een muzikale meerwaarde willen aanmeten. Mme Jeanette bestaat inmiddels twee jaar, dus hoog tijd voor de allereerste cd met daarop een ultieme weerspiegeling van de sound die je ’s avonds en vooral in het weekend in deze populaire tent kan horen. Groove is in the air!

Lees meer

Obersoundz - Pe3epba40 - Pias

Top experimenteel

Toen ik de titel van dit album zag was het wel even wennen om het netjes uit te spreken maar eens het schijfje in de speler stak, was dit slechts bijzaak want Obersoundz kan ons echt wel bekoren! Tien tracks zorgen voor een gevarieerd album dat pure klasse uitstraalt. Noem het muziek die moeilijk in een hokje past, iets als een verbroedering tussen electro en pop. Dit is niet het zoveelste album waarop genadeloos geexperimenteerd wordt, maar wel een met brede feeling en emotie!

Lees meer

DJ Kicks - Tiga

Electropop in een nieuw donker jasje

De cd reeks van dj Kicks loopt al heel wat jaren mee. Illustere namen als Kruder & Dorfmeister en Carl Craig hebben zich reeds van hun meest sterke kant laten zien. De serie staat garant voor vooruitstrevende muziek en laat de verschillende artiesten hun eigen gang gaan.

Lees meer

SLAM - Fabric 09

Zorgvuldige mix naar het betere stampwerk

Fabric is een van de grotere superclubs die de wereld rijk is. De club heeft, na een aarzelende start een aantal jaren geleden, inmiddels een imposante stempel gedrukt op het Londense uitgaansleven. Wekelijks komen grote namen uit de danscene er hun kunsten vertonen en staat er avond aan avond een rij mensen voor de deur te wachten om naar binnen te mogen. Een eigen cd-reeks kon dan ook niet uitblijven om het imago van de club te onderstrepen. In eerste instantie zou je dan verwachten dat er een blik grootheden zou worden gevraagd om een cd te mixen die zijn weg naar de grote massa vervolgens wel weet te vinden. Niets is echter minder waar. Fabric is een geheel andere weg ingeslagen en dat siert de organisatie.

Lees meer

Xqlusive Holland - Mixed by Luna vs Pila - ID&T

Knallend en beukend

Deze cd is verschenen naar het gelijknamige concept van Q-dance, het hardstyle event in de Music Hall dat door vijfduizend fans werd bezocht. Deze keer was het thema wel heel bijzonder: het was vormgegeven als een soort vechtgala. Twee Nederlandse dj’s, Luna en Pila, mixten om de beurt tijdens een hardstyle-battle met als resultaat dat er na een Italiaanse Xqlusive CD nu een Nederlandse Xqlusive CD verschenen is in deze serie.

Lees meer

Monsieur Dodo - Monsieur Dodo - City Groovez

Een gevarieerd aanbod aan klanken

State of Monc liet vorig jaar op hun debuut Hand to Mouth drum ‘n bass en jungle samensmelten met jazz. Een gewaagd, bruisend en even geslaagd experiment. In 2003 bundelen Hielke Praagman en Arthur Flink hun krachten met de Rotterdamse nu-jazz formatie Monsieur Duboix. Het resultaat: een opnieuw boeiende smeltkroes van jazz en electronica.

Lees meer

Tony Thomas - 21st Century Dub - Soma

Topproducer

Tony Thomas, wie kent m niet? Misschien niet van naam, maar wel van zijn producties. Of je nu uitgaat, dj bent of flink wat verzamelaarcds in je bezit hebt, Tony zal ongetwijfeld je trommelvliezen beroerd hebben met zijn aanstekelijke dubby tribalhouse sound.

Lees meer

Da Minimal Funk Volume 3 - Mixed by Steve Bug - Poker Flat

Prima in orde

We hebben ongeveer zeven jaar moeten wachten op het derde deel in de Minimal Funk serie die samengesteld wordt door Duitsland’s grootmeester van het muzikale minimalisme. Na twee delen op Raw Elements, wordt de derde dubbelaar via het imposante Pokerflat uitgebracht.

Lees meer

Sensation - White Edition / Black Edition - ID&T

Op naar de volgende editie

De vierde editie alweer voor dit dance evenement in de Arena. Wat meer is – “goede wijn hoeft geen krans” want na amper 1 maand tijd zijn er reeds meer dan 40000 schijfjes van deze cd (white) over de toonbank gerold. Weinige party-cd’s zullen dit verkoopscijfer kunnen evenaren want de tracklist is weer eens om van te smullen! Black or White? It’s up to you!

Lees meer

Fabric 10 - Doc Martin

Goed afzakkertje

Het tiende schijfje uit de serie van de Londense superclub Fabric is er ook weer een om in te lijsten. In navolging van de voorgaande uitgave van Slam op numero negen wordt het tempo terug geschroefd om bij de moody deephouse terecht te komen van Doc Martin. De Amerikaan laat zich op deze cd van zijn donkere kant zien. Iets wat we de laatste tijd wel meer zien van de overzeese housepioniers. Ongeveer tegelijkertijd met het uitkomen van deze cd kwam het NRK label met de cd ýDirty Groovesý van Pete Heller. Hoewel de cdýs qua muziek verschillen in tempo en opbouw bieden beide cdýs een blik op wat er nog meer te genieten aan downtempo housemuziek

Lees meer

Master H - Thirteen - Soma

Niet echt origineel

Na Daft Punk heeft het Schotse label Soma opnieuw een Franse artiest weten te strikken; dit maal in de vorm van Master H ook wel bekend als Hassen Gouaned. Toen hij in het najaar van 2000 een gigantische clubhit scoorde met Magic K afkomstig van de Mayflower E.P. waren de Schotten zo enthousiast dat ze besloten om de Parijsenaar een langspeler te laten maken.

Lees meer

Alexkid - Mint - F Communications

Een absolute aanrader

Na vier 12-inches voor F Communications kwam in de zomer van 2001 het eerste album Bienvenieda van Alexkid uit. Het album werd wereldwijd enorm geprezen en het was duidelijk dat deze Fransman een blijvertje was. Ruim twee jaar verder is de tijd rijp voor zijn tweede album Mint. En het is weer smullen geblazen?

Lees meer

!K7150 - Diverse artiesten - !K7

Meesterwerk

Het bedrijf wat ooit begon met het uitgeven van de legendarische X-Mix videotapes is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende labels in de dancescene. Nooit eerder bracht het label een verzamelaar uit, maar om haar 150ste release te vieren pakt het label uit met een prachtig vormgegeven dubbelcd. Bij de limited edition versie zit ook nog een extra DVD met videoclips van artiesten uit de !K7-stal.

Lees meer

Nova Vida Volume 1 - Mixed By Bruno E - Trama

Groovy housesound met zomerse twist

Op de compilatie Nova Vida hoor je de tropische sound van de Braziliaanse underground house scýne gemixt met Nu Jazz en Broken Beat vertolkt door diverse Braziliaanse dance producers. Dit bijzonder groovy cdtje werd gecompileerd en gemixt door niemand minder dan de Braziliaanse dj Bruno E.

Lees meer

Cutlass Supreme presents UK Bass - Novamute

Tussen hype en hoop

Om de zoveel tijd onstaat er een hype om een so-called revolutionaire nieuwe stijl, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Deze keer gaat het om UK Bass. Naar eigen zeggen een combinatie van Chicago house, hip hop, drum ‘n’ bass, electro en ragga. Kort door de bocht klinkt dit voor ons niet-kenners meer als een soort ongepolijste high tempo speedgarage met kaarsrechte beats en vunzige lyrics. In Nederland is de stijl inmiddels opgepikt door de Rotterdamse dj Seutek die zich uitgeeft als verspreider van dit nieuwe virus onder het pseudoniem dj Pussycat. Op 1 november kun je hem samen met dj Godfather beluisteren tijdens Sessions: Booty.

Lees meer

Technozoide - Bad Innonsense - SambaLoco

De betere downtempo

Technozoide is een pseudoniem van de Braziliaanse Mad Zoo. Het album Bad Innonsense is een samensmelting van Mad Zoos reizen en stemmingen. Zijn talent voor het samensmelten van diverse stijlen en talen in mooie landschappen komt duidelijk naar voren op dit album. Van elegante Nu Bossa tot elektronische chilled workouts.

Lees meer

Off The Wall - 10 Years Wall Of Sound - Wall Of Sound

Geslaagd feestje

Het Engelse label Wall of Sound viert groot feest vanwege haar 10-jarig bestaan. Een opmerkelijk feit voor dit eigenzinnige label dat in 1993 door labeleigenaar Mark Jones is opgericht. Het 10-jarig bestaan van Wall of Sound is zeer speciaal daar het label ondanks alle invloeden van buitenaf altijd een eigen weg heeft gekozen en nauwelijks zich iets heeft aangetrokken van nieuwe stromingen en hypes. Menig ander label, dat eigen koers voer, heeft immers de zaak moeten opdoeken of de principes over boord moeten zetten, vanwege te matig commercieel resultaat.

Lees meer

Bloomingdale 2003 - ID&T

Uiterst laag niveau

Als je al weer elke ochtend het ijs van je ruiten staat te krabben, vergeet je al snel dat we een uitzonderlijke lange en warme zomer achter de rug hebben. Bijna vier maanden lang zaten alle strandtenten bomvol met zonaanbidders en partypeople. Zeker de laatste groep wist de gehele zomer de Nederlandse strandtenten te vinden, aangezien onze kustlijn steeds meer overeenkomsten met plekken als Ibiza, Goa en Samui begon te vertonen.

Lees meer

Agoria - Blossom - PIAS

Verplichte kost

Agoria, de artiestnaam van Sebastien Devaud, is de jongste aanwinst van de steeds groter wordende groep getalenteerde Franse elektronische artiesten. Devaud is beïnvloed door jazz en Detroit techno hetgeen er voor zorgt dat hij klinkt als een jonger broertje van de Franse technogod Laurent Garnier. Begin 2003 wist hij m

Lees meer

Electronation - Are You Part Of It? - Boudisque

Onbekende en exclusieve undergroundtracks

Als onderdeel van het 1-jarig bestaan van Electronation hebben ze een compilatie-cd samengesteld die er best mag wezen! De dubbel cd, vol keilekkere electrosounds is door Electronation opgedragen aan mensen die het afgelopen jaar

Lees meer

Basement Jaxx - Kish Kash - XL Recordings

Hearing is believing

Basement Jaxx, bestaande uit Felix Burton and Simon Ratcliffe, begonnen ooit als DJ’s en maakten in de jaren negentig veel faam met hun succesvolle parties in de Londense clubscene. Hun dj sets waren altijd dynamisch en zeer afwisselend, waarbij weinig muziekstijlen niet de revue passeerden. Ook in hun twee releases tot op heden, Remedy en Rooty, onderscheidde vooral de combinatie van uiteenlopende muziekstijlen dit duo het meest van de gevestigde orde. Tien jaar later na hun initiële start staat album nummer drie klaar voor lancering.

Lees meer

T. Raumschmiere - Radio Blackout - Pias

Een onderscheidend artiest

Wat mij betreft is dit één van de meest opmerkelijke artiesten van het afgelopen jaar, die vooral omwille van zijn superschijf ‘Monstertruckdriver’ de nodige aandacht verdient. Marco Haas, de Berlijnse producer achter dit alles, is dan ook niks voor niks één van de muzikale oogappels van techno-koning Sven Väth. Radio Blackout is een mengeling van electro en techno zonder compromissen. Bad Boy T gaat er helemaal voor!

Lees meer

Terranova - Peace Is Tough - K7 / Pias

Niet echt een makkelijk album

‘There will and there won’t be peace on earth, what a shame.’ Met deze wijze worden laat de Berlijnse ‘Dj Fetisch’ de wereld nog maar eens inzien dat alles op deze planeet vierkant blijft draaien en die gedachtegang uit zich ook op het nieuwe album, waarbij Terranova terug zijn muzikale horizonten verruimt.

Lees meer

Sidewinder - Resolution - Soma

Muzikaal behang

Resolution is het langverwachte album van de in downtempo land geprezen Fenetik-artiest Sidewinder. Zo zijn tracks van hem gevraagd voor de Back To Mine verzamelaar van Groove Armada en verschenen op de Chillout Session Summer 2003 compilatie van Ministry of Sound. Maar kan de Schot de luisteraar ook een heel album lang boeien?

Lees meer

Balance 005 - Mixed & compiled by James Holden - EQ

Verplicht voor elke houseliefhebber

Deze fantastische dubbelcd, die ik de laatste tijd maar al te vaak in diverse cd-spelers heb gestopt, is wat mij betreft één van de beste mixcd’s van 2003, zo niet veruit de beste. Hij is gemixt en samengesteld door de bijzonder getalenteerde jongeling James Holden, die zich in no time heeft weten op te werken tot een sleutelfiguur binnen de housescene.

Lees meer

Luke Vibert - YosepH - Warp Records

Geen doorsnee klankjes

Zopas heeft de experimentele Britse producer Luke Vibert zijn allereerste album afgeleverd voor het prestigieuze Warp Records. Geen doorsnee klankjes en loopjes die reeds honderdmaal onze speakers doorkruisten, maar het is wel een bonte verzameling geworden van eclectische geluiden met een sterk acid-potentieel. Echt iets voor alle weirdo’s onder ons.

Lees meer

One Night At Club Glow / Washington DC - Blackhole

Klassetent en dito muziek

Ongetwijfeld één van de beste trance verzamelaars die we de afgelopen maanden toegestuurd kregen op onze redactie. Club Glow is één van de weinige trance clubs in de Verenigde Staten die elke week bomvol zit en waar de Nederlandse deejays kind aan huis zijn. Een keilekkere dubbelcd die in de mix is gegooid door de resident dj van Club Glow: Pete Moutsoen bovendien sterk aanbevolen door Go Magazine!

Lees meer

Asia Lounge Vol 3 - Audiopharm

Pure klasse

Het elegante cd-hoesje laat ons alvast vermoeden dat dit lounge is met de grote letter ‘L’. Een stapel eigenzinnige nummers met de nadruk op Oosterse invloeden laten je bij momenten helemaal wegsmelten en voor je het weet heb je een ‘oor’gasme beleefd! Geen doorsnee lounge concept maar wel bedoeld voor een avondje passionele momenten.

Lees meerKenny Hawkes - Nite:Life 17 - NRK

Tijd voor de repeatfunctie

Ondanks het feit dat het NRK label de laatste maanden weinig echt schokkende releases heeft voortgebracht, blijft de zeer hoogstaande serie Nite:Life keer op keer hoge ogen gooien. Kenny Hawkes mixte overtuigd nummer 17.

Lees meer


Dj Tonio - Connexion - Uwe / News

Mag niet in je technokast ontbreken

In Frankrijk behoort Dj Tonio al een hele poos tot één van de vaste waarden en hij staat zelfs permanent in de top 10 van de beste deejays van het land. Niet zo moeilijk dus om de handen in elkaar te slaan met de andere grote jongens, die maar al te graag hun steentje bijdroegen aan dit voortreffelijk concept, bestaande uit enerzijds een mix cd en anderzijds zeven sublieme samenwerkingsprojecten.

Lees meer

Culture Club - Selected By The Glimmer Twins & Tlp - News

Superieure sounds

Pure nostalgie, want op dit nieuwe, trendsettende concept weerklinken een hele reeks onvergetelijke classics en essentiële ‘collector items’ die op elk modefeestje voor tropische temperaturen zorgen! Culture Club is niet enkel een hippe club in Gent maar staat nu ook garant voor kwalitatieve compilaties die zijn samengesteld door hun maffe, eclectische huismussen: The Glimmer Twins en TLP.

Lees meer

Dj Kicks Presents Chicken Lips - K7 Records

Hoofdzakelijk minder bekende producties

Geen twijfel mogelijk, het afgelopen jaar was er ongetwijfeld één waarin heel wat spullen van dit Londense trio hun weg vonden naar menig platenkoffer en terecht want Chicken Lips maakt, zoals hun naam het laat vermoeden, een grappige indruk die zich tevens uit in hun muzikale toverbrouwsels. Binnenkort is hun derde album een wapenfeit maar nu nog snel even een mix-cd in elkaar boksen dachten ze bij zichzelf!

Lees meer

Paul Van Dyk - Reflections - Vandit

Tien van de dertien goed

Paul Van Dyk, dé trancemaster uit Duitsland die al jarenlang de wereld rondreist, de dj charts bezet en de meest hemelse producties voor zijn rekening neemt, is helemaal terug van weggeweest met het fonkelnieuwe Reflections. Deze keer prijken er dertien gloednieuwe tracks op het album, hetgeen toch wel ietsje breder klinkt dan voorheen, maar het sleutelwoord ‘emotie’ is nog steeds aanwezig!

Lees meer

Qlimax Vol 6 - Mixed By Deepack - ID&T / Q Dance

Pump it loud mothaf******

Wie deze feestjes reeds meemaakte zal het ongetwijfeld eens zijn met de slogan van de stijgende groep aanhangers van de immens populaire Qlimax avonden: ‘they all worship the prophecy of the harder styles’! Verban alvast je grootmoeder uit je onmiddelijke omgeving want deze mix cd zou er wel eens voor kunnen zorgen dat haar vals gebit eruitklapt.

Lees meer

Year Mix 2003 - ID&T

De beuk erin

Elk jaar gooien heel wat platenfirma’s hun jaarmix te grabbel, net als ID&T die terug op de proppen komt met een muzikaal puzzelstukje. Dit album bestaat uit maar liefst 48 party-tunes, die aan een razendsnel tempo het mooie weer maken! Aan hitjes geen gebrek.

Lees meer

Thunderdome - 981 376 0 - ID&T

Oordopjes sterk aanbevolen

Vraag me niet wat die code te betekenen heeft want ik heb er geen flauw benul van. Eén ding is zeker… de kaalgeschoren kinderen van Satan mogen terug uit hun schelp komen want de nieuwe cd van Thunderdome is een feit. Onder het motto: “ik word stapelgek van die harde muziek” krijg je de ene energiestoot na de andere om je hoofd geslingerd. Twee mix-cd’s boordevol stomende decibels en slogans waarbij je ouders gaan huiveren.

Lees meer

Pako & Frederik - Atlantic Breakers - GU Music

Debuutalbum om trots op te zijn

Bij sommige cd’s die we binnen krijgen bij Go, duurt het even voordat er een review van verschijnt. Pako & Frederiks Atlantic Breakers is daar een heel goed voorbeeld van. Het album verscheen aan het begin van de winter van 2003 en verbleef al die tijd non-stop in onze stereo. Lees nu eindelijk onze visie op dit prachtige album.

Lees meer

Praful - One Day Deep - Therapy Records

Niets dan respect

One Day Deep van Praful is nog zo’n album wat al een lange tijd in onze stereo is blijven steken omdat het zo ontzettend lekker is. En Praful is inmiddels een begrip in de Europese dance, lounge- en crossover scenes. Zijn tracks staan op tientallen compilaties en worden gedraaid door vele internationale top DJ’s.

Lees meer

Nova Nova - Memories - F-Communications

Tijdloos staaltje vakmanschap

In 1999 waren we blij verrast met de komst van het album La Chanson De Roland van het Franse Nova Nova. Helaas werd het na deze bijzondere en ongekend mooie cd heel erg stil. Gelukkig waren er meer mensen die dit betreurden en zo kwam men bij F-communications op het idee om een soort Best of verzamelaar te maken.

Lees meer

Air - Talkie Walkie - Source

Prima slaapkamersoundtrack

Airs vorige album 10,000 Hz Legend werd met gemengde gevoelens ontvangen door de fans en critici. Het album was een stuk minder toegankelijk dan hun debuut Moon Safari en dat viel voor de liefhebbers van de vertrouwde laidback sound een beetje tegen. Met Talkie Walkie grijpt het Franse duo terug naar het geluid waarmee ze de gehele wereld aan hun voeten kregen.

Lees meer

Fabric 14 - Mixed & compiled by Stacey Pullen - Fabric

Groovy techhouse met een Detroit twist

Stacey Pullen is de laatste jaren vaak te vinden in de Londonse club Fabric, dus een logisch gevolg was dan ook dat hij een compilatie voor het label mixte. Het is z’n eerste mix sinds zeven jaar, dus de liefhebbers van de Pullen sound zullen blij verrast zijn dat er weer eens een dj-mix van deze Detroit-legende verschijnt.

Lees meer

Cocoon presents: Pascal F.E.O.S. & Richard Bartz

Hoge kwaliteit

Nadat het duitse Cocoon al eerder cd ’s uitbracht van Sven Vath zelf is het nu de beurt an twee kleine broertjes van de techno grootmeester. Pascal F.E.O.S. in the mix: rize and fall, Richard Bartz live: Cocoon club Ibiza

Lees meer

Jeff Mills - Exhibitionist

Een aardig overzicht

Het is alweer een tijd geleden dat Jeff Mills alias ‘the wizzard’ een mix cd uitbracht. Op de onlangs verschenen cd Exhibitionist geeft de pionier van de Detroit-techno zich opnieuw bloot, maar hij laat zich echter niet van zijn allerbeste kant zien.

