GO Magazine
Een visueel schouwspel van kundig bewegende handen

19-05-01 Nighttown, Future invites [email protected] DJ’s: Green Velvet, Carl Clarke, Dave Clarke, e.a.

Lees meer


City Parade Luik

City Parade, Luik, 23 juni 2000. Alle Belgische DJ’s plus Michel de Hey, Jack de Marseille en vele anderen.

Lees meer


de wekelijkse portie techno weer gehad

Nighttown Rotterdam. Future invites [email protected] met : Gaetano Parisio, Rino Cerrone, Quazar (live), Benny Rodriguez. 26-10-01

Lees meerDe Rotterdamse museumnacht bracht een goed bezocht spektakel met beeld, geluid en architectuur.

Lees meer


Het einde nadert

Chesterfield Labelland, Melkweg Amsterdam. Met o.a. James Ruskin, Oliver Ho en Jori Hulkkonen, vrijdag 1 maart 2002.

Lees meer
Klotsende funk

Extrema Beautiful 9 maart 2002 Koningshof Veldhoven Met o.a. Remy, Marcello, Secret Cinema, Alison Marks en Don Londi.

Lees meer

Door het glazen dak

Integrate, Atrium Haagse Hogeschool, Den Haag. Joel Mull, Damian Keane, Aril Brikha (live), Rino Cerrone, Miss Djax, Benny Rodrigues. Zaterdag 4 mei 2002.

Lees meerOverdaad aan licht

Reactor, Powerzone, 10 mei 2002. Dj’s gehoord en gezien door Go: Joachim, James Rushkin, Korè, K-Cee en Vin-ill.

Lees meerStappen is topsport

Afgelopen zaterdag moest een ultieme stappersavond worden. In discotheek Eau in Den Haag zou een ware dancemarathon plaatsvinden. Maar liefst twee organisaties gaven aansluitend een feest. De Eau zelf kwam eerst met Jean Solo en Chillnight kwam met hun bekende concept voor het eerst naar de hofstad. Daar draaiden Melvin Warning, Mike S, Reza en niemand minder dan Cor Fijneman.

Lees meerMet wat creativiteit kom je een heel eind

Unity (zie het coverartikel elders in deze GO) houdt zich soms niet alleen bezig met het geven van informatie. Vorig jaar organiseerden ze voor het eerst een eigen feest in een loods in het Amsterdamse havengebied.

Lees meer


Genieten tijdens hardstyle favoriet JP

Zaterdag 15 februari had ik voor het eerst als Hagenaar een reden om naar de Nijmeegse Matrixx te gaan. Ik kan heel kort zijn over de reden om ‘helemaal’ vanuit Den Haag daarheen te rijden: JP zou solo gaan draaien! En meer reden heb ik niet nodig.

Lees meer

Dit is de Van Nelle, welcome to Jackass

15-02-2003 // Pulse @ Van Nelle Fabriek (Rotterdam). DJ?s: Erick E, Michel de Hey, Kevin Saunderson, Layo & Bushwacka!, Junior Jack & Kid Creme, Benny Rodrigues VS Laidback Luke. Gezien door GO: Erick E, Michel de Hey, Kevin Saunderson, Layo & Bushwacka!

Lees meerHet 'o ja' gevoelvan een avond Houseclassics

Atlantis, Alkmaar met dj's: Gemini, the Groove en Michel

Houseclassics zijn ‘hot’ en en overal waar een dergelijk feest wordt gehouden staat het rijendik voor de deur. Iedereen, van jong tot oud, wil zich voor een avond weer laten meenemen naar de good-old-days van smiley’s en bandana’s.

Lees meerAfterclub met unique selling point

Een parenclub is iets anders dan een dancetent. Als stapfanaat zal je dan ook niet snel bij de eerste naar binnen stappen. Behalve misschien bij Organza, waar op zondagochtend de Morning Mission wordt gehouden.

Lees meer

Duim omhoog; Jack de Marseille mag blijven

Al meer dan een paar maanden loopt het niet meer zo storm in de More op zaterdag avond. Op een of andere manier kan het uitgaanspubliek de weg niet meer vinden naar de Rozengracht. Het is absoluut niet zo dat de muziek slecht is, integendeel, de muziek is uitermate dansbaar en de dj’ zijn over het algemeen van Nederlandse bodem en weten wel hoe ze het publiek aan het dansen moeten krijgen. Maar wat is het dan wel?

Lees meer

Are you ready?

Impulz, Brabanthallen Den Bosch, 29 maart 2003. Gezien en gehoord door GO: JP, Yoji Biomehanika, Fausto, Spider Willem en Montana.

Lees meer


24 hour party people

Koninginnedag en -nacht Amsterdam. Dj’s (diverse feesten) o.a.: Estroe, Petar Dundov, Dimi, Steve Rachmad, Laidback Luke, Kostas, Jack de Marseille, Billy Nasty, Meloen, Joris Voorn en Bart Skils.

Lees meer


Grote toppers bij elkaar

4 Elements heeft als terugkerend thema de vier elementen water, aarde, vuur, en lucht. Zo heeft elke hal zijn eigen muziekstroming en is er voor elk wat wils te vinden. Als altijd leek het weer een onmogelijke opgave om alles te zien. Tja bij feesten als deze staan er grote toppers in de verschillende zalen tegenover elkaar. Om het meeste mee te pakken hebben we vooraf een kleine planning moeten maken.

Lees meer


Return of the Legend

Return of the Legend is een bekende Haagse term na het winnen van de Embassy door Raymond van Barneveld. Ook de supporters van ADO gebruiken deze term voor hun club naar aanleiding van de terugkeer naar de Eredivisie. Toch heeft de Asta het meeste recht op deze titel want na bijna vijf jaar afwezigheid opende deze legendarische club wederom zijn deuren voor het publiek.

Lees meer


Een ouderwetsen avond knallen

Vrijdag 30 mei was het weer eens zover. De maandelijkse dosis harddance welke eens per maand verstrekt wordt door de apotheker luisterend naar de naam HQ had wederom een nieuwe editie staan in de oude vertrouwde Melkweg.

Lees meer
De laatste keer techno in het Atrium

Integrate vond voor de laatste keer plaats in het Atrium van de Haagse Hogeschool. Vanwege de starre Haagse politiek en de drang van de organisatie naar de hoogste kwaliteit voor het organiseren van feesten, wijkt Integrate uit naar een nieuwe locatie: het Paard van Troje. Voor de zevende editie in de prachtige Aula kwam Musika Tremenda met een interessante line-up (o.a Umek, Slam, Legowelt) op de proppen.

Lees meer

Een beetje kort wegdromen

Maandag speelden ze nog in de 3FM-tent op Pinkpop, een dag later stonden Torbjorn Brundtland en Svein Berge, beter bekend als Royksopp, voor een uitverkochte Paradiso in Amsterdam. Het optreden van het Noorse duo, bij het grote publiek bekend geworden door hun hit Eple, was niet bijster lang, maar kende wel de nodige hoogtepunten.

Lees meer

Alles klar und jetzt los

Electronation heeft zijn naam in Amsterdam wel gevestigd. Gezellige feestjes met een originele line up die vaak uitverkocht zijn. Afgelopen zaterdag was er een Electronation special in de Melkweg met als hoofdact DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft).

Lees meer

Paul van Dyk vertaalt tien jaar in vier uur

Gehoord en gezien door Go: Paul van Dyk

Paul van Dyk heeft als dj en producer veel van wereld gezien. Deze indrukken hebben hem geýnspireerd tot het maken van een DVD, genaamd Global, waarin de Duitse dj een weerspiegeling geeft van zijn muzikale carriere van de afgelopen tien jaar. Om de release van de langverwachte DVD te promoten, draaide hij een set van vier uur in Hotel Arena, waarin hij een weerspiegeling gaf van de muziek op de DVD.

Lees meer

Gonzo rocks on

Gonzo, 12 juli 2003, Amuse, Amsterdam. DJýs: Blomster en We-Be 1. Acts: Daylight Robbery, Poetry Jockeys. Host: Granville Waiters

Lees meer

Love rules (Deel 1)

Berlijn op zijn kop voor de love parade

Loveparade 2003, Berlijn. Preparty “The Love from Above” in de Columbiahalle, met Paul van Dyk, Mogwai en Tiesto.

Lees meer
Energieke Umek op dreef in de Escape

Mainstage, Escape, 26 juli, gehoord en gezien door GO: K.Cee, Umek, Pho

De Escape is gelukkig weer open, dus kan de maandelijkse techno-avond Mainstage ook weer doorgang vinden. Techno in de Escape, het blijft een rare gewaarwording in de club waar voornamelijk club en trance wordt gedraaid. Sinds een half jaar staat er echter op de laatste zaterdag van de maand techno op het programma.

Lees meerZon, stof, vette muziek en ubergezelligheid op SMS 2003

SonneMondSterne 2003, deel 1, vrijdag 8 augustus

In Duitsland worden in tegenstelling tot Nederland wel meerdaagse dance-festivals gehouden, te weten Nature One en SonneMondSterne. De laatste staat altijd in het tweede weekend van augustus op het programma. Dance-community Beatfreax wist genoeg liefhebbers op de been te brengen voor een georganiseerde busreis. Zo vertrok vrijdag om 9:20 vanaf station Utrecht de Bifi-bus met 53 freax en aan het stuur een goedgeluimde en onvervalst ‘utregs’ pratende chauffeur Ronnie richting Bleilochtalsperre, nabij Saalburg in Oost-Duitsland.

Lees meer

Zon, stof, vette muziek en ubergezelligheid op SMS 2003

SonneMondSterne 2003, deel 2, zaterdag 9 augustus

Dag twee begon met het zoeken naar wat verkoeling. Door de hittegolf die in heel Europa heerst, probeerde men op allerlei manieren wat schaduw te vinden. Het feit dat zowel de camping als het festivalterrein aan een groot meer ligt, kwam dan ook erg goed uit. Tevens was er de mogelijkheid om aan boord van de Fresh boat te gaan, die een tocht van een uur maakte over het meer. Ook kon je een ritje maken op de bananenboot, die werd voortgetrokken door een speedboot.

Lees meer

John Digweed en de waarde van esthetiek

Gehoord en gezien door Go: San Lee, Johan Cyber, John Digweed

John Digweed was weer een keer in Nederland. Solo nog wel. Na het heerlijke optreden dat hij met Sasha verzorgde op Dance Valley zou de koning van de progressive zijn draaikunsten komen vertonen in de Asta. Deze legendarische tent is sinds 28 mei van dit jaar weer open en haalde al diverse grote namen naar de voormalige bioscoop aan het Spui.

Lees meerMet dank aan Now & Wow

De halve stad lag plat omdat Ted MTC (Music Takes Control) de Now & Wow weer voor een weekend geopend had. Maar de avond kreeg een onverwachte wending en eindigde in Las Palmas

Lees meer

Extrema goes Forward

Extrema Forward, Beursgebouw Eindhoven. Gezien en gehoord door GO: Gideon en Rene Amesz. Verder met onder andere Surgeon, Derrick May, Steve Rachmad en Eric de Man.

Lees meer

Awakenings heeft het even niet meer

Gehoord en gezien door GO: Steve Rachmad, Christian Wunsch, Adam Beyer

De vierde, en hopelijk laatste, editie van Awakenings draaide uit op een klein debacle. Een hels fluitconcert na het wegvallen van het geluid (dat overigens pas vanaf half vier wat harder stond), vechtpartijen, een lege biertap. Rocco en zijn crew hadden het geluk niet aan hun zijde afgelopen zaterdag. Feit blijft dat de milieu-eisen van stadsdeel Noord te strikt zijn om er nog goed techno-feesten te organiseren. Daar kon de lekkere afsluiter van Misstress Barabara niet veel aan veranderen.

Lees meerDe electro-hype is compleet

Eclectro op het ADE,met: Vive la Fete, Fat Truckers, T. Raumschmiere

Electro is helemaal hot op dit moment. Geen wonder dat er een volledig electro-gerichte avond werd georganiseerd op de eerste avond van het ADE. De vooravond was voor het Belgische duo Vive la Fête en het Britse trio Fat Truckers, die de al vroeg volgestroomde poptempel in vuur en vlam zetten met hun electro-pop en electro-rock.

Lees meerGarden of Eden creeërt losbandig sfeertje

Asta, 29 november. The Garden of Eden met o.a. Erick E. Een heus themafeest waarbij het van te voren aangekondigde thema ook echt weer eens wordt ingevuld met behulp van dans en decorum. En dan ook nog een lange set van Erick E op het programma. Wat dat allemaal tot effect had. . .

Lees meer


Everybody Happy

Gehoord en gezien door Go: Sander Kleinenberg, Sasha

Het Nederlandse clubcircuit heeft het afgelopen jaar niet te klagen gehad. De

Lees meer

Gonzo na een dag hard werken

Afgelopen vrijdag de negentiende waren we wederom druk in de weer met onze outfit. Jaja je raadt het al, het was weer Gonzo-time en we hebben het geweten ook. Want precies zoals de Gonzo-vader Dave had beloofd, was de muziek veel beter. Hoewel ook deze keer de band het publiek niet echt aan het swingen kreeg, dit ondanks de overdreven aanmoedingingen van de bandleden die op de vorige Gonzo hadden opgetreden. Toch was het algehele gevoel over de muziek super.

Lees meer


Kerst voor de nachtbrakers

Eye on the future, gehoord en gezien door Go: Umek

Kerstavond 2003. Terwijl bijna het hele land zich opmaakt voor twee dagen familiebezoek en lekker eten, organiseert Alexander Koning voor de nachtbrakers een leuk feestje. Waar? De lichtfabriek in Haarlem. Dj

Lees meer


Verse Geesten; oogverblindend!

Stel, je geeft een feest met oud & nieuw en heel Rotterdam wil daar bij zijn. Vervolgens houdt 99 procent van de mensen zich aan de dresscode rood & zilver. Dat doet behoorlijk pijn aan de ogen en het lijkt de volgende dag alsof je de hele avond naar een fluoreserende kerstboom hebt staan kijken.

Lees meer

Onvermoeibaar het nieuwe jaar in

Wat is een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan een feestje. Voor de doorgewinterde feestganger is er natuurlijk maar één ding en dat is de afterparty op nieuwjaarsdag. The Palace, Rotterdam met Melvin warning, Jose, Energy en vele anderen.

Lees meer


Vroeger, zo beweren sommigen, was alles beter. En dat was het volgens hen ook met housefeesten. Maar vroeger bestond er eigenlijk alleen mellow- en gabberhouse en dat botste een beetje. Dj Dimitri behoorde toen nog tot de eerste categorie house dj’s. In de loop der jaren en met het verdwijnen grenzen en overlappen van muziekstijlen is er een hoop meer mogelijk. Dat bewees Dimi maar weer eens in Off Corso.

Lees meer

Haags Paard op het verkeerde been gezet

Een Amsterdams platenlabel dat een feestje geeft in Den Haag. Dat is op zich al een rare gewaarwording maar het zou allemaal nog een stuk vreemder worden in het Paard van Troje. Les Couleur locale met onder meer John Acquaviva en Mason.

