GO Magazine

Mijk van Dijk: Game Trax Volume 2 (Superstition)

Game Trax Volume 2 is de tweede 12-inch van de speciale Game Trax serie op het Superstition label, waar de samengang tussen muziek en games centraal staat. Na de release voor Ridge Racer V komen nu een aantal nieuwe tracks voor de PS2-game Armored Core 2 van de hand van Mijk van Dijk.

Lees meer

Martin Landsky: Spy on Summer (Poker Flat)

Na vijf succesvolle tracks op zijn eigen label Intim Records en Dessous hebben ze Martin Landsky ook bij Poker Flat groen licht gegeven en dit is het resultaat. Deze groovy plak vinyl geproduceerd door een van Duitslands aanstormende talenten en bevat 2 originele tracks van het te releasen album In Between. Daarnaast is er ook een remix een van de tracks te vinden op deze 12-inch.

Lees meer

Chris Cowie - Best behaviour - (Bellboy)

Chris Cowie is één van de belangrijkste mensen achter de labels Bellboy, Hook en UG. Via deze drie labels brengt hij al vele jaren kwalitatief hoogstaande producties uit. Voornamelijk werk van zichzelf; zo blijkt uit de tracklisting van de dubbelaar Best behaviour. Onder pseudoniemen als X-cabs, Vegas Soul, Stonemaker en Landlord heeft hij al menig clubhit weten te scoren. Nu, anno 2001, acht Chris de tijd rijp om zichzelf wat meer onder z’n echte naam te profileren als allround producer. Op deze dubbele 12-inch zijn acht tracks bijeen gebracht. Vier ervan zijn ook op de weergaloze dubbel-cd met dezelfde titel te vinden, de resterende vier nummers zijn alleen op deze vinyl dubbelaar geperst.

Lees meer

Rank1 feat. Shanokee - Such is life - (Clubbgroove)

Net als vorig jaar is Rank1 ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het anthem van Sensation. Hij ligt qua sound in het verlengde van z’n voorganger, alleen hebben Benno de Goei en Piet Bervoets er deze keer nog wat vrouwelijke vocalen aan toegevoegd. Dit heeft opnieuw geresulteerd in een spetterende partytrancer.

Lees meer

Mark van Dale - Something goin' on - (Kontor)

Voor de mensen die hem tot nu toe op vinyl gemist hebben, is hier de herkansing op het Kontor label. Toen deze single destijds voorbij kwam op The Box was ik aangenaam verrast. Mark van Dale kwam ineens met een lekkere groovy clubtrack in de stijl van Fats & Small en consorten! Niet geheel onverwachts overigens als je de sound van z’n Restyled avonden kent.

Lees meer

Steve Lawler - Dark drums 2 (Tide)

Naar aanleiding van Steve Lawler’s tweede Dark Drums compilatie werd ook een dubbele 12-inch uitgebracht met daarop 5 tracks van de verzamelaar. Uit de titel kun je opmaken dat we hier te maken hebben met housey tracks waarbij de nadruk op de drums is gelegd.

Lees meer

Gruvhaus - Frostreet (Fugu)

Na het aankopen van Rob Maze’s Ping / Pong release op het toen nieuwe Fugu label (niet te verwarren met Junior’s Fuju sublabel) uit de SOG records stal, was ik eigenlijk gelijk verknocht aan deze techhouse uitlaatklep uit Zwitserland. Gruvhause was dan ook een blind aangeschafte treffer.

Lees meer

Marc O'tool - Deeper (Poison)

Marc O’tool’s met percussie doorspekte sound doet het goed de laatste tijd. Naast z’n eigen projecten duiken ook steeds meer remixes van zijn hand op. Op Poison laat hij zich met een eigen creatie van z’n beste kant zien. Oorspronkelijk werd Deeper uitgebracht op Maelstrom, maar werd al snel door Poison opnieuw gereleased.

Lees meer


Billy Lo - Reality of life - Rumpsheyka

Het Rumpsheyka label heeft erg goed gekeken en geluisterd naar het befaamde Franse Roulé. De lay-out van de platenhoes, de knorrende baslijnen, de freaky geluidjes en het overall resultaat hebben erg veel weg van dit eerder genoemde label…

Lees meer
Soniced - Defence mode (CMYK)

Soniced is een project van Robin Fitter die eerder samenwerkte met Pako & Frederik. Misschien ken je hem nog als Fitalic, Phuture Grooves, Fitter and Accessive Rhythm.

Lees meerLexicon Avenue

De heren van Lexicon Avenue keren na hun From dusk till dawn release op Forensic terug op het Amerikaanse Saw.

Lees meer

Peace Division

Sinds ik de platen van Clive Henry en consorten heb ontdekt op labels als Rhythm Syndicate, ben ik helemaal voor de bijl gegaan. Alles wat ik van ze tegenkom kan ik bijna nooit laten staan. Ik was dan ook blij verrast met de release van deze dubbelaar op Low Pressings.

Lees meer

TDR

De vorige single Squelch staat nog vers in het geheugen, maar hier is al weer de opvolger in de vorm van Splodge.

Lees meer


Fabb

De duistere stemmen doen het goed de laatste tijd, zo ook weer in Driving licence.

Lees meer

Black out - 40 Below basspower (Basic energy)

Jel Ford is de main man achter Black out, de nieuwste aanwinst voor het Rotterdamse Basic Energy label. Nieuwkomers S&L, bekend van de verrukkelijke Forbidden paradise 12 dubbelaar, remixten 40 Below basspower voor de b-side.

Lees meerMo shic & Zidan

Na hun vorige releases 2 loose la track en Nightstalker op Plastica komen Moshik Shlomi en Shlomi Zidan nu met de opvolger [email protected]

Lees meerBasement Jaxx - Get me off (XL)

Een nieuwe single van Basement Jaxx is in de meeste gevallen altijd een zeer prettige teaser voor andere te releasen tracks en het album dat gaan volgen. In dit geval biedt de single helaas erg weinig verrassends of nieuws.

Lees meer


Chris Dee - Ultrasound (Kubist)

Kubist is het kersverse label van Ben Shaw en Chris Dee. Na de excellente eerste Generik release onder het Sunscape pseudoniem is het nu de beurt aan Chris Dee om de dansvloer in z’n greep te krijgen.

Lees meer
Monsieur Charles - Light of the sun remixes (UCMG France)

Monsieur Charles debuteerde in 2002 bijzonder succesvol met z’n loungy luisteralbum Mission Deluxe. Van deze eerste cd wordt nu de single Light of the sun, die qua sound en compositie verdomd veel weg heeft van I am the black gold of the sun (zoek de tien verschillen?) van Nuyorican Soul, door de remixmolen gehaald door Odessa, Ernest Saint Laurent en meneer Charles zelf.

Lees meer

Sleeper - My own clouds (Basic Energy)

Na de prima release van R.B. Fusion op Basic Energy is het nu de beurt aan Sleeper. Sleeper komt van dezelfde hand als de man die achter de J.F. Sebastian productie Burden zat, die onlangs nog uitkwam op het alom gewaardeerde Engelse Pitch Black label.