Lees meer

Moca - Wroooooooooam - Blue Flame

Ook geschikt voor niet-elektronicaliefhebbers

Dat er bij onze oosterburen meer dan alleen techno wordt geproduceerd bewijst de vijfkoppige formatie Moca eens te meer. De heren speelden in het verleden al in verschillende bands met elkaar, maar werken nu al sinds vijf jaar in vaste formatie aan een nieuw muzikaal concept.

Lees meer

Adani & Wolf - Les Seigneurs - Therapy

Energiek livegevoel

De meeste mensen zullen de naam Project 2000 zich nog wel kunnen herinneren. Dit was eigenlijk het eerste resultaat van de samenwerking tussen Adani & Wolf. De heren verwierven met dit concept een enorme bekendheid toen ze in 1999 de Heineken Crossover Award wonnen.

Lees meer

5 Years of Pokerflat - Pokerflat

Geen vullers te bekennen

Het is alweer vijf jaar geleden dat Steve Bug op het idee kwam om een eigen label op te richten om zijn eigen tracks op uit te brengen. Zo ontstond het inmiddels befaamde Pokerflat; de thuisbasis van producers als Hakan Libdo, Jeff Samuel, Martini Bros en Jussipekka.

Lees meer

L.S.G. - The Best Of: The Singles Reworked - Superstition

Prachtig overzicht

Niet alleen het label Superstition had het afgelopen jaar een decennium te vieren. Ook de meest succesvolle producer van dit Duitse label, Oliver Lieb, kon terugkijken op meer dan tien jaar van prachtige releases. Om zijn bekendste project L.S.G. een extra eer te bewijzen heeft het label samen met Oliver besloten een speciaal project op te starten.

Lees meer

Psy Tekk - Good Purpose (Usta Records, Israel)

Trance van weleer

Nieuwsgierig als ik ben, te eager om eerst de hele cd rustig af te luisteren, heb ik eerst de cd al skippend doorgelopen, om te proeven waar ik mee te maken had. Bovendien is het zo lekker: als de sound goed is, geeft me dat skippen een enorme rush. Ik kan me dan alleen maar verheugen op het beluisteren van de hele cd, om alles in me op te nemen. Bij deze full-on psy-trance kreeg ik zeker wel een rush, maar er vielen me wel meteen wat dingen op.

Lees meer

Pure Imagination volume 1 - DJ Ido (Utopia Records, Israel)

Vette cd

Van de week kreeg ik een cd over de post van Utopia Records. Nou ben ik nooit zo goed in namen, dus ook dit label zei me vrij weinig. De cd zat in een enveloppe waarbij de adressering gedaan was met een zwarte viltstift. O God, dacht ik, weer zo’n promo waarbij je je afvraagt waarom ze de moeite nemen om hem op te sturen. Je krijgt zo in de loop van de tijd nogal eens wat meuk opgestuurd namelijk. En zo werd ik met mijn neus gedrukt op het feit dat ook ik vooroordelen heb.

Lees meer

Funk D'Void - Volume Freak - Soma

Draai je volumeknop maar lekker open

In 2001 maakte ik kennis met de muziek van Lars Sandberg. Destijds verscheen zijn tweede album Dos. Vier jaar daarvoor debuteerde hij met Technoir en 2004 is het jaar van zijn derde album Volume Freak. Al na de eerste tonen is duidelijk dat Funk D’Void erg is gegroeid sinds Dos.

Lees meer

The Youngsters - The Army Of 1.0 - F-Communications

Muzikale fusion

Als je de laatste tijd op de site van The Youngsters bent geweest, is je de wazige boodschap The Army Is In Egg wellicht opgevallen. Dit betekende eigenlijk zoveel als: het tweede Youngsters album (als je de drie Confidential Music ep’s als een album telt, is dit het derde) is in de maak.

Lees meer

Electric Puha - Sisters in Paradise - Lowlands

Uitermate geschikt om de lente in te luiden

Holland inspireert. Zeker wat elektronische muziek betreft. We hebben hier in ons kleine landje een rijke volwassen scene, waaruit veel talent komt en waar buitenlanders goed kunnen gedijen. Die stelling gaat zeker op voor het trio Electric Puha.

Lees meer

Funkstorung - Disconnected - !K7

De muzikale grenzen wederom wat opgerekt

Vier jaar na Appetite For Disctruction is het tijd voor Disconnected. De mannen uit Rosenheim waren toe aan wat anders. De pure elektronische begon hen te vervelen en dus besloten ze op zoek te gaan naar een nieuw geluid. Dit nieuwe geluid, dat toch onmiskenbaar als Funkstorung klinkt, vinden we terug op Disconnected.

Lees meer

Quant - Getting Out - Ecco Chamber

Intrigerende en tegelijkertijd swingende feestmuziek

Quant heeft in Zweden en ver daar buiten zijn sporen inmiddels ruim verdient. Zijn singles Funkster EP en Miracle Man plus het album Quantastical Quantasm zorgden er voor dat hij opgemerkt werd. De twee jaar productietijd die dit nieuwe album in beslag nam, in combinatie met een hele club gastartiesten hebben er aan bijgedragen dat Getting Out een overheerlijke opvolger is geworden.

Lees meer

Black Sun Empire

Kopen dit Hollandse stukje d 'n' b trots

Engeland mag dan nog steeds bekend staan als het drum ‘n’ bass walhalla, inmiddels is de Nederlandse junglescene ook volwassen geworden. En dat geldt ook voor de op Hollandse bodem geproduceerde d ‘n’ b. Niet al dat vets dat ligt te kraken, zagen en stampen op de draaitafels van drum ‘n’ bass dj’s is van Britse makelij. Als partybezoeker sta je er nauwelijks bij stil, maar hier in Nederland wordt verdomd vette, rollende en diepe drum ‘n’ bass gebrouwen! Neem nou het debuutalbum van Black Sun Empire.

Lees meer

Rodney Hunter - Hunter Files - G-Stone

Fijne down-tempo toevoeging

Rodney Hunter is een nieuwe telg aan de G-stone stamboom. Alhoewel, echt nieuw is hij nu ook weer niet. Rodney goes way back namelijk. Hij kent Peter Kruder al sinds de lagere school. In 2001 vroegen Kruder en Dorfmeister hem om een album te maken voor G-stone en na zo’n 2 jaar in de studio te hebben gezeten is de langspeler eindelijk klaar.

Lees meer

Sandboy - Wanderlust - Hinterland

Klaar voor zwoele zomeravonden

Hinterland Records is het label van Tobias Meggle. Tobias heeft vijf jaar voordat hij aan zijn eigen label en het Sandboy project begon deel uit gemaakt van de band Beanfield. In 2001 besloot hij zijn eigen weg te gaan en dat leverde Wanderlust op. Noem het Nu Jazz, Nu Bossa of down tempo; hoe dan ook, de tracks van Sandboy zijn subtiel van productie en bevat een stevige dosis jazz-, funk- en clubinvloeden.

Lees meer

Jazzamor - A piece of my heart - Blue Flame

Zal in geen enkele collectie misstaan

Toen in 2001 zangeres Bettina Mischke en keyboardspeler Roland Grosche besloten om Jazzamor op te richten, hadden ze waarschijnlijk nooit verwacht dat hun minimalistische jazzy tracks zo succesvol zouden zijn. Een jaar na hun eerste release ‘Lazy sunday afternoon’ verschijnt deze maand alweer hun tweede album A piece of my heart en starten zij een live-tournee.

Lees meer

Sixtoo - Chewing On Glass And Other Miracle Cures - Ninja Tunes

Een beetje vreemd maar wel lekker

Ninja tunes staat al vele jaren garant voor meesterwerkjes op het gebied van Hip-Hop en verrast ook nu weer vriend en vijand met de nieuwe release van Sixtoo ‘Chewing On Glass And Other Miracle Cures’. Maar kunnen we eigenlijk wel van een verrassing spreken als je beseft dat hij eerder samenwerkte met grootheden als Sebutones, Sage Francis en Aquasky?

Lees meer

Stereo Deluxe Vol. 2 - Stereo Deluxe

Flauwe indruk

Al meer dan negen jaar lang weten de mensen achter het succesvolle Duitse Stereo Deluxe label de beste lounge compilaties in elkaar te puzzelen. Na felbegeerde reeksen als Future Lounge, Slow Mo, Coming Home en Bassic Instinct, kon de opvolger van Stereo Deluxe Vol. 1 natuurlijk niet uitblijven met deze keer toch wel een exclusieve tracklisting.

Lees meer

Alexander Robotnick

Onvergetelijke discotrip

Ongetwijfeld één van de beste spullen die we dit jaar toegestuurd kregen! De Italiaanse electro meester Alexander Robotnick (Maurizio Dami) mag dan wel reeds de kaap van 53 gepasseerd zijn, maar mixen en producen doet hij nog steeds met volle overgave en het verbluffend resultaat hoor je direct op zijn nieuwe mix-cd ‘The Disco-Tech Of Alexander Robotnick’, die de afgelopen weken niet meer uit onze cd speler te krijgen is.

Lees meer

Italian Hardstyle Volume 3 - Sony

Oldschoolsounds door je strot geduwd

Daniele Mondello en Dj Activator zijn de twee heren die dit derde volume voor hun rekening mochten nemen, en jawel, oordopjes zijn terug sterk aanbevolen want onze geluidskasten worden met deze hardstyle dubbelaar nog eens aardig op proef gesteld.

Lees meer

Voodoo Child - Baby Monkey - Pias

Aardige come-back toch wel

Nadat hij ‘Early Mornin’ produceerde voor het album ‘In The Zone’ van Britney Spears, heeft Moby onlangs terug aan een project voor zichzelf gewerkt. Het is een underground plaat geworden die hij deze keer uitbracht onder de naam Voodoo Child. Onder die naam maakte hij ook reeds furore in de jaren negentig en eerlijk toegegeven: Baby Monkey voldoet aan onze verwachtingen!

Lees meer

The Best Of Mtv Lounge - Sony

Geslaagde diversiteit

The very best of lounge, chill, downbeat, latin en grooves… inderdaad, onmisbaar is deze 4cd box voor de levensgenieters onder ons want hij staat bol van kwalitatieve tracks, 52 in totaal! Nu nog wachten op de zonnestralen en de heerlijke drankjes, get the party started!

Lees meer

MTV MASH presents !K7 CLASH

Uitkomst voor een geslaagd feest

Het succes van het platenlabel K7 was tot voor kort grotendeels te danken aan de ‘DJ Kicks’-serie. De nieuwste release op het label is een verrassende ‘cut ‘n paste’-mix, zoals we die kennen van de MTV Mash mixes, waarbij de meest uiteenlopende tracks met elkaar worden samengesmolten tot een nieuw geluid.

Lees meer

Chica Disco Vol.2 (mixed by Sin Plomo)

Forgettable

Nog geen jaar na de oprichting van het label en drie succesvolle singles en de release van Chica Disco Vol.1 later, komt Chica Discos nu alweer met Chica Disco Vol.2. Ook deze keer is de op Ibiza wonende en werkende DJ Sin Plomo ingeschakeld voor het samenstellen en mixen van de cd.

Lees meer

Dave Ellesmere - Rites of spring

Veel gevoel in z'n donder

Het laatste Kanzleramt-album is samengesteld door Dave Ellesmere. Luisterend naar deze pracht-cd van het Duitse kwaliteitslabel van Heiko Laux valt één aspect extra op: Ellesmere is erg beinvloed door Detroit-techno. Deze tijdloze muziek leeft gelukkig voort in producties van Europese artiesten. Dave Ellesmere mag zich daar ook tot rekenen. Mede doordat Rites of Spring zo divers is, gaan we ongetwijfeld nog veel meer horen van de man die in 2002 met Angry young computer zijn eerste album afleverde.

Lees meer

Combinations - Marco V - ID&T Music

Ongeïnspireerd

Marco Verkuijlen alias Marco V heeft nu eens niet een compilatie gemaakt die is gelinkt aan een party, maar een mixalbum in drie delen dat in totaal bijna een set van vier uur weerspiegelt.

Lees meer

dj Dana - Dana (ID&T)

Dana mag blijven

Dj Dana ofwel Dana van Dreven heeft een nieuwe mix-dubbelaar op haar naam gezet, en wat voor één. Deze twee erg verschillende schijfjes laten een aardige aanpassing in de stijl van Dana horen.

Lees meer

Classical Trancelations - Armada Music

Een stukje cultuur

Het uitgangspunt van deze cd is vrij eenvoudig: klassiek ontmoet electronic, waarbij laatsgenoemd genre deze exclusieve dubbelaar voorziet van een chill out (cd1) en een trance sausje (cd2) dat fris wordt geserveerd door de hedendaagse ‘soundwizards’ die actief zijn bij Armada Music in Den Haag. Creatieve muziekjes die bijgevolg voor een prikje (7 euro) bij de platenboer te halen zijn!

Lees meer

Rank 1 - Mix 05 (ID&T)

Zijn geld waard

De ‘ID&T presents’ serie is het dj-mix concept van Nederlandse bodem waar verschillende deejays uit binnen- en buitenland hun muzikaal ei op kwijtraken. Na eerdere bijdrages van onder andere Dana, Promo, Tomcraft en Darkraver is het nu hoog tijd voor Piet Bervoets en Benno De Goeij van RANK 1 om met de nodige decibels de tent op zijn kop te zetten. Trance met een hoog ‘handjes in de lucht’ gehalte.

Lees meer

NU NRG - Free Fall (Vandit)

Euforisch

In 2001 werd ‘Nu NRG’ ontdekt door ‘trancemaster’ Paul Van Dyk, die hun floorfiller ‘Dreamland’ op zijn ‘Politics Of Dance’ mix-cd neerzette en hen meteen tekende op zijn Vandit platenlabel. Na talloze producties, remixes en live-acts weten we het zeker: deze boys zijn ‘hot’ en worden terecht beschouwd als het beste tranceduo dat het land van de pizza’s en de scheve toren ooit naar voren heeft gebracht! Free Fall is één van de uplifting-trance albums waar men trots op mag zijn: één brok kwaliteit, energie, uitstraling

Lees meer

Gilles Peterson In Brazil - Ether

Heerlijke variëteit aan bekende stijlen

Gilles Peterson, bekend van het BBC 1 radioprogramma World Wide en mede-oprichter van het legendarische label Talking Loud, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een onvoorwaardelijke liefde heeft voor Braziliaanse muziek. Gilles Peterson In Brazil is dan ook de ultieme liefdesverklaring voor de muziek uit dit Zuid-Amerikaanse land.

Lees meer

Tiësto - Just Be - Magik Muzik

Voorzichtige poging tot verbreden

Holland’s nummer 1 exportproduct keert terug in de albumring met zijn tweede langspeler. Op ‘Just Be’ wilde Tijs zijn producerscapaciteiten verder laten groeien en ook zijn sound wat verbreden. Is dit helemaal gelukt? Ja en nee.

Lees meer

Bruno E - Lovely Arthur - Trama

True jazz from the heart

Wij maakten voor het eerst kennis met Bruno E in de herfst van 2003 via het mixalbum Nova Vida Volume 1 van het Braziliaanse Trama label. Bruno keert met zijn tweede artiestenalbum terug op Ether records, een sublabel van Trama.

Lees meer

Futura - Compiled By Luis Junior - Abysoma

Verfrissende elektronische downtempo

Abysoma is een relatief nieuw onafhankelijk downtempo label dat opereert vanuit Madrid in Spanje. Enkele maanden geleden bracht het label het eerste artiestenalbum Neibum van Luis Junior uit. Diezelfde Luis Junior stelde de eerste verzamelaar van het label samen.

Lees meer

Chris Liebing - U60311 Techno Division vol. 4 - V2 Records

Dik in orde

De befaamde U60311- club in Frankfurt (een oud metrostation met een super underground uitstraling) geeft sinds een aantal jaar mixcompilaties uit. De Techno division en de House divison. Eerstgenoemde is inmiddels toe aan de vierde in de reeks en wordt verzorgd door Chris Liebing, die ook het eerste album voor zijn rekening nam.

Lees meerImpulz 2004

Toffe herinnering aan een geslaagde avond

Ruim twintigduizend party animals bezochten alweer op 26 juni jl. de vierde editie van Impulz in Bussloo. Meer dan 75 deejays hebben vanaf vijf verschillende podia het publiek bespeeld, en dj Ronald Van Gelderen (voorheen Kid Vicious) mocht deze keer voor de kers op de taart zorgen: een dubbele stevige mix cd (trance-hardtrance) die een perfecte weerspiegeling weergeeft van het hele gebeuren:

Lees meer

Mash Up

Nergens echt spannend

Ik denk niet dat de heren van 2 Many Djs er bij stil hebben gestaan dat ze een ware trend teweeg zouden gaan brengen met hij uitbrengen van As Heard On Radio Soulwax Pt 2. Zie hier een dubbelcd waarvan de muzikale inhoud overduidelijk voortgevloeid is uit de krankzinnige en intrigerende inventiviteit van het Vlaamse duo.

Lees meer


Subliminal Sessions 006

Prettige verzamelaar met lekkere clubtracks

Waarom we deze dubbelaar nu pas opgestuurd krijgen is ons een beetje een raadsel, want Subliminal Sessions 006 is al een aantal maanden verkrijgbaar. Zolang de muziek okay is, is dat echter geen probleem natuurlijk. Goede muziek is tijdloos, vandaar dus toch een review.

Lees meer

Promo - Never Compromise

Experimenteel gebeuk

Promo (Sebastian Hoff) is een Alkmaarse producer die al jaren geleden begonnen is met het maken van hardcore. The Third Movement is het platenlabel dat hij samen met dj X-ess (Martijn Mobron) runt. Deze cd presenteert een mix van de beste nummers van de afgelopen twee jaar en wat er op de recente hardcore feesten gedraaid wordt.

Lees meer

Sensation

Overgeproduceerd en voor de hand liggend

Begin juli zat de Amsterdam Arena weer nokvol (wat had je anders verwacht) voor de jaarlijkse editie van

Lees meer


Gary D. Presents D.Trance 27 (Zomba)

Stoom afblazen

Hardtrance icoon Gary D laat er geen gras over groeien want nummer 27 in de rij is alweer een wapenfeit. De populaire cd-reeks D.Trance uit zijn thuishaven Duitsland doet het nog steeds heel goed en deze keer krijg je niet drie, maar vier cd

Lees meer

Mixmag Live: Fergie (DMC)

Gaspedaal stevig ingedrukt

Eindelijk maakt DMC een herstart met de bejubelde mixserie Mixmag Live. Vanaf 1991 bracht deze serie mixes voort van befaamde dj

Lees meer

KM5 Ibiza 2004 - NEWS

Feeststemming

Ondanks het feit dat deze dubbelcd al een maand of wat in de winkels ligt, is ie nog altijd actueel. Het seizoen op het ultieme party-eiland Ibiza is namelijk zo goed als afgelopen, dus KM5 Ibiza 2004 komt nu zeer goed van pas!

Lees meer

Dance Valley 2004 - Hard Dance edition

Hard en veelzijdig

Dit jaar verrast de organisatie van Dance Valley ons met maar liefst twee dubbel cd’s. Vvoor elke dance-liefhebber wat. Hou je het wat kalmer, dan luister je gewoon naar de Main Stage Edition door niemand anders gemixed dan Ferry Corsten. Maar hou je van wat hardere dance dan ga je voor de Hard Edition door de legendarische Tom Harding. Ook wel bekend als de man die zelf altijd flink uit z

Lees meer


La Rocca

Prima visitekaartje voor alom geprezen clubavond

Maar liefst dertien jaar geleden startte Marko met zijn nog altijd zeer populaire zondagresidentie in de Vlaamse club La Rocca. De 2004 editie van Marko On Sundays laat de magie van zijn inmiddels legendarische zondagsound opnieuw herleven op cd.

Lees meer

Chris Liebing - Stigmata Chapter One - CL Recordings

Vijf jaar muziekproductie in een vloeiende mix

Sinds 1999 verschijnen er mysterieus aandoende 12-inches op het CLR-label van Schranzkoning Liebing. Voorzien van slechts een zwarte hoes, vergezeld van Latijnse inscripties en het karakteristieke Stigmata-teken. De platen bevatten stuk voor stuk de ruigste techno die je maar kan bedenken. Wat begon als een broedsel van studio-partners Chris Liebing en Andre Walter is jaren later uitgegroeid tot een gerespecteerd merk in de internationale technoscene.

Lees meer

Hardstyle the Ultimate Collection vol 3 (Sony)

Goed beraden voor je tot aanschaf overgaat

Deel 3 is alweer uit in de serie Hardstyle, the ultimate collection. Een serie die vrij succesvol is. Ook deze keer is gekozen om niet alleen nieuwe nummers, maar ook wat ouder werk op één van de vier schijfjes te knallen. De tracklist ziet er redelijk aantrekkelijk uit: afwisselend, van veel onbekende tot erg bekende nummers.

Lees meer

Villeneuve

Een bijzondere plaat van een veelbelovend artiest

We kennen Different Recordings van artiesten als Motorbass, Etienne de Crecy en Agoria. Stuk voor stuk artiesten die de grenzen van de elektronische muziek verkend en verlegd hebben. Villeneuve is de nieuwste Franse aanwinst van het eigenwijze label.