Lees meer

Zomerse taferelen in knus Paradiso

Gehoord en gezien door GO: Luciano, Ricardo Villalobos

Feesten in hartje winter, het roept veel herinneringen op aan de heerlijke zomer. Mits je de juiste ingrediënten krijgt voorgeschoteld natuurlijk. Vorig jaar op de eerste zaterdag van februari sneeuwde en vroor het. Toen zorgde Ricardo Villalobos voor zomerse, zwoele techno. Nu regende het buiten en had Bart Skils zelfs twéé dj

Lees meer


Format brengt stevig staaltje valentijn

Valentijnsdag is een dag om je vriend of vriendin eens een bloemetje te geven, maar ook een dag om de bloemetjes even goed buiten te zetten. Dit gebeurde op Valentijnsdag in Heiloo, met naast de vaste dj’s de betoverende Shinedoe achter de decks.

Lees meer

Format brengt stevig staaltje valentijn

Valentijnsdag is een dag om je vriend of vriendin eens een bloemetje te geven, maar ook een dag om de bloemetjes even goed buiten te zetten. Dit gebeurde op Valentijnsdag in Heiloo, met naast de vaste dj’s de betoverende Shinedoe achter de decks.

Lees meer

Klassiek meets dance in Concertgebouw

Gehoord en gezien door Go: Laidback Luke meets klassieke musici

Klassieke muziek en dance. Niet twee termen die je snel met elkaar zou verbinden. Toch zijn er de laatste tijd best wat feesten die de uitdaging aangaan om de twee stijlen te herenigen in één avond. Zo waren er de Neo en Dada-feesten in Utrecht, stond Chemistry met Hart in de Stadsschouwburg en komt MTV met het concept Fusion. Donderdag 19 februari rond middernacht werden in allerijl de stoelen uit de grote zaal van het Concertgebouw gehaald, waarna dj Laidback Luke aan zijn

Lees meer


Reactor is back, en hoe!

Gehoord en gezien door Go: Grovskopa, Dave Harder, Dylan Drazen

De langverwachte comeback van Reactor was afgelopen zaterdag een feit. Een oude loods in het Rotterdamse havengebied is de nieuwe thuishaven van de organisatie die de technoscene al ruim twee jaar voorziet van leuke feesten.

Lees meer

Electronische muziek in het CEM-gebouw

Soms loop je in een platenzaak en daar hoor je een plaat die meteen de aandacht trekt. Zonder hem verder te beluisteren koop je de plaat en ga je naar huis. Thuis aangekomen beluister je de plaat en oh wat is hij goed.

Lees meer

Rauw met hart

Sven Väth in town, dat beloofde wat. Dit keer kwam de blonde engel naar de Amsterdamse Powerzone. Terug kijkend op een muzikaal geslaagde vrijdagnacht, moet Väth maar gauw weer langskomen in de krachtcentrale oder irgendwo anders. Want de Duitser weet hoe hij spijkers met koppen moet slaan: actie – reactie tussen dj en publiek. En Sven Väth was in een speelse bui: hij bespeelde zijn publiek met de ene na de andere topplaat.

Lees meer

Sven Vath maakt het goed met Amsterdam

Gehoord en gezien door Go: Toni Rios, Sven Väth

Sven Väth in de Powerzone. De eerste gedachte die dat bij mij ontlokte was: zal hij zijn slechte optreden van twee jaar geleden goedmaken? In april 2002 was Der Meister zodanig naar de klote dat de meeste bezoekers met een slecht gevoel naar huis gingen. Sinds afgelopen vrijdag is alles vergeven en vergeten.

Lees meer

Beautiful is keigezellig, natuurlijk

Twee jaar geleden alweer dat Extrema neerstreek in de Koningshof te Veldhoven en Beautiful organiseerde. Twee jaar geleden ook dat yours voor het laatst is uitgeweest. Beautiful moest dus een nieuwe periode vol feesten en muziek inluiden. Maar dat begin had beter gekund.

Lees meer


Achter de façade van Opium

Niet lang na middernacht stond het helemaal vast in de buurt van de Hemkade te Zaandam. Het was een drukte van jewelste en iedereen werd zorgvuldig de Hemkade ‘ingetrechterd’ en nog ouderwets lekker gefouilleerd (hoezo: metaaldetectors?). De marketingactie van de organisatie om Opium onder de aandacht te brengen was zeker geslaagd.

Lees meer
Futuristisch podium maakt cirkel rond

Michel de Heij was (weer) eens terug in Rotterdam. Na twee weken gelden al tesamen met Carl Cox in Ahoy te hebben gestaan was het nu Off Corso dat aan de beurt is. En of het nou een uitverkocht stadion is of een kleine zaal, Michel de Heij krijgt iedereen mee met zijn muziek.

Lees meer

Kevin Saunderson zet publiek in beweging op Motion-jubileum

De organisatoren van Motion mochten afgelopen weekend het eerste kaarsje op hun verjaardagstaart uitblazen. Motions birthdayparty werd gehouden in Hotel Arena en eregast op dit feestje was Kevin Saunderson, lid van de Detroitse techno drie-eenheid Derrick May, Juan Atkins en Mister Saunderson himself. Op zich al een reden om een feestje te geven.

Lees meer
Gonzo Queensnight 2004 @ Supperclub Cruise Amsterdam

Het enige echte verkleedfeestje van Amsterdam was met Koninginnacht dit keer komen aanvaren. Op de splinternieuwe boot van de supperclub, de Supperclub Cruise, vond de zevende editie van Gonzo plaats. De vorige editie van Gonzo in de supperclub was voor velen een teleurstelling door de spreiding over twee zalen en de slapende mensen.

Lees meer


Timemachine op koers door de Melkweg

Een van de pioneers van de Nederlandse housemuziek is dj Per. Al vroeg in de jaren negentig organiseerde hij onder de naam Timachine spraakmakende feesten in de Melkweg. Eenmaal per jaar worden de herineringen aan de de dagen van weleer in leven gehouden.

Lees meer

Tomorrow: de kop is eraf

Tomorrow: een organisatie met ambitie. Zoveel is duidelijk bij een bezoekje aan www.tomorrow.nu. Een wervende reclametekst begint met de volgende vier statements:

Lees meer


Pre-zomerse Traffic gezellig als altijd

Het leukste techno-feestje van Amsterdam met de meest verrassende namen en live-acts. Zo kan Traffic het best omschreven worden. Want keer op keer staan er interessante namen in de Oude zaal van de Melkweg en de sfeer is uitstekend.

Lees meer


Voorpret leuker dan de hoofdact op piratenboot

De Oceandiva is een prachtig cruiseschip waar al enige tijd feesten op worden gegeven in Amsterdam. Speciaal voor het hemelvaartweekend was de boot naar Rotterdam gevaren. Onder het thema piraten en zeerovers werd het ruime sop van gekozen.

Lees meer

Involver: verwikkeld in een muzikale trip

De Britse Alexander Coe, beter bekend als dj Sasha, is gestart met een wereldtournee. Hiermee promoot hij zijn nieuwe album Involver, dat op 14 juni in de winkel ligt. In dit kader deed hij afgelopen weekend de Amsterdamse Powerzone aan om daar een tipje van de sluier op te lichten.

Lees meerFree Your Mind: en de rest volgde inderdaad

Het dance-festivalseizoen opent ieder jaar vroeger. In het pinksterweekeinde werd het spits dit keer afgebeten door de eerste editie van Free Your Mind, een initiatief van FCA Music. Met een zeer interessante line-up op vier podia en een stralend zonnetje in het vooruitzicht togen we naar Stadsblokken in Arnhem.

Lees meer
Skool of hard knocks: shot voor elke d 'n' b junkie!

Wat werken die drum ‘n’ bass feestjes toch verslavend af en toe; ben je naar een hele leuke geweest, dan kun je de volgende editie moeilijk, zoniet onmogelijk, overslaan. Want je weet; als je niet gaat, zul je het jezelf achteraf waarschijnlijk nooit vergeven. Vooral als je op een daaropvolgend feessie hoort hoe gezellig het wel niet was…

Lees meer

Rondstruinen in het monumentale Tuschinski

Ter gelegenheid van het verschijnen van het derde Blue Note Trip album, vond er op 11 juni een speciale jazz-avond plaats in het Tuschinski theater. Een plek die zorgvuldig is gekozen, nadat onlangs bekend is geworden dat hier in de jaren ‘50 en ‘60 regelmatig jazzconcerten plaatsvonden.

Lees meer

Iedereen dubbelfrissss in Svens liefdespark

Love Family Park, 20-06-2004

Het blijft elke keer weer een belevenis, feesten over de grens. In Duitsland worden er gedurende de zomer vele eendaagse festivals op zondag gehouden. Vaak staat daar de Duitse technokoning Sven Väth geprogrammeerd met een lange set. Love Family Park is de eerste uit de lange reeks en een van de meest bijzondere.

Lees meer

Sex in the AIR: deel II

De sexy boys van AIR deden het afgelopen dinsdag op het podium van het Utrechtse Vredenburg. Het duo, Nicolas Godin en Jean Benoît Dunckel, werd tevens bijgestaan door twee zeer capabele sessiemuzikanten. Godin en Dunckel mogen zich vooral in hun handen knijpen met de drummer/ bassist die hen bijstaat tijdens hun tour. Hij had een krachtdadig aandeel in het optreden, dat warm en energiek was. De avond kabbelde heerlijk voort en kwam veel te snel tot een einde.

Lees meer

Club Exposure is weer terug aan uitgaansfront

Club Exposure (XPO) was zo halverwege de jaren negentig een van de meest vooraanstaande clubs in het Haagse nachtleven. Van de club en de organisatie werd helaas daarna weinig meer vernomen. Tot voor kort! In de slipstream van de rest van het Haagse uitgaansleven herrees ook XPO weer uit de dood. Met de slogan “It’s all about the music” is de club sinds een half jaar weer een nieuwe weg in geslagen.

Lees meer

Wij houden van... Basement Jaxx?!

Het Rotterdamse Nighttowncafé ziet woensdagavond oranje van de mensen. We zijn even in de war, maar dan zien we de piepkleine Lisa Kekaula – Tina Turner sing-a-like vocalist van Basement Jaxx’ recente hit Good Luck – de trap van het Nighttownrestaurant aflopen. Geen Nederland-Letland voor ons vanavond, maar Britse punkrock, dance en soul.

Lees meer

Stilstaan is weer kansloos op Kanzleramt

Kanzleramt; ‘t klinkt ergens als kansloos op z’n Duits maar toch is het een naam die intrigeert. Het Duitse technolabel, met in de stal artiesten als Alexander Kowalski, is geliefd en befaamd. Er zijn niet veel technodj’s op deze aardkloot die niet minstens één stukje Kanzleramt vinyl bezitten. Onlangs stonden er weer dj’s van dit beroemde label achter de draaitafels in de Rotterdamse Off Corso. Deze keer was het de beurt aan Robert Hood en Diego!

Lees meer

Een heerlijk begin van de zomer

In een oranje gloed springen meer dan duizend mensen overeind als Arjan Robben de zesde penalty raak schiet. Alsof we in een stadion zitten, vieren we op Impulz dat het Nederlands voetbalelftal de Zweden verslaat. Mensen vallen elkaar springend in de armen, Nederland zit in de halve finale!

Lees meer

Club Risk: afscheidsfeestje in de More

De laatste Club Risk in de More aan de Rozengracht. ‘Na drie en een half jaar was het welletjes’, aldus (één van de oprichters) Mike Richters op de Club Risk website. Voor dit sluitstuk was de volgende line-up opgesteld: Tony Garvey, Martin Solveig en het lieverdje van Amsterdam, Roog. Kan het nog misgaan, vraag je je dan af…

Lees meer


Awakenings special report: minimal to the max

Het Awakeningsfestival is iets om naar uit te kijken. Daar krijgt ook de bij het grote publiek niet zo bekende techno een platform om de fans te bekoren. Vorig jaar stonden er electro-acts in de kleine Z tent, ditmaal traden er artiesten op die minimal-techno brachten.

Lees meer

Snakkend naar adem bij de Darkside Master

Major League @ Melkweg 2 juli 2004

Meestal als je naar een drum ‘n’ bass feest gaat is het, hoe goed de line-up ook is, ongeveer de eerste twee uur vrij rustig. Pas daarna wordt het langzaamaan drukker. Deze avond was anders, want rond rond elf uur zat de Melkweg al redelijk vol.

Lees meer

Awake kijkt reikhalzend uit naar de gashouder

Het Awakeningsfestival beleefde zaterdag jongstleden haar vierde editie in het natuurschoon van Spaarnwoude. De verwachtingen werden naar aanleiding van de weersvoorspellingen wat bijgesteld maar uiteindlijk stond het festival weer als een huis.

Lees meer


Day 2: Duitse en Engelse electronic arts

5 days off, dag 2: WARP showcase en Shitkatapult labelnight

Dag twee op 5 days off was ingeruimd voor de experimentele onderdelen van dance. In de Melkweg presenteerde het eigenzinnige Engelse label WARP een heuse showcase en het Duitse Shitkatapult van T.Raumschmiere had een labelnight.

Lees meer

Het hele terrein vol uitzinnig zomers partyvolk

Wat is dat toch met de zomer van 2004? De lente heeft ons dit jaar opgehitst, verleid en tegelijkertijd misleid, terwijl de zomer ons daarna als een koude douche liet afkoelen. Letterlijk, want er zijn inmiddels al aardig wat feesten, partijen en festivals in – alweer letterlijk – het water gevallen. Maar dat zelfs de allerergste cycloon een goed Hollands buitenfeestje niet kan verstoren, bewees Extrema Outdoor 2004!

Lees meer

Euforie in Paradiso: Louie Vega en Osun Lade

De 5 Days Off-organisatie had het festival weer prachtig gestalte gegeven met een boeiende line-up en het was kiezen of delen afgelopen week. Wie gaan we zien? Waarnaartoe? Wie op vrijdag Paradiso bezocht, had schot in de roos. Met Louie Vega and His Elements of Life, opgevolgd door Osun Lades live band, werden er muzikale hoogtepunten bereikt.

Lees meer

Day 5: Richie Hawtin sluit 5 days off waardig af

Spektrum, Captain Comatose Villalobos & Hawtin in Paradiso

Op de laatste dag van 5 days off was het programma overweldigend. Laurent Garnier vierde het tienjarig bestaan van zijn F Com-label in de Melkweg en de minimale meesters Richie Hawtin en Ricardo Villalobos stonden in Paradiso. Gelukkig heeft Go meerdere reporters en kunnen beide avonden gerecenseerd worden. In Paradiso ging het er heet aan toe.

Lees meerMichel de Hey draait door

Als voorproefje op de aankomende Fast Forward Dance Parade draaide de trots van Rotterdam, Michel de Hey, het afgelopen weekend een marathonset van maar liefst twaalf uur achter elkaar. Op het strandje aan de Maas kon men vanaf elf uur ’s ochtends een hele dag genieten van de technoklanken van Rotterdammer. Het initiatief dat voor iedereen gratis toegankelijk was werd prima ontvangen door de vele feestgangers.

Lees meerIbiza in Oost-Duitsland

Sonne Mond & Sterne is het meest gemoedelijke festival van Duitsland. Het terrein ligt aan een groot meer, de line-up is zeer divers, het is niet zo massaal en de sfeer is er altijd opperbest. Helemaal als de voorwaarden ideaal zijn: veel zon, af en toe een stevig briesje en een goede party-spirit bij het publiek. Die voorwaarden waren afgelopen weekend allemaal aanwezig. Het was tijd om de zomer te vieren.