Lees meer

Expansion - Wash (Funked Up)

Wat krijg je als je twee van Amerika’s progressive trancetalenten in een studio opsluit? Juist: Expansion’s Wash in twee varianten: D:Fuse mix en Shane Howard’s Mindwash mix. En zijn we daar blij mee?

Lees meer

Swain & Snell - Hello (Plastica)

Na hun Karmasutra dubbelaar als Mashup voor Plastica Red keren Kevin Swain en David Snell nu terug op het sublabel Plastica met Hello. Inmiddels is het nummer al gelicenceerd voor Steve Lawlerýs nieuwe Global Underground dubbelaar.

Lees meer

Innervision - Prophecies (Orient)

Het label van Luis Paris, bekend van de succesvolle releases samen met maatje Sharp, komt eindelijk op de proppen met hun tweede release: Innervision’s Prophecies. Dit keer bundelt Luis zijn krachten met side-kick Josh Powell om tot een progressive tribal track te komen.

Lees meer

Sinesweeper - Hysteresis EP 1 - Sweep

Nadat Sinesweeper, ook wel bekend als Housetrap, labels als Infra-red, Session en Traction succesvol heeft gerund, is het nu tijd voor een nieuw label: Sweep. Labelbaas Sinesweeper bijt zelf het spits afý

Lees meer

Martin H - Beyond All Doubt - Oven Ready

Na de eerste release van Hook vs. Philter, die het goed deed bij onder andere Ali B, Different Gear en Lemon8 is het nu de beurt aan de Poolse Zweed Martin H om de tweede release van Oven Ready vorm te geven.

Lees meer

Steve Bug - November Girl (Pokerflat)

November Girl is de derde release van het laatst verschenen album Sensual van Steve Bug. Na sucessvolle releases als You make me feel en That Kid is deze track redelijk verrassend, aangezien het tempo van zowel het origineel als de remixes op deze plaat beduidend lager ligt.

Lees meer


Circulation - Chocolate - Circulation

Global Muzik (Halle) liet ons voor het eerst kennismaken met deze ijzersterke schijf en we waren meteen in de wolken! Een rustige maar zweverige drive vol hemelse elementen, toepasselijk op een donkere en zwoele avond. Bijgevolg een van de platen die na de tiende luistersessie nog steeds even magisch klinkt! Nu reeds een van mijn absolute toppers van 2003!

Lees meer

Muster & Bluster - Just A Little More - Lunchbox

Afkomstig uit het land van de overheerlijke pizza’s, de temperamentvolle vrouwen en de fantastische ‘Base Boys’. Sinds een tijdje een dikke bom in La Rocca. Niet verwonderlijk want de plaat zit barstensvol sexy vibes, groovy synths en kreunende stemmetjes. Naast de originele mix is er tevens een erg geslaagde mix van ‘Kobbe’. I really like this sexy stuff, woehaha!

Lees meer

Zolex & Kobbe - Timestretcher / Remix - Stargate

Een van de meest bizarre schijven van de laatste maanden, maar niet verwonderlijk als je weet wie er achter de knoppen zaten… Spontane druggy vocals, loopjes afkomstig uit de tijd toen de dieren nog konden spreken en een kinky bassline. Moeilijk in een hokje te plaatsen maar echt wel te gek. Dit maakt je happy!

Lees meer

Carlo Resoort - Remover - Liquid/Astral

Een van de nederlandse topproducers, die projecten als ‘4 Strings’ en ‘Carlos’ reeds in goede banen leidde, doet het nu even zonder zijn alter ego’s. Een lekkere clubby ‘string’schijf, die rustig opbouwt en middenin op een fantastische manier de aandacht trekt! Atmosferisch, betoverend, explosief- woorden schieten me tekort, kortom een ‘sensation’ele plaat!

Lees meer

Fluid In Motion - Insurgency / Transatlantic - Ug Records

UG Records staat steeds garant voor opzwepende, kwaliteitsvolle trance en tech-house. De afgelopen jaren kwam dit label sterk uit de hoek met releases van o.a. Transa, The X-Cabs en Cascade. Ook deze keer is het terug raak, want het trio ‘Fluid In Motion’ (bekend van de Worldwide Ep op Hook Records), pakt deze keer uit met 2 ijzersterke tracks.

Lees meerChris Cowie - Nostra - Bellboy

Na de Direct Connect EP II op Hook keert Cowie terug op z’n technolabel Bellboy. In afwachting van zijn derde artiestenalbum komt hij uit de studio met op electro-breaks geori?nteerde techno.

Lees meer


Igor S - Boomerang - ID&T

Dit is een schijf die resoluut potten gaat breken! Marco V speelt dit reeds maandenlang op promo, Armin Van Buuren draait de vinyl tijdens zijn radioshow ‘A State Of Mind’, en ook wij zijn er helemaal weg van! Aggresieve strings, een vette drive, een narcotische filtering en een geflipte break zorgen voor een hi-tech sound die na de backspin de hel laten losbarsten. Meesterlijk, explosief en euforisch.

Lees meer

Rob Dougan - Furious Angels - Cheeky

Lang geleden dat Cheeky nog ’s een plaat als deze kon tekenen. Op de A kant een prachtig stukje progressieve soundscapes van de hand van de Duitse dj/producer Oliver Klein, die het geheel op een sublieme en intergalactische manier naar zijn hand weet te zetten. Op de B kant treffen we de mix aan van de Italiaan Dino Lenny, die het iets geraffineerder en trendy laat klinken, omwille van de tribal-elementen. Mijn voorkeur gaat uit naar de electro/breaks mix van ýThemrocý die echt wel vernieuwend klinkt.

Lees meer

Jacob & Mendez - Deception - ID&T

Twee bekenden namen uit Schotland die al een hele poos furore maken dankzij hun zalige trance schijven, denk maar aan ‘Kabul’ (Green Martian Rec). De schotse topdj Paul Mendez (R.a.t.t. ý Edinburgh) levert met zijn kompaan een magistraal stukje muziek af, waarin de emo-factor terug hoog oplaait. Een brede waaier aan strings en harmonische effecten zijn weerom de sleutelwoorden. De mix van ‘Benicio’ klinkt iets energieker dan de originele maar beiden zijn een schot in de roos.

Lees meer

Mr. Sam & Rani - Surrender - Yeti

Mr.Sam en Fred Baker hebben elkaar terug gevonden in deze knappe productie, waarin de hoofdrol is weggelegd voor ‘Rani’, die al eerder scoorde met Delerium (Underwater). Terug een herkenbare track met de gebruikelijke spacy elementen, dit nummer bezit bovendien ook een enorm hitpotentieel want het ding blijft rondslingeren in je hoofd! Daarnaast ook nog twee knappe mixen van Tim Coltrane en John Palmer.

Lees meer

Boxster - To The Underground - Icarus

Na de eerste release (Sparkle: Back To Love) pakt het gloednieuwe label van N.e.w.s. alweer uit met een spetterende opvolger. Deze keer wordt de nadruk gelegd op een catchy drive met funky hi-hats en coole strings. ‘Boxster’ is meteen een lekker gevulde schijf die echt wel vernieuwend en verassend klinkt! We kunnen zelfs even verwijzen naar de sound van de 3 Drives. Lekker vlot en dansbaar, keep an eye on this!