Lees meer

dj Jean

Goochelen met klankjes

Ik veronderstel dat iedereen ondertussen weet waarvoor ‘de man met de pet’ garant staat en hij is nog lang niet van plan er de brui aan te geven! Dj Jean zet zijn succesvolle reeks mix-cd’s voort met de zoveelste Madhouse compilatie, die qua impact nog steeds niks verloren heeft. De eerste cd biedt een overzicht van de actueelste maar keilekkerste groove & funky clubhits, schijf twee laat de turbomotor op volle toeren draaien dankzij de uplifting trance & hardstyle beats. Je zou voor minder uit je sokken willen geblazen worden…

Lees meer

Justin Berkovi

Een prima technoalbum

Na diverse 12-inches en albums uitgebracht te hebben op labels zoals Pro-jex, Djax-Up-Beats, Force Inc, Harthouse en Terminal M, keert Justin voor zijn vijfde langspeler terug op het Vlaamse Music Man.

Lees meer

In Trance We Trust & Blackhole

Een uitgelezen kans het gat in je collectie op te vullen

In 1998 werden twee platenlabels in een mum van tijd razend populair. Nederland werd toen eens dubbel en dik op de muzikale kaart gezet door Blackhole Recordings die hun twee sublabels

Lees meer

Robbie Rivera

Onvoorspelbaar en soms iets te overdreven

Het werd lang wachten op zijn debuutalbum maar eindelijk is het zover. Robbie Rivera, de veelzijdige producer/remixer/dj en labelmanager uit Miami (Florida) heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten want in een studio in Barcelona heeft hij zijn nummers tot leven gewekt.

Lees meer

Roni Size: Return to V (V/Pias)

Partydrum 'n'bass

Roni Size, een d’n’b legende, is terug van weggeweest bij zijn oude label V recordings die hem destijds ('93) zijn eerste plaat uit liet brengen. De producer die aan de top staat in de drum ‘n’ bass scene laat met Return to V zien dat hij dat niet vergeten is.

Lees meer

The Fall Collection (Ovum)

Een smaakvolle cd

Het Ovum-label bestaat dit jaar al weer tien jaar en vanwege dit heugelijk feit heeft de labeleigenaar Josh Wink een mixcd samengesteld en aan elkaar gemixt. Het resultaat mag er zijn!

Lees meer

Way Out West

Een volwassen en gevarieerd album

Het is al weer drie jaar geleden dat Intensify verscheen. Don

Lees meer

Oliver Hacke

Een van de beste technoalbums van 2004

De uit Dusseldorf afkomstige Oliver Hacke weet met Subject Carrier een album neer te zetten dat het hart van menig minimal techno-liefhebber sneller zal doen kloppen. Traumschallplatten

Lees meer

DJ Sneak

Waar is de vertrouwde discoformule gebleven

In 1983 produceerde DJ Sneak, a.k.a. Carlos Sosa, zijn eerste single

Lees meer


Yousef & Krafty Kuts present: Circus vs Chibuku (Underwater)

Deze zal niet snel vervelen

De meeste Europese steden onderscheiden zich tegenwoordig niet alleen meer van elkaar op het gebied van de toeristische sites, culinaire specialiteiten en architectuur, maar ook steeds meer op het gebied van muziek en uitgaan. Je zou zelfs bijna zover kunnen gaan dat elke stad haar eigen unieke sound en trends bepaald. Zo vormt de dubbelcd van Yousef & Krafty Kuts: Circus vs Chibuku een perfect stuk promotie voor het uitgaanscircuit en de sound van Liverpool.

Lees meer

Montuno Vibes

House, techno en breaks met een stevige funkinjectie

Montuno Vibes heeft de laatste twee jaar keihard aan de weg getimmerd met de Montuno bar om de underground housesound naar België (en Gent in het bijzonder) te brengen. Nu komen ze, in samenwerking met het toonaangevende Wally

Lees meer

Mutiny

Petje af, dit is vakwerk

Mutiny bestaat sinds 1996. In 2001 verscheen het debuutalbum In The Now van Mutiny, 2004 is het jaar van Yada Yada. Aan het tweede studio-album is zo

Lees meer

ID&T presents Charly Lownoise

Een topcd

Voor het zesde deel in de serie “ID&T Presents” strijkt Charly Lownoise de eer op. Volgens de beschrijving op het album ‘is cd1 een vooruitstrevende mix van de beste hardtrance en hardstyle naar de keuze van Charly Lownoise. Cd 2 is ingevuld met zijn eigen werk’.

Lees meer

Terranova: Peace Is Tough (K7)

Niet echt een makkelijk album

‘There will and there won’t be peace on earth, what a shame’...met deze wijze worden laat de Berlijnse ‘dj Fetisch’ de wereld nog maar eens inzien dat alles op deze planeet vierkant blijft draaien en die gedachtegang uit zich ook op het nieuwe album, waarbij Terranova terug zijn muzikale horizonten verruimt.

Lees meer

The Godfather Chronicles (Technorient/Bassball)

Krampachtige poging tot iets geweldigs

Op deze cd inclusief DVD wordt eens en voor altijd duidelijk gemaakt waar het om draait in de ghettotech scene. Dj Godfather neemt je bij de hand en maakt je via zijn duizelingwekkende mix en video-documentaire wegwijs in de wereld van “that fast shit”...

Lees meer

Hexstatic - Master View (Ninja Tune)

Wat zijn die basslines vet

In augustus van 2000 verscheen hun album Rewind, het eerste audio- & video-album dat ooit werd uitgebracht. We zijn inmiddels vier jaar verder en Master View is hun tweede album waarop muziek en videobeelden wederom op bewonderenswaardige manier worden samengesmolten.

Lees meer

Very Bed Music - Mixed by DJ Roog

Leuke mix geeft een goed beeld van de clubavond

‘t Is al weer een tijdje geleden dat er een mixcd verscheen van dj Roog en Very Bed Music komt dan ook als geroepen voor alle liefhebbers van de sound van deze sympathieke Amsterdammer. Voor alle non-gelovigen: Bed is een feest dat wordt gegeven door Nieuwe Revu en BNN in Hotel Arena te Amsterdam.

Lees meer

Joris Voorn - Future History (Sino)

Geschiedenis geschreven

Joris Voorn is een man met toekomst. Niet voor niets werd hij twee keer achter elkaar verkozen tot meest veelbelovende talent van het jaar. Daarnaast werd zijn track Incident door de internationale pers de hemel ingeschreven. Met Future History bewijst hij dat hij veel meer is dan alleen een veelbelovend talent.

Lees meer

NRJ - Extravadance Vol.10 (News)

Toch een leuke bundeling happy house

Extravadance is de wekelijkse radioshow (gehost door dj Ben) op radio NRJ, een radioketen die te horen is in het Franstalig gedeelte van België. Afgelopen zomer vierde de crew zijn 10e verjaardag met een dubbele gemixte cd en een halfjaar later ligt het magische getal 10 onder de kerstboom. De vetste groovy tracks van de afgelopen maanden hoef je helemaal niet meer te zoeken want ze staan er één voor een op!

Lees meer

DJ Kicks: Daddy G (!K7)

Lovely stuff

Vele acts en djs gingen Daddy G al voor in de zoektocht naar de ultieme plaatjes uit de eigen collectie. We noemen een Carl Craig, Terranova, CJ Bolland, Chicken Lips en Stereo MCs, niet de minste namen toch? Keer op keer voorziet DJ-Kicks in de behoefte aan verfrissende muziek.

Lees meer

Smith & Mighty - Retrospective (!K7)

Legendarisch en bovenal tijdloos

Vijftien jaar geleden bracht het Britse duo Smith & Mighty hun eerste single Anyone uit. Op Retrospective kijken de heren, die mede aan de wieg stonden van de befaamde Bristol-sound, terug op een glansrijke muzikale carrière door middel van het beste van het beste, zeldzame mixes en recenter werk.

Lees meer

Yousef & Krafty Kuts present: Circus vs Chibuku (Underwater)

Prachtige uitnodiging voor een weekendje Liverpool

De meeste Europese steden onderscheiden zich tegenwoordig niet alleen meer van elkaar op het gebied van de toeristische sites, culinaire specialiteiten en architectuur, maar ook steeds meer op het gebied van muziek en uitgaan. Je zou zelfs bijna zover kunnen gaan dat elke stad haar eigen unieke sound en trends bepaald. Zo vormt de dubbelcd van Yousef & Krafty Kuts: Circus vs Chibuku een perfect stuk promotie voor het uitgaanscircuit en de sound van Liverpool (UK).

Lees meer

DJ Sneak - House Keepin' (Magnetic)

Waar is het discogevoel?

In 1983 produceerde DJ Sneak, a.k.a. Carlos Sosa, zijn eerste single ‘Sneaky Tracks’. Na vele jaren waarin hij o.a. als dj de wereld rondtourde, een dj store startte en het label Defiant oprichtte, lanceert hij nu eindelijk zijn eerste en langverwachte album getiteld House Keepin’.

Lees meer

Gabriel Ananda

Een veelbelovend debuutalbum

Gabriel Ananda is een jonge technoproducer die je de komende tijd, en als het hem een beetje mee zit zelfs de komende jaren in de gaten moet houden.

Lees meer

Plastic Boy - It

Tranceliefhebbers zitten gebakken

Na een Push album in 2000 en een tweede Push en eerste Liquid Overdose album in 2004 te hebben uitgebracht, is het begin 2005 tijd voor het eerste Plastic Boy album. De Vlaming Dirk Dierickx heeft het er maar druk mee.

Lees meer

Danzel - The name of the jam! (NEWS)

Een regelrechte afgang

Volgens de platenmaatschappij is Danzel een allround muzikant en entertainer. Na beluistering van zijn debuut The name of the jam, hebben wij daarover toch zo onze twijfels…

Lees meer


Hip To The Jive (Sonic Scenery)

Een gedurfd concept met oude muziekstijlen

Essential Dance Music heeft lef. Dat bewezen ze al met de steengoede Deelder-compilaties. Jazz is nu eenmaal niet mainstream, maar toch bracht de Rotterdamse platenmaatschappij al drie delen van Jules

Lees meer


Blue4Coldred4Warm

Van deze veelzijdige club gaan we nog veel horen

Er borrelt wat in de Nederlandse elektronische muziekscene. Twee Engelse dj

Lees meer

Fred Numf: Universal Language Part 3 (541)

Minder spannend dan zijn voorgangers

Na twee Universal Language dubbelaars te hebben gemixt voor Blackhole, heeft Fred Numf de handen ineen geslagen met distributeur NEWS om deel 3 via hun 541 label uit te brengen. Dit is niet de enige verandering, want Universal Language Part 3 is namelijk ook een enkele mix-cd geworden

Lees meer

Team Kitty-Yo (Kitty-Yo)

Niks voor hokjesgeesten

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het eigengereide en vooruitstrevende Berlijnse Kitty-Yo label werd een verzameling tracks van het label op een dubbelcd uitgebracht. Eén cd gevuld met exclusieve tracks die in 2005 uitgebracht gaan worden via het label en één cd met daarop nooit eerder gereleased materiaal.

Lees meer

Antilounge Den Haag II (Antilounge)

Een mooi onderkomen voor underground Den Haag

Eindelijk is er het vervolg op de succesvolle eerste Antilounge cd, Antilounge Den Haag II. En er wordt wederom bewezen dat de Haagse underground springlevend is.

Lees meer


Demolition 5 - Promo (The Third Movement)

Een doorknallende variëteit aan stijlen

Deze week is de vijfde editie verschenen in de Demolition serie. Deze hardcorecompilatie staat bekend om de wat experimentele uitstapjes richting industrial hardcore en tekno. Hij wordt uitgebracht op het label van Promo. Na een erg goede vierde editie valt er wat te bewijzen want dat was een van de beste edities tot nu toe.

Lees meer


Serious Beats

Een van de betere reeksen

In 1991 zag Serious Beats voor het eerst het levenslicht (in België) en dat was meteen ook het begin van een trend. Deze trend werd doorgezet met een hele reeks kwalitatieve opvolgers die tot op heden nog steeds felbegeerd zijn. Zoals gebruikelijk biedt deze Serious Beats een breed overzicht van de populairste tracks uit de hedendaagse clubscene.

Lees meer

DJ Ghost

Blow up the speakers

Onlangs werd hij tijdens de Belgische dance awards verkozen tot beste belgische dj, dus reden genoeg om dit te vieren met de tweede Ghoststyle mix-cd die de capaciteiten van Bjorn

Lees meer


Steve Porter: Homegrown (FDS)

Fenomenaal en dansbaar debuutalbum

Maandelijks ontvangen we vele albums en mix-cds, maar slechts zelden zien we de glorieuze combinatie van een album en een mixcd voorbij komen. Steve Porter is een befaamde dj en begenadigd producer, dus wellicht heeft hij daarom voor deze slimme opzet gekozen. Hoe dan ook, bereid je maar voor op een enerverend lesje Porterhouse

Lees meer


Alex Smoke: Incommunicado (Soma)

Trefzeker schot op het doel

Het Schotse Soma label blijft maar nieuwe acts presenteren. Een goede zaak! Na het prima album van de Vector Lovers is het nu tijd voor het debuut van Alex Smoke. Deze uit Glasgow afkomstige producer laat op zijn nu al veelgeprezen album Incommunicado horen dat diversiteit in sfeer, stijlen en geluid wonderen kan doen.

Lees meer

Water Lilly: Sputnika (Mental Groove)

Iets teveel kale techno

Water Lilly is een jonge vrouwelijke dj/producer afkomstig uit Zwitserland. Sinds 1996 is ze achter de draaitafels te vinden en sinds 1999 zit ze met enige regelmaat achter de knoppen in de studio. Na een flink aantal 12-inch releases op labels als Lasergun en Viking Music uitgebracht te hebben, brengt Lilly in 2005 haar debuutalbum uit via het Zwitserse Mental Groove label bij wie zo ook al aardig wat EP

Lees meer

Melk: Sports (Statler & Waldorf)

Een fijn en ontspannen album

Melk is een Deense band bestaande uit het duo Rasmus Mobius en Anders Christophersen. Ze trakteren ons middels Sports op een prettige elektronische hiphop/reggae/dub joint. Hadden ze jaren geleden dus toch gelijk; Melk is goed voor elk

Lees meer

LaGoa Volume 16

Volgende keer beter

In 1997 werd de allereerste cd van LaGoa uitgebracht, de belgische club die gelegen is in Menen, nabij de Franse grens. De toenmalige crew (Frank Biazzi, Dj HS, Bolle en Manu Kenton) hielden toen compilatie nummer 1 boven het doopvont die een diverse mengeling aan stijlen bracht die te horen waren over de 2 zalen. Jaar na jaar werd de sound steeds heviger, waardoor LaGoa zich naast Fuse (Brussel) dezer dagen mag profileren als één van de vooraanstaande technoclubs van Belgie, waar Manu Kenton en Jamie Dill, naast internationale guests de wekelijkse muzikale programmatie verzorgen.

Lees meer

The Matrixx

Cheesy opvulling

‘The Matrixx’ is ongetwijfeld een van de meest dynamische clubs van Nederland. Wekelijks reizen honderden party-animals vanuit alle hoeken van het land naar deze populaire discotheek, gevestigd te Nijmegen.

Lees meer


Mathias Schaffhauser

Berust schijnbaar op pure toeval

Een dance album dat berust op pure toeval is de indruk die we krijgen voor en na het beluisteren van de nieuwe sound van de Duitse electro en minimal producer Mathias Schaffhauser, die met Coincidance aan zijn vijfde album toe is in welgeteld vijf jaar tijd.

Lees meer

Optimo

Geen eenheidstroep

Het alternatiefje sublabel van platenfirma N.e.w.s. pakt regelmatig uit met heel aparte nostalgische concepten en ook dit is er terug ééntje, die zowel in cd als vinylvorm in de winkels ligt. Vierentwintig tijdloze plaatjes in uiteenlopende stijl die werden geselecteerd en in elkaar gepuzzeld door het Schotse Optimo (JG Wilkes en JD Twitch) die elkaar vonden in 1997 en er nog steeds niet genoeg van kunnen krijgen.

Lees meer

Carl Cox: Second Sign (Pias)

Had zich bij de Ibizasounds moeten houden

Carl Cox, de tijdloze meester is helemaal terug van weggeweest! Dit mixalbum laat je genieten van een hele hoop ideeen die zijn ontstaan door met verschillende deejays en producers in de studio te gaan samenwerken zoals Fatboy Slim, Christian Smith, Misstress Barbara, Josh Wink en Kevin Saunderson. Een vrij uitéénlopend geheel die je laat proeven van de Carl Cox sound of today.

Lees meer


Dark Listening: Volume 1 (Stigmata)

Niet bedoeld voor slappe zenuwen

Dark Listening is gemaakt door het vaste studiomaatje van Chris Liebing: Andre Walter. Andre produceert normaal gesproken donkere techno voor labels als CLR, Highland Beats en Audio Assault, maar op Dark Listening experimenteert hij met duistere, filmische soundscapes

Lees meer

DJ Kicks: The Glimmers (!K7)

Een goede mix, niets meer en niets minder

Mo & Benoelie stelden al eerder bijzonder succesvolle compilaties samen voor de Vlaamse Culture Club en het eclectische Eskimo label, maar nu tillen ze hun werk naar een nog hoger niveau via de !K7 DJ Kicks compilatieserie.

Lees meer


Balance 007: Chris Fortier (EQ)

Chris Fortier laat horen hoe het anno 2005 moet

De intrigerende Balance 005 van James Holden liet ons hunkeren naar meer van dat soort eclectische mixen. Deel 6 van Anthony Pappa was helaas iets minder avontuurlijk, maar deze, maar liefst drie schijfjes tellende, zevende compilatie is weer helemaal smullen geblazen

Lees meer

G.U. 027 Miami: Danny Howells (Global Underground)

Een sexy, zonnige en warme mix

Global Underground is helemaal weg van Danny Howells, dat lijkt ons duidelijk. Na mixes te hebben gedaan voor de Nu-Breed- en 24/7-series van Global Underground, is de tijd nu rijp om toegevoegd te worden aan het rijtje illustere namen als John Digweed, Nick Warren, James Lavelle en Deep Dish die hem voor zijn gegaan in het mixen van legendarische en kwalitatief zeer hoogstaande mixcompilaties.

Lees meer

Tiësto: In Search Of Sunrise Volume 4 (Black Hole)

Heel wat zomerse toppers op deze cd

Na lang wachten en vele speculaties omtrent de tracklisting is het weer zover! In Search Of Sunrise, het concept waarop Tiësto door de jaren heen de meest magistrale muziekjes tevoorschijn toverde, krijgt uiteindelijk een vervolg. Heeft Tijs Verwest aka Tiësto – de populairste dj op deze aardbol – nog steeds van die geweldige schijven kunnen selecteren (die hem voor zijn grote doorbraak zo typeerden) of niet?

Lees meer


This Is Trance (Purple Eye / Fonky Fibe)

Overgewaaide sounds

Als fervente (jarenlange) tranceliefhebber en clubber was ik meteen verheugd toen dit nieuw cd concept in de bus viel. Een dubbel cd met een selectie van de beste trance platen? Niet mis dacht ik bij mezelf, dus gingen we meteen op zoek naar de meest euforische nummers, want een mens kan immers nooit genoeg muziek in huis halen! Kan deze zoveelste verzamelaar ons deze keer overtuigen?

Lees meer

Flavours: Mixed By Leoni & Andrew K (Underground Lessons)

Extra dimensie aan nachtelijke autoritten

Progressive house is geliefd bij het Griekse volkje, dat trouwens meer en meer kwalitatieve producers naar voren schuift zoals Nikola Gala (Perasma), Kosmas Epsilon, Dousk, G Pal, Christian Cambas en ook deze twee turntable wizards Leoni & Andrew K. Op deze dubbele gemixte cd kiezen ze voor een flinke portie geschifte platen die echt wel een diep sfeertje creëren!

Lees meer


KM5 Ibiza 2005 (541/News)

Lekker ontspannen, helemaal chill

Het feestseizoen op Ibiza is al weer in volle gang, dus is het ook weer tijd voor een nieuwe KM5 Ibiza verzamelaar. Jaar na jaar weet dit relaxte eettentje een zeer ontspannen dubbel-cd samen te stellen. De 2005 editie vormt daar geen uitzondering op.

Lees meer


Alex Cortiz: Phoenix (Swirl)

Wil de echte Alex Cortiz opstaan?

Na vier albums en het compilatie-album Magnifico, keert Alex Cortiz terug met zijn nieuwste album Phoenix. Zoals de subtitel A Deep and Technoid Session al doet vermoeden, koos hij voor deze vijfde langspeler voor een wat andere insteek.

Lees meer

Bebel Gilberto Remixed (Ziriguiboom)

Zwoele, zomerse remixes

Via haar debuut Tanto Tempo groeide Bebel Gilberto uit tot een wereldwijd fenomeen. De aanstekelijke combinatie van warme bossa en coole elektronica bleek een gouden greep. Op Remixed remixen bekende artiesten haar tweede langspeler

Lees meer5 Days Off: The Soundtrack 3 (Play Out!)