Lees meer


Overbevolkt Floriadeterrein huldigt Olympiaganger

Mysteryland, het oudste dance-festival van Nederland. Ooit begonnen als evenement voor de hardcore (toen nog gabber) liefhebber en verworden tot mainstream dance-festijn. Want hoezeer Dance Valley en Mysteryland ook strijden om de titel

Lees meer

Helaas geen incidenten op het Groene Feest

De publiciteit rond Het Groene Feest in de Amsterdamse club Zyon loog er niet om. Voor het eerst sinds bijna honderd jaar is het drankje absint weer legaal beschikbaar en, vond onder meer dj Kross, moest dat gevierd worden met een feestje. Over de drank doen de wildste verhalen de ronde: zo zouden stevige drinkers de meest absurde waanideeën opdoen en zou Vincent van Gogh in een absint-zuippartij zijn oor hebben afgesneden.

Lees meer

Minder is meer...

Sound Architecture haalde afgelopen weekend drie minimale helden naar Rotterdam. Luciano, Steve Bug en Tobi Neumann vulden gedrieën de nacht in de voormalige bioscoop Off Corso in het hartje van de havenstad. In de chill out/lounge draaide de Eindhovense minimal posse de plaatjes.

Lees meer

Decibel Outdoor: hard, harder, hardst!!

Geen slappe hap, geen suffe club en geen happy stuff. Op Decibel Outdoor gaat alles hard, harder, hardst!! Er staan zeven tenten met alleen de loudest shit available: hardcore, hardstyle, hardtrance, early rave, jumpstyle, trance en techno. Het inmiddels beruchte feest was tot voor kort één van de weinige grote zomerparty

Lees meer


Oververhitte d'n'b headz bij Bad Company

Na acht succesvolle edities van Major League in de grootste clubs van Nederland Major League weer terug in haar moederschip Nighttown. Nighttown zat dus op 11 september weer vol mensen die uit hun dak gingen op de muziek van Bad Company en de rest van de Engelse drum’n’bass – top.

Lees meer

Eerste Q-Base logistieke aanfluiting

Organisatie steekt hand in eigen boezem met verklaring

Bij een nieuw te organiseren evenement horen altijd de zogenaamde kinderziektes. Q-dance en ondergetekende hebben dat zaterdag aan den lijve ondervonden. De eerste editie van Queue-base op Airport Niederrein in Weeze (Duitsland) is namelijk uitgelopen op een logistieke ramp.

Lees meer

In de Achterhoek gebeurt

Eens per jaar wordt er in het station van Lochem een klein technofeestje georganiseerd met de toepasselijke naam Technos. De stationshal/restauratie, die niet meer in gebruik is, wordt omgetoverd tot feestruimte en gezelligheid is het credo.

Lees meer

Van Slag: d'n'b versus tekno in het Paard

Rond half twaalf loop ik de grote markt af, de hoek om, Prinsegracht op, What the fuck! Er staat een enorme rij mensen voor het Paard. Zo druk heb ik het er nog nooit gezien. Een grote variëteit aan mensen voor een grote variëteit aan muziek en de daarbij behorende culturen. Hiermee is direct het hoofddoel van de organisatie van

Lees meer

Afscheid van de zomer op Ibiza

Pacha, Amnesia, Privilege en Space. Voor Ibiza-clubbers zijn dit bekende namen. Elk jaar weer vanaf mei is het feesten geblazen. Het seizoen wordt geopend met grote namen. Dedicated clubbers uit heel europa reizen af naar het hippie-eiland in de Middellandse zee om het partyseizoen in te luiden.

Lees meer

Sloveense turbo-techno on tour

Het was weer een tijdje terug (ruim een jaar) dat Uros Umek zijn draaikunsten in een Nederlandse club vertoonde. Vorig jaar juli zette de Sloveen de Escape op zijn kop, nu had het Amstelveense poppodium P60 het label Recycled Loops, dat hij samen met zijn maatje Valentino Kanzyani bestiert, uitgenodigd.

Lees meer

De spirit ver te zoeken in de Melkweg

Op het menu stonden Alter Ego, een djset van Munk, Whitey, Teddy Bears Sthlm en de PR Soundsystem. Alter Ego heeft al eerder indruk weten te maken en uit het overdadige aanbod op het Amsterdam Dance Event valt de keuze dan uiteindelijk toch op een bezoek aan Lijnbaansgracht 234 a om daar het dynamische Duitse duo te aanschouwen en beter nog, de trommelvliezen door de twee te laten beroeren.

Lees meer

To boldly go where no one has gone before

Warp impliceert snelheid, maar warp betekent ook afwijking. En de producties die bij het Engelse label Warp Records vandaan komen, hebben ook wel iets afwijkends. Niks ‘middle of the road’ in elk geval, maar ‘to boldly go where no one has gone before’. En daar is gelukkig publiek voor. Nog voor dat de poorten van Paradiso open gingen, stond er al een rij tot aan de Heineken Brouwerij. Allemaal in afwachting van Warp Vision, dat een bijzonder feest beloofde te worden.

Lees meer


Knallen naar een ultieme release

Mental Theo neemt kijkje bij afscheid Charly Lownoise

Afgelopen vrijdag vond in de Hollywood Music Hall een feestje plaats in verband met de nieuwe mixcd van Charly Lownoise. En wat voor één. Rond twaalf uur begon het al flink druk te worden en de sfeer werd aardig opgebouwd door resident dj Patrick (the Nightraver). Meteen na binnenkomst zien we Charly Lownoise en Dennis (Deaz D) voorbijlopen. Ze blijven even staan en kijken naar de mensen met een grote glimlach.

Lees meer

Harde Awake in nieuwe lokatie

De al bijna vier jaar durende tocht van Awakenings door Nederland in afwachting van de terugkeer naar de Gashouder is bijna ten einde. Niet de NDSM werd deze keer aangedaan, de crew had een nieuwe locatie

Lees meer


Geen ontkomen aan: Femi Kuti en the Positive Force

Week 45 2004: een week waarin een bekend Nederlands cineast wordt vermoord, waarin de Amerikaanse verkiezingen tot een slotsom komen en waarin een Palestijns leider aan het einde van zijn Latijn is. De wereld draait en staat niet stil. Net als Femi Kuti, de Nigeriaanse muzikant die zich geen blad voor de mond neemt en Afrikaanse wantoestanden door middel van zijn muziek aan de kaak stelt.

Lees meer

Earth 5 jaar: een afgezaagde bedoening

Earth is het alom bekende concept dat al menig maal o.a. de Melkweg-zalen vol kreeg met dansmuziekminnend publiek. Het gezicht van Earth is dj Per die al jaar en dag meedraait in de mallemolen van de dance. Niets is minder waar dan

Lees meer

Lekker underground, lekker sfeertje, lekker hard

Zaterdag 11 December was er na een zeer geslaagde XL Editie met onder meer Dom & Roland, Cause4concern, Evol Intent en Eye-D & Hidden, weer een bescheiden PRSPCT feestje in de basement van Nighttown. Lekker underground, lekker sfeertje, en vooral lekker hard.

Lees meer

Ruw metaal en minimale beats

Een houseparty in een loods op een industrieterrein. Het klopt gewoon. De muziek hoort bij de industriële sfeer; de beats passen perfect bij het ruwe metaal en steen van een vroegere graansilo. In Nederland zijn veel undergroundlocaties verdwenen, maar in België staan er nog. Een betere plek om te genieten van Steve Bug dan de Silo in Leuven kan je haast niet bedenken.

Lees meer

The Prodigy kicks nog steeds ass!

Zeven jaar lang was het stil. Op een oud clipje op MTV of een plaat op een retrofeestje na moesten we de gestoorde look van Keith Flint en de bizarre industrieel klinkende mix van rave, rock, house en breakbeat van Liam Howlett missen. Maar The Prodigy is terug en hoe! Alle kritiek op hun nieuwe album Always Outnumbered, Never Outgunned daar gelaten, The Prodigy heeft het gewoon nog steeds helemaal. Dat het hechte clubje vrienden na al die jaren met gemak een bruut, energiek en sexy optreden kan neerzetten bewezen ze onlangs in de Heineken Music Hall. De zaal ging zo ongelooflijk los dat het genoeg inspiratie voor Liam opgeleverd moet hebben om de komende zeven jaar ieder jaar een album uit te brengen!

Lees meer

Verblind door Goldie

Het is Brits en als het naar je lacht word je verblind. Rara wat is het?! Wie anders dan Goldie! Ja, Goldie is wel meer dan dat natuurlijk; de godfather van drum ?n? bass wordt hij wel genoemd. Misschien een tikkie overdreven, maar het is een feit dat deze DJ en producer met onder meer zijn wereldberoemde label Metalheadz een enorme steen heeft bijgedragen aan het ontstaan en de ontwikkeling van d?n?b.

Lees meer

Vernieuwde Brabanthallen ingewijd door Dancevalley

Nadat 4 Elements eerder dit jaar werd gecancelled vanwege de verbouwing van de Brabant Hallen in Den Bosch, onderging het geheel vernieuwde complex op 4 december haar vuurdoop met de winter editie van het jubilerende Dance Valley. Samen met zo’n 25000 andere feestbeesten vertrokken we naar het Brabantse land.

Lees meer

Afscheid van een icoon

Twintig jaar mc in één van de snelst ontwikkelde stromingen van de afgelopen eeuw. Meer aanhangers dan ooit tevoren. Dat is Marxman. Onder meer tien master of ceremonies op Dance Valley, bij Chemistry tijdens de 3fm periode en al jaren vaste mc van Michel de Hey. Een waardig afscheid leek op zijn plaats scheen men te denken en dus was daar Testimonial. Hier kwam een mega line up van meer dan dertig van de beste Nederlandse dj’s/producers verdeeld over twee area’s, die allemaal hun tribute aan de Brit met ‘the voice’ gaven.

Lees meer

Bob Sinclar: One helluva guy!

Het is ondertussen alweer drie weken geleden dat Bob Sinclar in Nederland was. En eerlijk gezegd ben ik nu pas bijgekomen van de indruk die deze Fransman heeft achtergelaten op de avond dat hij Las Palmas in Rotterdam aan deed. Aan het eind van het jaar is het altijd leuk om terug te blikken wie of wat er nu echt is bij gebleven op muzikaal gebied. Dit jaar was het vooral het duo Masters at Work dat kwam, zagen en overwon. Op de valreep tussen kerst en oud & nieuw kan daar Bob Sinclar aan worden toegevoegd.

Lees meer

Integrate programmeert on-minimaal

Als liefhebber van funky en minimale techno, sprak de line-up van Integrate mij erg aan. Marco Carola, die toch altijd wel garant staat voor een avondje erg fijne percussie techno, stond weer eens op het programma. Al vele malen gezien en zelden heeft hij mij teleurgesteld. Guido Schneider, al bekend van zijn producties op het Pokerflat label van Steve Bug, kwam voor de eerste keer naar Nederland om zijn minimale technoplaatjes ten gehore te brengen. Andere namen op het programma zijn de Amerikaan Adam Jay voor een DJ en live set, Darko Esser, Sander Baan en Branz.

Lees meer

The City Was Ours

Silly Symphonies werd in 1992 opgericht door Erwin Unger en Michiel Singer. Hun doel was van begin af aan erg duidelijk: het organiseren van ‘high-quality’ dance events. Door de jaren heen zijn er veel verschillende zeer succesvolle Silly Symphonie evenementen geweest. Iedereen in Den Haag herinnert zich dan ook de bijna legendarische stand feesten en all-in wintersport vakanties uit de jaren 90. Na 12,5 jaar in verschillende clubs vertegenwoordigt geweest te zijn was het ‘noodzaak’ om dit te vieren. In de sinds 2003 geopende club Silly Symphonies en in het Paard van Troje in Den Haag ging het dak er af.

Lees meer

Everybody loves Rush, nee, niet die Rush

In Brussel stond met O&N een nieuw feest op het programma: Pro-Jekt. De organisatie had een superlokatie met dito line-up gefixt. Rush, Charles Siegling, Cari Lekebusch en Adam Beyer zouden 2005 gaan inluiden in het prachtige oude gevangeniscomplex Tour et Taxis in de wijk Anderlecht.

Lees meer

Als Cari d'r is, is ie d'r ook goed

De Zweedse dj/producer Cari Lekebusch zou ons land weer eens met een bezoekje gaan vereren. Nou had ie dat in het verleden wel vaker op z’n programma staan, maar hij kwam vaker niet dan wel. Ik kan me een gebroken arm, een gemist vliegtuig een hardnekkig griepje en nog wat redenen herinneren.

Lees meer

Knallend het nieuwe jaar in

Met “Knalfuif” op zaterdag 1 januari nam NOW&WOW enigszins risico. De avond en nacht na oud en nieuw is vaak een avond die niet goed te voorspellen valt qua bezoekersaantallen. Ted Langenbach kwam met zwaar geschud. Benny Rodrigues met een set van zes uur!

Lees meer

Zombieend het nieuwe jaar in

Van Sinterklaas weten we al jaren dat ‘ie niet bestaat en Kerst kan me gestolen worden (zeker als ‘t in het weekend valt!) maar oud & nieuw heeft z’n glans nog niet verloren. Alhoewel het eigenlijk een nacht als alle andere is en alleen onze jaartelling er betekenis aan geeft, is het toch een mooie gelegenheid om ’s extra loos te gaan! Alleen is het elk jaar weer een gedoe om daarvoor een tof feest te vinden. Met oud & nieuw zijn de parties namelijk nogal eenzijdig en twee keer zo duur. Maar dit jaar slaagden de Rotterdamse organisaties Prospect en Elementz er dan eindelijk in Nighttown te veroveren en er samen een drum ‘n’ bass oud & nieuw feest te geven om nooit te vergeten!

Lees meer

Drum 'n' bass awards in het Paard

Als het einde van het jaar nadert is het weer tijd voor een prijzenoorlog. Ik bedoel niet die in de supermarkt maar in de Nederlandse dancescene! Nee, jammer genoeg betekent dat geen collectieve prijsverlaging van de entreeprijs van clubs en feesten rond de feestdagen, het tegenovergestelde is eerder waar… In deze prijzenoorlog gaat het om de grote vraag wie zichzelf dit jaar de beste DJ, producer, organisator etcetera van het jaar mag noemen!

Lees meer

Viva Ricky and Ian

Las Palmas, de Rotterdamse club met een eigen karakter en programmering, viel 2 jaar geleden in het gat dat NOW&WOW achterliet na de sluiting van de Lloydstraat. In die jaren heeft men een eigen publiek weten te trekken die steevast de zeer goede clubavonden van Las Palmas bezoeken. Afgelopen weekend was het wederom tijd voor een van de top avonden; Viva Las Palmas. Met de programmering van Ricky Rivaro en Ian Carrey (Soulproviders) sloeg men de spijker op de kop.

Lees meer

Bart de resident for president

Januari is zo’n maand waarin de meeste feestgangers even pas op de plaats maken. Geen geld, geen zin en meestal ook geen leuke feestjes. Gelukkig heeft Amsterdam Bart Skils, die in ieder geval voor het laatstgenoemde punt een oplossing aandroeg: Traffic.