Lees meer

Agoria - Sky is clear / Kofea - Pias

Achter Agoria zit de Fransman Sebastian Devaud. Devaud maakt intrigerende techno met een housey inslag, dat wordt al gauw duidelijk als we diens release Sky is clear op de draaitafel leggen.

Lees meer


Ozone - Ionize - First Second

Achter Ozone gaat niemand minder schuil dan de Zweedse up- and coming producer Jezper Soderlund. Na releases als Airbase en Scarab op labels als Nordic en Alphabet City werd dit nieuwe talent getekend voor het First Second label van Gesture Music.

Lees meer


D-Saw - Track 10:30 (feat. Scan X remix) - Superstition

In 1993 werd het zeer succesvolle Duitse label Superstition opgericht. In 1999 vierde men de hoonderdste release en nu in 2003 viert men het tienjarig bestaan. Op zich prestaties die door weinig andere labels zijn behaald. Om het tienjarig bestaan extra te vieren is het label met het idee gekomen om de meest succesvolle tracks opnieuw te releasen.

Lees meerRolasoul - Desire - Plastic Fantastic

Rolasoul bestaat uit nieuwkomers Simon James en Kevin Miller. Voor hun bijzonder prettige debuut Desire op Plastic Fantastic wisten deze heren ook Jo Price van T-empo te strikken voor enige vocalen.

Lees meer

Monkz - Canga Urania - Plastic Fantastic

Canga Urania is een heerlijke tribal progressive plaat met een vleugje trance-invloeden. Deze release is van een setje veelbelovende debutanten uit Hongarije die in alle stilte een hele berg goede muziek hebben weten te produceren. Al deze muziek zal over de komende maanden via Plastic Fantastic uitgebracht worden.

Lees meer


Kade - If You Want Me - Plastica Red

KADE is een pseudoniem van de zelden teleurstellende Kevin Swain en David Snell. Dit keer bundelen ze hun krachten met Al Collingwood van Mashup en L.E. Wilson die voor de vocalen tekende.

Lees meer

Casa Flava - Darka - Plastic Fantastic

In maart van dit jaar debuteerde dit New Yorkse duo zeer overtuigend met de dubbele 12-inch De Moma De op Plastic Fantastic. Darka is hun tweede release voor het Londonse label en het is wederom een erg prettige plaat.

Lees meerDescent - Round Midnight / Tempura - Fade

Het Amerikaanse Fade van Chris Fortier is altijd al een consistent label geweest, dat keer op keer kwalitatief hoogstaande releases uitbrengt. Descent is, na Gravity Drop / Fusion uit 2002, na een jaar toe aan de tweede release.

Lees meerStereonova - Circus ep - Plastic Fantastic

Rond de zomer van 2002 waren wij helemaal in onzer nopjes met de release van Open Your Eyes en People Started To Move. Met name het tweede nummer verbleef lange tijd in onze sets. Nu is er eindelijk de opvolger en die valt ons wel een beetje tegen.

Lees meer

Martini Bros - Love The Machine - Pokerflat

Cle en Mike Vamp, beter bekend als de Martini Bros, zijn twee buitenbeentjes van de Duitse elektronische muziek. De heren hebben sinds de oprichting van het Pokerflat label altijd garant gestaan voor verrassende releases.

Lees meer

BGB - Wha... Kiddin - Dessous

De keus van het label Dessous om ook aan de andere kant van de oceanen op zoek te gaan naar passend materiaal, pakt elke keer verrassend goed uit. Hun zoektocht resulteerde recentelijk tot een verbintenis met een Brooklyn/NY-based producers duo BGB, bestaande uit de heren Lou Teti and Jason Kriveloff.

Lees meer
ADJD - Stocktown Bizniz EP - Pokerflat

ADJD staat voor Alexi Delano en Jesper Dahlback. Jesper Dahlback bracht uit op labels als DK, Svek, 20:20 Vision en een zeer succesvolle remix van de Detroit Grand Pubahs. Alex Delano bracht op zijn beurt tracks uit op onder andere Raw elements, Dessous en Plastic City. Ondanks dat Delano inmiddels is verhuisd naar New York hebben de heren besloten samen de studio in te duiken.

Lees meer

Misja Helsloot feat. Shane 54 - Back From Your Past - First Second

Naast het draaien heeft Misja Helsloot het ook uitermate druk met zijn eigen label First Second. Op deze allernieuwste First Second release zijn maar liefst vier verschillende versies zijn te vinden van Back From Your Past. Uiteraard was deze plaat ook te vinden in de set die Misja draaide tijdens Trance Energy in januari van dit jaar.

Lees meer

Casa Flava - Mulgula / Digimo - Plastica

Het Amerikaanse duo Casa Flava, bestaande uit Fransman Olivier Berger en Stan Kolev, heeft de smaak te pakken. Deze dubbele a-sider is al weer de derde release voor het Londense labelcollective en rond begin mei van dit jaar verschijnt de vierde single al weer voor Plastic Fantastic.

Lees meerThe Collective - Happy - Plastica

Kevin Swain, David Snell en Antonia Lucas komen wederom samen, dit keer in het pseudoniem The Collective. Dit drietal is samen en solo verantwoordelijk voor een hele berg coole producties. Kunnen we Happy opnieuw toevoegen aan die als maar langer wordende lijst 12-inches?

Lees meerElectric Puha - (USA) Who Are You (Axis of Dub) - Beluga

Electric Puha hebben een tijdje geleden hun debuutalbum Sisters In Paradise uitgebracht op CD en DVD. Het vanuit Utrecht opererende trio, bestaande uit DJ Sixsmith, Stevie D en DJ Rusticks, produccert een bijzonder brede sound met invloeden uit electro, hip hop en nog veel meer.

Lees meerDrax & Gooding - Harder - Harlem

Na een tweetal succesvolle releases op Underground Sounds of Renaissance keert het duo, bestaande uit Adam Routh en Pete Gooding, terug met een peaktime houser op het Harlem label van Steve Lawler.

Lees meer

Muzo - The Mack / Fokker Dude - Segment

De 27-jarige Muzo Berberoglu is internationaal bekend geworden met zijn Shen release op Silver Planet. Zijn Eurythmics bootleg van een tijdje geleden verdween in de koffers van djs als Hernan Cattaneo, Satoshi Tomiie en John OO Flemming. Zijn nieuwste plaat op Segment is wederom een prima staaltje vakwerk.

Lees meer

Nick Hook

Nick Hook is al een oudgediende in houseland. Sinds begin jaren negentig draait ie mee en bracht de afgelopen jaren tracks uit op onder andere Whoop! en Distinctive. Na zijn smashhit Be One Of Us samen met Martin Sharp, keert Hook terug op In Music met de volgende kraker: Burn Out Baby op In Music.

Lees meer


Micah feat. Jaidene Veda - Come From - Fade

Met het ter ziele gaan van Bellboy, UG en Hook vorig jaar, was Micah zoekende naar een nieuw label om zijn releases op uit te brengen. Fade is er daar een van en er volgen binnenkort nog meer tracks op Secret Planet en Propulsion.