Oude en nieuwe helden gaan hand in hand

Deze derde verzamelaar naar aanleiding van het prima bezochte 5 Days Off 2005 festival, ligt al een maandje in de schappen, maar speciaal voor de liefhebbers van underground techno, electro en crossover dance brengen we deze dubbelaar toch nog maar even onder de aandacht.

Lees meer


Salsa Lounge Presents Latin Village (Hardsoul Pressings)

Shake that ass

Salsa Meets Latino House! Een aparte combinatie die blijkt te scoren want na het erg succesvolle festival van vorige maand is er nu deze dubbelgemixte cd met een vette knipoog naar de heel wat sensuele muziekjes: pure salsa op cd 1, in de mix gegooid door Real El Canario & Dj Mauri en Latino House op cd 2 waarop D-Rashid en Dj Madskillz zich van hun meest exotische kant laten horen!

Lees meer

Torso: Percolatin

Degelijke jazzy downtempo

Het uit Boston afkomstige label 2headed Records zit zichzelf op de kaart via het ontspannen album Percolatin

Lees meer

Dance Valley Festival 2005: Sunrise & Sunset (Mid-Town)

Zonnige club en zomerse tech-trance

Naar aanleiding van het deze keer over twee dagen uitgesmeerde Dance Valley Festival werden ook dit jaar weer twee mix-dubbelaars gefabriceerd. Wie wil er nu geen muzikaal souveniertje van zijn favoreiete festival? Sunrise werd door Stonebridge, bekend van onder andere de clubhit Put

Lees meer

Boozoo Bajou: Dust my broom (!K7)

Lekker lome Duitse dub

In 2001 verscheen het debuut Satta van Boozoo Bajou waarmee dit Duiste dubby duo zichzelf op overtuigende wijze op de kaart wist te zetten. Vier jaar later is het tijd voor het vervolg: Dust my broom.

Lees meer


Preach: Relic Mix Compilation (Relic)

Komt niet echt uit de verf in de huiskamer

Wanneer je het oogappeltje van niemand minder dan Carl Cox bent, kan het snel lopen in je djcarrière. Was Preach al bekend en bemind in Canada, nu is het tijd om de wereld te veroveren en Europa in het bijzonder.

Lees meer

Gavin Keitel: Electric_01 (EQ)

Een mooie start van een nieuwe serie

Het team achter de succesvolle baanbrekende compilatieserie Balance is terug met een compleet nieuwe compilatieserie: Electric. Net als Bedrock

Lees meer

Decibel 2005: The Compilation

Altijd weer hetzelfde op die hardstylecompilaties

Wie puur en alleen de hardere dancestijlen wil horen, gaat naar het Decibel Festival. Ook dit jaar een compilatiecd, al heeft het trance/hardtranceschijfje dit jaar plaatsgemaakt voor een aparte hardstyle cd. Het festival was dit jaar voor het eerst een dagfestival in plaats van een nachtfestival en is bezocht door 25.000 mensen die los gingen in de acht area

Lees meer

Serious Beats 49 (News)

Geen verrassingen, wel de vetste clubhits

We kunnen ons nog herinneren dat we vol verwachting uitkeken naar de nieuwe Serious Beats dubbelaar. We schrijven 1991 en we luisterden als zestienjarigen volop naar de Antwerpse housezender Channel X

Lees meerIt

Honderdvijftig minuten sexy body music

Pete Tong, de wonderboy en dance-veteraan van BBC radio 1 (Essential Selection) en bovendien Pacha Ibiza resident omschrijft zijn clubnight maar al te graag met volgende woorden:

Lees meerChakras Bossa lounge and Balearic house

Mach 3

Chakras is een gastronomisch en cultureel centrum annex restaurant vlakbij Sao Paulo in Brazilie. Je kan er een culturele ervaring ondergaan door de combinatie kunst, lekker eten en muziek. Chakras heeft de eerste cd uitgebracht om Europa kennis te laten maken met het in Brazilie beproefde recept. Het is duidelijk dat het overdag beter toeven is in Chakras.

Lees meer

Planet Delsin: Interstellar Sounds of Stardust (Delsin)

Zoemende spaced-out Detroit techno

Houd je van Detroit techno, dan is Planet Delsin: Interstellar Sounds of Stardust een compilatie die je zeker moet checken. Het label houdt namelijk al tien jaar lang het Detroitgeluid in leven en dat doen ze ook nog eens bijzonder verdienstelijk!

Lees meer


Chris Liebing: Live in Beograd (CLR)

Smullen!

Techno-adepten opgelet: de nieuwe dubbele mixcd van Chris Liebing uit! Live in Beograd is een anderhalf uur durende knallende live technoset verdeeld over twee zilveren schijfjes. Geen klinische studiomix, maar een ruwe zweterige clubmix. Smullen!

Lees meer

Sander Kleinenberg vs Lee Burridge: This is Everybody! On Tour

Verborgen kookkunsten van Sander 'bbq' Kleinenburger

Voor de derde cd in deze veelbelovende reeks heeft Sander Kleinenberg voor het eerst een beroep gedaan op een speciale gast: Lee Burridge. De heren hebben tijdens hun recente tour een dagboek bijgehouden waarin de meest markante en grappige verhalen staan maar één ding is zeker, ze hebben samen een ongelooflijke tijd beleefd en dat uit zich tevens in hun muzikale bijdrage op deze dubbel gemixte cd die vanaf 7 november in de winkel ligt.

Lees meer

Jorg Henze

Prima dansvloertechno met een genadeloze groove

Met Frankfurt als uitvalbasis heeft Jorg Henze de afgelopen veertien jaar een behoorlijke bijdrage geleverd aan de Duitse dancemuziek. Door zijn eerste clubanthem Psilocybin op het befaamde Delerium label, dat al in 1991 het levenslicht zag, wordt Jorg bij onze Oosterburen beschouwd als één van de grondleggers van de hedendaagse Duitse techno.

Lees meer

Acropod: Tales Beyond The Unknown (Klik Records)

Kleurrijke melodieën met een progressief tintje

Nee dit is niet het nieuwe broertje of zusje van iPod, het wonderkind van Apple. Het is wel een fijne portie hemelse muziek uit het Griekse Athene. Het muzikale duo Acropod probeert een brug te bouwen tussen Pink Floyd, Kraftwerk en Sasha want op dit album tref je namelijk heel wat diepe invloeden aan!

Lees meer

Markus Schulz: Without You Near (Armada Music)

Dromerige hoogte- en laagtepunten

Een debuutalbum waar ongetwijfeld veel tranceliefhebbers op zaten te wachten. Na jarenlang plaatjes te hebben gedraaid, geproduceerd en geremixed, komt Markus Schulz eindelijk eens vet in de spotlights met zijn levenswerk

Lees meer

The Thrillseekers: Night Music Volume 1 (Adjusted)

Zalige trance

Thrillseekers fans: jullie hebben hoogstwaarschijnlijk zaterdag 29 oktober reeds in de agenda aangekruist want dan komt Steve Helstrip van de Thrillseekers naar Asta in Den Haag. Dus hoog tijd om snel even zijn nieuwste gemixte dubbel cd aan je voor te stellen die opgesplitst is in 2 delen: The Dj en The Producer.

Lees meer


Mark Norman: Synchronicity (Magik Muzik)

Dé toekomst van Nederlandse trance

Mark Norman is sinds hun bestaan een succesnummer in tranceland. De heren wisten op onnavolgbare wijze de ene na de andere trancekraker uit hun mouw te schudden. Iets dat ook Tiësto niet onopgemerkt is gebleven.

Lees meer

Sofus Forsberg: Udefra (Jenka Music)

Eentonige rariteiten

Sofus Forsberg, één van de absolute topproducers uit Denemarken (zo bestempelt zijn platenfirma hem toch in bijhorende info-sheet), is na drie jaar van stilte terug van weggeweest met zijn nieuwe album

Lees meer

Flexitones: Joyrider (Backroom Beat)

Bij voorkeur in een cabrio

Dat deze jongens graag het gaspedaal induwen zien we meteen wanneer we het cd doosje openmaken want op het schijfje staat namelijk een snelheidsmeter afgebeeld waarop de meter 130 km/u aangeeft.

Lees meer

Andy Vaz - Live in Detroit (Persistencebit)

Saai en langdradig

Andy Vaz, de man achter Background Records, komt ruim 3 jaar na de release van het album ‘Live in Tokyo’, weer met een live registratie opgenomen in de stad die naar eigen zeggen zijn muziek het meest beïnvloed heeft: Detroit.

Lees meer


Fuse presents Joris Voorn (Music Man)

Ook als dj weet Joris Voorn te imponeren

In 2004 verraste Joris Voorn ons met zijn debuutalbum Future History dat uitkwam op het legendarische Sino label van Technasia. Eind 2005 is het tijd voor zijn eerste mixcd: Fuse Presents Joris Voorn

Lees meer

dj Deraven: Land Of Illusion (Mind & Heart Music)

Vlotjes maar niet vernieuwend

Een gloednieuw album heeft zopas het levenslicht gezien in Frankrijk. Deze keer is het geen techno of house – waarmee we het land van de onsterfelijke kaasbollen en wijngaarden sinds mensenheugenis associeren – maar wel

Lees meer


Ion: No Camera (Klik Records)

Luisteralbum voor op het strand

Alweer een album uit Griekenland om aan je voor te stellen, deze keer geproduceerd door Yiannis Papaioannou. De filmcamera speelt hier een cruciale rol omdat er heel wat geluiden van in verwerkt zijn. Ook de manier waarop je de cd uit het doosje moet halen laat zoiets vermoeden.

Lees meer

Richie Hawtin

Richie Hawtin verlegt de grens tussen mens en computer

Op DE9 Transitions, het derde deel uit de DE9-serie, verlegt Richie Hawtin wederom de grens in de relatie mens

Lees meer


Roog: Sound of Love and Dedication vol 3 (Hardsoul)

Het succes van de vorige delen geëvenaard

Dj Roog laat weer van zich horen met ‘Sound of Love and Dedication 3’. Onder de ook in het buitenland steeds bekender wordende naam Hardsoul brengt Roog, samen met broer Greg, na ruim 2 jaar, het derde deel uit van deze succesvolle compilatiereeks. Het concept is min of meer hetzelfde gebleven. Twee schijfjes, waarvan eentje de relaxte, soulvolle kant van Roog laat zien en de ander focust op het clubcircuit. Verder weer een aantal nieuwe, eigen producties naast een hoop vette mixen waarbij soul, deephouse en electro allemaal ruimschoots aan bod komen.

Lees meer

General Midi: Midi Style (Distinctive)

Rockende funky breaks

General Midi wist naam te maken via een flink aantal 12-inch releases op breakbeat labels als Thursday Club, Boombox en Kilowatt plus talloze remixes voor labels als Plastic Raygun, Perfecto en Hope. Via het Distinctive label ziet Midi’s langverwachte debuutalbum eindelijk het licht.

Lees meer

Rednose Distrikt: Red Knows! (Rush Hour)

Wervelende muzikale dwarsdoorsnede

Wat krijg je als je Rednose Distrikt met de hele Rush Hour catalogus opsluit in een studio met twee draaitafels en een mixer? Juist: een muzikale heksenketel in de vorm van Red Knows!

Lees meer

Depeche Mode - Playing the Angel (Mute)

Depeche Mode is back. En hoe! Na de Exciter Tour in 2001 leek het erop dat de overgebleven drie leden (na het vertrek van Alan Wilder midden jaren negentig) er de brui aan zouden geven. Funest voor degene die de legendarische band uit de jaren tachtig nog nooit live hebben zien optreden (waaronder ondergetekende, shame on me).

Lees meer

The Best of Eric Nouhan & Dimitri: Careful Digit (Loveland)

Hopeloos nostalgisch

House-liefhebbers van het eerste uur opgelet! Careful Digit is een overzichtstentoonstelling van het vroegere werk van dj Dimitri en producer Eric Nouhan. We hebben het dan natuurlijk over de periode 1992-1999. Perfect voor een goede herinnert-u-zich-deze-nog housetrip.

Lees meer

Black Sun Empire: Cruel & Unusual (Black Sun Empire Recordings)

Wreed & Ongebruikelijk. Dat leek de mannen van het Utrechtse drum & bass collectief Black Sun Empire een mooie naam voor hun tweede album. Twee jaar geleden dreven ze ons op de dansvloer tot waanzin met hun debuut Driving Insane. Inmiddels is BSE internationaal zeer succesvol. Spanje, Amerika, Australië, Tsjechië; overal ter wereld wordt gesmuld van de wreed maar soms ook subtiel stampende Black Sun Empire sound. Op menige d&b website wordt BSE dan ook

Lees meer

Don Diablo: Sellout Sessions 01 (Rough Trade)

Punky house meets rocky alternative

Deze dubbelaar ligt al weer ruim een maand in de betere muziekwinkels en willen we toch nog graag even bespreken. Don is de laatste maanden druk geweest met feesten geven en het opzetten van een eigen label, maar kon toch ook nog tijd vinden om een dubbelcd samen te stellen.

Lees meer

Renaissance 3D: Satoshi Tomiie (Renaissance)

Interessant nieuwe drieluik concept

Men neme een bekende producer en vraagt hem of haar om drie cdtjes te vullen. Eén cd wordt gevuld met een dampende clubmix, de tweede bevat een stevig aantal befaamde producties en de derde schijf bevat een greep klassiekers uit de eigen thuiscollectie: Renaissance 3D.

Lees meer


Trance Energy: mixed by Ronald van Gelderen (Universal)

De ene na de andere trancekiller

Elf februari jongstleden ging het voor de dertiende keer los op Trance Energy in de Jaarbeurs met dit keer onder andere Armin van Buuren, Above & Beyond, Matthew Dekay, Jean en Ronald van Gelderen. Deze laatste mixte speciaal voor deze editie een dubbelcd aan elkaar als ultiem aandenken.

Lees meer


Trance Energy 2006

Alle tranceknallertjes bij elkaar

Vorige maand vond de zoveelste succesvolle editie plaats van Trance Energy in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de zevende editie van dit spektakel zorgden dertigduizend mensen (en een super lineup) ervoor dat het dak er helemaal af ging. Zoals gewoontegetrouw kon een

Lees meer
Technasia: Popsoda

Uit teveel potjes gesnoept

Ken je dat gevoel dat je eerst gruwelijk wordt opgewarmd met een openingstrack om vervolgens keihard naar beneden te donderen? Het Frans/Chinese duo Technasia maakt er een sport van.

Lees meerWilliam Orbit: Hello Waveforms (Sanctuary)

Lekker chillen op wollige ambient-pop

Wie dacht dat Orbit een eendagsvlieg was door de trance mix van Barber’s Adagio for Strings, heeft zijn huiswerk niet goed gedaan. William werd beroemd via de diverse albums voor zijn befaamde Strange Cargo ambientproject en zijn Pieces In A Modern Style cd.

Lees meer

Moca: Tempomat (Blue Flame)

Lekker, binnen de bebouwde kom

Zzzzzing! Flashback! 2001. Het jaar van Saint Germain, De-Phazz en ach, laten we de tijdmachine maar een stukje verder opvoeren, acid jazz. U weet wel, muziek die ze in uw plaatselijke Louis Vuitton zaak zouden draaien. Zo klinkt het Duitse Moca ook. Het project van gebroeders Becker heeft de naam Tempomat en dat betekent cruise-control in het Duits. Ze hadden geen betere naam ervoor kunnen geven.

Lees meer

Motor: Klunk (Mute)

De mannen van Motor zijn geen onbekenden in muziekland. Mr. No en Bryan Black remixten een hoop artiesten (onder anderen Depeche Mode en Marilyn Manson) en speelden zich zo in de kijker van de dance-scene. Hun Precious-remix van DM werd vorig jaar de ether ingeslingerd door niemand minder dan Chris Liebing en zette een zegetocht door danceland in beweging.

Lees meerMagda: She's A Dancing Machine (Minus)

De funky kant van Minus

Het piept en kraakt en ligt niet in bed met Richie Hawtin. Nee, dat is flauw. Altijd maar weer die vergelijkingen met Hawtin doen Magda tekort. Bovendien is ze zijn vriendinnetje niet, kan ze meer dan goed draaien en heeft de ‘dichterbij de edit’ mixstijl helemaal in de vingers.

Lees meer


Steve Lawler: Viva (Viva)

Steve Lawler is klaar voor de toekomst

Een maand of wat geleden heeft Lawler zijn drie labels Harlem, Harlem Trax en Harlem Electric vaarwel gezegd. Naar eigen zeggen omdat het tijd was voor iets nieuws met een oog op de toekomst. Een digitale toekomst wel te verstaan…

Lees meer

Various Artists: Some Tunes (Basserk)

Amsterdamse electropunk

Basserk is een frappant en mysterieus Amsterdams label dat in 2005 is opgericht door een internationaal gezelschap met een liefde voor verschillende stijlen in de wondere wereld van de elektronische muziek. Basserk staat garant voor onder meer electropunk, breaks, pistolpop, techno en tekno. De verzamelaar Some Tunes staat vol met zowel lokale als internationale electropunk acts zoals 3-1, Aux Raus, Elle Bandita en Drillem.

Lees meer

Logistics: Now More Than Ever (Hospital Records)

Het nieuwe drum 'n' bass wonder

De Britse Logistics durft. Zijn debuut Now More Than Ever is geen bescheiden EP-tje, maar staat volgestampt met maar liefst 24 tracks. De drum & bass producer moest dan ook een flink ei kwijt. Logistics is namelijk van alle drum & bass markten thuis; hij produceert relaxte soulvolle tracks maar schuwt ook het duistere werk niet!

Lees meer

Dance Valley 2006

Bah

Who the fuck is Sander van Doorn. Alweer een DJ erbij in het Hollandse land?! Op de Dance Valley CD 2006 mixed Sander hits aan elkaar. Uit een hoek waar we liever geen sticker op plakken, als je het mij vraagt.

Lees meer

FFWD: The Official Album - Mixed by DJ Dazzle (Mostly)

Opzwepende trance voor de grote massa

12 augustus 2006 schudde het centrum van Rotterdam voor de tiende keer op haar grondvesten wegens The Fast Forward Dance Parade. Om dit 10 jarige jubileum te vieren werd er een FFWD mixcd uitgebracht die werd samengesteld door niemand minder dan dj Dazzle.

Lees meer


Marco V: Combinations II (Be Yourself Music)

Geen kans om uit te rusten

Marco Verkuylen heeft zich een ongeluk gelachen. Deze jongen, beter bekend als Marco V, kreeg een aantal jaren terug een dance award in de categorie ‘beste rookie’. Hij was nog maar zo’n vijftien jaar professioneel bezig als dj. Typisch staaltje randstadkortzichtigheid.

Lees meerElectric_02: Mixed by King Unique & Nubreed (EQ)

Eindelijk een tweede deel, en wat voor één!

Na het wat onverwachte succes van Gavin Keitel’s Electric_01 mixcompilatie uit 2005, stond EQ met de mond vol tanden. Na een tijdje werd er besloten om vol gas door te gaan en de serie uit te bouwen tot hetzelfde niveau als de succesvolle Balance serie.

Lees meer

Mouse on Mars: Varcharz (Ipecac Recordings)

Struikelend van de trap af

Alsof je struikelt en van de trap af valt word je door de nieuwe cd van Mouse on Mars heen gelazerd. Het duo Andi Toma en Jan St. Werner heeft met hun tiende album een mijlpaal gezet in hun carrière, die ze hopelijk nog even voortzetten in de opzwepende Mouse on Mars traditie van hoogwaardige elektronische precisie en experimentele gaven. De uitdagend vormgegeven cd hoes compleet met een rommelig lettertype vergelijkbaar met een aantal bekende Aphex Twin covers.

Lees meer

Dé housesensatie van Nederland eindelijk

Het is de grote clubsensatie van dit moment; HouseQuake, het muzikale verbond tussen Roog & Erick E, dat clubland op dit moment op zijn grondvesten doet trillen. Een ware housebeving met steevast dezelfde gevolgen: uitverkochte zalen, lange rijen voor de deuren en een dampende clubsfeer. En dan is er nu dan toch eindelijk een mogelijkheid om deze gasten bij jou thuis te horen en te zien; de cd/dvd van HouseQuake.

Lees meer
Ministry of Sound: The Annual 2007 (USA)

Te makkelijk

Vroeger! Toen had je House Party IV. En de gulden. Alles was beter, goedkoper ook. Niet zo veel enge terroristen als nu. Kortom zo’n beetje hemel op aarde. De cd-series van Ministry of Sound mocht je vroeger ook niet laten liggen.

Lees meer

G.Pal 02 (Klik Records)

Pure passie

Opnieuw tijd voor een Mediterraanse mix-cd: G.Pal 02. Een concept rond de Griekse dj en producer George Pallikaris, actief op het Griekse Swift Records label, die de afgelopen jaren pareltjes uitbracht zoals onder meer Ocean Of Blue, 3rd Of July, Ophra en Nightwatch (onder zijn pseudoniem El Greco).