Lees meer
Awakenings keert met audio-visueel Technoorgasme terug in de Gas

Kriebels, zenuwen, slapeloosheid en een enkele emotionele huilbui. Zomaar een greep uit de reacties van toegewijde technofans voor de thuiskomst van Awakenings in de oude vertrouwde Gashouder. Alle verwachtingen worden vervolgens ruimschoots ingelost. Het zorgenkindje geluid is volwassen geworden, de minimal-trend viert hoogtij in de eerste paar uur, de lasershows zijn van een ABnormaal hoog niveau en voor het herbeleven van de goeie ouwe Gas-tijd zijn daar Speedy J en Chris Liebing. Een verslag van twee dagen Gas.

Lees meer

Maximaal genieten op minimale avond

Het minimale virus heeft toegeslagen in de lage landen! Terwijl het halve land plat ligt vanwege het griepvirus lijkt housemuziekminnend Nederland bezweken te zijn voor het minimale technogeluid, de clickhouse of welke naam men er aan wil geven. Voltt heeft in de afgelopen tijd bewezen het aangewezen podium te zijn voor de muziekstijl du-moment.

Lees meer

Jubileum van De Club

De Club is negen jaar geleden opgezet door Erik Arends en Dirk Zeelenberg in Sinners in Heaven, op de zondagmiddag. De Club was toen uitsluitend bedoel voor werknemers achter de schermen van de Nederlandse film, theater en muziek. De zondag (vijf jaar geleden nog helemaal geen uitgaansdag) groeide uit tot een zeer geslaagde avond onder het uitgaanspubliek in Amsterdam. Na tien jaar en vier verhuizingen in verband met het groeiende succes was het zondag 20 februari tijd voor een jubileum in Kingdom Marcanti.

Lees meer


Even zoeken naar het bombastische geweld

Club More, wat was dat ook alweer? Ohja, die witte, klinisch dode club aan de Rozengracht in Amsterdam. Alweer een tijdje genadeloos uitgekotst door het “Amsterdamse uitgaanspubliek”, omdat het weer niet de nieuwe Roxy was. Zucht komen we van die mentaliteit dan nooit meer af? Wat eigenlijk heel jammer is want de ruimte is fijn en de airco aangenaam. Wat zeer ten goede komt als je bijvoorbeeld overhit bent geraakt tijdens het dansen op fijne plaatjes van Shinedoe of de liveset van The Youngsters.

Lees meer

Wilhelmina is een razend fijne lokatie

Ik had me nog zo voorgenomen geen ‘goeie ouwe tijd’ artikel te maken. Maar ik ontkwam er niet aan. Acidfeesten in pakhuizen roepen dat nu eenmaal op. Het Wilhelminapakhuis in Amsterdam heeft sinds enige tijd een café. Daarvoor een tijdje niet, en dáárvoor een hele lange tijd weer wel. Dat was de tijd van kraakfeesten en kunstenaarskollektieven. Dat was lang voordat de grond waarop Wilhelmina staat, veel geld waard werd.

Lees meer

Dominik Eulberg wint, het publiek verliest

Het langverwachte Nederlandse debuut van Dominik Eulberg, het nieuwste pareltje in de Duitse elektronische muziekscene, is uitgelopen op een fiasco. De jonge organisatie Phonocult uit Den Haag had hem gestrikt, maar wegens een uit de hand gelopen prijsuitreiking in Duitsland werd Eulberg dusdanig vertraagd dat een rit naar Nederland zinloos was geweest.

Lees meer

Miss Kittin in uitverkocht Paradiso

Zaterdagavond, Paradiso. Om half 1 gaan de deuren pas open. Tout Amsterdam staat dus al vanaf middernacht in de rij te wachten. Op tijd komen is het devies, wil je nog wat van de avond meemaken. Elke keer wanneer ik om kwart over 12 arriveer en wederom moet constateren dat er tweehonderd gegadigden voor mij zijn, zakt de moed mij in de dansschoenen. Elke keer besluit ik dan ook om de volgende keer écht niet te gaan. Maar toch sta ik steevast weer met een blikje bier en paraplu op de stoep van de Weteringschans. Dit keer had ik een gegronde reden: Miss Kittin. Need I say more?

Lees meer

Cari Lekebusch all-inclusive in Keulen

Het was weer even wennen. Waar we vroeger onze hand niet omdraaiden voor een ritje naar Frankfurt, of soms nog verder, leek dit reisje naar Keulen een hele trip. Na een tussenstop in Nijmegen, om mijn partner in crime op te pikken, reden we vol goede zin richting onze oosterburen.

Lees meer


Koninklijke veters in een ware tempel

Voor de tweede keer in drie weken tijd was het in de Amsterdamse club Panama tijd voor een avondje Sneakerz. Dit keer was er in samenwerking met Paleis Soestdijk een line-up neergezet die menig discotheek zou doen kwijlen. Eerste Paasdag was dan ook de ideale dag om de avond vroeg te beginnen en heftig te eindigen.

Lees meer


De Wighnomy Filters

Het Toonfestival vindt jaarlijks rond deze tijd plaats in Haarlem. Op dit festival worden de grenzen verkend van elektronische muziek: er zijn in meer of mindere mate experimentele performances te bewonderen. In het rijtje ‘niet experimenteel, eigenlijk vrij mainstream’ stond een optreden van de Duitse Wighnomy Brothers gepland op 9 april in het Patronaat.

Lees meer

C

Het Toonfestival in Haarlem zit er weer op. Bijna een week lang was er ruim aandacht voor elektronisch beeld en geluid op talloze locaties, van de Lichtfabriek tot en met de V & D. Een mooi programma van (uitzonderlijke) optredens, audiokunst en videoinstallaties, muziek van postrock groep tot dj.

Lees meer

Wel plaatsvervangende schaamte; maar de beloofde rush blijft uit

Het concept van RUSH staat al tijdenlang als een huis. De succesvolle formule staat voor Raw Urban Sexy House en wordt tegenwoordig gehouden in Marcanti aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Chemistry, de organiserende partij achter RUSH, presteerde het afgelopen weekend echter om 4 verschillende RUSH evenementen in het land te organiseren: Amsterdam, Leeuwarden, Den Haag en Bloemendaal.

Lees meer

Still Friends?

De succesformule Carl Cox & friends begon enkele jaren geleden op Ibiza. In club Space zorgde Cox, absolute grootheid in danceland, er voor dat de maandagavond een grote hit werd onder de eilandbezoekers. Hij vond het vorig jaar tijd om dit concept door te voeren naar een groter geheel. En waarom dan niet in het land waar productioneel de beste dance evenementen georganiseerd worden? Inderdaad, Nederland.

Lees meer

Drumcodes, vuurwerk en een magistrale lasershow

Monumental keert dit jaar terug in de Westergas met vier Awakenings-weekendedities. De vrijdagen zijn gereserveerd voor het wat hardere werk, op de zaterdagen is opbouw een groot goed en moeten minimale beats de nacht langzaam opbouwen tot een climax van jewelste. Go ging een kijkje nemen op de zaterdag.

Lees meer


Elke freak z

Dag twee in het motel der motels ontmoeten we een kindvrouwtje met harp en Björk-achtig stemmetje, een in onverstaanbaar Welsh zingende Super Furry Animal met vogel in kooitje en een stel met smileyborden zwaaiende dancerockers. Achter elke kamerdeur in Motel Mozaïque vind je weer een een andersoortige freak

Lees meer

Mills doet het

Een doordeweekse donderdag avond in de Melkweg. Na een dag van hard werken was het tijd voor de broodnodige ontspanning. De avond stond in het teken van de Detroit techno-held Jeff Mills.

Lees meer

Shake ya booty at a Funky Friday

Amstelveen blijkt da party place te zijn! Ehm, nou ja, één vrijdag in de paar maanden gaat het er écht groovy aan toe. In poppodium P60 kan men sinds februari zo nu en dan de funky bloemetjes buiten zetten. Local DJ Dada brengt leven in de brouwerij met het beste op live en DJ-gebied in funk, soul, jazz, disco, latin en house minnend Nederland.

Lees meer

Op zoek naar het experiment

Een nieuwe cd, redelijk veel beloftes, een aantal zeer commerciële optredens de afgelopen tijd en een te druk schema zorgden er voor dat Tiësto voor korte tijd een Nederlandse tour inlaste. De aftrap van de In Search of Sunrise 4 tour vond plaats op koninginnenacht in de Heineken Music Hall te Amsterdam, waarna er in enkele weken tijd verschillende clubs aangedaan worden. Zo ook tijdens hemelvaartsnacht The Matrixx.

Lees meer

Nederland-Zweden: 0-1

Solid Grooves, een van oorsprong Utrechts concept, heeft uitbreiding gezocht en is hierdoor verhuisd naar Amsterdam. In het voormalige Marcanti Plaza, nu Kingdom Venue gedoopt, werd een avond gehouden met een veelbelovende line-up. Joel Mull, Christian Varela en Danilo Vigorito zouden onder anderen hier hun draaikunsten ten gehore brengen.

Lees meer

Vette d

Het begint zo onderhand een traditie te worden: voordat het koninginnedagfestijn losbreekt een nachtje genieten van een compleet en heerlijk drum

Lees meer
Mazzo slammes the milkyway

Vrijdagavond Amsterdam. Na een zware personeelsborrel van mijn werk was het tijd voor een potje gouwe ouwen in de melkweg. Nadat Mazzo vorig jaar gesloten is door gedoe over een bestemmingsplan van de gemeente, hadden de organisatoren van Traffic het briljante idee opgevat een soort tribute to the old days te organiseren.

Lees meer

FYM vestigt zijn naam definitief

Vorig jaar debuteerde Free Your Mind, een geesteskind van Xcess en FCA Music, sterk tussen al het festivalgeweld. Na de desastreuze mei-maand voor de dancescene, waarin diverse festivals werden gecancelled of flopten, was het interessant om te zien hoe de

Lees meer

Niet voor de claustrofoben onder ons

De visopslagruimtes van de MS Stubnitz zijn niet meer het domein van spetterende vissen, op zoek naar water om te overleven. De ruimtes hebben nu plaats gemaakt voor mensen die al dansend op zoek zijn naar wat verse lucht en nieuwe muziek en culturele talenten.

Lees meer

De muziek is laf, maar de boot is vet!

Pas bij dj Dreazz gaan mensen uit hun dak

Na vier jaar van afwezigheid meerde de Stubnitz donderdag weer aan in Rotterdam. Zaterdagavond 4 juni, tijd om te gaan kijken of de boot nog net zo indrukwekkend is als toen.

Lees meer

Met een bevrijde geest op naar Roosje

Na een superdag op Free Your Mind, wat was het geweldig om weer eens buiten te mogen feesten met uiteindelijk toch nog lekker weer, was het tijd voor de after in Doornroosje. Eerst even wat spullen ophalen elders in Nijmegen, even opfrissen en toen op pad.

Lees meer


Een grote berg analoge shit

Wie in Amsterdam woont kan het weten. De afgelopen jaren is het zoeken geweest naar de leuke feestjes. Waar de Rotterdammers er nog een knalfuif tegenaan gooien, moeten de hoofdstedelingen zich behelpen. Gelukkig is er nu café Pakhuis Wilhelmina. Een baken van Goede Sfeer! Geen wonder dat Klakson er zijn vijfjarig bestaan vierde.

Lees meer


Awakenings klaar voor de volgende vijf jaar

Voor de vijfde keer alweer organiseerde Monumental het Awakenings Festival. Wat in 2000 begon als probeersel (zou een techno-only festival wel gedijen in Nederland?) is anno 2005 uitgegroeid tot een vaste waarde op de festivalkalender. Uitverkocht, zoals het hoort, en met een line-up die er mocht wezen, vierde organisator Rocco Veenboer en zijn crew het eerste lustrum van zijn festival.

Lees meer

ONLY Back2Back

Feestjes op het strand zijn altijd gezellig, ook al schuurt het soms flink. Zeker zaterdag 9 juli op het feest in Noordwijk aan zee. Voor het vierde jaar op rij organiseerden 3 vrienden een weergaloos spektakel met de nodige dj

Lees meer

Zomerse sferen op een waanzinnig (druk) Extrema festival

Als er een festival is waarnaar ik ver van tevoren uitkijk is het altijd wel Extrema. Dit feest staat altijd weer garant voor een potje Brabantse gezelligheid. Aangezien wij altijd een goed plekje willen bemachtigen om het hele festival door te brengen waren we vroeg van huis vertrokken.

Lees meer

5 Days Off, dag 2: LCD Soundsystem

De zomer is al weer lang en breed begonnen en dance festivals zijn er in overvloed. In Amsterdam is een slopend festival dat je echt niet mag missen. Het kleine zusje van 10 Days Off in Gent is opgegroeid tot een echte vrouw. Dag twee begon al vroeg in de avond met LCD Soundsystem.

Lees meer

5 Days Off, dag 3: Move forward Joost!

Aan het begin van de zomer weten Amsterdammers weer waarom ze in die stad zijn gaan wonen. Het festival 5 Days Off is in de stad en de de who’s who uit de dancescene is present. Op dag twee onder meer Miss Kittin, Vitalic en Joost van Bellen.

Lees meer

5 Days Off, dag 5: De geluidsbulldozer

Op de laatste dag van 5 Days Off stonden de grootheden gepland. Naast Underworld in de Music Hall stonden Speedy J en Chris Liebing back to back in de Melkweg. Deze dag verwelkomde ook Michael Mayer voor het eerst in Nederland.

Lees meer

5 (Days Off). 1 door de huiskamer van Paradiso

Het jubilerende 5 Days had op donderdag een echte primeur. Er stond een verzameling artiesten waar je U tegen zegt en ze konden hun beats door een 5.1 Surround systeem de Paradiso in knallen. De booth bevond zich in het midden van de zaal op een soort toren.

Lees meer

10 Days Off, dag 5: Let

Op dag 6 van het Belgische 10 Days Off stond er een minimize-avond gepland in de ICC. De naam van deze tent doet het al vermoeden, het is een congrescentrum. En die zijn doorgaans niet zo

Lees meer

Rockit raakt meteen de juiste snaar

Een jaar later dan gepland ziet wederom een nieuw dance-festival het levenslicht: Rockit Open Air, nabij Utrecht aan de Maarsseveense Plassen. De locatie is een recreatieterrein waar normaal gesproken gezinnen met hun kroost vertoeven.

Lees meer

Superfunky feest, beetje te natural environment

Zaterdagmiddag, Paperdome Utrecht. Na de vele lovende kritieken van vorig jaar kwamen we vol verwachting aan bij het festivalterrein. De weersvoorspellingen zagen er niet al te rooskleurig uit en dit vertaalde zich naar een terrein vol plassen en modder. De organisatie had gelukkig wel een en ander weten op te vangen door een flinke lading houtsnippers over het terrein te verspreiden, toch werden van ons vele acrobatische toeren verwacht om onze sokken droog te houden.