Lees meer


Ignition - Free My Soul - Harlem Trax

Ignition is een nieuwe act op het Harlem Trax label van Steve Lawler en komt uit Denemarken. Jan Mortensen is namelijk resident-dj van de Ignition Club in Copenhagen. Samen met Claus Nileson vormt hij ook de gelijknamige studio-act.

Lees meer
Clemm

Cabin Music is een splinternieuw indietronics label uit Nederland. Clemm, beter bekend als Willem Janssen, verzorgt de allereerste release van het eigenzinnige label.

Lees meer

Mr. Groove & Vergas

Mr Groove & Vergas zijn al geen broekkies meer gezien hun staat van dienst. Releases op Yoshitoshi, Subliminal Soul, Renaissance, Oxyd en Harlem geven overduidelijk blijk van talent.

Lees meer
Michel de Hey + M.I.R.K.O

Net als elk jaar is ook voor de afgelopen Fast Forward Dance Parade natuurlijk weer een anthem gemaakt. Michel besloot het dit jaar zonder Jeroen Verheij te doen en dook de studio in met Mirko van Dommelen. Be My Guest is het eindresultaat geworden.

Lees meer


Groovemates

Nadat Natural Sounds op Plastica verscheen en door Sander Kleinenberg op diens This Is Everybody dubbelaar werd gezet, kon het voor dit duo niet meer stuk. De Israëliërs Sharon Avilhak en Doron Elimelech keren nu terug op Plastic Fantastic, het label waarop ze ooit debuteerden.

Lees meer

The Beat

The Beat bestaat uit Milichovski en Daldamy, twee Hongaarse djs, met een grote liefde voor house met een overduidelijke tribalsound. Tribalground op Iberican werd hun eerste hitproductie en dit debuut op Harlem Trax lijkt wederom een schot in de roos.

Lees meer


Hook And Black

Hook & Black bestaat uit (UK)houselegende Nick Hook en Segment labelmanager Matt Black. Nick Hook heeft al talloze releases op zijn naam op labels als FFRR, Whoop en React. Matt Black is bekend van zijn succesvolle Sub Aqua project.

Lees meer

Subsky Vs. Muzo

Naast het bijzonder populaire Pangea label bestaat sinds kort ook Pangea UK. Subsky & Muzo bijten buitenaards goed het spits af met de eerste release voor dit nu al veelbelovende sublabel.

Lees meer


Fitalic - Disillusions

De Nederlandse producer Robin Fitter aka Fitalic is meer dan goed bezig. Na talloze releases op verschillende prestigieuze progressieve labels zorgt de man voor de tweede release op Pangea.

Lees meerChristian Fischer

Definition maakt deel uit van Bryzant, een soort labelcollectief. Naast Definition worden er labels gepromoot als FAK, Instabil en Statik. Remix Poison is een soort verzamel EP met tracks en remixes van Christian Fischer.

Lees meer


Alex C. Multhaup

Karmarouge is een vanuit Köln opererend technolabel. De release van Alex werd ons toegestuurd als MP3-promo. Geen plaat dus, maar daar wordt de kwaliteit echt niet minder van

Lees meer


Dee Kline & Wizard

Tweede single van Break, Break, Beats & Blondes, het debuut van Dee Kline & Wizard. Een plaat ook waarop het duo laat horen dat de Britse dancescene meer nieuws te bieden heeft dan grime alleen. In Nederland is de plaat vreemd genoeg over het hoofd gezien door de grotere muziekbladen én de dancemedia. Of dat met Why Don

Lees meer

Lawgiverz

Over artcore gesproken: ook Lawgiverz lusten daar wel pap van. Het gerucht gaat dat het duo

Lees meer

Luis Paris

Luis Paris, bekend van onder andere Paris & Sharp, Paris & Healey en Innervision, heeft de stoute schoenen aangetrokken en is solo gegaan op z

Lees meer

Decon & Darryl Windham

Sentient is het kersverse label van Engelsman Justin garrett. Justin is al vele jaren labelmanager van Plastic Fantastic, Plastica, Plastica Red en de labels Harlem plus Harlem Trax van Steve Lawler. Decon & Darryl Windham uit Atlanta bijten het spits af op Sentient.

Lees meer

Myth

Het bleef een tijd lang erg stil rondom Remark, het proggy sublabel van Gesture. Na Silverpiece

Lees meer


Kosmas Epsilon

Het Australische EQ Grey komt voor de dag met een bijzonder interessante release van de Griek Kosmas Epsilon. Deze nieuweling gooide eerder hoge ogen met de remix van FC Kahuna

Lees meer

Monkz

Mijn favoriete Hongaarse trio is terug van weggeweest en ze stellen wederom niet teleur. Na een jaar afwezigheid, is Zakka / Nekke alweer hun derde release voor Plastic Fantastic.

Lees meer

Sean Walsh

Misja Helsloot pikte deze trancekraker op tijdens een set van Dj Voiz in Quebec. De uit Montreal afkomstige Sean Walsh was maar wat blij toen Misja zijn track wilde release op Gesture.

Lees meer

Peter Presta & Little Carlos

Dit duo is onder andere bekend van releases op onder andere Rampage, Bush en G-High van Richard Grey. Presta heeft solo platen uit gebracht op labels als Strictly Rhythm, King Street en Star 69. Geen kleine jongens dus

Lees meer

Etostone

Etostone werd ontdekt door Erase via Peoplesound.com waar ze maar liefst 15.000 hits hadden gekregen via hun tracks die er gehost werden. Na een release voor Freakaboom, licenties voor Uberzone

Lees meer


Salco - The Bounce (Wallop)

Het Engelse label Wallop is al jaren een consistent label, waarvan eigenlijk elke release die uitkomt wel de moeite van het checken waard is. Na een flink aantal releases op zijn eigen Black & White label gaat Salco voor het eerst solo op Wallop. Zwaargewicht Tony Thomas werd gevraagd voor de remix op de b-side.

Lees meer


Stereonova

Stereonova doen het goed in de progressive hoek. Niet echt verwonderlijk, want de Italianen weten keer op keer met een verrassende 12-inch uit de studio te komen.

Lees meer
Fitalic - E-Motion (Konseption)

Sumsonic, het label rond Chris Gainer, Paul Rogers en Darko draait terug op volle toeren! E?n van de sublabels, Konseption (UK) pakt uit met een absolute topper van ‘Fitalic’ (R. Fitter en J.Wunderlich).

Lees meer
Salco - The Bounce (Wallop)

Het Engelse label Wallop is al jaren een consistent label, waarvan eigenlijk elke release die uitkomt wel de moeite van het checken waard is. Na een flink aantal releases op zijn eigen Black & White label gaat Salco voor het eerst solo op Wallop. Zwaargewicht Tony Thomas werd gevraagd voor de remix op de b-side.

Lees meerFitalic - E-Motion - (Konseption)

Sumsonic, het label rond Chris Gainer, Paul Rogers en Darko draait terug op volle toeren! E?n van de sublabels, Konseption (UK) pakt uit met een absolute topper van ?Fitalic? (R.Fitter en J.Wunderlich uit Nederland).

Lees meer


Dirty Fours - Breathless / Machines (EQ Grey)

Dirty Fours is ook wel bekend als Nubreed. Het trio bracht eerder tracks uit via Vapour en Hamachi. Voor EQ Grey deden ze een tijdje terug nog een remix voor de b-kant van een MFA-release, maar nu is het tijd voor een eigen 12-inch op dit consistente label.