Lees meerI Love Techno 2006 (Mixed by Ortin Cam)

Afwisselend als het feest zelf

Al ruim een decennium aan de gang en jaar na jaar nog altijd een succes. Zoals na elke I Love Techno is een compilatie-cd verkrijgbaar, dit jaar gemixt door België’s eigen Joris Voorn: Ortin Cam.

Lees meer

Liquid Tunes mixed by Jeff Bennett (TopTrax)

Stoned techhouse met onverwacht hoogtepunt

Jeff Bennett kennen de meeste mensen waarschijnlijk via zijn dromerige, dubby tracks die verschenen via befaamde labels als Treibstoff, Poker Flat of zijn eigen Kung Fu Dub toko. Of wellicht van zijn albums Puzzling Thoughts of Endwise. NU is er dan ook eindelijk een mixalbum, want bezig baasje Bennett beroert ook regelmatig de draaitafels…

Lees meer

Cabinet classics & unreleased (Plus 8)

Prachtig overzicht van onversneden Berlin-techno

Wie zijn techno het liefst oldschool en puur nuttigt, is bij deze Plus 8 dubbelaar aan het juiste adres. Het Canadese label brengt, mede door Richie Hawtins voorliefde voor Cabinet tracks, via deze dubbelaar een prachtig muzikaal overzicht aan onversneden Berlijnse techno uit.

Lees meer

Martin Solveig in the house (Defected)

Soul, brother!

Een drie-cd-set getiteld ’... in the house’ en je weet het wel: wéér zestig houseclassics om door te worstelen, weer dezelfde vondsten en plaatjes achter elkaar en weer een album dat over een halfjaar in de uitverkoop ligt.

Lees meer

Black Compilation Volume 2 (Solstice)

Van psytrance naar industrial

Ook genoeg gehad van al dat minimale gepruttel? De cd ‘Solstice Black Compilation volume 2’ is voor jou. Ruige industriële techno van onder meer Johannes Heil, Juno Reactor en Koxbox.

Lees meer

Systematic Colours - Mixed By Stephan Bodzin (Systematic Recordings)

Goed concept van Rekorder man

Een nieuw Duits label-concept ligt zopas bij de platenboer. Systematic Recordings heeft de afgelopen maanden heel wat leuks op gebied van electrohouse en minimal afgeleverd (met heel wat klinkende namen) en dat vieren ze nu met de allereerste mix cd, waarover dj & producer Stephan Bodzin zich mocht ontfermen.

Lees meer

Fifteen Years (Ministry of Sound)

Herhaling van zetten

De Ministry of Sound in Londen bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd … met een cd natuurlijk! De muziekfabriek brengt zo tegen december aan de lopende band producties uit. Helaas niet altijd even hoog van kwaliteit.

Lees meer


Funky House Sessions 06 (Ministry of Sound)

Oninteressant

Het is maar goed dat je nog wat zintuigen overhoudt als je naar muziek luistert. Zo stuit je soms op écht interessante websites en videos tijdens het beluisteren van het meest recente volume bagger van Ministry of Sound.

Lees meer

Anjunabeats Worldwide (Vol 1)

Not so fucking bad

Sommigen gruwen ervan, maar trance is de meest populaire soort dance in de wereld. ‘Onze jongens’ doen het daarin heel goed, maar de UK kan er ook wat van. Het befaamde label (en community) Anjunabeats brengt een cd getiteld ‘Worldwide’ uit en gaat de hort op in de gelijknamige tour.

Lees meer

Ibiza Chillout: Volume 3

Been there

Mits goed uitgevoerd is ambient één van de meest fantastische genres. Future Sound of London natuurlijk, Pete Namlook, Aphex Twin en het meest fantastische van allemaal: Global Communications. Puur kippenvel.

Lees meer

Classic House Hits (Zyx)

Onbedoeld verrassend

Op de bekende goedkope manier (zie afbeelding) gooide Zyx er onlangs een plastic houseverzamelaar uit. Maar onbedoeld, en waarschijnlijk per ongeluk, staat deze vol met ubervette tracks!

Lees meer

Vintage Future - Mixed by Serge (Clone)

Ken je klassiekers, toen en nu!

Na compilaties als We Still Kill The Old Way, Men You’ll Never See en Box Jams, vond labelbaas Serge het tijd voor een waar mixalbum. Gezien zijn het feit dat hij regelmatig achter de decks te vinden is, is dit een logische zet van de vanuit Rotterdam opererende dj.

Lees meer

Kyau & Albert: Worldvibe (Euphonic Records)

Aangenaam verrassend

Wie praat over de platenindustrie in Duitsland denkt al vrij snel in de richting van het minimal genre dat er heel populair is. De Duitsers hebben natuurlijk nog veel meer te bieden, zoals het kwalitatieve trance label

Lees meer

Vince Watson - The eMotion Sequence (Delsin)

Magistrale Detroit techno met eigentijdse touch

Als je de naam van de Schot Vince Watson laat vallen, gaat er bij menig techno liefhebber wel een belletje rinkelen. Al was het maar vanwege zijn klassieker Mystical Rhythm op Aloha Records en anders heb je misschien wel één van zijn vele remixes voorbij horen komen.

Lees meer


Hiddenform 001 - Mixed by Chable & Bonnici (Hiddenform)

Laat te wensen over

In 2004 schreven Chable & Bonnici geschiedenis met hun clubhit Ride voor Desyn Masiello’s Alternative Route label. Het Australische label Hiddenform trok de stoute schoenen en liet het duo een mixcompilatie samenstellen. Een win-win-situatie zou je zeggen…

Lees meerTransitions Vol 2: Mixed By John Digweed (Renaissance)

Terug in de spotlights

Het aantal releases op Renaissance – het befaamde Engelse platenlabel / party organisatie – is tegenwoordig niet meer bij te houden. Steeds innoverend met tal van nieuwe concepten en grote dj namen pakt Renaissance op 29 Januari 2007 uit met het tweede deel van

Lees meerGlobal Underground Vol.30, Paris: Mixed By Nick Warren

Nu al een klassieker

Telkens wanneer we het nieuws vernemen dat er een nieuwe Global Underground mix cd in aantocht is, zitten we vol spanning te wachten op het resultaat. Zijn Reykjavik (GU24) en Shanghai mixen (GU28) blijven dan ook bewonderenswaardig fenomenaal klinken en het wordt dus voor vele fans vol spanning uitkijken naar de

Lees meerChris Liebing: Live @ Womb Tokyo (CLR)

Helemaal los op kunstjes van top-dj

Soms gebeurt het wel eens dat CD's onbedoeld erg lang in mijn autoradio blijven steken. Een groter compliment bestaat er eigenlijk niet, want dit betekent dat de CD zowel 's ochtend, 's middags als 's avonds prima te beluisteren is...

Lees meer

Tony Thomas: Cubic LP001 (Cubic / Cubic Digital)

Digital funky grooves met electro inslag

Het was even zoeken, het kostte enige speurwerk, maar Thomas' album 21st Century Dub werd gereviewd in de zomer van 2003. Tony heeft in de tussentijd niet stilgezeten en is inmiddels de eigenaar van maar liefst tien verschillende labels. Sommige van deze labels zijn puur digital...

Lees meer

Elements 01 - Mixed By Shiloh - Baroque Records

Het Engelse Baroque Recordings komt regelmatig aanzetten met een fraaie mix-cd en ergens tijdens de maand maart kiezen ze voor alweer een nieuw concept: Elements 01, waarop de Canadese gebroeders Colin en Justin Moreh (uit Vancouver) - beter gekend als Shiloh - hun ding mogen doen.

Lees meer

Chakras - From Brazil to Berlin

Het Braziliaanse label Chakras brengt eens in de zoveel tijd een compilatie uit die het midden houdt tussen de Braziliaanse funky roots en de huidige ontwikkelingen in de dancescene. En aangezien minimal daar nog welig tiert is schijf 1 een eclectische minimalmix geworden met alle bekende tracks (die eigenlijk al een beetje gedateerd zijn).

Lees meer

Monika Kruse: On The Nippon Road (Terminal M)

Met Monika op cruise

Japan is haar lievelingsland om ‘on tour’ te gaan. Naast Jeff Mills en Hardfloor heeft de Duitse Monika Kruse nu ook een mixalbum voor His Master’s Voice (HMV) Japan* gemaakt. Uit de mixserie ‘On The Road’ is speciaal voor Japan het album ’On The Nippon Road’ gemaakt.

Lees meer

BT: Emotional Technology - Special Collector’s Edition (Blackhole)

BT is ongetwijfeld één van de meest innoverende en veelzijdige producers en songwriters van de afgelopen jaren. De massa kent hem natuurlijk van zijn samenwerking met Tiësto (Love Comes Again) maar de Amerikaanse Brian ‘BT’ Transeau vestigde reeds mijn aandacht in 1996 met zijn geweldige plaat: BT presents Taylor: Anomally (Calling Your Name). Sindsdien ben ik zijn muzikale escapades blijven volgen en nu is het alweer tijd voor de special collector’s edition van zijn vierde studio album Emotional Technology.

Lees meer

Life On Remix: A Klik Records Remixed Project

De Griekse boys van Klik Records zitten ondanks de (naderende) zwoele temperaturen in Athene niet stil in hun kantoren. In het verleden hebben we al heel wat van hun artiestenalbums en compilaties gereviewed zoals Dousk, Ion, Liberto, Acropod, Mikael Delta, Hiroshi Watanabe, Gpal en Sounds Of Instruments en deze keer pakken ze uit met alweer twee nieuwe cd’s. De eerste in de rij is het project Life On Remix: elf van hun eigen artiesten die elkaar van een remix voorzien…Als dat geen toffe familie is!

Lees meer

G.Pal: Best (Swift / Klik Records)

Essentiële Griekse verzamelaar

De tweede in de rij Klik releases is een artiesten-album waar we al een poosje op zitten te wachten. Het Griekse platenlabel Swift heeft onlangs de handen in elkaar geslagen met Klik Records om de dubbele Best Of cd van G. Pal samen te stellen.

Lees meer

Afterhours 3 (Global Underground)

Drie verrassend smakelijke chillout cd's

We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat Global Underground staat voor kwalitatief hoogstaande compilaties. Denk maar aan de gelijknamige, roemruchte serie die onlangs haar dertigste verjaardag bereikte via Nick Warren en je weet voldoende...

Lees meer


Get Into The Loop - Vol. 1 (Playloop)

Druk op play en get into the loop!

Playloop is een bijzonder veelzijdig label uit Philadelphia. Veel Playloop tracks zijn te vinden in de sets van dj's als Carl Cox en Josh Wink en dat wil best wel wat zeggen. Daarnaast komen we het label ook vaak tegen in download charts van bekende digitale muziekwinkels. Nog een blijk van waardering! In Philly vonden ze dus ook wel eens tijd voor een goed overzicht, zie hier: Get Into The Loop - Vol.1

Lees meer

Tiësto: Elements Of Life (Blackhole)

Het nieuwe album van Dj Tiësto - ’Elements Of Life’ - heeft in een sneltempo in Nederland en Vlaanderen de gouden status bereikt bij de release. Zijn vorige langspeler - ’Just Be’ - bereikte drie jaar geleden platina. Kosten noch moeite werden gespaard qua promotie want er hing de afgelopen weken een grote campagne vast aan zijn nieuwste muzikale telg en de nieuwe single ‘In The Dark’ bestormt momenteel de charts!

Lees meer

Global Underground Vol 31: Taipei / Mixed By Dubfire

De Global Underground mix-cd’s volgen elkaar in razendsnel tempo op! Onlangs kregen we de sfeervolle ‘Paris’ mix van Nick Warren voorgeschoteld en nu is het terug de beurt aan Dubfire van Deep Dish die zijn meestbegeerde tracks uit de kast mag halen…De Amerikanen zaten er blijkbaar vol ongeduld op te wachten want de mix debuteerde al meteen op nummer 1 in de ‘iTunes Top Dance Music Albums Chart’. 

Lees meer

Renaissance Presents Hernan Cattaneo: Sequential Volume 2

Verveelt geen moment

Hernán Cattáneo, de sympathieke dj/producer uit Argentinië - die al jarenlang tot de absolute internationale dj top behoort - is helemaal terug van weggeweest met Sequential Vol 2. Het is de opvolger voor zijn eerdere, onovertreffelijke Renaissance Master Series. Het is volgens hem de perfecte weerspiegeling geworden van de sound die hij tegenwoordig overal laat horen tijdens zijn meeslepende dj sets en dat zijn er toch een 120 tal per jaar! Op 7 mei ligt ie alvast voor het grijpen...

Lees meer

Distinto Recordings: Mixed & Unmixed Series

Spaanse warmbloedigheid

Tijd om nog’s een label-compilatie in de kijker te plaatsen en deze keer brengt ons deze richting Madrid, waar het tribal house-georiënteerde Distinto label zich krachtdadig profileert. Distinto betekent ‘verschillend’ en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de meest respectvolle Spaanse platenlabels.

Lees meer


Streamer: Under A Spell (Kidnap)

In geen hokje te plaatsen

Ben je alle stijlen een beetje zat? Vind je muziek binnen genres veel op elkaar lijken en ben je op zoek naar iets nieuws? Wie weet kun je dan met Under a Spell van Streamer een poging wagen! Streamer is een studio project van producer Gary Shepherd. Gary is ook bekend als DJ Alec Smart en hij treedt op in theaters.  

Lees meer

Tarkan: Chapter One (Prosound)

Dj Tarkan heeft zich de afgelopen jaren opgewerkt tot één van de absolute boegbeelden uit de Turkse underground scene. Naast zijn vele dj-bookings is hij tevens de bezieler achter het succesvolle progressive platenlabel ‘No Smoking Recordings’ en maakt hij als producer / remixer de meest waanzinnige melodieuze en ophitsende platen. Zijn allereerste mix-cd Chapter One is zopas gelanceerd en wij mochten van Dj Tarkan alvast even meeluisteren!

Lees meer

Global Underground: Mixed

Must-buy cd

De freaks van het Engelse Global Underground laten weer’s van zich horen! We hebben nog maar net de mix-cd’s van Nick Warren (°30 - Paris) en Dubfire (°31 - Taipei) gereviewed of daar zijn ze meer met een gloednieuwe reeks ‘GUMIXED’. Deze keer gaan ze echt wel letterlijk en figuurlijk ‘breed’ want naast de officiële release (3 gemixte cd’s, waarvan de derde vol met classics uit de periode 1988-1995) zal deze vanaf 14 mei ook verkrijgbaar zijn in een pak andere formaten (Limited 4Xcd Edition, 4 Vinyls, 4xcd Unmixed en Digital Download).

Lees meer

Toolroom Knights Vol 1: Mixed By Martijn Ten Velden & Paul Harris

Volgende keer meer MTV

In 2005 werd het Engelse Toolroom label rond Mark Knight uitgeroepen tot beste platenlabel tijdens de ‘House Music Awards’. Ondertussen zijn heel wat producers hun muzikaal ei kwijtgeraakt op Toolroom, denk maar aan Dave Spoon, D. Ramirez, Fedde Le Grand, Seamus Haji en de twee bovenvermelde artiesten die de allereerste Toolroom mix-cd voor hun rekening mochten nemen! Sinds kort pakken ze ook uit met hun events, nl. ‘Toolroom Knights’ en deze dubbel-cd dient als een ideaal uithangsbord.

Lees meer

Space Tranquil Vol 3: Mixed By Jon Sa Trincha (Azuli)

Nu de zomer in aantocht is en Ibiza zich klaarmaakt om de feestmassa op hun eiland te verwelkomen, pakt Azuli Records uit met een downtempo cd die samengesteld en gesequenced is door een ware kenner: Jon Sa Tricha, als dj superbekend van het ‘Salina Beach’ naakstrand dat gelegen is middenin een natuurreservaat.

Lees meer


Spooky: Open

Charlie May & Duncan Forbes, de drijfveren achter het Engelse Spooky leveren eind deze maand hun langverwachte derde studioalbum af. Het is een dubbel-cd geworden met hoofdzakelijk downtempo, chill-out, dub en kwalitatieve electronica. Spooky staat tevens garant voor ongelooflijke live-acts en in 1999 produceerden ze samen met hun boezemvriend Sasha (Global Underground) de monster-classic Xpander.

Lees meer

Stoneface & Terminal: Wide Range (Euphonic)

Deze jongens houden van beweging

De 10 Years Euphonic cd is nog maar net onze trommelvliezen voorbijgescheurd of het populaire Duitse trancelabel pakt alweer uit met een artiestenalbum. Het Duitse dj & producers duo Henry Nix en Matthias Gierth, beter gekend als Stoneface & Terminal staan garant voor opzwepende, euforische trance-sounds en hun platen worden loyaal gespeeld door ‘the usual suspects’: Tiësto, Ferry, Armin en Paul Van Dyk.

Lees meer


Club Azuli Ibiza Volume 4 (Azuli Records)

Mooie poging

Het team achter het Engelse funky Azuli Records (het langstlopende house label aldaar) brengt ons regelmatig de heetste en nieuwste tracks in een vlotte mix en ergens in juli mag je een Ibiza editie verwachten met natuurlijk een knipoog naar hun eigen Azuli avonden die deze zomer plaatsvinden in Space.

Lees meer

Intuition Sessions Vol 1: South Africa - Mixed By Menno De Jong

De bruisende toekomst van trance

Op het gebied van trance is de Nederlandse Menno De Jong wat mij betreft dé dj, producer & Intuition  ‘headhoncho’ die er tegenwoordig met hoofd en schouders ver bovenuit steekt! Na meer dan 125 radioshows  en talloze dj gigs in binnen- en buitenland heeft Menno zijn bruisende capaciteiten flink benut en werd het dus dringend tijd om een allereerste mix cd uit te brengen. De inspiratie haalde hij vooral uit z’n dj sets in Zuid Afrika.

Lees meer

The Sound Of Renaissance Vol 4: Mixed By Pete Gooding & Marcus James

Opnieuw een fraaie clubmix

Nu de zomer in aantocht is pakt het Engelse Renaissance traditiegetrouw uit met hun feesten in de Pacha Ibiza en een ovenverse mix cd waarop een onderscheid gemaakt wordt tussen een rustige ‘Beach’ en een freaky ‘Club’ mix. Verzorgd door twee vaste waarden in de scène: Pete Gooding (Café Mambo) en Marcus James (Renaissance).

Lees meer

In Trance We Trust Volume 12: Mixed By Johan Gielen

Een eigentijdse trancecocktail

Na lang wachten is de opvolger van de vorige mixsessie (door Dj Phynn) gekend want sinds deze week ligt de twaalfde In Trance We Trust verzamelaar in de platenzaak. Het is Johan Gielen geworden die mag aantonen wat er momenteel in zijn platenkoffers steekt.

Lees meer

Afterhours Ibiza (Global Underground)

Must buy cd

De freaks van het Engelse Global Underground zitten allesbehalve stil! We hebben nog maar net de Global Underground Mixed cd gereviewed of daar zijn ze weer met een vervolg op de Afterhours compilaties.

Lees meer

Mr Sam: Opus (Black Hole Recordings)

Emotionele trancy stuff

In 2006 bracht de Noord-Franse dj & producer Mr Sam zijn allereerste album (Lyteo) uit via het nederlandse Blackhole platenlabel. Begin dit jaar werd dat album verder uitgebreid met een aantal flinke remixes (reinterpretations). Daarnaast vormt Mr Sam samen met Dimitri Andreas het technoproject Mojado, en tussen zijn producties en remixes door vond hij nu ook even de tijd voor een allereerste mix-cd, Opus genaamd.

Lees meer


Cielo: Seventh Heaven (Kinkysweet)

Welkom in de zevende deephouse hemel

Voordat deze promo op de deurmat viel, had ik nog niet van de New Yorkse club Cielo gehoord. Laat staan van resident dj's Nicolas Matar en Willie Graff. Het blijkt, na Paradizo en Cloud 9, echter al om de derde compilatie te gaan van deze club. Dat het hier voornamelijk deephouse betreft, maakt mij heel nieuwsgierig. Ik houd wel van wat diepe housebeats op z'n tijd!

Lees meer


Trafik: Club Trafikana (GU Music)

Prima tweede langspeler; pure dansvloer adrenaline

In de herfst van 2004 verscheen het debuutalbum Bullet van Trafik. Het bleek een veelzijdig album met progressive dansvloer voer, pittige breakbeat tracks en ontspannen downtempo creaties; dit alles smaakte naar meer. Nu, drie jaar later, is het tijd voor de langverwachte opvolger: Club Trafikana!