Lees meer

Sven

Sven Vath is God in Duitsland dj-land, no doubt about it. En God kan zich een hoop permitteren. Na zijn

Lees meer

Exit Festival: Feesten in een fort

Gelokt door foto’s op internet en onze nieuwsgierigheid om de Hongaarse technoscène te ontdekken, startte onze vakantie in de Kashmir Club in Boedapest. Bij binnenkomst vielen ons meteen de felgekleurde Goa-trance decoraties op in de ‘chill-out’. Na een welverdiend biertje en een Bomba aldaar, besloten we om de andere ruimtes eens te bekijken. Wat meteen opviel, was dat de rest van de zalen bijna geen aankleding hadden. Alleen de gangen waren versierd met gekleurde en bespoten doeken.

Lees meer

[email protected] special report: How does it feeeeeeeeel

Zo lang als Electronation bestaat, is de Amsterdamse organisatie aanwezig met een tent op Dance Valley. Dit jaar dus ook twee dagen. Dat gaf chief Electronation Roy Avni de ruimte om een extra grote nadruk te leggen op de line-up. Vrijdag is meer dj-georienteerd (met optredens van John Tejada en Headman en zaterdag is puur op het publiek gericht.

Lees meer

Voltt heeft geen publiekstrekkers nodig voor een superfeestje

Voor de vele trouwe bezoekers was het eigenlijk geen verrassing meer dat Richie Hawtin en Ricardo Villalobos op de Voltt zomereditie kwamen draaien. Door een ingenieuze vondst (secret line-up) en een een-tweetje met de organisatoren van Dance Valley, werd de bezetting van Voltt op een van de gaafste feestlocaties van de afgelopen jaren (de MS Stubnitz boot uit Rostock) een hype.

Lees meer


Sziget dag 1: op ontdekkingstocht

De eerste echte dag van het festival leent zich prima voor een ontdekkingstocht over het eiland. Elk podium is nu bemand en opeens is er veel meer bedrijvigheid. De echte klappers worden bewaard voor morgen.

Lees meer


Sziget dag 3: cinetrip en straattheater

Niet elke dag op Sziget staat in het teken van keihard geluid en muziek tot je neerploft. Soms zeggen de bandnamen echt niets of heb je even genoeg van the dirt and the noise. Gelukkig is er genoeg te doen.

Lees meer

Commercieler en massaler, maar uiteindelijk is de sfeer hetzelfde

Een aantal jaar geleden was SonneMondSterne nog een gemoedelijk festival zonder veel poespas en opsmuk. Iets meer dan 10.000 bezoekers, 1 grote sponsor en vrijwel onontgonnen gebied voor veel Nederlanders. Dat was dit jaar wel even anders. De commercie heeft de overhand genomen. 25.000 bezoekers, reclame-uitingen all over de place en een grote stoet Nederlanders wisten de weg naar het festival in Saalburg te vinden.

Lees meer

Ibiza 2005 deel 1: proppen en roken in Amnesia

Lekker een weekje weg uit dit vervelende land met zo onderhand de slechtste zomer sinds 1974. Tussen de verbouwing van mijn nieuwe huis, werk en school door vertrok ik dan ook een week naar Ibiza samen met mijn vriendin. Een hilarisch begin en een relaxt einde zorgden voor een vakantie die zeker herhaald gaat worden.

Lees meer


Lowlands, jaarlijkse waanzinnige polderkolder

Lowlands blijft voor mij hét jaarlijkse festival waarbij de line-up van tevoren weinig invloed heeft op het wel of niet kopen van een kaartje. Elke editie staat weer garant voor een boel gezelligheid en 4 tot 5 dagen complete waanzin.

Lees meer


Ibiza 2004 deel 4: opnieuw Pacha

Na een lange periode van comatisch uitrusten werd het alweer snel vrijdagavond. Wederom moest er een keuze gemaakt worden voor de nacht die komen moest. Faithless in Privilege was een zeer goede optie, maar de gekte die

Lees meer

Waanzinnig Kroatië

Basement Jaxx, Sander Kleinenberg en Roger Sanches op Thirst finale

Tijdens mijn vakantie in het waanzinnige Kroatië werd de finale van de Thirst Tour gehouden. Deze tour is bedoeld om te zoeken naar dj talent. In drie jaar jaar werden grote evenementen georganiseerd in ruim 25 landen. Het selecteren van de rookies werkt via lokale audities en nationale finales.

Lees meer

Mysteryland blijft boeien!

Zaterdagochtend, ik word wakker en kijk naar buiten. Het is nog vroeg, eigenlijk te vroeg voor het weekend maar een lange festival dag staat voor de boeg. Mysteryland, traditiegetrouw aan het einde van een lang buiten seizoen vol muziek en lol.

Lees meer

Ruwe Youngsters ontmaagden nieuwe Effenaar

Simple @ Effenaar Eindhoven - 10/09/2005

Aan de Dommelstraat in Eindhoven is een groot ontworpen betonkolos verschenen, bedacht door het architectenbureau MVRDV in opdracht van de Effenaar. De nieuwbouw met al zijn gangen en open ruimtes herbergt een grote zaal waar je u tegen zegt. Een hoog opgetrokken betonnen zaal die lekker kaal en ruw aanvoelt. Hier moet het de komende jaren gaan gebeuren in rock (acid) city Eindhoven. Het dance publiek van Eindhoven en omstreken kregen een preview op 10 september nog voor de officiele opening op 1 oktober.

Lees meer

De la Soul rockt Tivoli

Na vele verhalen gehoord te hebben over het briljante concert van de legendarische old-skool hip hop formatie De la Soul in december in Tivoli, besloot ik eens een kijkje te gaan nemen. De drie heren, die al vanaf 1987 de wereld rond toeren en vele, maar dan ook echt vele klassiekers achter hun naam hebben staan, deden voor de tweede maal Tivoli aan. Ne hen gezien te hebben op grote festivals was ik erg benieuwd ze eens in een klein zaaltje te zien.

Lees meer


Fijn Moederkoekhappen en Klitje kleuren op Bazar Curieux

Op Bazar Curieux, het kleine maffe zusje van Motel Mozaique in Nighttown, val je van de ene muzikale verwondering in de andere. Dit jaar betovert de muziek wat minder naar mijn idee, alhoewel er toch wel weer echte juweeltjes tussen zitten, zoals Hanne Hukkelberg en José Gonzalez. Muziek die emoties oproept en een zaal tot zwijgen brengt. Gitaargeweld is er ook, eveneens in combinatie met bliepjes. Toch mis ik wat meer leven in de brouwerij-muziek. Gelukkig geeft een paar uurtjes spelen in het Poesjes Speelgoed Paradijs uiteindelijk toch dat voldane gevoel!

Lees meer

Swedish mayhem ontregelt Matrixx

In de loop der jaren heb ik tijdens mijn techno carrière heel wat platen, stijlen en deejays langs horen komen. Veel vette dingen en ook veel wat mij niet echt aansprak. Er is echter één geluid dat mij mateloos blijft boeien en waarvan ik steeds weer opnieuw het kippenvel over mijn lijf krijg, de Zweedse sound. Een van de belangrijkste pioniers die deze volle, donkere, diepe en tegelijk harde sound op de kaart heeft gezet is Adam Beyer. Deze lange Zweed is in 1996 het label Drumcode gestart, dit betekende de eerste release in een lange rij donkere, snoeiharde platen met een herkenbaar geluid. In 1999 kwam de lp Protechtion uit die de doorbraak van de Zweden vervolmaakte.

Lees meer

Massive Bad Beats

Voor de tweede keer na lange tijd niet was het weer tijd voor BatBeats in 013 Tilburg. Het grote succes van de vorige edities zorgde voor een ware stormloop op kaarten ,ondanks de wat on-BatBeats achtige line-up. Gelukkig stond afgelopen weekend 013 weer in vuur en vlam tijdens deze latin-getinte danceavond.

Lees meer

Get out of my dream, Donald

Geen North Sea Jazz Festival meer in Den Haag? Dan ook maar de Cultuurnacht op de schop, moeten ze gedacht hebben. Todaysart bood een veelzijdig aanbod van korte films, installaties, dans en dance. Dit jaar voor het eerst, met de nodige (experimentele) muziek, bijvoorbeeld van electromuzikant Felix Kubin. ‘Raus aus mein Traum, Donald Duck!’

Lees meer

Vrolijke electro en staafmixernoise

Zaterdag begint ons avontuur op Todaysart wederom en we hopen dat deze avond iets meer muzikaal zal worden dan gisteren. Met optredens van Legowelt, regisseur Chris Cunningham en staafmixernoise van Staalplaat Soundsystem.

Lees meer

Een muur van plasma

Sinds de terugkeer van Awakenings in de Westergasfabriek is een ding duidelijk geworden: het visuele aspect telt meer dan ooit tevoren. En dj

Lees meer

Tijdreis van OWAP kent vele tussenstations

Een beetje vreemd, maar wel lekker. De Original Warehouse Acid Party is niet als de meeste feestjes. Hier doen de oudjes uit het vak hun ding, en staan de jongere dj’s er ontspannen naar te kijken. Ook de bezoekers zijn ouder dan normaal. Ze hebben er zin in, dat wel.

Lees meer

Rewind the crowd

Vrijdag 14 oktober was er voor het eerst sinds jaren weer eens een drum ‘n’ bassfeestje in Incasa in Leiden. Incasa is een bescheiden maar toch aardige club waar normaal alleen dronken studenten in hangen. Voor de gelegenheid was deze nu omgetoverd tot een d’n’b-tent aardige namen op de lineup als Universal Project, Flanagan, Shapeshifter, Keira en mc Pat.

Lees meer

Minimale sounds met maximale sfeer

Na mij lange tijd af te hebben gezet tegen alles wat enigszins minimal klonk vrees ik toe te moeten geven dat een aantal artiesten binnen dit uitgebreide genre mij behoorlijk kunnen boeien. De hype die minimal genoemd wordt en binnen de Nederlandse dance scene een prominente plek heeft weten te veroveren is behoorlijk uiteenlopend. Van het hele minimale plink plonk werk tot mooie diepe, techno georiënteerde muziek met een drive die zijn weerga niet kent. Spannender en met meer lading dan de 4 to da floor muziek van veel mainstream techno deejays klinkt het en qua sfeer brengt het meer gezelligheid met zich mee dan het rauwe stampwerk dat tegenwoordig doet. Reden genoeg om zaterdag Paradiso te bezoeken voor een avondje Voltt met een knappe line-up en veel gezellige bekenden.

Lees meer

British Murder Boys hebben waterdicht alibi

Een doordeweekse donderdag avond lijkt niet echt een logische dag voor een technofeest. Zeker niet als tegelijkertijd het Amsterdam Dance Event aan de gang is, waar een groot deel van de Nederlandse feestgangers zich op concentreert. Bij binnenkomst in Poema was het dan ook even schrikken. Slechts een handjevol mensen waren binnen om half een en er werd nog praktisch niet gedanst. De deejays die deze avond zouden draaien, Surgeon en Regis, waren reeds aanwezig en de aftrap werd gegeven door DJ Pinxt en later DJ Senze.

Lees meer

Defenders of the Parkzicht Faith

Waar zijn ze gebleven, al die partygekken die ieder weekend hun heil zochten in één van Nederlands beroemdste èn zeker beruchtste uitgaansgelegenheden: Parkzicht. Naar schatting wandelt drie kwart nu achter een buggy en wordt een kleine tien procent langdurig behandeld in een geestelijke instelling… (;)

Lees meer

Vette shit in de zwarte muziekdoos

Complimenten over de lineup, de Music Hall op zijn kant, ikzelf stond versteld van het aanbod en alle aanwezigen werden helemaal gek. Het Electronic Beats Festival 4 november in de Music Hall in Amsterdam was een waar genot voor het gehoor en ook de ogen kregen genoeg voldoening.

Lees meer

Zondagse nieuwkomer pakt uit

Zondag is de laatste tijd een echte uitgaansdag geworden voor de moderne Amsterdammer. Deze clubmiddag/avonden zijn erg in trek bij de ietwat oudere garde van de Amsterdamse uitgaansscene. Kon men voorheen al naar De Club in Kingdom Marcanti en af en toe naar Panama, sinds afgelopen zondag is daar een nieuwe stek bijgekomen; The Sand. Met hun zondagmiddag houseconcept Sandayz sloegen ze de spijker op zijn kop.

Lees meer


Tilburg op zijn kop

Zelfs Darren lacht--een wonder

Grote hits, geweldige live-shows en verschillende wisselingen van de formatie hebben donderdag tien november zijn vruchten wederom afgeworpen. Underworld was weer in Nederland en verblijdde ons met twee concerten in de 013 in Tilburg. Rick Smith, Karl Hyde en Darren Price sloegen meedogenloos toe in het zuiden van het land.

Lees meer

Oude garde flikt het weer

Al tien jaar op rij komt heel techno-minded Benelux naar Gent om te genieten van beukende techno, sublieme minimal en dampende electro. Tien jaar I Love Techno, tien jaar knallen, tien jaar historie, gevangen in één weergaloze nacht.

Lees meer

Coole looks, crea outfits en mooie mensen

Back by popular demand! Voor de tweede maal dit jaar deed Hed Kandi afgelopen zaterdag Den Haag aan voor een avond in het Paard van Troje. Het mooie Hed Kandi publiek werd een onvergetelijke avond bezorgd met floorfillers van weleer en een unieke vibe.

Lees meer

Beschaafd beuken met de Drumcode boys

Cari Lekebusch eindelijk voor het eerst in de Gashouder

De laatste Awakenings Westergasdubbelaar van dit jaar zit erop.Op vrijdag zetten dj Rush en consorten de Gas in vuur en vlam en zaterdag nam de Zweedse Drumcode-sound eindelijk weer eens ouderwets bezit van de Gashouder.

Lees meer

Lauhaus aangename verrassing op minimalavond

Voor de tweede keer werd Static gehouden op de elfde verdieping van het Post CS gebouw in Amsterdam. Voor deze editie had DJ, producer en organisator Bart Skils de DJ/Producer Michael Mayer naar Nederland gehaald. Mayer is de voor- en achterkant van het Kompakt label uit Köln. Hij heeft zelfs zijn eigen studio binnen Kompakt om zijn (oornamelijk minimaal georienteerde) elektronische muziek te produceren. Sinds zijn spetterende optreden tijdens 5 Days Off en Lowlands waren de verwachtingen hoog gespannen.

Lees meer

Mood Elevator doet hun naam wederom eer aan

Zoekend naar Mood Elevator op google kwam ik langs verscheidene voedingssupplementen, boost your energy- websites en anti-depressiva verwijzingen. Hoe typisch is het dat afgelopen zaterdag in Poema op mij een soortgelijke uitwerking had?

Lees meer

Slicke pimp in down-to-earth jasje

Wat doe je als Roger Sanchez in het land is? Ernaartoe natuurlijk, iedereen wil wel weer eens zien wat de S-Man, straight from New York City, te bieden heeft. Sanchez heeft een behoorlijke naam in de muziekwereld. Ondanks zijn succes als producer (remixen voor onder andere Michael Jackson, Babyface en Diana Ross) geniet hij ook nog steeds volop van het partycircuit en tourt over de hele wereld met ‘Release Yourself’.