Lees meer

Scott McFayden - G In Your Glow / Which Why (Fade)

Scott McFayden is een redelijk onbekende producer uit Calgary in Canada. Hij bracht eerder tracks uit onder zijn pseudoniem Com.muikation, waarvan producties uiteindelijk op het New Yorkse Red Antenna verschenen. Zo kwam Scott uiteindelijk op Fade terecht.

Lees meer

D-shake - Yaaaah! Remixes (FDS)

Aad de Mooij bracht in 1990 via Go Bang! zijn klassieker Yaaaah! Uit als D-shake. Chris Fortier & Steve Porter namen de dappere taak op zich om deze vette clubhit te updaten naar de standaard van 2004.

Lees meer

Overdrive - Outthere EP (Reform)

Overdrive bestaat uit Nick Dare en Justin Drake. De laatste kennen we natuurlijk als de ene helft van Peace Division. Hun vierde Overdrive release is funky as hell en housey all over the place.

Lees meer

Anigye feat. Audio Architects - NL Boost (Sentient)

Deze productie komt van de hand van de winnaar van de Heineken Thirst competitie, niemand minder dan onze eigen Stijn Halfens. Justin Garrett van het Londonse Plastic Fantastic tekende NL Boost als tweede release voor zijn nieuwe Sentient label.

Lees meer

Darius Syrossian - Loveline (Wallop)

Darius is een veelbelovend dj-talent uit Leeds die eerder plaatjes uitbracht met Simon James onder de naam Rolasoul. Zijn laatste release Real Crisis op het Angel Reef label kreeg veel positieve kritieken van dj?s als Tom Stephan en Nick Warren.

Lees meer

Mike Owen - Squelch Is Good (Black & White)

Mike Owen zullen sommige mensen wellicht kennen van releases op labels als Undercurrent en Wallop. Daarnaast werkt hij als Unplayed samen met Mark Dearden. Black & White hoorde de x-factor in dit soloproject en zie daar: Squelch Is Good?

Lees meerZGR - Zero Hours (Segment)

ZGR is niemand minder dan Ozgur Can. Deze Zweedse producer is inmiddels al geen onbekende meer met releases op labels als Electronic Elements, Plastica, Deep en 3Beat Breaks. Met deze release op Segment bewijst hij wederom dat hij weet hoe het moet?

Lees meer

H-Bomb - Northern Lights (EQ Grey)

Van H-bomb hadden we al een tijdje niets meer vernomen, dus waren we aangenaam verrast een promo van zijn hand in de bus te mogen ontvangen! Met Northern Lights stelt hij zeker niet teleur.

Lees meer

Derek Howell - Funk It (Fade)

Dat Texas ook nog eens mee zou gaan tellen in de housescene hadden wij niet zo snel verwacht, maar Derek Howell zet deze Amerikaanse staat zonder pardon even goed op de wereldwijde danskaart!

Lees meer


Kriece - Heron Castle (EQ Grey Limited)

Kriece is voor ons misschien een onbekende maar in Australie draait deze dj/producer al zo’n acht jaar mee en heeft zodoende al gedraaid met namen als John Digweed, Carl Cox en Dave Clarke. 2005 wordt het jaar dat er flink wat releases van zijn hand op plaat gaan verschijnen, Heron Castle is daarvan een prima voorbeeld.

Lees meer

Marco Bellini & Val Weller

De 12-inch Dirty van Marco Bellini sloeg destijds in als een bom. Zelden hadden we zo een dikke riff voorbij horen komen. Op zijn tweede 12-inch Nitro of Love werd eigenlijk dezelfde truc uitgehaald. Maar ja, de verrassing was er toen natuurlijk wel vanaf. Slaan ze op de derde release weer diezelfde weg in?

Lees meer

Alex Stealthy

Alex Stealthy is een rijzende ster aan het progressive house firmament. Na een aantal goed ontvangen releases op SOG zal 2005 het jaar worden dat we nog veel meer van deze 24-jarige Rus zullen gaan horen via labels als Vapour, Nascent en natuurlijk Pangea UK.

Lees meer

Steve Lawler

Het begon allemaal met de Harlem Nights die Steve Lawler gaf in The End in London, daarna volgenden de labels Harlem en Harlem Trax. 2005 markeert de geboorte van Steve

Lees meer

Kolo

Deze eerste solo-plaat van Neil Kolo kwam oorspronkelijk uit in 2000 in Fade Racords. Het Amerikaanse trio Stereoground werd gevraagd deze plaat te remixen en dat heeft geresulteerd in een solide progressive mix en een monsterlijke breaks versie.

Lees meer
Shmuel Flash - Stylin (Harlem)

Shmuel is een behoorlijk productief mannetje. Zo brengt hij samen met zijn broers Ruven en Ilan regelmatig krakers uit als de Flash Brothers. Solo produceerde Shmuel tracks voor legendarische labels als Bedrock, Silver Planet en Release. Voor Stylin voegt hij Steve Lawler

Lees meerE-male - I Miss You (Black & White)

Je maakt tracks en bent fan van een label, maar ze brengen zo weinig platen uit. Wat doe je dan? Martin Andrews, beter bekent als E-male, kwam tot de conclusie om dan maar zelf wat producties op te sturen. I Miss You werd opgepikt en nu eindelijk uitgebracht.

Lees meer


Steve Porter - Homegrown EP 2 (FDS)

De man die ons Porterhouse bracht is terug met een ijzersterke 12-inch, die in feite de voorbode is van een al even goed debuutalbum met dezelfde titel. Vijf nummers lang neemt Porter ons in een meedogenloze housegreep om ons vervolgens verdwaasd achter te laten…

Lees meer


Phil Thompson

Ik was blij verrast met deze nieuwe release van Phil Thompson. Ik ben namelijk wel een liefhebber van zijn Moonface releases op Bedrock

Lees meer

Luis Paris - Amor (Orient)

Vlotte housebeats

De labelbaas Luis Paris blijft een productief baasje. Nog niet zo lang geleden ontvingen we nog de releases Frenzeed Funk en Crystal Kiss en nu is het al weer tijd voor Amor.

Lees meer

Kpaxx

Doeltreffende tribalbeats

Kpaxx is dj kev Wright, een bekende dj in Edionburgh en omstreken. Hij host hier de tech-trance avond Sublime. Na releases op Wicked en Addictive, debuteert hij nu op Plastica met deze 12-inch.

Lees meer

Stu Hirst

Lekker pompende housetrack

Nadat Steve Lawler zijn Harlem Electric label op de kaart zette met zijn eigen creatie Illectronic Music, is het nu de beurt aan miskent talent om zich via het kersverse label te gaan profileren. Stu Hirst bijt het spits af.

Lees meerGabriel & Dresden: Arcadia (Organised Nature)

Wat een manier om je label in de markt te zetten

De mannen achter de smashhit As The Rush Comes zijn terug en hoe! Via hun splinternieuwe label Organised Nature brengen Josh & Dave ons de nieuwe single Arcadia. Naast het origineel bevat deze superieure 12-inch ook een spetterende remix van Ozgur Can.