Lees meer

We Love... Ibiza - Mixed By Riton & Serge Santiago (Ministry Of Sound)

Het begint een gewoonte te worden want de zoveelste Ibiza cd komt onze richting uit. Deze keer staan 2 markante producers in de spotlights: Serge Santiago (maakte ooit nog deel uit van Radioslave) en Riton. Beide heren verzorgen deze zomer opnieuw de ‘We Love Sundays’ avonden in de topclub Space in Ibiza en ter promotie hiervan krijgt het publiek alvast dit voorsmaakje …

Lees meer

Bloomingdale: Mixed By Ricky Rivaro (Universal Music)

Bloemingdale Aan Zee heeft ook dit jaar een pak aan events in de agenda staan en voor het eerst stellen ze nu ook hun allereerste cd voor (het feest vond afgelopen zondag plaats). Het is een dubbelaar geworden met op het eerste schijfje de vetste groovy hits in de mix waarna Ricky Rivaro de tweede cd onder handen mocht nemen en dat doet hij met een tropische platenkeuze.

Lees meerChaos Restored: Mixed By Justin Martin (Buzzin’ Fly Records)

Brutally funky

Dj Mag noemt hem ‘Superstar Of The Deep’ en ook iDj spreekt lovende woorden uit over Justin Martin. Ze verwijzen naar hem als een van de beste Amerikaanse producers die Europese muziek maakt! Wij kennen hem vooral van de plaat The Sad Piano en als de man die actief is op het befaamde Londense Buzzin’ Fly label van Ben Watt en het Amerikaanse Dirtybird label dat gerund wordt door Claude Von Stroke. Schrijf alvast 9 oktober in je agenda want dan ligt deze waanzinnige mix in de platenzaak.

Lees meer

Yoshitoshi Montreal: Mixed By Sultan

Pompend shake gehalte

De twee Deep Dish opperhoofden die het Yoshitoshi platenlabel runnen laten ons tegenwoordig proeven van een uitgebreid muzikaal aanbod met als hoofdthema telkens weer een andere partylocatie. In navolging van Miss Nine (Yoshitoshi Ibiza) en Cédric Gervais (Yoshitoshi Miami) heeft men de Canadese dj & producer Sultan deze mix in elkaar laten knutselen, met als thema zijn thuishaven Montreal.

Lees meer

Transitions Vol 3: Mixed By John Digweed (Renaissance)

Renaissance – het befaamde Engelse platenlabel / party organisatie – blijft op sneltempo de heetste mixes tevoorschijn toveren. Steeds innoverend met tal van nieuwe concepten en grote dj namen pakt Renaissance op 24 september uit met het derde deel van Transitions, het melodieuze minimal project rond Bedrock dj-legende John Digweed.

Lees meer

Global Underground - Mixed:2

Kan niet tippen aan de eerste

De freaks van het Engelse Global Underground zijn gestart met hun najaarsoffensief. Binnenkort komen er artiestenalbums aan van 2 Nederlandse dj/producers: Roland Klinkenberg en Eelke Kleijn. Vooraleer we daaraan toe zijn graag even de aandacht voor de tweede ‘GU Mixed’ compilatie.

Lees meer

Toolroom Knights Vol 2: Mixed By Gabriel & Dresden

Verrassender dan de eerste

In 2005 werd het Engelse Toolroom label rond Mark Knight uitgeroepen tot beste platenlabel tijdens de House Music Awards. Ondertussen zijn heel wat producers hun muzikaal ei kwijtgeraakt op Toolroom, denk maar aan Dave Spoon, D. Ramirez, Fedde Le Grand, Seamus Haji en Mark Knight & Paul Harris die de allereerste Toolroom mix-cd voor hun rekening mochten nemen. De opvolger ligt op 22 oktober in de platenzaak en daarvoor doen ze beroep op twee veelzijdige Amerikaanse dj/producers: Gabriel en Dresden uit San Francisco.

Lees meer

DJ Preach: Transatlantic (Future Beat Instructions)

Meer van verwacht

Philippe Babin - beter bekend als dj Preach – mag een nieuwe cd reeks van Blackhole inluiden en dat doet hij met zijn allereerste artiestenalbum. De veelzijdige dj, producer en label manager (F.B.I.) heeft zich op korte tijd opgewerkt tot een gerespecteerd artiest die  - na veel touren en anderhalf jaar in de studio te hebben doorgebracht - eindelijk zijn verhaal kwijt kan op dit schijfje.

Lees meer

Dr Lektroluv: Live Recorded At Rock Werchter

Live is-ie beter

Het succes van Dr Lektroluv lijkt niet te stoppen. Waar deze Belg een paar jaar geleden nog fake liep te stuntelen met zijn plaatjes, weten nu de meesten wel wie hij écht is. Geen wonder dat hij de massa weet te beroeren met electro, techno en italo. Maar is het wel terecht dat er steeds cd's van hem verschijnen?

Lees meer

Tiësto: In Search Of Sunrise Volume 6 (Ibiza)

Logisch vervolg

Het is alweer vijftien maanden geleden dat de vorige mix-cd van Tiësto (ISOS 5 – Los Angeles) werd uitgebracht. De tijd vliegt heel snel en het is dus weer zover! Deze keer verhuist het thema van ‘The City Of Angels’ naar het Balearische party eiland Ibiza waar Tijs Verwest de afgelopen maanden op de mooiste plekjes voldoende inspiratie vond om twee schijfjes te vullen met de beste trancy atmosferen.

Lees meer

Balance Volume 12: Mixed By Lee Burridge (EQ)

Eclectisch en langdradig

Samen met Sander Kleinenberg zorgde deze Engelse dj/producer in 2005 voor de mix-compilatie This Is Everybody On Tour. Lee Burridge staat bekend voor zijn eigenzinnige dj sets en mag in navolging van onder meer James Holden en Luke Fair nu instaan voor de twaalfde mix die het Australische label.

Lees meer

Underwater Solo: 2xCD Mixed By Yousef

Vrij rommelig

Underwater records is het label rond Darren Emerson (bekend van Underworld) dat werd opgestart in 1994 met als bedoeling platen te releasen voor de vriendenkring. Het is inmiddels wat groter geworden dan aanvankelijk gedacht.

Lees meer


Jonas Steur: Born For The Night (Black Hole Recordings)

Unieke happy trance sound

De Belgische dj en producer Jonas Steur (23) is sinds 2001 aan de slag in zijn studio en wist ons de afgelopen jaren meermaals te bekoren met een aantal knappe trance releases. Zijn meest bekende project is natuurlijk ‘Estuera’ waarmee hij meteen onderdak vond bij het Nederlandse Black Hole Records van Tiësto. Daar werden  zijn tracks uitgebracht op de labels Magik Muzik, In Trance We Trust en Black Hole. Sinds deze week ligt zijn debuutalbum in de platenzaak.

Lees meer

Global Underground Vol 33: Rio, Mixed By Layo & Bushwacka!

Geen klassieker, maar best verrassend

Het Londense producersduo Layo & Bushwacka (bekend van hun hit Love Story) debuteert eindelijk in deze felbegeerde reeks. De Britse pioniers hebben een eigenzinnige mix afgeleverd die onlangs werd opgenomen tijdens hun uitverkochtte dj gig in het zonnige Brazilaanse Rio De Janeiro.

Lees meer

Gregor Tresher: A thousand Nights (Great Stuff Recordings)

Kwaliteits-elektronica

Op 29 oktober ligt het debuutalbum van de Duitse dj & producer Gregor Tresher in de platenzaak. De man uit Frankfurt kende de afgelopen drie jaar een enorme ‘boost’ in zijn carrière. Hij bracht tal van platen uit op toonaangevende labels als Datapunk, Cocoon, 541, Kosmo, Electrix en natuurlijk ook bij platenfirma Great Stuff (gerund door Dj Tomcraft) die hem nu stevig in de spotlights zet met zijn allereerste album.

Lees meer


Eelke Kleijn: Naturally Artificial (Global Underground)

Het album van 2007

Na Roland Klinkenberg is het opnieuw de beurt aan een Nederlander die het nieuwste Global Underground artiesten-album mag verzorgen. De Rotterdammer Eelke Kleijn is naast het dj’en ook al een aantal jaren druk bezig in de studio met het maken van kwalitatieve funky progressive house, tech house en downtempo. Eindelijk krijgen de fans, deze kritische reviewer en Eelke Kleijn wat ze verdienen: Naturally Artificial.

Lees meerElectric Calm: V4 (Global Underground)

Indrukwekkend dieper geluid

Global Underground is amper te stoppen. Eerder kon je al kennismaken met de Rio mix van Layo & Bushwacka, GU:Mixed 2, Afterhours Ibiza, en de artiestenalbums van Roland Klinkenberg en Eelke Kleijn. Meteen komt er ook een vervolg op de Electric Calm reeks. De vierde in de rij die zich zoals gewoontegetrouw toespitst op ambient / chill-out en downtempo.

Lees meer

Fabric Vol 37: Mixed By Steve Bug (Fabric Records)

Melodieus en hypnotiserend

De Berlijnse innoveerder, minimal ambassadeur, techhouse meester en Pokerflat / Dessous labelbaas Steve Bug is de man die de nieuwe mix voor de hippe Londense club Fabric voor zijn rekening mag nemen. Maar liefst 22 nummers worden deze keer met een razendsnel tempo door de mixmolen gedraaid. Do not disturb this man!

Lees meer

Bonzai Worx: 15 Years Of Music (Bonzai Music / Zyx Music)

In 1992 stond het Antwerpse Bonzai Records aan de wieg van een echte hype en zetten dj’s als Yves Deruyter, Frankie Jones, Bountyhunter, Dave Davis, Phi Phi, Insider en tal van anderen hun stempel op de aparte maar soms stevige Bonzai sound. Nu 15 jaar later hebben ze een hele stapel hoogtepunten verzameld op maar liefst vier cd’s.

Lees meer

Nature One: Das Dreizehnte Land / The Compilation 2007

Van 3 tot 5 augustus vond het immens populaire Duitse Nature One Festival plaats. Raketbasis Pydna in Kastellaun / Hunsruck was zoals gewoontegetrouw de place to be. Een indrukwekkende geluidsinstallatie en dito lightshow, 300 dj’s uit 25 landen en vijftigduizend bezoekers waren de ingrediënten van het megaspektakel dat dit jaar voor de dertiende keer plaatsvond met als thema ‘Das Dreizehnte Land’.

Lees meer

Sebastien Léger: Nonstop (Daredo Music)

Gewoon een mixje tussendoor

Sebastien Léger wordt gezien als één van de meest opvallende artiesten in de hedendaagse elektronische scene. Hij is een uitmuntend producer die veel verder gaat dan de typische filter house clichés.

Lees meerShlomi Aber: State Of No One (Renaissance)

Een diepe spiraal van gewichtloosheid

Renaissance kennen we al jarenlang van de massa’s mix-cd’s. Voor het eerst pakken ze nu ook uit met een artiestenalbum. Daarvoor gaan we richting Israel waar tegenwoordig heel wat talentvolle dj’s en producers aan een razend tempo hun stempel drukken op de dance scène. Naast Guy Gerber, Chaim, Guy J en tal van anderen is ook Shlomi Aber zo’n markant figuur die we in het oog moeten houden…

Lees meer

Steve Lawler: Viva London (Renaissance)

Een mix voor donkere avonden

Steve Lawler heeft de afgelopen jaren met zijn Viva avonden al meer in het vliegtuig gezeten dan ergens anders. Zijn ‘dark funk sexy minimal sounds’ verenigen zich deze maand op zijn nieuwe mix-cd die uiteraard verwijst naar Londen, dé stad met het bruisende nachtleven.

Lees meer


NU54 Volume 1: Mixed By Slok (Irma Records)

Met deze nieuwe compilatie gaan we richting Italie want in de gezellige havenstad Ancona (in de provincie Marche) bevind zich de supertrendy ‘NU54 Entertainment Bar’, waar wij afgelopen zomer zelf een kijkje gingen nemen! Dj van dienst is party-animal Dj Slok die gekozen heeft voor een selectie van de beste downtempo tracks en funky sounds…

Lees meer

Tiger Stripes: Safari (Nite Grooves / King Street Sounds)

Warme sounds en vette grooves

De Zweedse dj en producer Mikael Nordgren pakt na talloze releases op toonaangevende labels als Faya Combo en Urbantorque eindelijk uit met zijn debuutalbum Safari. We keken er eigenlijk al een tijdje naar uit want recente tracks als White Bug en Beach Buggy waren de afgelopen maanden niet weg te denken uit onze speakers!

Lees meer

Skylark: i-Panik (Saved Records)

Veelzijdig luisteralbum

Nic Fanciulli en Andy Chatterley zijn reeds tien jaar druk in de weer met producen en hebben toch al een mooie weg afgelegd. Ze mochten de afgelopen jaren heel wat remixes verzorgen voor grote artiesten als Kylie Minogue en Deep Dish.

Lees meer


Sébastien Léger: Planets (Mistakes Music)

Vlotte dansbare tracks

Nog een digitaal album dat deze maand op de internet-snelweg terug vinden is komt uit Frankrijk aangewaaid. Electrohouse goeroe Sébastien Léger gaat namelijk de intergalactische toer op met ‘Planets’ dat hij op zijn eigen platenlabel ‘Mistakes Music’ uitbrengt. Elk planeet in ons zonnestelsel staat erop vermeld dus stel ik voor dat we snel even een ruimtereisje maken.

Lees meer

First State: Time Frame (In Trance We Trust)

Leuk breed debuutalbum

Het Nederlandse duo Ralphie B (Ralph Barendse, bekend van de supervette trance track Massive) en Sander Van Dien (Sander Van Der Waal aka Midway, met als voornaamste visitekaartje Monkey Forest) vormen al geruime tijd het succesvolle trancy project First State en na talloze vette releases die ondersteund werden door onder meer Tiësto kon hun debuutalbum niet langer uitblijven.

Lees meer

Ministry Of Sound: The Underground 2008

Freaky overzicht

Het Engelse Ministry Of Sound is ook met het eindejaar volop in actie want twee compilaties zijn in aantocht. De eerste blikt terug op de allervetste undergroundtracks van het afgelopen jaar en dat doen ze onder het motto ‘Celebrating A Clubbing Phenomenon’.

Lees meer

Ministry Of Sound Presents The Annual 2008

Breed overzicht van het afgelopen jaar

Tweede in de rij is de 2008 editie van de vertrouwde Ministry Of Sound - Annual reeks. Heel wat actuele en recentere hitjes op deze driedubbele cd die dus een pak vertrouwelijker in de oren klinken dan de eerder besproken Underground 2008. Bij Ministry Of Sound zijn ze steevast van hun concepten overtuigd want ze noemen deze cd gewoonweg ‘The Biggest Dance Album Of The Year’.

Lees meer

The World's Greatest Electro House Vol 2 (Resist Music)

Allesbehalve kop en schouders

Het regent compilaties naar het einde van het jaar toe en ook het Engelse Resist Music pakt uit met een vervolg op hun jongste ‘electrohouse’ mix-cd. Het genre is behoorlijk in tegenwoordig en heel wat platenfirma’s springen daarom gretig die trein op. De ‘kaartjesknippers’ van dienst zijn wij uiteraard, dus even kijken of deze mix bij de volgende halte in onze tas blijft zitten of door het raam wordt gegooid...

Lees meer

Addicted To Erick E (Sneakerz Music)

Geslaagd visitekaartje

Get Addicted To House Music! De eerste cd is een feit en werd samengesteld en gemixt door dj / producer Erick E. Dit feestconcept vindt sinds oktober (eerste zaterdag van de maand) plaats in  Panama in Amsterdam en biedt deep- en electrohouse voor grown-ups (minimum leeftijd 21 jaar). Volwassen publiek verdient volwassen muziek is het idee.

Lees meer

Es Paradis: Ibiza By Night (Resist Music)

Een vrolijke cd

Es Paradis is één van de bekende clubs in Ibiza, nabij San Antonio, bekend voor zijn ‘Fiesta Del Agua’ (water) feestjes. Sinds een aantal jaren brengen ze mix cd’s uit en ook dit jaar is een driedubbele mixcompilatie beschikbaar met hoofdzakelijk housy sounds.

Lees meer


High Contrast Recordings Presents Dj Joop (Be Yourself Music)

Gevarieerde sound, rustig opbouwend, maar eentonig

Na het eerste deel waarop Marcel Woods zijn dj kunsten ten toon spreidde is het nu de beurt aan rijzende ster dj Joop uit Friesland. Sinds hij als winnaar uit de bus kwam bij een mix-contest tijdens Trance Energy een aantal jaar terug ging het allemaal vrij snel voor Joop, die vorig jaar ook het succesvolle Trance Energy anthem The Future afleverde. En nu is het dus tijd voor een mixalbum.

Lees meer

Trance Anthems Vol 1 (Be Yourself Music)

De reviews gaan onstopbaar verder want de cd’s stromen maar binnen. Be Yourself Music lanceert opnieuw een cd concept met aandacht voor trancemuziek in al zijn vormen; 36 tracks die gemixt zijn en op twee cd’s verdeeld staan.

Lees meer


Renaissance 3D: Mixed By Tom Middleton

House met een ziel

2008 ziet er veelbelovend uit want één van de allereerste cd’s die eind januari zal verschijnen is de nieuwe editie van de exclusieve ‘3D’ reeks van Renaissance. Na Satoshi Tomiie en Faithless is het deze keer tijd voor de hemelse ambassadeur van de dance muziek: Tom Middleton. Hij is natuurlijk bekend van zijn grote Cosmos hit: Take Me With You. Wat heeft de ‘Jedi of dance Music’ voor ons in petto?

Lees meerFabric Vol 38: Mixed By M.a.n.d.y.

Aardige mix mist overtuigingskracht

Ook in 2008 zit Fabric - dé Londense undergroundclub bij uitstek – niet stil. We worden begin dit jaar meteen in de watten gelegd met nummer 38 in de rij mixcd's, deze keer in elkaar gepuzzeld door het Berlijnse duo Patrick Bodmer en Philipp Jung aka M.a.n.d.y.

Lees meer

Kandi Lounge: Nu Cool Grooves & Sexy Beats

Even wachten

Ook dit jaar zijn de bekende platenlabels vroeg van de partij met hun releases. Het Engelse glamoureuze Hedkandi pakt meteen uit met een nieuwe Kandi Lounge die bestaat uit twee niet gemixte cd’s vol downtempo tracks en funky sounds.

Lees meer

Clubbers Guide '08: Ministry Of Sound

Vrij achterhaald

In navolging van Hedkandi kan ook die andere grote reus, Ministry Of Sound, natuurlijk niet bij de pakken blijven zitten want daar zijn ze dan weer met hun jaarlijkse traditie: de Clubbers Guide 2008, die eigenlijk een overzicht biedt van de beste tracks van de afgelopen maanden.

Lees meer

The Mix: 2008 (Hedkandi)

Zomerkriebels

Naast de Kandi Lounge cd die we eerder besproken is er nu opnieuw een driedubbele Hed Kandi mix verkrijgbaar. Deze laat alvast horen wat er momenteel ‘hot’ is op de dansvloer en uiteraard ook tijdens de wereldwijde Hedkandi feesten.

Lees meer

MoS Anthems 1991-2008 - Ministry Of Sound

Handjes in de lucht

Na een periode van zeventien succesvolle jaren werd het misschien wel eens tijd om de meest uitgesproken nummers in een pakketje te bundelen dachten ze bij Ministry Of Sound. Een driedubbele cd box met het beste van hun releases ligt dezer dagen in de platenzaak.

Lees meer

Deep Trance Volume 9 - Zyx Music

Alerte uplifting trance

De afgelopen jaren heeft het stevige trancegeweld samen met de pompende technobeats aan populariteit moeten inboeten tegenover de minimal scene. De Duitse compilatiemarkt heeft wel nog enkele sterke trance reeksen lopen - denk maar aan Trancemaster - en ook deze Deep Trance is deze maand toe aan gezinsuitbreiding.

Lees meer

Jes: Into The Dawn (Magik Muzik / Black Hole Recordings)

Na haar Disconnected album - dat een paar maand geleden verscheen - pakt de Amerikaanse zangeres & songwriter Jes Brieden (bekend van Motorcycle) binnenkort uit met de downtempo editie van haar nummers. De afgelopen maanden was het lekker verzamelen geblazen en haar absolute smaakmakers heeft ze nu gebundeld op deze Into The Dawn.

Lees meer

Sneakerz: Compiled & Mixed By Groovenatics & Skitzofrenix

Op zaterdag 9 februari vindt de officiële release party van de nieuwste Sneakerz cd plaats, tijdens een speciale editie van Sneakerz in club Panama in Amsterdam. De cd zal daar te koop zijn, voorzien van handtekening die beide heren er tijdens een signeersessie ter plaatste opzetten. Sneakerz Muzik bewees reeds dat nieuw talent er ook het dak kan afblazen dus zijn we benieuwd wat er deze keer op dit schijfje te ontdekken valt.

Lees meer

Markus Schulz: Amsterdam 08 (Armada Music)

Na zijn Miami (2005) en Ibiza (2006) mix compilatie is ‘Coldharbour' labelbaas Markus Schulz weer helemaal terug van weggeweest. Aangezien Markus al een aantal jaar een hechte band heeft met party minded Amsterdam was de keuze voor de locatie van zijn nieuwe mix cd niet echt moeilijk..