Lees meer

Verantwoord swingen voor Ons Soort Mensen

Wat weet je zeker als een dancefeest wordt gegeven in een in gebruik zijnde bioscoop als Lantaren/Venster? Dat er geen pillenstuiterend jong grut losloopt in ieder geval. En gezien de lokatie ook dat het vol zit met Ons Soort Mensen—de NRC lezende soort dus. Numoonfest was dan ook geen alledaags dancefeest, maar een ‘nu-jazz electro soundscapes multimedia gathering’.

Lees meer


Geniale elektronische Mu-Ziq

Hoogtepunt van de vrijdag op het State-X New Forms festival is toch wel de muzikale duizendpoot Mike Paradinas, alias Mu-Ziq. Deze geniale artiest is helaas maar zelden in Nederland.

Lees meer

Innercity op een nieuwe rails

Innercity, het allereerste grote housefeest van Nederland waar geen hardcore werd gedraaid, was toe aan een extreme make-over na de sterk tegenvallende kaartverkoop vorig jaar. Gelukkig werd niet de hulp ingeroepen van Botox-Vanessa, maar staken de ID&T-boys en girls zelf de handen uit de mouwen. Het resultaat: geen dikbetaalde dj

Lees meer

Gegooi met glazen, ballonnen en kerstballen

Ook de tweede dag van State-X New Forms valt er genoeg te genieten van onalledaagse muziek en dito acts. Atmosferische soundscapes en ambient electronica eindigen in een bizarre show waar ‘mannen in witte jassen’ allerhande glaswerk aan stukken slaan.

Lees meer

Dikke vette liveset en goede sfeer op kerstavond

Normaal gesproken zorg ik ervoor dat ik met kerst de beide dagen aan het werk ben zodat er qua verplichtingen slechts het minimale overblijft. Dit jaar was ik ineens vrij op eerste kerstdag, wat mij in staat stelde om kerstavond af te reizen naar club Poema in Utrecht voor een lekker stukje muziek en een stel leuke mensen.

Lees meer

Een idyllisch tafereel, maar geen muzikale ondersteuning

Afgelopen zomer was Sven Vath als bezoeker aanwezig in 11. Hij was even komen buurten bij Basti Schwarz, die er plaatjes stond te draaien. Vath was zo onder de indruk van 11 dat hij er zo snel mogelijk wilde draaien. Aldus geschiedde. Donderdag 29 december stond de veteraan solo achter de decks in de club met het mooiste uitzicht van Amsterdam.

Lees meer

Weer een blauwe noot gekraakt

Elke eerste zaterdag van de maand is er in Tivoli Blue Note trip. Blue Note, het legendarische jazzlabel uit New York, dat al sinds 1950 bezig is met het uitbrengen van vernieuwende jazz, heeft inmiddels een aantal swingende compilatie cd

Lees meer

Freshtechno bewijst dat techno nog niet dood is

Afgelopen weekend stond er in Kingdom venue, bij velen waarschijnlijk beter bekend onder de naam Marcanti Plaza, een ouderwets potje techno op het menu. Als welkome afwisseling op het geminimal van de laatste tijd leek dit zeer de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. De organisatie van de avond was in handen van Freshtechno. Een club gedreven gasten die al enige jaartjes bezig zijn met het organiseren van feesten in binnen en buitenland.

Lees meer

Meeleven naar de climax

Hij draait in de grotere clubs in St. Petersburg, op Ibiza en in de VS maar vergeet ook zijn achterban in Nederland niet. Michel de Hey stond zaterdagavond in de Mezz in Breda, dat haar maandelijkse technoavond Club Spektrum hield, en maakte er een gezellige avond van met zijn typische mix van techhouse en techno.

Lees meer

In Club 101 is iedereen gelijk

Een zaterdagavond in Frankfurt. Dat betekent lekker op stap met Becks en techno zou je denken maar er was afgelopen zaterdag meer te ontdekken in het financiële centrum van Duitsland. Zo had Club 101 zijn maandelijkse clubavond met dj Da Silva. Een mooie mogelijkheid om een Duitse housebekendheid aan het werk te zien en om te proeven van de upperclass clubscene in Frankfurt.

Lees meer

Derrick May is van een andere planeet

Ook de derde editie van “Planet Rose 11 years on” was afgelopen zaterdag uitverkocht. De organisatie van het driedelige verjaardagsfeest mocht na James Ruskin en Nathan Fake nu Derrick May’s buitenaardse klanken verwelkomen in Doornroosje. Het Nijmeegse publiek danste alsof deze ‘Grand Finale’ haar allerlaatste was.

Lees meer

Klinisch verantwoord

Na een lange tijd in Las Palmas moet sinds enige maanden de Cruise Terminal Rotterdam er ook aan geloven; Betty Ford Clinic. De uitgaansavond voor de gay en gay-minded in onze samenleving. Met grote namen op iedere editie is dit feest uitgegroeid tot één van de populairste zondagavonden van de maand in de metropool Rotterdam.

Lees meer


Magnetronik, heat it up

Na een periode van relatieve rust in het kader van goede voornemens voor het nieuwe jaar was het eindelijk tijd om weer eens ouderwets loos te gaan. Op het menu: Magnetronik. Een minimal avond in Poema georganiseerd door een jonge, succesvolle organisatie met gelijke benaming. Op het menu stonden Wesdex, Jason & the argonauts, Krikor en Troy Pierce. Benieuwd naar wat er komen zou en vol zin in een potje dansen begonnen we de avond in een kroegje om tegen half één de Poema te betreden.

Lees meer

De Solid Grooves van Monika Kruse?

Vrijdagavond, Utrecht, Tivoli. Na eerst met wat vrienden de kroeg in geweest te zijn ben ik toch even een kijkje gaan nemen in Tivoli. Ik was wat aan de late kant en kwam pas rond twee uur binnen. Solid Grooves had Monika Kruse geboekt en ik was benieuwd naar wat deze, eens zo schone, dame ten gehore zou brengen.

Lees meer

Lauw publiek en pompende beats

Afgelopen vrijdag was het weer zover; HouseQuake in de Rechter in Eindhoven met wederom een line-up die garant stond voor echte house. Erick E, Roog, Fedde Le Grand en Jeroenski zouden gaan zorgen voor een avond met zere voeten en piepende oren. Bij mij dan, want wat duurt het lang voordat Eindhoven uit zijn dak gaat.

Lees meer

Harry 'Shoef Shoef' in the zone

Harry Choo Choo Romero in Nederland? Ja zeker, en wel in de Powerzone in Amsterdam. Het voorproefje op de Subliminal avond van Eric Morillo volgende maand sloeg in als een bom. Samen met enkele Nederlandse house jetsetters achter de decks was het een avond om in de boeken te zetten als muzikaal zeer geslaagd.

Lees meer


Ricardo zorgt toch nog voor hoogspanning op Voltt

Hij was pas laat op Vollt, de veelgevraagde dj Ricardo Villalobos. Maar ondanks zijn staat van zijn (pretty wasted), plakte de Chileense Duitser weer leuk de nieuwste plaatjes aan elkaar op de traditionele en beruchte februari-editie van hét Amsterdamse minimal feest bij uitstek.

Lees meer

Tobi or not Tobi?

Dat was dus allesbehalve de vraag afgelopen zaterdag in club 11. Static organiseerde een avond in een van de leukste clubs van Amsterdam, club 11. Dit restaurant annex club op de elfde etage van het oude PTT gebouw naast Amsterdam CS heeft al vele goede avonden achter haar naam staan en deze mag zeker aan het rijtje worden toegevoegd.

Lees meerDoornroosje en de dag van morgen

Er was eens een zaaltje, ze heette Doornroosje. Al sinds vele jaren is Doornroosje geliefd bij allerhande muziekfanaten om haar goede sferen en laagdrempelige opzet. Op een dag, zaterdag de vierde maart welteverstaan, stond ze in het teken van Tomorrow. Een concept dat al wat jaartjes bezig is en steeds meer vaste grond lijkt te vinden.

Lees meer

Ericks Discotheque

Afgelopen weekend was het weer zover; Discotheque in de Rotterdamse Cruise Terminal. Met een line-up die meer dan goed was en een speciale zeven-uursset van Erick E in de grote zaal moest dit op voorhand een goede editie worden.

Lees meer

Stranddrukte bereikt de binnenstad

Dat de zondagen een steeds populairdere stapavond aan het worden zijn is al een tijdje geen geheim meer. Zeker in de randstad is dit fenomeen aan een grote opmars bezig. Afgelopen zondag was het dan ook weer de beurt aan Sandayz in The Sand in Amsterdam en ook bij deze editie werd er uitgepakt met dj

Lees meer

013 KO door muziekgeweld

De samenwerking tussen Extrema Music en HotKitchen heeft in het verleden al aardig wat opgeleverd en zo was er zaterdag elf maart weer een editie van Knock Out in de Tilburgse 013. Met de muzikale invulling door Bart Skills, Benny Rodrigues, Michel de Hey, Remy, Eric de Man en Marcello hadden de bezoekers een flinke helm nodig om de avond te overleven.

Lees meer

Traffic, daverend succes

Vrijdagavond in de Melkweg. Na een borrel met mijn werk was het tijd om nog even de voetjes van de vloer te gooien op Traffic, een avond die garant staat voor een boel gezelligheid, vrienden en bekenden en kwalitatief hoogstaande , stevige techno.

Lees meer

Skaggerz: even wennen voor de garderobemeisjes

Tekno, drum 'n' bass en breakcore in Now & Wow

Wat doe je op vrijdagavond in Rotterdam? Een beetje hippe feestganger wacht een dagje en denkt na over zijn outfit voor de Now & Wow de volgende dag. Hier wordt vanavond namelijk plaats gemaakt voor tekno, drum ‘n’ bass, hardcore en breakcore, oftewel Project Hurricane.

Lees meer

Lang leve de vocoder

Eerste editie STRP verrast met aparte robotkunst

Eindhoven was dit weekend het epicentrum van de crossover tussen technologie, muziek en mediakunst: het STRP festival georganiseerd op de plek waar Dick Raaijmakers als een van de eersten experimenteerde met elektronische muziek.

Lees meer

Mills heeft geen visuals nodig

Een van de grote namen voor de vrijdagavond van STRP was wel Jeff Mills. Hij zou een DVD presentatie, Blue Potential, komen geven omtrent zijn project met het Montpellier National Orchestra en zou een liveset komen geven waar hij beeld en geluid gelijktijdig kan manipuleren.

Lees meer

Fever overtuigt ook zonder kopstukken

Het ergste wat je als organisator van een feest kan overkomen is dat je hoofdact op het allerlaatste moment afzegt. Dè act die al maanden jubelend op je flyers en posters prijkt en waarvoor liefhebbers van heinde en verre naar je feest zullen afreizen. Het overkwam Fever.

Lees meer


STRP Revisited: cockroach driven robotica

Ook het eerste deel van de zaterdag, tweede festivaldag op STRP, is een visueel, muzikaal en interactief genot. Weer krijg je de kans om nieuwe ervaringen te beleven en van de goede sfeer te proeven, en komt de opzet van het festival opnieuw goed tot uiting.

Lees meer
Awakenings: zorgen voor de dag van morgen

Wat is er toch aan de hand in technoland? Awakenings programmeerde afgelopen weekend twee dikke line-ups die garant hadden kunnen staan voor een exploderende gashouder. In verband met een bezoek aan Timewarp in Mannheim op zaterdag besloten we enkel de vrijdag-editie te bezoeken. Met een veelbelovende rij deejays kon het bijna niet meer stuk.

Lees meer

Brent Roozendaals Drift om te dansen

Waar Sigmund Freud de basis al heeft gelegd voor de driftbelevingen van de mens gaan de Nijmeegse Brent Roozendaal en Bob van Hoove verder met een 3 maandelijks terugkerend concept op de donderdagavond. Drift om te dansen is het devies en ik moet zeggen dat er weinig mensen zo gedreven achter de decks staan als heer Roozendaal zelf. Deze avond zou hij samen met Nuno dos Santos een back2back set ten gehoren brengen, Darko Esser zou een live-set doen en Pitto zou zijn platen weer eens uit het stof halen. Al met al reden genoeg om een kijkje te nemen in Hollands

Lees meer

Motel Mozaïque: très unique maar met teveel publique

Motel Mozaïque is als festival enig in haar soort. De combinatie van optredens van artistieke muzikanten van over de hele wereld met beeldende kunst en theater maakt Mozaïque speciaal. Dat alles overdekt met een gezellig gastvrij sausje. Geen wonder dat er ieder jaar meer mensen op af lijken te komen. Maar dit jaar scheen Motel Mozaïque écht uit haar jasje gegroeid te zijn.

Lees meer

Vanuit een mierenhoop naar een andere dimensie

Time Warp is een van de grootste indoorfestivals van Duitsland. Elk jaar gaan er een hoop Nederlanders heen, de meesten met georganiseerde busreizen. Zes uur in een bus is niet de fijnste manier om op een feest terecht te komen, maar met de juiste organisatie (Technokitty) en een hoop gezellige mensen viel het alleszins mee. Aangekomen in Mannheim waren we klaar voor 14 (veertien!) uur feest.

Lees meer

Motel Mozaïque deel 2

Was het de eerste avond van Motel Mozaïque 2006 al afgeladen vol in Nighttown en de Rotterdamse Schouwburg, dag twee is er helemaal geen doorkomen aan. Gelukkig zijn we ondanks de obstakels getuige van één van de beste optredens van het festival dit jaar én ondergaan we nog even snel een echte Mozaïque ervaring.

Lees meer

2Many Dj

Als ik denk aan een ratjetoe van stijlen, gecombineerd tot een ware energie explosie, komt in mijn hoofd 2Many dj

Lees meer

Dansbare electropunk

De Mezz in Breda was zaterdag de tweede stop van de Driplets-tour in Nederland. De gelegenheidsformatie, bestaande uit The Riplets, Drillem en Lady Aïda, wist de zaal niet te vullen, maar het publiek dat er was wel te imponeren met dansbare electropunk en een zeer succesvolle combinatie van verschillende muziekstijlen.

Lees meer

Los op Opgezwolle

Een doordeweekse woensdagavond in een uitverkocht Tivoli. Het was de beurt aan Opgezwolle om het geluidssysteem eens flink te testen. Tegen half tien kwamen we Tivoli binnen en hadden nog net de mogelijkheid om de laatste tonen van het optreden van Typhoon te checken. De jongens van Opgezwolle kwamen, na een korte pauze, onder oorverdovend gejuich van het publiek het podium op en zetten een show in gang die de temperatuur in Tivoli tot grote hoogte deed stijgen.

Lees meer

Slecht weer, maar super sfeer!

Na maanden van wachten was het zondag 21 mei dan toch eindelijk zo ver; de aller eerste Sneakerz cd werd gereleased tijdens een zinderende party op het Bloemendaalse strand. Met BLM9 als locatie, een bijgebouwde tent en de grote Sneakerz dj

Lees meer


A crush on Krush

Na enthousiaste verhalen over het optreden van dj Krush afgelopen woensdag in de Melkweg in Amsterdam was het nu de beurt aan Tivoli om deze Japanse muziekheld te ontvangen. Dj Krush, ook wel het Japanse broertje van dj Shadow genoemd, heeft zijn roots liggen in de hiphop scene. Met de formatie Krush Posse, maakte hij eind jaren 80 al furore als beste hiphop groep in Japan en nadat deze groep uit elkaar gevallen is startte Krush zijn solocarrière. De karakteristieke Japanner is de 40 gepasseerd en heeft zijn stijl door de jaren heen weten te vervolmaken tot een subliem samenspel van triphop, hiphop, breakbeat en experimentele elektronica. Al met al reden genoeg om mijn donderdagavond vol te plannen met een bezoek aan Tivoli.