Lees meer


Presslaboys: Funkash (Plastic Fantastic)

Energiek en hypnotiserend sfeertje

Presslaboys zijn geen onbekenden in houseland. Zo hebben deze Italianen al tracks geproduceerd voor gerenomeerde labels als Azuli, Renaissance, Crosstown Rebels en Saw. Plastic Fantastic is dan ook maar wat blij met deze release.

Lees meer

Freza & Dj Flash: Kalimba (Plastica Red)

Verfrissende breakbeat

Kijk, das nog eens een verassing! Normaal gesproken is het house wat de klok slaat op dit Engelse label, maar dit keer pakt het Plastic Fantastic team uit met een verfrissende breakbeat 12-inch van het Russische duo Freza en DJ Flash.

Lees meer

Baunder: The Baunder EP (Segment)

Wederom een erg prettige release

Baunder is een jonge producer van Argentijnse origine en is tegenwoordig in Spanje in het telefoonboek te vinden onder de naam Pablo Carr. 2005 lijkt het jaar van zijn internationale doorbraak te worden. Naast deze release en een 12-inch voor CP, ligt er nog volop ander materiaal op de planken.

Lees meer
Le Ron & Yves Eaux: Girls At Night (Wallop)

Peaktime vocal houser

Deze Nederlanders hebben de afgelopen jaren een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Labels als Method, Baroque, SOG en Summum tekenden hen al voor een aantal succesvolle releases. Girls At Night verschijnt nu op het Engelse Wallop label.

Lees meerMason: The Screetch (Middle of The Road Music)

Strakke productie!

Eind april werd het nieuwe platenlabel van Don Diablo en Roy Avni van Electronation gelanceerd: Middle of The Road Music. Fris, nieuw en origineel is het devies van het kersverse label uit Amsterdam. De 23-jarige Mason heeft de eer het spit af te bijten met twee rockende breakbeat tracks.

Lees meer

Solead: Solid (Erase)

Meedogenloze muur van geluid

Vincent Courcot en Charles Michaud zijn twee 28-jarige producers uit Parijs. Met Solid verzorgen zij het eerste Franse debuut op het Engelse Erase label.

Lees meer

Linear B: Shaker Shaker (Orient)

Verrassingseffect bijna verdwenen

Linear B, bestaande uit Daniel Blong en Ben Bailey, debuteren op Orient met een dynamische breaks 12-inch. Naast hun funky origineel is er ook een electrohouse versie op terug te vinden van Kevin Swain en labelbaas Luis Paris.

Lees meer

Alex Santer: Tribal Selonika (Sentient)

Perfect voor zwoele zomeravonden

De Griek Alex Santer ken je misschien al van een aantal groovy housereleases als Alex Trax op labels als Siesta en Big Chief. Via Sentient brengt hij nu een tribalprogressive 12-inch uit.

Lees meer
Julio Torres: Biruta (Harlem Electric)

Degelijke derde Harlem Electric release

Steve Lawler gaat het komende jaar een flink aantal nieuwe producers in het spotlicht zetten via zijn jongste Harlem Electric label. Julio Torres, één van de bekendste dj

Lees meer


Lovesky feat. Michael Simone: Runaway (Curvve)

Prima plaat met een indrukwekkende lijst remixers

Nadat Drums 4 Better Daze in 2001 insloeg als een bom, hoorden we in 2003 voor het laatst van deze uit New York afkomstige producer. Het is dan ook goed te zien dat Lovesky terug van weggeweest is!

Lees meer5 Years Exile: Diverse artiesten (Definition)

Kompleet gekkenhuis op de dansvloer verzekerd

Het Duitse technolabel Definition records van Christian Fischer en Rino Ceronne bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden. Dat doen ze met een zwarte taart en wel in de vorm van deze stevige 5 Years Exile 12-inch.

Lees meer

Corvin Dalek: Young People (Flesh)

Botergeile harddance

Young People is de meeste recente single van Corvins album I Am A Dalek, dat al weer dateert uit 2003. Naast een Originales mix is er een remix te vinden van de Mexicaanse Dj Klang die ook voor Flesh produceert.

Lees meer

Daniel Fritschi: Intonation EP (Level)

Vier minimalistische delicatessen

Minimal is het magische woord in danceland de laatste tijd en het Level label uit Düsseldorf vaart er wel bij. Oprichter Daniel Fritschi vult de tweede release voor zijn splinternieuwe label met vier minimalistische delicatessen.

Lees meer

BrightLight: Past Midnight EP (Karmarouge)

Minimal techno met een emotionele inslag

Het Duitse Karmarouge is en blijft hofleverancier van kwalitatief hoogstaande minimal techno met een emotionele inslag; hun twaalfde release van de Deen BrightLight is daar weer een perfect voorbeeld van.

Lees meer

Fax: Bilateral EP (Level)

Warme minimal sounds en delicate beats

De eerste twee releases op Level focusten op artiesten uit Düsseldorf, maar de derde plaat werd in elkaar gezet door de uit Mexico afkomstige artiest Fax.

Lees meerKade: Clouds (Plastica)

Diepe en dreigende tribalhouse

Voor de nieuwste Kade hebben Kevin Swain en David Snell deze keer de hulp in geroepen van Al Collingwood van Mash Up en L.E. Wilson. Deze laatste deed het vocale gedeelte op deze tweede Kade-release.

Lees meer


Dick Voodoo: Mirage of Lust (OD Records)

Duistere electro uit de hel

Met artiestennaam als Dick Voodoo verwacht je natuurlijk geen lieve electro-deuntjes. De muziek van Dick Voodoo klinkt dan ook als demonische electrotrash. Mirage of Lust is hun tweede duivelse EP voor OD Records.

Lees meer

Bedrock OS.0_2: Jonathan Lisle - Sampler 1 (Bedrock)

Twee ruwe bouwstenen van zijn uitstekende mix

Jonathan Lisle had de eer om de tweede Original Series mix voor Bedrock te mogen mixen en dat deed hij niet onverdienstelijk. Op deze eerste sampler EP vinden we twee van de ruwe bouwstenen van zijn uitstekende mix terug.

Lees meer

Heko: Starfighters (OD Records)

Electro met Detroit- en sci-fi invloeden

Na zijn prima ontvangen (op de playlist bij onder andere The Hacker en David Carreta) door Planet 77 EP voor het Franse OD, keert Heko terug op het uit Le Havre afkomstige electrolabel met zijn tweede EP.

Lees meer


Groovemates: Oosh (Sentient)

Erg aangename verrassing!

Na drie releases voor het Plastic Fantastic collectief verhuist dit Israëlische duo voor hun vierde 12-inch naar Sentient. Geen gekke stap aangezien dit label gerunt wordt door Justin Garrett, die weer verantwoordelijk is voor de PR van Plastic Fantastic.

Lees meer

Kosmas Epsilon: Innocent Thoughts (Heavy Rotation)

Prima Griekse progressive trance

Voor deze 26-jarige Griek kan het niet meer stuk. Binnen korte tijd wist hij zich, via releases op Deep, EQ en Precinct, op te werken tot de hogere regionen van de progressive scene. Innocent Thoughts laat opnieuw horen dat dit meer dan verdient is.