Lees meer

Om:Dubai - Mixed By Andy Caldwell & Charl Chaka (Om Records)

Geen topplaat

De Oosterse Dubai gekte blijft aanhouden. Voor wie zich voorlopig nog geen plekje kan permitteren op het speciaal aangelegd palmeiland of in een blitse gigantische wolkenkrabber is er voorlopig alvast een cd beschikbaar die de sounds laat horen waarop menig oliebaron (na het tellen van de dikke dollars) gaat dansen.

Lees meer

Omid16B: Like 3 Ears And 1 Eye (Sex On Wax)

Apart maar aangenaam

Het derde artiestenalbum van Omid16B is een feit. Tien jaar na zijn allereerste verzamelaar - Sounds From Another Room - en zeven jaar na het succesvolle How To Live 100 Years heeft Omid16B hard gewerkt aan een opvolger, die volgens hem tijdloos en helemaal herboren klinkt.

Lees meer

D:Fuse & Mike Hiratzka - Skyline Lounge Lp - Lost Angeles Recordings

Origineel en dromerig

De Amerikaanse veelzijdige dj/producers D:Fuse & Mike Hiratzka hebben een paar jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken en in 2006 hun eigen platenlabel opgestart. Hiervoor zijn ze aan het schrijven gegaan en maakten ze gebruik van heel wat live-instrumenten. Naast de vele guestvocals zingen ze hier en daar ook zelf wat mee.

Lees meer

Toolroom Knights 3: Mixed By Tom Novy & Wally Lopez

In 2005 werd het Engelse Toolroom (met Mark Knight aan het hoofd) uitgeroepen tot beste platenlabel tijdens de House Music Awards. Ondertussen zijn heel wat producers hun muzikaal ei kwijtgeraakt op Toolroom Records. Na Mark Knight & Paul Harris (UK) en Gabriel & Dresden (San Francisco), die de vorige Toolroom mix-cd’s voor hun rekening mochten nemen, is deze derde mix in de rij weggelegd voor de Duitse Tom Novy (Space Ibiza) en de Spaanse Wally Lopez (La Factoria Discos).

Lees meer


Sander Van Doorn: Super Naturalistic (Spinnin’ Records)

Niet geweldig

De Nederlandse techtrance dj/producer Sander Van Doorn brengt zijn allereerste artiestenalbum uit op 3 maart. Volgens collega-dj’s als Tiësto, Armin van Buuren, Carl Cox en Steve Angelo behoort Sander - de nummer 15 uit de internationale dj mag top 100 lijst - tot de absolute wereldtop en dit jaar tippen ze hem (nieuwe revu) als dance talent...

Lees meerAustin Leeds - Dirty Sound Volume 2: Love Machine - Made Records

Austin Leeds, de spontane dj & producer uit Miami (die een tijd geleden naar Las Vegas verhuisde), draait al heel wat jaren mee in de underground scène. Zijn vaste studio-collega is Nick Terranova (The Starkillers), hun tracks staan regelmatig in de top 10 van het Amerikaanse downloadportaal Beatport.com en Paul Van Dyk noemt hen zelfs dé producers van 2007! Na 10 jaar is dit de allereerste mix cd van Austin Leeds die heel wat eigen werk en remixes bevat.

Lees meer

Calling All Nations (Gung Ho Recordings)

Twijfelgeval

Op 5 mei is de eerste verzamelaar van het Gung-Ho! platenlabel verkrijgbaar. Deze biedt een overzicht van hun releases van de afgelopen twee jaar met als extraatje enkele upfront tracks. Het is een niet gemixte dubbel-cd geworden met de lange versies erop.

Lees meer

Latin Village Indoor

Sinds afgelopen week ligt de derde Latin Village cd in de winkels. Het gelijknamige feest vond begin maart plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.  Latin Village Indoor bestaat uit drie cd’s in luxe digipack verpakking: Salsa (mixed by DJ Mauri), Latin Eclectic (mixed by Mr Wix & DJ Manga) en in de hoofdrol: Latin House , mixed by D-Rashid & Rishi Bass, een hete schijf met de lekkerste Latin House vol exclusieve en vernieuwende tracks.

Lees meer

Destinations: Mixed By Pole Folder

Best okee

De Amerikaanse internetradio ‘Frisky Radio’ pakt op 15 april uit met hun eigen platenlabel en de Belgische dj & producer Pole Folder - aka Benoit Franquet - mag voor hen de allereerste mix-cd verzorgen: ‘Destinations’ genaamd. Pole Folder bracht reeds eerder een album uit in 2005 (Zero Gold) op het Engelse Bedrock Records van John Digweed. Na 7 jaar lang mixes te hebben uitgezonden in pakweg 126 landen, heeft Frisky Radio - van bezieler Faisal Sultan aka Frisky - met zijn 200 resident deejays een flinke reputatie opgebouwd in de wereld van de electronische muziek.

Lees meer

Nu Visions - Mixed By Nick K (Armada Music)

Rotterdam, bekend om zijn muzikale diversiteit en kritisch publiek, mag Nick-K. afvaardigen om de nieuwe Armada mix cd voor te stelllen. De Rotterdammer met Perzische roots heeft op korte tijd al heel wat vette producties neergezet en is bekend om zijn bruisende dj sets. Met ‘Nu Visions’ laat Nick K ons eens horen wat er momenteel in zijn platenkoffer steekt…

Lees meer

Shonky - Time Zero (Freak n’ Chic)

Prima spaced out tech-house

Het Parijse label Freak n’ Chic verrasste mij in 2007 als eens met de verdomd prettige dubbelaar Rendez Vous vol voor mij toen nog onbekend talent waaronder Shonky. Slechts 25 jaar op de teller, pas twee jaar echt aan de bak als producer (met 5 12-inches in the pocket) en dan al een volwaardige langspeler afleveren… Olivier Ducreux draait er z’n hand niet voor om. Petje af!

Lees meer

Buddha Bar X - By Ravin (George V Records)

De nieuwe cd van deze superbekende lounge compilatie ligt sinds kort in de winkel en is uiteraard net zo bekend als de Franse locatie zelf. Claude Challe, een Franse dj en ooit manager van de Buddha Bar in Frankrijk, is de verwekker van deze serie. In de loop der jaren zijn er verschillende producers geweest die graag een steentje bijdroegen aan de Buddha Bar cd en deze keer heeft DJ Ravin het tiende chapter verwezenlijkt.

Lees meer

Fabric Volume 40: Mixed By Mark Farina

Fabric, de Londense underground club met hun geweldig geluidssysteem, draait nog steeds op volle toeren. In navolging van de vorige zenuwslopende en inspiratieloze techno mix van Robert Hood gaan ze nu de housy richting uit met de hippe sounds van Mark Farina uit San Francisco (USA).

Lees meer

Transitions Vol 4: Mixed By John Digweed (Renaissance)

Nodeloos ingewikkeld

Renaissance – het befaamde Engelse platenlabel / party organisatie – blijft op sneltempo de heetste mixes tevoorschijn toveren. Steeds innoverend met tal van nieuwe concepten en grote dj namen pakt Renaissance op 14 april uit met het vierde deel van ‘Transitions’, het minimal project rond Bedrock ‘headhoncho’ en UK dj-legende John Digweed.

Lees meer

Parade Of Fools: Mixed By Billy The Klit

Een lang verwacht moment is werkelijkheid geworden: Billy The Klit en Franchise presenteren hun eerste, gezamenlijke mix cd. De officiële lancering van de energieke dubbelaar vond plaats tijdens de start van de 'Parade of Fools' tour op 6 maart in de Escape Venue, te Amsterdam waarna het Billy The Klit ‘circus’ een ronde doet langs diverse clubs in Nederland. De Parade of Fools dubbel cd, die uiteraard door Billy The Klit werd gemixt, heeft alles in zich wat Franchise en Billy zelf de afgelopen drie jaar heeft gekenmerkt. De plaat bevat producties en remixen van een keur aan house-goden…

Lees meer

Balance Volume 13: Mixed By SOS (EQ)

Ongetwijfeld de beste in de reeks tot nu toe

Het 3 koppige Britse explosieve ‘SOS’ dj team (Omid 16B, Desyn Masiello en Demi) mag in navolging van o.a. James Holden, Chris Fortier, Lee Burridge, Jimmy Van M, Luke Fair, …  de 13e mix op rij verzorgen die het Australische EQ label op 28 april gaat releasen in het vertrouwelijke 3xCD formaat.

Lees meer

Ibiza Elemental Chill Out: Ayia Napa Music

Nu de zonnestralen zich met mondjesmaat laten zien, maken we ons op voor een hopelijk deugddoende zomer. Dat vraagt natuurlijk ook voor aangepaste muziek waarop je lekker kan chillen en één van de nieuwigheden die we onlangs op de kop konden tikken is deze ‘Ibiza Elemental Chill Out’. De vraag bij ons is natuurlijk keer op keer of deze compilatie net iets meer te bieden heeft dan de postzakken andere chillout cd’s die wekelijks gereleased worden?

Lees meer

Toolroom Knights Volume 4: Mixed By Mark Knight: Toolroom Records

In 2005 werd het Engelse Toolroom (met Mark Knight aan het hoofd) uitgeroepen tot beste platenlabel tijdens de ‘House Music Awards’. Ondertussen zijn heel wat producers hun muzikaal ei kwijtgeraakt op Toolroom Records. Na Mark Knight & Paul Harris (UK), Gabriel & Dresden (USA) en Tom Novy vs Wally Lopez (Duitsland-Spanje), die de vorige Toolroom mix-cd’s voor hun rekening mochten nemen, is deze vierde mix opnieuw in elkaar geknutseld door labelbaas Mark Knight.

Lees meer

Global Underground Volume 34: Mixed By Felix Da Housecat

Global Underground breekt beetje per beetje met zijn progressief verleden. Het laatste jaar is er toch wel voor een meer vernieuwende en eclectische sound gekozen. Na een reeks vaste ‘Global Underground’ dj namen (Sasha, Nick Warren, John Digweed, Deep Dish, Danny Howells,…) is het nu de allereerste keer dat ze Felix Da Housecat een mix laten verzorgen.   

Lees meer

Global Underground: 5 Years Of GU Music

De huidige crew achter het Engelse Global Underground platenlabel blaast deze maand 5 kaarsjes uit na de overname die ze deden in 2003, toen het label zo goed als overkop ging. Deze keer kozen ze terug voor verschillende album formaten en wij reviewen deze keer de gemixte dubbel cd die enerzijds breaks en progressive house programmeert en anderszijds chillout en downtempo laat horen.

Lees meer

Skylark: iPanik

Nic Fanciulli en Andy Chatterley zijn reeds 10 jaar druk in de weer met producen en hebben toch al een mooie weg afgelegd. Ze mochten de afgelopen jaren heel wat remixes verzorgen voor grote artiesten als Kylie Minogue en Deep Dish. Vorig jaar werden ze genomineerd voor de Grammy Awards omwille van hun ‘Buick Project’ remix die ze deden voor de ‘Damage’ track van Tiefschwarz & Tracy Thorn. Hun debuutalbum was de afgelopen maanden enkel digitaal verkrijgbaar maar daar komt nu verandering in en daarbovenop krijgt je er ook nog’s een aparte cd bij vol remixes, gebracht door andere artiesten.

Lees meer

Loco Dice: 7 Dunham Place

De Duitse producer Loco Dice komt eindelijk aandraven met een eerste artiestenalbum. Sinds 2002 maakt deze man uit Dusseldorf onder dit pseudoniem bizarre minimalistische muziek met af en toe aardig expliciet taalgebruik. Zijn dikste clubhit tot op heden is ongetwijfeld ‘Phat Dope Shit’ hetgeen in 2003 van een geweldige ‘Saeed Shit Base’ mix werd voorzien. ‘7 Dunham Place’ bevat 9 tracks die we graag even grondiger bestuderen…

Lees meer

The Backlash: Scratch ‘N Win (Waxup Records)

Eindelijk nog’s een album uit Belgie dat onze aandacht vestigt. ‘The Backlash’ is een duo dat bestaat uit dj & producer Eric Powa B. en Julian K. Iets meer dan 2 jaar na hun debuutalbum ‘Serial Cleaner’ komen ze nu op de proppen met een nieuwe langspeler die luistert naar de naam ‘Scratch N Win’…

Lees meer

Sub Space: The Message (Mirage Records)

Sub Space is het duo Julien & Gonzague uit het Franse Lyon die elkaar op 11 jarige leeftijd reeds het muzikale ja-woord gaven. Ondertussen hebben ze reeds een lange weg afgelegd en werken ze voor hun mentor en producer Jeff Mills op het Mission 6277 / Axis label. Ze maken hoofdzakelijk techno en haalden hun invloeden bij Robert Hood, Richie Hawtin en Carl Craig. Met de ‘The Message’ trachten ze een brug te maken tussen Chicago en Detroit.

Lees meer

Aris Kokou: 7even Days In Heaven (Klik Records)

Het Griekse Klik Records viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan en pakt opnieuw uit met een aantal artiestenalbums. Eén ervan is van de hand van Aris Kokou, een 31 jarige muzikant uit Athene die met dit electronisch album vrij breed probeert te gaan…

Lees meer

Hedkandi: Twisted Disco

Het Engelse internationaal gerenomeerde platenlabel en glamoureuze partyconcept Hedkandi heeft weer een aantal compilaties uit zoals deze dubbele ‘Twisted Disco’ cd die een ruime selectie tracks voorziet die in hun lange versies aangeboden worden. Enkel en alleen voor het artwork zou je de cd’s van Hedkandi prompt aanschaffen maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat er deze keer te ontdekken valt op deze cd die 25 tracks bevat.

Lees meer

Above & Beyond - Anjunabeats 100 + From Goa To Rio

Above & Beyond zijn het gezicht achter de succesvolle (trance) platenmaatschappij Anjunabeats uit Engeland. Het Engelse / Finse dj trio bestaat uit Jono Grant, Paavo Siljamaki en Tony McGuinnes. Ze brachten reeds tal van mix-cd’s, remixes en eigen releases uit en zijn uitgegroeid tot wereldberoemde trancehelden! Onlangs is de 100e vinyl release verschenen op Anjuna Beats en daaraan is natuurlijk ook deze mix-cd gekoppeld.

Lees meer

Housexy: Volume 10 + The Afterparty (Ministry Of Sound)

Dansbaar, vrolijk en uitdagend

Housexy is het beruchte sexy platenlabel van het wereldberoemde Ministry of Sound (UK), dat over de hele wereld met exclusieve feesten iedereen in extase brengt. Na zeer succesvolle feesten in onder andere London, Sao Paulo, Kaapstad, Dubai en Ibiza, komt Housexy voor de vierde keer naar Nederland.

Lees meer

Ministry Of Sound Presents The Underground Miami

Het Engelse Ministry Of Sound is nog steeds volop actief want deze compilatie is onlangs toegevoegd aan hun immense cd catalogus en speciaal met een knipoogje naar ‘The Winter Music Conference’ die jaarlijks gehouden wordt in Miami. 

Het Londense platenlabel, clubconcept en mediaconcern ‘Ministry Of Sound’ hoeft wellicht geen introductie meer. Qua aantal cd compilaties en mixes zijn we al lang het noorden kwijt. ‘The Underground: Miami’ bevat 3 gemixte cd’s met in totaal 40 tracks erop.

Lees meer

Back 2 Back Sessions Volume 1: Mixed By Anna Maria-X vs G-Pal (Klik)

De Griekse boys van Klik Records zitten ondanks de naderende zwoele temperaturen niet stil in hun kantoren in Athene. Een poos geleden sloten ze trouwens een deal met het Griekse Swift Records (van dj & producer G-Pal) en nu Zyx Music de producten van Klik records in de Benelux verdeeld zetten we graag nog eens de re-pressing van deze mix-cd (origineel uit 2005) opnieuw in de kijker.

Lees meer

Airwave: Touareg (Bonzai)

Na het legendarische album ‘Trilogique’ presenteert de Brusselse Laurent Véronnez zijn follow-up album. Het is ondertussen zijn vierde album onder zijn meest bekende pseudoniem ‘Airwave’ en deze keer pakt hij uit met 2 cd’s vol trance muziek: de eerste vol nieuwe producties en de tweede is een schijfje met remix versies van eerdere succesvolle releases.

Lees meer

Sneakerz Festival: Compiled & Mixed By Erick E & Gregor Salto

Nog steeds doen ze hun muzikaal motto – supporting a brand new artist generation – alle eer aan want op zaterdag 17 mei vond de officiële release party van de nieuwste Sneakerz cd plaats, tijdens een speciale editie in Beachclub Sunrise (recreatiepark Aquabest). Sneakerz Muzik bewees reeds dat nieuw talent er ook het dak kan afblazen dus zijn we benieuwd wat er deze keer op dit schijfje te ontdekken valt …

Lees meer

50 DJs In A Box (EMI)

EMI Music presenteert vanaf 30 mei een gloednieuw cd concept: ‘50 Dj’s In A Box’. Drie afzonderlijke cd’s gestoken in een mooie slipcase waarbij de titel natuurlijk al de inhoud verraad; vijftig tracks van wereldwijd bekende dj’s komen aan bod, verdeeld over drie cd’s.

Lees meer

The Best Of 5 Years Rotationz (Digidance)

Wie de laatste jaren regelmatig naar de Vlaamse radio luistert en de elektronische dancescene wat volgt, heeft ongetwijfeld al eens naar Rotationz geluisterd. Dit succesvolle programma heeft nu een "Best Of" cd uitgebracht. (Rotationz werd gelanceerd door GO Magazine reviewer The Mystic Force)

Lees meer

Balearic Beach Sessions: Mixed By Jon Sa Trinxa (Azuli)

Nu de zomer in aantocht is en Ibiza zich klaarmaakt om de feestmassa op hun eiland te verwelkomen, pakt Azuli Records alweer uit met een downtempo cd die samengesteld en gesequenced is door een ware kenner: Jon Sa Trinxa, als dj superbekend van het ‘Salinas Beach’ strand dat gelegen is middenin een natuurreservaat.

Lees meer

G Pal: Best (Swift/Klik Records)

Een mooi overzicht van wat G.Pal tot nu toe heeft gepresteerd

De Griekse boys van Klik Records zitten ondanks de (naderende) zwoele temperaturen in Athene niet stil in hun kantoren. In het verleden hebben we al heel wat van hun artiestenalbums en compilaties gereviewed zoals Dousk, Ion, Liberto, Acropod, Mikael Delta, Hiroshi Watanabe en ‘Sounds Of Instruments’.

Lees meer

Steve Lawler: Viva Toronto (Renaissance)

Steve Lawler heeft de afgelopen jaren met zijn Viva avonden al meer in het vliegtuig gezeten dan op terras en zijn ‘dark funk sexy minimal sounds’ verenigen zich deze maand op zijn nieuwe mix-cd die uiteraard verwijst naar het Canadese Toronto, dé stad met het bruisende nachtleven.

Lees meer

Great Summer Games Stuff

Met de olympische spelen in aantocht deze zomer (Bejing, China) brengt het Duitse Great Stuff (platenfirma van bezieler dj Tomcraft) alweer een verzamelaar op de markt. Deze dubbel cd is meteen de opvolger voor de populaire compilatie ‘Great Carnival Stuff’ die begin 2008 werd uitgebracht…

Lees meer

Electric Volume 3: Mixed By Ben Korbel (Eq Records)

Op 30 juni ligt het derde deel van ‘Electric’ in de winkel, de langverwachte opvolger voor de mix van King Unique en Nubreed die in het najaar van 2006 werd uitgebracht door her Australische EQ platenlabel. Deze keer houden ze het bij talent uit eigen land, nl. Ben Korbel die reeds een aantal keer als guest dj mocht verschijnen in clubs in Ibiza, Londen, Berlijn en Napels.

Lees meer

Quivver: Dirty Nails & Vapour Trails (Boz Boz Recordings

)

Op 29 Juli ligt het langverwachtte album van Quivver (John Graham) in de platenzaak. Dit verschijnt op zijn eigen Boz Boz platenlabel hetgeen in 2003 opgestart werd. De afgelopen 15 jaar was Quivver niet weg te denken uit de electronische muziekwereld. Hij is één van de namen achter succesvolle projecten als Space Manoeuvres (Stage One…weet je nog), Stoneproof, Skanna en natuurlijk ook Tilt (‘The World Doesn’t Know’, ‘Invisible’, …).

Lees meer

Fred Baker: Never Forget / Hollywood Fairytales (PIAS)

De Belgische muzikale duizendpoot Frédéric Debacker heeft na jarenlang zwoegen in de studio en plaatjes spinnen in binnen- en buitenland eindelijk een album uit! Het is een dubbele cd geworden met enerzijds pompende tranceplaten (Never Forget) en anderzijds downtempo, chillout en enkele experimentele tracks (Hollywood Fairytales).

Lees meer

Dj Shah: Songbook (Armada Music / Magic Island Records

)

Eind augustus 2007 bracht Dj Shah onder zijn pseudoniem ‘Sunlounger’ reeds een album uit (‘Another Day On The Terrace’) hetgeen via onze website in de kijker werd gezet. Nu, bijna 1 jaar later heeft hij opnieuw een langspeler klaar. ‘Songbook’ is het nieuwe album van Dj Shah met op de eerste cd de originele (trance) nummers en op het tweede schijfje de akoestische versies.