Lees meer

Het festival seizoen is weer geopend

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de aftrap van het buitenfestival seizoen in ons land. Voor de derde keer organiseerde FCA Music, in samenwerking met o.a. Mono, MTV en Planet Rose, het Free Your Mind festival. De afgelopen twee jaar waren een daverend succes en ook deze editie zag er bij voorbaat al veelbelovend uit. Met een flinke portie frisse zin vertrokken we dan ook al vroeg richting Arnhem, waar het festival aan de oever van de Rijn gegeven werd. Het leuke aan Free Your Mind vind ik dat het altijd eenvoudig van opzet is. Geen grote hekwerken en stellages maar met minimale middelen een maximaal feest neerzetten.

Lees meer

Chuckie lukt het wel; Anouk niet. En nu dansen........

Mooi weer is eigenlijk wel een voorwaarde voor een geslaagd festival. Het Indian Summer festival heeft hierover in de afgelopen jaren niet te klagen. Bij het Indian Summer Festival heeft niet alleen dance maar ook kunst, theater en popmuziek een plaats heeft gekregen. Zo staan dj Chuckie en Anouk zij aan zij op diverse podia aan het Geestmerambacht.

Lees meer


Sensational HouseQuake

Het kan absoluut niemand ontgaan zijn dat afgelopen zaterdag de Amsterdam Arena in het teken stond van Sensation White 2006. Waar voorheen vooral trance de boventoon voerde was het dit jaar tijd voor een aantal ware house grootheden. En wat voor house! De meer dan acht uur durende aardbeving was van begin tot eind een groot succes.

Lees meer

AWFS 06: Lekker loom lummelen and a lot of Techno

Eindelijk was het weer eens lekker warm zomerweer op Awakenings Festival. Twee jaar achter elkaar zat het weer de bezoekers en de organisatie niet mee, maar deze editie was zonovergoten. Het concept staat, de mainstage wordt qua uiterlijk steeds indrukwekkender en het publiek wordt steeds gevarieerder.

Lees meer

Eerste day off zonder Villalobos eindigt in ruzie

Het is warm, heel warm in Amsterdam op de eerste dag van 5 days off. Een goed begin is het halve werk, want het festival opent met dé namen van dit moment. Villalobos en Luciano zijn de kings van de minimalscene en dat het druk zou worden was een garantie. Helaas werd het optreden van de heren afgelast. Een vliegtuig had geen zin om op tijd te komen.

Lees meer

Masters of the Future Funk

Zon, zand, water dj's, mooie mensen; Extrema Outdoor 2006!

Zaterdag ochtend 15 juli 2006: Extrema Outdoor staat meer dan voor de deur. Het is een feit, een feit waaraan ik zeer kort na mijn ontwaken aan zal moeten geloven. Met een podium dat men speciaal voor mij leek te hebben gebouwd en de daarbij behorende line-up in het verschiet, kon het bijna niet zo zijn dat mijn dag niet goed zou komen.

Lees meer

Extrema 2006, Brabant is burning!

Ieder jaar is het buitenfestival van Extrema voor mij weer iets om naar uit te kijken. De ideale combinatie tussen dansen, zwemmen en lekker chillen op een kleedje maakt dit evenement bij recreatieplas Best in de buurt van Eindhoven tot vaste prik in mijn agenda. Dit jaar viel Dance Valley op dezelfde datum maar gezien de voorverkoop deelden velen mijn mening, Dance Valley heeft haar hoogtepunt gehad terwijl Extrema floreert. In de afgelopen jaren is het festival dan ook veranderd van intiem klein festivalletje met enkele tenten tot een uit de kluiten gewassen dancefestijn met zo

Lees meer

5 days off day 2: minimal explosion to the max

Op dag 2 van 5 days off stond in Paradiso minimal op het programma. Minimal in alle soorten en maten. Vollt-vader Bart Skils had de twee hotste Duitse minimal labels (Kompakt & Minus) uitgenodigd om een avond naar keuze in te richten. Heupwiegen to the max!

Lees meer

De grens over voor 10daysoff

Tijdens de Gentse Feesten is er wel zo veel loos dat je er voor alle stijlen van muziek meer dan uit je dak kan gaan. Ellen Allien en Apparat, Richard Dorfmeister en Miss Kittin and the Hacker waren al lang en breed geweest vorig weekend, maar er stond nog veel meer moois op het programma.

Lees meer


Loveland festival beleeft goede eerste editie

In de aankondigingen zag het er al veelbelovend uit. Met slechts 4000 bezoekers een intiem festival vergeleken met de giganten van deze tijd en een leuke, veelzijdige line-up was het afgelopen weekend tijd voor Loveland aan de Sloterplas in Amsterdam.

Lees meer

Ceephax Acid Crew dondersgoed

Afgelopen zaterdag 12 augustus trakteerden de beruchte underground collectieven Dstruct & 030303 in Leiden op hun eerste Dondergrond avond in het LVC met als hoofdgast Ceephax Acid Crew.

Lees meer

Tien jaar Zon, Maan en Sterren

Het tienjarig bestaan van Sonne Mond Sterne, hét zomerfestival van Duitsland, werd gevierd met de strakste line-up sinds jaren. Zo een die bijna alle andere line-ups van dancefestivals doet verbleken: Kraftwerk, Masters at Work, Basement Jaxx, Sasha, Kevin Saunderson, Carl Craig, Scissor Sisters plus het beste uit de dj-stallen en het spannendste uit de minimalhoek: Swayzak, Henrik Schwarz en Ame. Kortom: Go reisde af nar Saalburg om een weekendje rond te banjeren op SMS.

Lees meer

Een keer per jaar 'redancen'

Alweer voor de veertiende maal dit jaar: Mysteryland. Wie niet heeft gekozen om het dit jaar mee te maken, heeft wat gemist! Het weer zat om te beginnen ontzettend mee. Het dragen van slippers was geen goed idee geweest, maar er is geen druppeltje regen gevallen en de zon prikte af en toe op de huid tot een uurtje of vijf.

Lees meer

Voltt loves Germany

Festivals op zondag zijn een Duits fenomeen. Daar kent het eendaagse technofestival, veelal op zeer interessante plekken, een lange geschiedenis. Love Family Park, Love Family Castle, Pollerwiesen en Green & Blue to name a few. Sinds zondag heeft Nederland ook zijn eigen eendaagse, knusse technofestival: Voltt loves Summer. Bart Skils en co. brachten de Duitse sfeer en entourage naar Amsterdam. Zelfs (pogingen tot) Duitse danspassen (de shuffle) zijn op de oude scheepswerf gesignaleerd.

Lees meer

Mr Go went forever

Vrijdag 1 september was de grote dag voor de oprichter van en drijvende kracht achter Go magazine, Joost Baaij, om het ja-woord te geven aan zijn vriendin Saskia. De twee hadden hun bruiloft geheel naar eigen idee ingevuld en, ontdaan van stramme, formele zaken, gemaakt tot een gemoedelijke, gezellige dag waarop hun liefde centraal stond. Thema van de dag was

Lees meer

Sfeerverhogende muziek

Er is een eiland, ver hier vandaan, waar tientallen fijne disco’s op staan. Ibiza natuurlijk, en elk jaar is wel iemand van GO Magazine er te vinden. Dit jaar werd in het kader van het experiment wat andere clubs aangedaan dan het oude succesnummer Space.

Lees meer

Welcome to the jungle

Even een aantal feiten. Eén: de muziek op Ibiza is vrijwel altijd goed. Twee: de bezoekers zijn vrijwel altijd leuk. Drie: over de discotheken wordt veel geluld, maar slechts bitter weinig waargemaakt. En het vreemde is, dat het helemaal niet uitmaakt.

Lees meer

Planet Detroit?

De verwachtingen waren hoog, afgelopen zaterdag. Planet Delsin (van het vermaarde label), een nieuwe clubavond in Amsterdam in de mooiste club van de stad: 11. Geïnitieerd door drie jongemannen met een voorliefde voor Detroit-techno. En de eerste buitenlandse gast loog er ook niet om: Stacey Pullen. Helaas keerde de dienstdoende reporter met een dubbel gevoel naar huis. Howcome?

Lees meer

Today's Art Dag 1

Afgelopen weekend is het Todays Art festival weer losgebarsten in Den Haag, gedurende Vrijdag en Zaterdag heeft het jaarlijkse festival voor hedendaagse kunst boven verwachting ruim 20.000 mensen aangetrokken om te genieten van de ruim 200 acts op het gebied van muziek, film, theater, dans, multimedia en andere kunstdisciplines.

Lees meer


Kan die bas nog lager

Zo nu en dan komt er een nieuwe muziekstijl overwaaien uit de UK. Vaak gaat er een hele hoop hype aan vooraf en blijkt het nieuwe genre niet echt nieuw te zijn, maar gewoon een mix van muziek die we al kennen, met een hip etiket erop geplakt. Dit gaat echter niet op voor dubstep.

Lees meer

Todays Art Dag 2

Na de spectaculaire vrijdag achter ons, en een nog betere zaterdag in het perspectief staan we vol enthousiasme weer open voor de nieuwe ervaringen en feesten van vandaag.

Lees meer

Feest voor publiek en artiesten bij Stones Throw

Dinsdag 3 oktober vond in de Amsterdamse Sugar Factory een puur hiphop avondje plaats. De heren van het Stones Throw label Madlib, Peanut Butter Wolf, J Rocc, Percee P, MED en surprise act Planet Asia hebben voor hun Chrome Children tour deze avond hun kunsten vertoond.

Lees meer

Back 2 the old days met het Zweedse knalteam

Na een zomer vol buitenfestivals en een feeststop van 7 weken was het vrijdag 6 oktober tijd om er weer eens ouderwets tegenaan te gaan. Awakenings had een weekend op het programma staan met twee veelbelovende avonden. Op zaterdag waren het deejays uit eigen land die de gashouder op haar grondvesten zouden doen schudden en de vrijdag stond geheel in het teken van Drumcode, dat haar 10 jarige jubileum viert dit jaar. Aangezien voor mij de Zweedse helden al jaren bovenaan de lijst van favorieten staan was de keuze niet moeilijk en reisde ik vrijdag af naar Amsterdam.

Lees meer

Revenge of the nerds

Als de visuals op een feest bestaan uit elektrische diagrammen weet je wel hoe laat het is. Revenge of the techno-nerds! En ja hoor: daar stonden ze, hun helden te bewonderen. Tot om half 1 de boel echt op stelten werd gezet. Exit nerds en enter de gabbers!

Lees meer

Gestopt op het hoogtepunt

Naar Amsterdam gaan doe ik zelden. Als Rotterdammer heb ik bezoeken aan de hoofdstad altijd als onnodig en vervelend ervaren. Toch stapte ik gisteren vol goede moed de trein in om richting een uitverkochte Melkweg te gaan. Drum & Bass-lievend volk was in grote getale naar onze hoofdstad gekomen om niemand minder dan

Lees meer

De Knights van ADE

Het Engelse houselabel Toolroom Recordings had afgelopen zaterdag The Powerzone in Amsterdam bezet met alle namen die het label rijk is. Mark Knight, Martijn Ten Velden, Dave Spoon, Tom Neville, Fedde Le Grand en Lucien Foort gaven acte de présence tijdens een afsluiter van het Amsterdam Dance Event.

Lees meerBuiten de gebaande dancepaden

Genoeg te doen in Amsterdam voor wie buiten de gebaande dancepaden wil. Koop een plattegrond en vind je weg naar Occii. Is het nou ‘o see twee’ of ‘okkie’? Who carez. De beats zijn hard en de lui vaag. Of andersom?

Lees meer


Eigenzinnige heilstijl

Het Haarlemse Patronaat heeft een eigen technoavond onder de weinig verhullende naam technovision en de groten der techno komen naar Haarlem om deze technovision uit te dragen. Tussen kerst en oud en nieuw komt Chris Liebing zijn kunsten vertonen, maar nu was de beurt aan Johannes Heil.

Lees meer

Rekorder rocks!

Na een periode van relatieve rust qua uitgaan was het afgelopen vrijdag weer eens tijd om de voetjes van de vloer te doen. Op het programma stond Rekorder, een vrij nieuw concept dat voor de tweede keer gehouden werd in Off_Corso in Rotterdam. Deze voormalige bioscoop is voor mij een van de leukere locaties in Rotterdam en als daar dan ook nog Cari lekebusch en Nederlandse topper Steve Rachmad draaien is de keuze snel gemaakt.

Lees meer

Bijna filmische eerste avond State-X New Forms

Het experimentele, analyserende en vooruitstrevende festival State-X New Forms vond 15 en 16 december plaats in Den Haag. Wederom kreeg de bezoeker bij het kaartje inbegrepen een blik in de toekomst, een goed beeld van het heden en een hoge dosis vernieuwende aspecten op het gebied van muziek in de breedste zin van het woord.

Lees meer

Meer elektronische pret tweede dag State-X New Forms festival

De zaterdag van het State-X New Forms festival belooft net als de vrijdag een veelbewogen avond te worden, met in tegenstelling tot gister als rode draad elektronische acts. Helaas hebben we door de heftige vrijdag helaas niet zoveel energie om ons gelijk te begeven naar het paard en missen we de optredens van Aavikko, Aardvarck, Jimmy Edgar en Ra-X. Gelukkig staan we rond een uurtje of elf paraat voor de act van de beruchte Chris Clark.

Lees meer

The Chronicles of NYE

NYE, voor mij sinds jaar en dag een nacht waarin ik moest werken. Overdag altijd al opbouwen in de kroeg waarin ik werkte en daarna nog even thuis of bij vrienden middernacht beleven en vervolgens snel richting de kroeg om iedereen daar van drank te voorzien tot ver in de ochtend. Gelukkig was het dit jaar een keer anders. Maar was het echt zo bijzonder?

Lees meer

Awakenings weer volop gezellig

Na een aantal edities in de Gashouder was het weer tijd voor de Monumental crew om de Maassilo in Rotterdam te betrekken voor een weekend Awakenings. Is de gashouder toch wel de mooiste locatie van Amsterdam, deze oude graansilo, waar tegenwoordig Now&wow haar basis heeft, is wat mij betreft de meest

Lees meer

DC-20: Mokum bloody beats

Een zaterdagavond in Amsterdam. In club 8, een klein zaaltje op de 5e verdieping van een soort kraakpand zou het plaatsvinden. De eerste gig van een veelbelovend duo met originaliteit hoog in het vaandel. Hun naam is DC-20 en bestaat uit dj Wiertz en Chaos Chris. De twee zijn al jaren goed bevriend en begonnen samen bij wijze van grap met het produceren van nummertjes. Toen ze enige tijd bezig waren en toch wel heel wat dikke vette shit hadden opgenomen kwamen ze tot de conclusie dat het wel eens een goede basis kon zijn voor een liveset.