Lees meerSwain & Dubsole: No Puedes Sentir (Orient)

We zijn beter gewend van Swain en consorten

Over het algemeen zijn we wel te spreken over de tracks die Kevin Swain uit zijn hoge hoed tevoorschijn haalt, maar met de housey release No Puedes Sentir stelt hij ons toch echt teleur.

Lees meerEtostone: Pornostar / Alter 9 (Erase)

Etostone doet zijn eigen breaks-ding

Als iemand als Rennie Pilgrem je betitelt als iemand die niet bang is om zijn eigen ding te doen, dan moet je over de gewilde x-factor beschikken. Op deze nieuwste Erase laat Etostone wederom horen dat dit inderdaad het geval is.

Lees meer

Ozgur Can: Changed (Organized Nature)

Niet Ozgurs allerbeste plaat ooit

Can had de eer de eerste release voor het Organized Nature label van Gabriel & Dresden te remixen en voor de derde 12-inch op dit kersverse en veelbelovende label doet Ozgur nu zijn solo-ding.

Lees meer


Lolo: Elemental

Een catchy en dromerig sfeertje

Lolo (Laurent Véronnez aka Airwave), reeds jarenlang een gevestigde waarde uit de belgische trance scene haalt weer

Lees meer


Sander Kleinenberg: The Fruit remixes (EQ)

Geef ons maar de originele versie

The Fruit sloeg een aardig tijdje geleden wereldwijd in als een bom. Zo ook in Australië. Om het succes nog wat nager op te rekken besloot EQ de plaat te laten remixen door Future Funk Squad en Ivan Gough & Grant Smillie.

Lees meerSucker DJ

Anticlimax vereist eigen edit

Gefilterde discohouse gaat er nog steeds in bij veel dj

Lees meer
Ozgur Can - Changed (Organized Nature)

Verbluffend goede electrogetinte progressive

De Turks/Zweedse dj & producer Ozgur Can (Furry Nipples) straalt van creativiteit. Zowat elke top-dj draait zijn platen grijs en alle grote labels doen maar al te graag beroep op Ozgur.

Lees meerFunk Harmony Park: Planet P (FDS)

IJslands viertal doet weer goede zaken

De dubbele 12-inch My Truth op moederlabel Fade scoorde wereldwijd lovende kritieken en ook met Planet P lijkt het IJslandse viertal goede zaken te gaan doen.

Lees meer


Yunus Guvenen: Let Go / Fever (Bedrock)

Een bijzonder plakje progressive house

In 2003 sloeg Bedrock, en Yunus in het bijzonder, iedereen om de oren met zijn opzienbarende Invasion EP. Aan het eind van 2005 is Guvenen terug op Bedrock en hij weet opnieuw te imponeren

Lees meer

Jon Gurd: Future (EQ Grey)

Dave Robertson redt Jon

Jon Gurd is hier nog een redelijk onbekende naam, maar in Engeland doet hij goede zaken. Zowel ID-J als Mixmag tipten hem namelijk als een nieuwkomer om in de gaten te houden. Deze release op EQ Grey zorgt ervoor dat Jon ook als producer op de kaart wordt gezet.

Lees meerSeyton: The Drake Equation (Heavy Rotation)

Liefhebbers van de James Holden-sound opgelet!

Na releases op progressive labels als Lost Language, Minimal, Baroque en Vapour werden The Drake Equation en Supreme Being opgepikt door Heavy Rotation labelbass Simon Ross. En dat is maar goed ook!

Lees meer


Clan-S & Slonage: Lemi (KuDeTa)

Remixers Davis & Kaler scoren hier de punten

Clan-S is afkomstig uit Zuid Amerika, Argentinië om precies te zijn. Ze dj-en al ruim 10 jaar en sinds kort is radioshow Groovenight ook iedere eerst vrijdag van de maand te horen op Proton Radio.

Lees meer


Sprocket: Kickflip (EQ)

De Smithmonger mix is echt monsterlijk goed

Het origineel van Kickflip verscheen ooit op de Balance 004 mix van Phil K. Sindsdien hebben veel mensen het nummer gezocht, maar nooit gevonden

Lees meer

Demi: Gearbox (Deeper Substance)

De punten gaan naar de 16-bit Lolita

Deeper Substance is een nieuw label, dat is ontstaan uit de gelijknamige Engelse clubavond waarvan Demi de organisator is. Via Gearbox zet Demi zijn label nu eindelijk op de muzikale wereldkaart. Op de b-kant vertegenwoordigen de 16-bit Lolitas de lage landen middels een prima remix.

Lees meer

Presslaboys: Ionizer (Sentient)

We zijn beter gewend van Sentient

Ionizer is afkomstig van de labeleigenaren van het Italiaanse label Presslab Records. Je kent het duo wellicht van releases op hun eigen label of labels als Plastic Fantastic en Baroque.

Lees meer


Parlange: Return To Mars (Heavy Rotation)

Prima progressive uit Midden Amerika

Lekker hoor, deze nieuwste Heavy Rotation, die zijn herkomst vindt in Midden Amerika. Naast twee tracks van zichzelf, bevat deze 12-inch ook een Parlange remix van Fase’s Tren.

Lees meer

Josh Lasden & Synoptic: El Futuro Ep (Punk'ID)

Coole techhouse van Muzzic residents

Eind december vind je de tweede release op Punk’ID Recordings terug in de platenzaak. Bij het jonge, beloftevolle Belgische label werd er deze keer gekozen voor een coole techhouse track van de hand van het duo Josh Lasden (dj @ ‘Muzzic’ > de techhouse feestjes van Kozzmozz in Gent) en partner in crime Synoptic.

Lees meerNicolas Valee: Incitement EP (EQ Grey)

Een verdomd goede plaat

Nicholas Vallee is een nieuwste ster aan het Franse house firmament. Na releases op Black Jack en Mangusta, komt zijn nieuwste 12-inch uit via het befaamde EQ Grey label. De track Generation X was eerder terug te horen op Desyn Masiello

Lees meerStan Kolev: Shana (Plastica)

Prima plakkie progressive

Stan Kolev is de ene helft van Casa Flava, dus dan weet je eigenlijk al wel wat je te wachten staat. Met Shana stelt hij dan ook niet teleur.

Lees meerPerry O

Al geruime tijd zonder twijfel één van mijn favoriete platenlabels, gerund door de sympathieke Nederlandse dj & producer Perry O

Lees meer

Saten: Crystal Castles (Dubcoast)

Het progressive label uit San Francisco pakte in het verleden uit met kwalitatief werk van een aantal grote namen in de scène: Murat Uncu, Alican & Soner, MV, Blue Room Project, Chris Micali, Federico Epis en Mark Martini.

Lees meer

Sasha: COMA (Emfire)

Sasha, het Britse underground icoon laat na lange tijd dj’en opnieuw van zich horen met een gloednieuwe release (one-sided vinyl) en hij pakt meteen ook uit met zijn eigen platenlabel ‘Emfire’.

Lees meer

Laurent Garnier: Back To My Roots (Innervisions)

Garnier is zijn dansvloer streken nog niet verleerd... meesterlijk!