Lees meer

Fabric Live Volume 41: Mixed By Simian Mobile Disco (Fabric Records)

Doeltreffend

Fabric, de Londense underground club met hun geweldig geluidssysteem draait nog steeds op volle toeren. Naast hun gewone Fabric mix compilaties is er natuurlijk ook de Fabric Live reeks met een knipoog naar dit concept op vrijdagavond. Op 1 augustus komt Simian Mobile Disco er de cd voorstellen en de week daarop ligt ie officieel in de platenzaak.

Lees meer

Opus Secundo: Mixed By Mr Sam (Black Hole Recordings)

In 2006 bracht de Noord Franse dj & producer Mr. Sam zijn allereerste album (Lyteo) uit via het Nederlandse Blackhole platenlabel en begin 2007 werd dat album nog’s verder uitgebreid met een aantal remixes (Reinterpretations). Daarnaast vormt Mr. Sam samen met Dimitri Andreas het technoproject Mojado, en tussen zijn producties en remixes door vond hij opnieuw de tijd voor een tweede mix-cd. ‘Opus Secundo’ is de opvolger voor de allereerste ‘Opus’ cd die vorige zomer werd uitgebracht…

Lees meer

Cape Town: Aviateur

Cape Town ontstond in het jaar 2000 als samenwerking tussen Bonzai producers Laurent Véronnez (beter gekend als Airwave) en Federico Santini (Blue Alphabet). In een later stadium ging alleen Laurent  verder met dit project, met toevoeging (de afgelopen 2 jaar) van de Franse producer Ludovic Meyer (bekend als Ferry Tale). Het allereerste album ‘Aviateur’ is dus een perfecte samenvatting van de afgelopen 8 jaar van het project Cape Town.

Lees meer

Bloomingdale 2008 Mix en Sundale Mix By Ricky Rivaro

Bloomingdale Aan Zee heeft ook dit jaar een pak aan events in de agenda staan en voor de tweede maal stellen ze nu ook hun nieuwe zomerse cd voor! Het is een dubbelaar geworden met op het eerste schijfje de vetste groovy hits in de mix waarna Ricky Rivaro de 2e cd (Sundale) onder handen mocht nemen en dat doet hij met een tropische platenkeuze!

Lees meer

Dancefloor Sessions Vol 2: Mixed By Miss Nine (Armada Music)

Het Amerikaanse dancelabel Yoshitoshi gaf Miss Nine in de zomer van 2006 de kans om als eerste vrouwelijke dj een mix-cd te verzorgen voor hun label. Twee jaar na haar felgesmaakte Yoshitoshi Ibiza mix (die de nummer 1 positie van de iTunes USA Dance Album Chart haalde) is het nu het Nederlandse  Armada Music die Miss Nine (na Blake Jarrell) de tweede cd in de reeks laat mixen.

Lees meer


Various Artists: One Nation Volume 3 (Klik Records)

Recent hadden we het over het feit dat de releases van het Griekse Klik Records sinds enige tijd verdeeld worden in de Benelux door Zyx Music. Daardoor krijg je dezer dagen (en binnenkort) af en toe nieuws omtrent repressings en nieuwe releases van dit label. Eén van die nieuwigheden is deze verzamelaar die zopas werd uitgebracht n.a.v. het 5 jarig bestaan van Klik Records.

Lees meer

Futurism: Mixed By Danny Tenaglia (Renaissance)

Houselegende Danny Tenaglia laat - na zes jaar zonder maar ook één mix cd uit te brengen - weer eens van zich horen. Niet alleen maakt hij deze zomer Ibiza onveilig (elke donderdagavond in Space) maar hij brengt ook een mix-cd uit. Danny Tenaglia is namelijk in blijde verwachting van een gloednieuwe dubbele mix cd op het Engelse Renaissance platenlabel.

Lees meer

Cycles: Mixed By Max Graham (Armada Music)Net als Danny Tenaglia, brengt ook de Britse dj & producer Max Graham na 6 jaar nog’s een mix-cd uit! Max Graham staat bekend omwille van zijn melodieuze en dansbare platenkeuze en begon zijn muziek carrière eigenlijk in Ottawa (Canada). ‘Cycles’ wordt uitgebracht door het Nederlandse Armada Music.

Lees meer


Soul Designer: Evolutionism (Third Ear)Fabrice Lig aka Soul Designer is een Belg, afkomstig uit Charleroi. Bij het grote publiek misschien niet zo bekend maar toch is hij één van de grootste producers die België vertegenwoordigt in het buitenland. Hij heeft een nieuw album uit, dus hoog tijd om hem even nader op de voet te volgen.

Lees meer

Ultra Naté: Alchemy G.S.T. Reloaded (Silver Label / Tommyboy Entertain

Ultra Naté Wyche werd geboren in het Amerikaanse Maryland en is ongetwijfeld bij iedereen gekend dankzij de dansvloerkraker ‘You're Free...To Do What You Want To Do' (1997). De dance/pop/r&b zangeres - die daarnaast ook dj is - was afgelopen zomer nog te bewonderen achter de draaitafels in Ibiza. ‘Alchemy' is haar nieuwste album hetgeen bestaat uit twee schijfjes: ‘the remixes' en ‘the sugar sessions' dj set.

Lees meer

Gregor Salto Presents Bateria: The Natural Rhythm

Gregor Salto is back in full force! We kennen hem natuurlijk allemaal van de smashing zomerhits ‘I'll Make You High' en ‘Can't Stop Playing' (met de Spaanse Dr. Kucho). Mr. Salto is tevens de man achter het G-Rex platenlabel. In 1994 bracht hij zijn eerste track uit op het Amsterdamse Outland Records en sindsdien verwent hij ons met een ultieme mengeling van soul, latin, afro en jazz in zijn sets. Dat recept is nu ook de basis voor zijn nieuwe mix cd ‘Bateria'.

Lees meer

Deadmau5: Random Album Title (Ultra)

Deadmau5 is al verschillende keren en ook door verschillende mensen uitgeroepen tot producer van het jaar en werd overspoeld met diverse awards! Joel Zimmerman a.k.a. Deadmau5, ofwel ‘Jan met de pet' is niet meer weg te denken uit de huidige dancescene. Hij is één van de best verkopende electronic dance music producers van het moment en nu komt ie met een allereerste album!

Lees meer

Guy J: Esperanza (Bedrock)

Guy J. is een 24 jarige Israëliër uit Tel Aviv. De jonge producer die eerder producties uitbracht op labels als Bedrock, Turbo en Audiotherapy haalt zijn inspiratie uit zijn trendy stad waar een nieuwe generatie artiesten aan het opkomen is (Guy Gerber, Chaim, Shlomi Aber,...). De roots van Guy J. liggen in de progressive house, van waaruit hij is geëvolueerd naar een meer minimale, vaak trancy stijl gepimpt door een hypnotisch ritme en meer van dit vind je nu op zijn debuutalbum ‘Esperanza'.

Lees meer

Toolroom Knights 6: Mixed By Dirty South (Toolroom)

In 2005 werd het Engelse Toolroom (met Mark Knight aan het hoofd) uitgeroepen tot beste platenlabel tijdens de ‘House Music Awards'. Ondertussen zijn heel wat producers hun muzikaal ei kwijtgeraakt op Toolroom Records. Na Mark Knight & Paul Harris (UK), Gabriel & Dresden (USA), Tom Novy vs Wally Lopez (Duitsland-Spanje), Mark Knight (UK) en Dave Spoon (BBC Radio 1 - UK) die de vorige Toolroom mix-cd's voor hun rekening mochten nemen, is deze zesde mix in elkaar geknutseld door het ontzettend populaire Dirty South uit Australië.

Lees meer

Jean Claude Ades: Finally! (Great Stuff)

Weldra ligt het debuutalbum van Jean Claude Ades in de winkel. De van Frans-Duitse origine en in Munchen-Ibiza vertoevende dj / producer had onlangs samen met Vincent Thomas een dijk van een clubhit te pakken (Shingaling) en levert tegenwoordig vlotjes de ene vette schijf na de andere af (I Begin To Wonder, Musica, ...). Eindelijk ofwel ‘Finally': het is bijna zover want de man zit dan ook al vijftien jaar in het vak.

Lees meer


Butch: Papillon (Great Stuff Records)

De afgelopen 3 jaar waren uiterst druk voor de Turks-Duitse dj & producer Bülent Gürler of kortweg ‘Butch'. Na zijn periode als graffiti artiest heeft hij zich ontpopt tot één van de muzikale uithangsborden van het populaire Duitse platenlabel Great Stuff en spreid hij dezer dagen zijn minimale vleugels wijd open dankzij het kleurrijke debuutalbum ‘Papillon'.

Lees meer

Anna Maria X: Sleepless Drive (Swift / Klik Records)

De Griekse boys van Klik Records sloten enige tijd geleden een deal met het Griekse Swift Records (van dj & producer G-Pal) en nu Zyx Music de producten van Klik records in de Benelux verdeeld zetten we graag nog eens de re-pressing van deze mix-cd (origineel uit 2007) opnieuw in de kijker. Deze keer is het de vrouw van G.Pal (Anna Maria-X) die haar mixkunsten laat horen. Eerder bracht ze samen met G.Pal 3 mix cd's uit onder de noemer ‘Back To Back Sessions'.

Lees meer

Sunlounger: Sunny Tales (Armada Music)

Eind augustus 2007 bracht Dj Shah onder zijn pseudoniem ‘Sunlounger' een album uit dat ‘Another Day On The Terrace' meekreeg als titel en vrij recent deed hij dat opnieuw met ‘Songbook', weliswaar onder zijn eigen naam. De Duitser laat er geen gras over groeien want hier is hij nu terug met het tweede Sunlounger album ‘Sunny Tales' dat terug bestaat uit 2 schijfjes: de chill versions en de club mixes!

Lees meer

Addicted To ... Mixed By Dj Disciple & Baggi Begovic (Sneakerz Muzik)

Get Addicted To House Music! Onlangs werd de cd release gevierd van het dubbelalbum 'Addicted To DJ Disciple & Baggi Begovic' in club Panama in Amsterdam. Deze Addicted dubbellaar staat vol heerlijk dansbare, kwalitatieve housemuziek. Soulful en funky met een (na)zomers randje. En nu is er de tweede mix cd die deze keer - in navolging van Erick E. – door Dj Disciple en Baggi Begovic in elkaar werd gepuzzeld.

Lees meer


Duo Mecanico: Charade (Antibemusic)

De twee Italiaanse heren (Tommaso Pau en Stefano Capasso) van Mecanico leveren met hun eerste album een gevarieerde mix van lounge, bossa nova en deep-sound. De warme muzikale potentie van Duo Mecanico is de makers van de bekende compilatieserie ‘Cafe Del Mar Ibiza' recent opgevallen want op volume 14 vinden we de track „Love Luxury" en op volume 15 verscheen het nummer Charade.

Lees meer

Balance Presents Electric 04: Mixed By Agent 86 (EQ)

In 2006 zag dit nieuwe concept het levenslicht en ondertussen mochten NuBreed, King Unique en Ben Korbel reeds een mix voor hun rekening nemen. Voor de derde keer op rij (uitgezonderd King Unique) kiest men nu terug voor een artiest uit Australie. Muzikale duizendpoot Dj Agent 86 zorgt voor een totaal andere sound op deze vierde verzamelaar, nl. hoofdzakelijk Nu Disco en funky materiaal.

Lees meer

Leaders Of The New School: Mixed By Kate Lawler (Toolroom)

Op 8 december ligt de allereerste mix-cd in de platenzaak van het recent opgestarte digitale sublabel (L.O.T.N.S.) van het Engelse Toolroom Records, onder de leiding van Mark Knight. De producties zijn allen van de hand van jonge beloftevolle dj's & producers en de aftrap voor deze nieuwe cd reeks wordt alvast gegeven door de blitse freaky Kate ‘I Like It Loud' Lawler!

Lees meer

The Best In Minimal Techno (Zyx)

Het antwoord op de vraag waar zich het gros van de producers in dat genre bevinden is natuurlijk nog steeds Duitsland en het is logisch dat de Duitse distributeur en platenfirma Zyx Music met een compilatie als deze uitpakt. Een 3 cd-box met telkens tien tracks in de extralange versie voor de prijs van een dubbel-cd is steeds mooi meegenomen.

Lees meer

Magic Island, Music For The Balearic People: Mixed By Roger Shah (Armad

Eind augustus 2007 bracht Dj Shah onder zijn pseudoniem ‘Sunlounger' een album uit dat ‘Another Day On The Terrace' als titel meekreeg en vrij recent deed hij dat een tweede keer met ‘Sunny Tales'. Afgelopen jaar was er ook zijn eigen Dj Shah artiestenalbum ‘Songbook' en als dat nog niet alles is krijgen de fans er deze dubbele mix-cd bovenop!

Lees meer

Fabric Volume 44: Mixed By John Tejada

Fabric, de Londense underground club met hun geweldig geluidssysteem draait nog steeds op volle toeren. Naast hun eclectische ‘Fabric Live' cd reeksen (met een knipoog naar de vrijdagavonden) zijn er natuurlijk ook nog steeds de gewone mix compilaties en deze keer gaan ze de techno toer op met John Tejada.

Lees meer

Housequake Volume 2: Mixed By Roog & Erick E

Na het Essence feest in Utrecht staat ook het Paard Van Troje in Den Haag terug in vuur en vlam (vrijdag 26 december) want de dansvloer gaat er weer's kraken! Dat heeft natuurlijk alles te maken met de release van de nieuwe Housequake cd. De fans moesten er even op wachten want Erick E & Roog hebben er de laatste weken hun tanden op stukgebeten!

Lees meer


Josh Wink: When A Banana Was Just A Banana (Ovum)

Josh Wink brengt zijn viere studio album uit, genaamd 'When A Banana Was Just A Banana'. Een op het eerste gezicht wat vreemde naam voor een album, maar er zit wel degelijk een diepere betekenis achter. Josh Wink doelt hiermee op het verloren gaan van de onschuldigheid van muziek. Muziek is volgens hem tegenwoordig teveel onderwerp van hokjesmentaliteit en discussies over verschillende stijlen, terwijl muziek ‘maar' muziek is, zoals in zijn kindertijd een banaan nog gewoon een banaan was...

Lees meer

Rekids: Revolution

Radio Slave's jonge label Rekids label (opgericht in 2006) komt op de proppen met een sublieme 3-dubbele CD-compilatie van de beste Rekids releases. Een bewijs dat dit label op zeer korte tijd een leidinggevende rol heeft veroverd in de electronisch dance scene.

Lees meer

Renaissance 3D: Mixed By Roger Sanchez

2009 ziet er veelbelovend uit want één van de allernieuwste cd's die net in de winkels ligt is de nieuwe editie van de exclusieve ‘3D' reeks van het engelse platenlabel en party organisatie Renaissance. Na Satoshi Tomiie, Faithless en Tom Middleton (eind 2007) is het deze keer tijd voor de stoere en immens populaire dj uit New York: The S-Man, ofwel de 41 jarige Roger Sanchez.

Lees meer

Fabric 45: Omar S presents Detroit

Fabric, de Londense underground club met hun geweldig geluidssysteem draait nog steeds op volle toeren. Naast hun eclectische ‘Fabric Live' cd reeksen (met een knipoog naar de vrijdagavonden) zijn er natuurlijk ook nog steeds de gewone mix compilaties en deze keer gaan ze (na John Tejada) opnieuw de techy toer op met Omar S.

Lees meer

Winterworld 2009

Op zaterdag 7 februari vond de nieuwe editie van Winterworld plaats in het Duitse Koblenz. Dit grote techno & minimal festival is ondertussen een vaste jaarlijkse waarde geworden en sinds kort ligt ook de nieuwe dubbele mix cd in de platenzaak.

Lees meer

Balance 014: Mixed by Joris Voorn (EQ)

Simpelweg een meesterwerk!

Het is al weer een tijd geleden dat ik echt verrast werd door de inhoud van een Balance compilatie. Niet dat de voorgaande delen slecht waren, in tegendeel, maar ik miste een beetje het avontuur en het baanbrekende geluid zoals op bijvoorbeeld deel 5 van de hand van James Holden. Onze eigen Joris Voorn weet daar echter rigoreus een eind aan te maken met zijn huzarenstukje mixwerk op deel 014...

Lees meer

Kris Menace: Idiosyncrasies / Compuphonic (New State Music)

Pete Tong, Erol Alkan en Laurent Garnier zijn grote fans en alle grote namen uit de muziekwereld willen tegenwoordig met deze man samenwerken! Kris Menace remixt ondermeer LCD Soundsystem, Moby, Underworld, Air, Metronomoy en Robbie Williams. Tussendoor heeft hij dan toch even de tijd gevonden om een album uit te brengen met een niet voor de hand liggende titel!

Lees meer

Chelonis R Jones: Chatterton (Systematic Recordings)

Op 24 april is het nieuwe album van Chelonis R. Jones beschikbaar. Deze Amerikaan uit New York verliet zijn woonplaats om in Europa zijn muzikale stempel te kunnen drukken. Gewapend met paintbrushes, ongepubliceerde manuscripten, nieuwe songs en tal van gedichten is Chelonis best een markant figuur in de electronische dance music-scène. Hij werkt als songwriter, verzorgde ook vocals in meer dan 20 rock en popsongs en exposeert met zijn schilderijen en kunstwerken. De vraag is nu: hoe klinkt dat allemaal wanneer Marc Romboy er zich mee bemoeit?

Lees meer

Chris Lake: Crazy (Nervous Records)

De Schotse house dj en producer Chris Lake werd opgemerkt door zijn bootleg-remixes van o.a. The Prodigy, Leftfield en The Eurythmics plus enkele releases op kwaliteitsvolle platenlabels als Lost Language, Pangea en 3Beat Breaks. Zegt ‘Drink To Get Drunk’ van Sia (uit 2002) jou iets? Wel, ook hier zat Chris Lake er met zijn vingers tussen! Hoeveel het er precies waren weten we helaas niet (lol).

Lees meer


French Kisses: Sultry Sounds & Sensual Seduction

De cover van dit nieuw concept laat weinig aan de verbeelding over… een bijna naakte vrouw met een oranje pruik op, in een onschuldige pose … dat roept natuurlijk vragen op en het antwoord daarop hoor je enerzijds op de lounge/downtempo cd en zie je anderzijds op de bijhorende dvd…

Lees meer

Time Warp 2009: Mixed By Marco Carola (Cosmopop)

Het Time Warp festival blaast dit jaar 15 kaarsjes uit en de meest recente editie deed de Maimarkthalle in het Duitse Mannheim opnieuw op zijn grondvesten daveren! In 4 zalen kwam de technomuziek weer in al zijn verschillende facetten aan bod en tal van grote kleppers stonden achter de ‘wheels of steel’. Dit jaar deden ze een beroep op de Napolitaanse dj & producer Marco Carola om de nieuwe compilatie in elkaar te puzzelen!

Lees meer

Silicone Soul: Silicone Soul (Soma)

Tien jaar lang zitten ze reeds samen in de studio dus is het dubbel feest in Schotland want Silicone Soul brengt weldra zijn 4e album op de markt. Deze keer kleven ze er geen titel op maar kiezen ze gewoon voor 10 nieuwe producties… Op 26 juni is ‘m verkrijgbaar!

Lees meer

Toolroom Knights: Mixed By Mark Knight 2.0 (Toolroom)

In 2005 werd het Engelse Toolroom (met Mark Knight aan het hoofd) uitgeroepen tot beste platenlabel tijdens de ‘House Music Awards'. Ondertussen zijn heel wat producers hun muzikaal ei kwijtgeraakt op Toolroom Records. Na Mark Knight & Paul Harris, Gabriel & Dresden, Tom Novy vs Wally Lopez, opnieuw Mark Knight, Dave Spoon en Dirty South die de vorige Toolroom mix-cd's voor hun rekening mochten nemen, is deze zevende mix opnieuw in elkaar geknutseld door labelbaas Mark Knight.

Lees meer

Francesco Pico: Imagining Sounds Volume 2 (Outside The Box)

Twee jaar geleden kwam er een nieuwe, frisse wind waaien doorheen het Nederlandse progressieve landschap. Francesco Pico bracht toen zijn eerste album uit op ‘Extrema Music' en dit werd meteen getest en gesmaakt door artiesten als Laurent Garnier, Sasha, Jimmy Van M. en Dave Seaman (Audio Therapy). Sinds deze week is zijn nieuwe verzamelaar uit en deze keer is het ‘Outside The Box Music' (het label van de Rotterdamse Eelke Kleijn) die voor het vervolg zorgt van Francesco innoverende sounds...

Lees meer

Housequake Volume 3: Mixed By Roog & Erick E

Bij het outdoor festival 'Housequake Beach Special' zaterdag 23 mei jl. op Aquabest (bij Eindhoven) werd de derde Housequake cd gelanceerd; daar was 'ie alvast exclusief verkrijgbaar voor de echte fans. Die moesten er even op wachten want Erick E & Roog hebben er de laatste weken terug hun tanden op stukgebeten...

Lees meer