Lees meer

Ricardo laat de Paradiso weer lachen

Voltt heeft sinds een jaar of vijf een jaarlijkse date met Ricardo Villalobos. De Chileen komt dan het koude, winterige Amsterdam opwarmen met zijn zwoele housy minimal. De ene keer verloopt het afspraakje super (2002, 2003), een andere keer wat minder (2005, 2006). Ricardo was er met z’n hoofd niet bij, of de portiers (of liever gezegd uitsmijters) en de infrastructuur bij Paradiso werkten niet mee.

Lees meer

Stuurloze urbanboot in Antwerpen

Gelokt door een zeer gelikte website, een promofilmpje met schurende schoonheden en verhitte beats, reizen wij op vrijdagmiddag vol verwachting af naar België. Op een stoomschip in de havens van Antwerpen vindt  vanavond voor de tweede keer Déjà Vu plaats. De aankondigingen doen ons niets minder verwachten dan een rauw feest dat wij ons nog lang zouden gaan heugen. We vissen echter achter het net.

Lees meer

This house is fresh

Na een onheilspellende wandeling door de hoerenbuurt van Antwerpen, is daar plotseling Café d’Anvers. Een strenge maar rechtvaardige uitsmijter opent de poort tot het café en de Belgische warmte komt ons meteen tegemoet. We zijn de ongure straatjes snel vergeten en wanen we ons in een mysterieus kasteel met dikke bakstenen muren. Meteen links maken een open haard en een zware houten tafel de intieme Middeleeuwse sfeer af.

Lees meer

Einde of nieuw begin?

Zondagavonden in Amsterdam krijgen voortaan een dik kruis in je agenda. Vrijhouden en lekker met zijn allen naar Bitterzoet; happy hour en electro tot de vroege uurtjes!

Lees meer

Jamrock Explosion mist de vibe

Opzwepende dancehall riddims, een irie locatie, een cool runnings publiek, en hopelijk hier en daar een butterfly of dutty wine. De Jamrock Explosion in de Paradiso leek vooraf the place to be. Helaas bleef het zaterdagavond bij uiterlijke schijn, want het publiek had niet de vibe noch de instelling om de Jamrock te laten exploderen.

Lees meer

Rembrandt in volle glorie

Een nieuwe club in Eindhoven en in handen van Extrema, dat kan niet fout gaan! De Rembrandt bioscoop is door de gemeente Eindhoven “uitgeleend” aan Extrema om hier voor bepaalde tijd invulling aan te geven en dat gaat niet onverdienstelijk.

Lees meer

10 jaar Awakenings: funky techno en buitenaardse klassiekers

Technofeest Awakenings bestond afgelopen weekend 10 jaar en dat werd gevierd met een nooit eerder vertoonde marathon van drie dagen in de Gashouder, de plek waar het allemaal ooit begon. Op dag 2 waren drie dj’s present die ook de allereerste editie aanwezig waren: Dimitri, Billy Nasty en Nick Rappaccioli. De verwachtingen waren hoog en werden helemaal ingelost.

Lees meer

Awakenings 10 jaar dag 3

Na een zeer geslaagde tweede avond in de gashouder zou de derde avond de grande finale moeten worden. Een respectabele line-up stond ook deze avond op het programma. Met Bart Skils, Wighnomy Brothers, Marco Carola, Green Velvet, Oscar Mulero en Gayle San op de menukaart kon het bijna niet meer stuk.

Lees meer

Motel Mozaique: go with the flow en enjoy!

Het is toch iedere keer weer een pijnlijke aangelegenheid. Rondlopen op een festival, programmaboekje in de hand, en eigenlijk zo’n beetje álles wel willen zien, je realiserend dat dat onmogelijk is... keuzes maken dus. Ieder jaar word ik er weer toe gedwongen tijdens Motel Mozaïque, één van Rotterdams leukste festivals.

Lees meer

Sex without visitors

In de onlangs verbouwde club Rembrandt te Eindhoven stond onlangs een geweldig drietal geprogrammeerd. Maar aan de opkomst te oordelen moeten we de avond maar opvatten als opwarmertje voor Extrema Outdoor, want een overrompeling van mensen werd het niet op de vooravond van Nederlands hoogtijdag Koninginnedag.

Lees meer

1 Day Off @ Melkweg | 29 April 2007

We moeten nog eventjes wachten op 5 Days Off (4 tot en met 8 juli) en het optreden van Daft Punk maar tot dat het zo ver is werden we afgelopen koninginnennacht al getrakteerd op een 5 Days Off voorproefje. De gehele melkweg was die nacht terrein van 1 Day Off, het kleine zusje van.

Lees meer

De anti-formulederrie van Traxx

Wat is acied zonder rook? Niks, helemaal niks, dus rook was er. Heel veel rook in Wilhelmina afgelopen zaterdag bij een zeldzaam optreden van dj Traxx, godfather of acied house. Geen attitude, geen bullshit, gewoon een zichtbaar genietende Melvin Oliphant achter de decks.

Lees meer

Extrema Outdoor Press ’n Pre-Party

Het is zaterdagavond 5 mei. Bevrijdingsdag 2007 en niet alleen vanwege de oorlog die 52 jaar geleden eindigde. In club Rembrandt in Eindhoven werd namelijk de line-up van Extreme Outdoor 2007 bekend gemaakt. Onder leiding van Lady Bee, een echte kameel en uiteindelijk ook Marcel Mingers himself genoten naar schatting ongeveer 300 gasten en genodigden van de bekendmaking.

Lees meer

Sexy Mother Fucker sterk van start

Het zal de line-up zijn geweest en de extra vrije dag uiteraard. Maar de catchy naam was zeker ook van invloed op de enorme populariteit van de eerste editie van Sexy Mother Fucker. Het feest, de nacht voor Hemelvaart gehouden in The Powerzone, was uitverkocht, UITverkocht, UITVERKOCHT.

Lees meer


SHWISH? Sick House Worship Is So Hot

De Talent Factory in Den Bosch was zaterdag 19 mei het toneel voor de eerste Brabantse editie van SHWISH. Een stoere locatie in combinatie met een stoere en zeker niet Brabantse line-up kon het bijna niet mis gaan.

Lees meer

Free your mind, goed gelukt!!

Na een periode van hard blokken en buffelen om een scriptie in elkaar te zetten, deed Free Your Mind haar naam voor mij dubbel en dwars eer aan. Wat is er lekkerder dan na een zware periode de voetjes weer van de vloer te kunnen doen op het eerste buitenfestival (voor mij in elk geval) van het seizoen? Niets dus en daarom vertrokken wij afgelopen zaterdag bijtijds richting Arnhem to free our mind.

Lees meer

Geboorte Technohop Mist Publiek

Het feest A State of Art kreeg vooraf van deze site de ‘be there’ status, dat wil zeggen: aanbevolen door GO. Mede door deze warme aanbeveling en het vernieuwende concept dat in het bijbehorende bericht in het vooruitzicht werd gesteld, togen wij namens GO af naar het Haarlemse poppodium Patronaat. In het nieuwe gebouw zouden we gaan zien hoe de muziekgenres minimal-techno en hiphop gecombineerd zouden worden. Maar waar was de hiphop? En waar waren de mensen?

Lees meer

Awakenings Festival wordt steeds populairder

Awakenings festival is dit jaar doorgedrongen tot de categorie ‘meest gewilde’ festivals van het jaar. Ruim 5 weken vantevoren was hét techno-evenement van het jaar al uitverkocht en de run op kaarten op internet was enorm. De line-up was solide als altijd, alleen ontbrak er misschien een area met experimentele elektronica.

Lees meer

5 days off dag 2: heerlijke house

5 days off is dit jaar succesvoller verlopen dan ooit. Paradiso en Melkweg waren 5 dagen tot de nok gevuld, meer dan 21.000 mensen bezochten de diverse avonden en het openingsconcert van het legendarische Franse houseduo Daft Punk was er een voor in de boeken.

Lees meer

Wild tijdens Extrema Outdoor

Afgelopen zaterdagmorgen reden we helemaal uitgeslapen richting Eindhoven. Goede nachtrust was nodig want we hadden een lange dag voor de boeg die zich situeerde op het prachtige recreatiegebied Aquabest. Extrema Outdoor was reeds een aantal weken op voorhand uitverkocht (25.000 kaartjes), het weertje ging meezitten, de line-up zag er weer fantastisch uit en onze fotograaf van dienst (Ac Oliver) zorgde tijdens de rit voor de nodige vitaminedrankjes.

Lees meer

Extrema Outdoor 2007; Funky beats en zon vs. Pompende grooves en regen!

Zaterdag 21 juli 2007 was het tijd voor een nieuwe editie van Extrema Outdoor op het terrein van Aquabest bij Eindhoven. Het ieder jaar groots opgezette festival met steevast grote internationale DJ’s en artiesten had ook dit jaar weer flink uitgepakt. En dan hebben we het nog niet eens over het scala “nieuwe” talenten dat dit jaar aanwezig was. Met de hoop op goed weer in de week voorafgaand was heel Nederland al in de ban van Extrema Outdoor 2007.

Lees meer

A great day to rock-it!

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de derde editie van Rockit festival. FCA music, tevens bekend van het jaarlijkse hoogtepuntje Free Your Mind festival, organiseerde is samenwerking met andere organisaties dit kleinschalige festival op een zomerse locatie; de Maarseveenseplassen.

Lees meer

Zomers 'Welcome To The Future' is een blijverdje

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van het Welcome to the Future festival plaats. Al enige weken was ik benieuwd naar wat dit festival zou brengen: niet te groot van opzet en een leuke locatie. De line-up was niet misselijk en het leek erop dat het weer zou meezitten.

Lees meerSwedish heroes of techno

Zweden, ’s zomers warm en licht, in de winter koud en donker. De Zweedse technosound beslaat een mengelmoes van beiden en is het best te omschrijven als warm en donker. In de Amtelveense P60 stonden afgelopen zaterdag drie Zweedse toppers geboekt, reden genoeg om een kijkje te nemen.

Lees meer

Bazar nog steeds fijn, maar weinig Curieux

Muzikaal gezien was het weer een feestje, Bazar Curieux 2007 in de Maassilo in Rotterdam. Maar wat is er gebeurd met dat heerlijke curieuze sausje? We missen de gefliptheid van dat gekke zusje van het al even bevreemdende Motel Mozaique festival. In die sfeer voelde je je als Alice, op avontuur dwars door een muzikaal én theatraal landschap.

Lees meer

Old Heroes in Modern Times op Awakenings

Eindelijk. Monumental heeft de techno smeekbedes gehoord. Er was voor het eerst sinds 2000 weer een Detroit weekend op Awakenings. De Oude helden, de meesters, de mannen uit Detroit, degenen die techno op de kaart hebben gezet. Twee dagen lang zou de Gasouder op zijn grondvesten trillen van de funky bassen en strings die techno-muziek rijk is.

Lees meer

A Fabulous Night...?

Zaterdag 1 december was het dan eindelijk zover…Extrema en Art Of Dance organiseerde een grootschalig dance-evenement genaamd Fabulous. Met een enorme line-up in de enorme hallen hadden zij op voorhand een moeilijke klus om er een Brabant gezellig feest van te maken. Ook zijn de Brabanthallen nou niet de meest gezellige en populaire hallen hier in Brabant zelf, maar goed…ze verkochten één dag voor aanvang de boel uit. Beloofde het toch nog lekker gevuld te worden!!

Lees meer

Clash, veelzijdig feest in gezellig Groningen

Een groot deel van het dance gebeuren in Nederland speelt zich af in de randstad. Toch is dit geen reden om initiatieven in andere delen van het land links te laten liggen. Dat ze in Groningen een leuk feest neer kunnen zetten had ik al eerder ondervonden en afgelopen weekend werd dit met Clash, in de Oosterpoort, maar weer bevestigd.

 

Lees meer

Rush: tikkeltje heet, maar goede muziek

Vrijdag 7 december was het weer zover. Elke eerste vrijdag van de maand is er Rush in de Monza middenin het centrum van Utrecht. Met deze keer niemand minder in de line-up dan Ricky Rivaro, E-Rythem, MC Roga en Erick E the man himself.

Lees meer

Nope is Dope voor geen goud willen missen

En Dope dat was het zeker. Afgelopen zaterdag 22 december was de dvd/cd release party van Nope is Dope in de Powerzone in Amsterdam. Ik zat van te voren nog te twijfelen waar ik heen zou gaan want ik hoorde veel mensen over Rocksteady, maar na de line-up te hebben gekeken leek mij dit toch een veel leuker feest.

Lees meer

House Hotel in Luxor Deventer

Dinsdag 25 december op eerste kerstdag was er House Hotel in de Luxor middenin het centrum van Deventer. Het was een avond om nooit te vergeten en een ‘eens maar nooit meer ervaring’.

Lees meer

Soulwax on fire

Het gonst rond: Soulwax heeft een nieuw album en is aan het touren. Na ICC, pardon Vooruit, pardon Flanders Expo werd ook eventjes Amsterdam aangedaan. Paradiso en Melkweg in twee dagen.

Lees meer

Sfeerloos Duszdat

Op zaterdag 12 januari was DuszDat in Club Rembrandt in Eindhoven. En aangezien ik nog nooit bij DuszDat was geweest maar er altijd wel leuke verhalen over hoorde was ik wel benieuwd. In de line-up zaten niet echt hele grote namen maar één grote favoriet van mij kwam wel draaien:  Vato Gonzalez.

Lees meer

Underworld in HMH

Een concert te bezoeken op woensdagavond met een stel vrienden blijft een lastige aangelegenheid. Rennen na een drukke werkdag om op tijd te komen, even wat eten erin mikken en gaaaan. Zo was het gisteren ook weer het geval en alles had als doel om op tijd te zijn voor de show van Underworld in de HMH.

Lees meer

Dirty Dutch Aftershock

Nadat een uitverkocht Dirty Dutch in de Music Hall in Amsterdam een overweldigend succes werd, besloot DJ Chuckie het allemaal nog eens dunnetjes over te doen en wel in The Sand in dezelfde stad.

Lees meer

Drie jaar Super Sunday

Zondag 6 april was het dan zover, het feest Super Sunday bestond drie jaar en dit moest natuurlijk gevierd word. En wel in Studio A12 te bunnik, waar een ongelovelijke line-up 6 areas rockte. Van 18.00-04.00 zetten meer dan 50 dj’s midden nederland op z’n kop met voor iedereen wat wils qua muziek.

Lees meer

Extrema, na regen komt toch altijd weer zonneschijn!

Zaterdagmorgen was het weer tijd om onze spullen te pakken en af te reizen naar Best. Aan het mooie meertje daar had de organisatie van Extrema kosten noch moeite gespaard om een van de leukste festivals van het jaar prachtig neer te zetten. We reden weg met regen in Utrecht en het zag er dan ook niet echt best uit voor de verdere dag. Eenmaal binnen kwam het zonnetje door en op een enkele flinke wolkbreuk na was het prima uit te houden en zijn de weergoden ons goed gezind geweest!

Lees meer

Helaas blijft het bij one day at the park

Het is Amsterdam en omstreken niet gegund op dance-gebied. Leuke concepten op interessante locaties vinden vaak geen doorgang en als er al een festival/feest door de strakke commissie heenkomt zijn het vaak de buurtbewoners (die van Buitenveldert in het bijzonder) die roet in het eten gooien.

Lees meer