Menig technoliefhebber heeft naar dit moment uitgekeken: dat Laurent Garnier eindelijk weer eens een echte dancefloorkiller uit zou brengen. That time is now... Eindelijk terug naar zijn roots; en godskolere... met wat een ontzettend dikke track!

Lees meer

Boshnell & Cody: This feel is... (Amalgam Audio)

Solide eerste release van dit kersverse label

Amalgam Audio is een nieuw label met een progressive geluid, Boshnell & Cody presenteren de eerste release. Tot op heden deed het duo voornamelijk remixes voor labels als Audiolab, Omnis en Emote Music.

Lees meerSteve Lawler: Femme Fatale (Ovum)

Verplichte kost op Ovum!

Enigszins verbaast fronste ik mijn wenkbrauwen toen ik deze nieuwe Ovum binnen kreeg waarop de naam stond van niemand minder dan Steve Lawler. Hij? Op Ovum? Na beluistering bleek het een geweldige zet van Josh Wink om deze EP voor zijn label te tekenen...

Lees meer

Pawas: Mazo EP (Fear of Flying)

Diepe techno met een knipoog naar Detroit en Basic Channe

Fear of Flying staat bekend om z'n diepe techno sound waarbij regelmatig een snufje house wordt toegevoegd. De uit India afkomstige Pawas brengt ons de tiende release in de vorm van de viertracker Mazo EP, die volop respect geniet van Audiofly, Laurent Garnier en Lee Burridge.

Lees meer

Craig Torrance & Philip Hochstrate: The Thorougfare (Murmur)

Waanzinnige techhouse release

Wat krijg je als je een Schot en een Duitser samen in een flat wonen en op een avond besluiten de studio in te duiken... Juist: The Thorougfare, een diepe houseplaat die zich begeeft op het snijdvlak van house en techno. Eerder maakte het duo tracks voor Four:Twenty en Moodmusic.

Lees meer

Soulfinder: The Trauma EP (Outside the Box)

Oldschool progressive trance anno 2008

Tijdens het beluisteren van deze 16e Outside the Box release, dacht ik met enige weemoed terug aan begin jaren 90 en aan Northern Exposure plus No One Modern Dance Parties in het bijzonder. Hier sluit de sound van The Trauma EP namelijk perfect op aan.

Lees meer


Shirazi: Morning Drive EP (TEAM records)

Geniale diepe techno met klassieke Detroit inslag

Dat er in Nederland, en in dit geval Rotterdam in het bijzonder, geniale creatieve muzikale geesten rondlopen, bewijst Shirazi met zijn Morning Drive EP op Team Records van Verhey...

Lees meer


ATFC: Bad Weed EP (Toolroom Trax)

ATFC rockt als een dolle!

Na topreleases van Dave Spoon, FPS en Mark Trophy is het nu de beurt aan ATFC om de dansvloer eens goed wakker te schudden. Voorganger Ya Killin Me deed het al prima op Toolroom en de Bad Weed zal dit makkelijk gaan evenaren...

Lees meer


Sharam: Crazi (DCI)

Na enkele commerciele hitjes zoals ‘Party All The Time' en zijn remix voor Daniel Bedingfield (The One) lijkt Sharam van Deep Dish herboren!

Lees meer


Logiztik Sound & Kally: Smash It (Outside The Box)

Mach 5 - Drie prima tracks, maar de Qbical remix is de absolute winnaar

Het Rotterdamse label Outside The Box van Eelke Klein blijft keer op keer verrassen en de vorige releases overtreffen in kwaliteit. Na een gevarieerde sampler met tracks van o.a. Robin Onrust & Deepmind en The Thrill Will Be Later EP, is het de beurt aan Logiztik Sound & Kally om de dansvloer op z'n kop te zetten.

Lees meer

Oliver Moldan & Norman Zube: Smoke Eyes (Tokio)

Dave Robertson steelt de show, way to go!

Na remixes and tracks op labels als Bedrock, Hope en Audio Therapy keert Oliver Moldan samen met zijn studiopartner Norman Zube terug op Tokio Recordings, Dave Robertson had de honeurs om de remix te verzorgen...

Lees meer


Josh Lasden: Moments EP (El Futuro)

Josh Lasden is de laatste weken druk bezig geweest met tal van releases voor zijn eigen platenlabel. Eerste in de rij is een soloproductie die 2 tracks bevat. ‘Sensitive Touch’ bouwt rustig maar trippy op en bevat een zalige break!

Lees meer

Wombat: Helo Remixes EP (Open Records)

Inkoppertje, progressive fans grijp uw kans

Net als elke nieuwe pre-release kwam ook deze EP binnen met als onderwerp Hot new promo, maar na beluistering van het coole orgineel en de vette Kasey Taylor en Shades of Grey mixes moest ik ze toch wel gelijk geven. Dit is progressive house in optima forma!

Lees meer

16 Bit Lolitas present Glowfield (Bits & Pieces)

De 16 Bit Lolitas stellen nooit teleur, dus nu ook niet

Na de indrukwekkend eerste Glowfield release met daarop Moiemaker en The Return en de sterke Ohmna track uit april is het nu al weer tijd voor de tweede Glowfield EP van dit jaar. Ben je klaar voor Reefteef en Calling New York?

Lees meer

Guy J: Lamur (Bedrock)

Al weer een vette plaat op Bedrock, check it out!

Het regent echt weer superreleases deze zomer, is dat Ibiza of hebben we gewoon te maken met een aantal geniale muzikanten en labels? Ik weet het niet, maar ook Lamur van Guy J op Berock hoort in de categorie die moet je zo snel mogelijk aanschaffen...

Lees meer

Christian Smith & John Selway: Work It (Tronic)

Work It, gepimpt voor 2009. Check de Fergie mix.

Work It verscheen in de originele vorm al in 2005 en word nu door Smith & Selway ge-update voor 2009. Fergie schijnt er op de b-kant zijn licht over en zorgt er voor dat het nummer ook dit jaar de dansvloeren in extase zal brengen.

Lees meer

Joris Voorn: Dusty House Room 1 (Rejected)

Joris veegt de vloer aan in house land...

Naast zijn magistrale tech-house en techno release heeft Joris zich de laatste tijd stukgebeten op een aantal groovy house tracks. Onder de titel Dusty House komen de tracks uit en Room 1 is, jawel, de eerste van deze serie.

Lees meer[email protected]: Respray (Josel Remix) - No Smoking

Het Turkse platenlabel rond de populaire Dj Tarkan (Istanbul) pakt regelmatig uit met straf diep melodieus progressief spul.

Lees meer

Oliver Morgenroth: Care (Jetlag Digital)

Harry Lemon is in topvorm!

Jetlag Digital is lekker bezig de laatste maanden met prima releases zoals DJ Taucher's Mach Dich Mal Locker (Moshic remix) en Soulfinder's Southside/Northside, maar het is Lemon8's remix van Care die nu echt mijn volle aandacht trok...

Lees meer

John Digweed & Nick Muir: Tangent (Bedrock)

Dansvloeren gaan door de knieen op Tangent

Dit duo heeft al menig clubhit op hun naam gezet en Tangent is absoluut weer een knaller voor formaat. Inclusief een remix van niemand minder dan Timo Maas (ja, hij leeft nog gelukkig)!

Lees meer