GO Magazine

Party after all

Zaandam is de laatste weken veel in het nieuws. Twee doden op verschillende party’s in de Hemkade waren de oorzaak. Een politieke campagne tegen onze housecultuur is het gevolg. Nu nog alleen in Zaandam, maar als het aan burgemeester Vreeman ligt door het hele land. De Tweede Kamer heeft zich al over de kwestie gebogen. Nadert voor ons het einde der goede tijden?

Lees meer

Is dance nog te stoppen?

De vorige Perspective sloot ik af met ‘power to the partypeople’. Burgemeester Vreeman van Zaandam had er met absurde maatregelen voor gezorgd dat Q-Dance werd afgelast. De organisatie reageerde razendsnel met een nieuwe datum en locatie voor het feest. Helaas bleek dit vorige week een onhaalbaar project: de Q-dancers moeten nu wachten tot januari of februari 2002. Met de mogelijkheid dat nieuwe regelgeving tegen die tijd opnieuw roet in het eten gooit. Hoe staat het eigenlijk met onze power?

Lees meer

Shoot the messenger

Essay: dance-organisaties worstelen met de media

Na twintig jaar begint de Nederlandse dance-industrie volwassen te worden. Toch is de ‘scene’ nog erg gesloten: zo vertoont de omgang met publiciteit nog de nodige problemen. Onlangs werd dit bevestigd door partyorganisatie Q-Dance, die zeggenschap eist over alle geschreven artikelen over hun feesten. Hoofdredacteur Joost Baaij van GO Magazine trekt de grens.

Lees meer

Een nachtburgemeester kies je niet

Knarsetandend moet Amsterdam toezien hoe in Rotterdam het nachtleven borrelt en broeit. Dat kan zo niet langer! Amsterdam kiest nu een eigen Nachtburgemeester. Een multidisciplinair project, en bij voorbaat al gedoemd te mislukken.

Lees meer

Wat kan dance leren van rock?

Een interessant panel op vrijdagmiddag. Wat kan de dance-industrie leren van grote broer rock? Discussieleider Willem Venema van Mojo poneerde een aantal stellingen om de relatie tussen beide werelden aan te geven, maar ging daarbij volgens iemand uit het publiek veel te rigoureus te werk

Lees meer

De dj: entertainer of kunstenaar?

Springend voor de booth, handen in de lucht, een vuurwerkshow op het podium en een stadion vol fans. Of een dj entertainer of kunstenaar is, lijkt zo bezien een domme vraag. Natuurlijk is een dj entertainer: entertainen is toch zijn vak? Toch is de discussie artist/showman een actuele. Want hoe spectaculairder de shows worden, hoe minder inhoud de artiesten hebben.

Lees meer

Overkill in danceland

column

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Goede voornemens horen bij de eerste maand van het jaar, zowel voor personen als bedrijven. Zo deed ook de danceindustrie enkele noemenswaardige beloften.

Lees meer

The festivals are coming

Het is ondertussen alweer bijna april, maar voor mijn gevoel zijn zowel oud en nieuw als carnaval pas zeer korte geleden voorbij gekomen. Met het eerste technoweekend van Awakenings achter de rug word ik al weer enige tijd bedolven onder de flyers van de verschillende festivals. Festivals die ook steeds eerder in het jaar plaatsvinden en allemaal claimen dat zij het eerste festival van het jaar zijn.

Lees meer


Modern diezijn?!

We zien het allemaal en overal gebeuren; de meest moderne uitgaansgelegenheden worden uit de grond getrokken of oude worden in een nieuw jasje gegoten. Maar de vraag is natuurlijk: wat is nieuw, wat is modern en wat is design? De meeste mensen kunnen het niet eens goed uitspreken. Diezijn!

Lees meer


Vakantie?

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje; waar gaan we heen tijdens de zomervakantie? Ieder jaar is het dan ook bijna oorlog vanwege de beslissingen over de bestemming, met wie ga je, hoe lang en wat wil je precies? Spelen hierbij ook de recente terroristische aanslagen een rol bij? Of doe je gewoon lekker waar je zin in hebt en ga je gewoon?

Lees meer

Dance Valley: 'de media benaderen ons negatief'

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. In een persverklaring laat UDC, de organisator van Dance Valley, zich weer laatdunkend uit over ‘de media’ die ‘negatief’ berichten over het feest. Nimmer wordt de oorzaak van alle ellende bij de organisatie zelf gezocht: het zijn altijd anderen die alles verkeerd doen.

Lees meer

Back 2 Basics?

We zijn halverwege 2006, maar enkele leuke ontwikkelingen die zijn begonnen in 2005 zetten op een positieve manier erg stug door. Waar de grote clubs , en organisatoren, het steeds lastiger beginnen te krijgen om voldoende bezoekers binnen te houden, zijn het de kleine clubs en de

Lees meer

Bass Hunter: Boten Anna

Het lijkt wel een ijzeren wet: hoe slechter het dancenummer, hoe groter het succes. Waarom zou iemand nog de moeite doen een orginele track te produceren, als je gewoon een happy hardcore tune kan kopiëren en miljoenen kan binnenslepen? Ik heb het natuurlijk over ‘Boten Anna’ van Bass Hunter.

Lees meer

DJBroadcast: copy-past-hoppa

Stel je hebt een website platform voor dance en je wil nieuwtjes op je site. Wat is makkelijker dan anderen het werk voor je laten doen? DJBroadcast heeft de copy-past-hoppa cultuur helemaal in de vingers. GO Magazine is vereerd!

Lees meer

Voorspelbare Erickfoort Baggiluke

Als degene die de agenda van GO Magazine bijhoudt, krijg ik dagelijks veel parties in m'n mailbox. Eén type feest valt altijd op. En niet in de goede zin. Ik heb het over het viertal Erick E, Lucien Foort, Baggi Begovic en Laidback Luke. Voor de liefde van God, ik kan er niet meer tegen! Altijd dezelfde!

Lees meer

Duurzaam dansen is hinderlijk

Een van de hinderlijkste trends van vorig jaar is helaas aan het doorzetten. Het 'sustainable dancen' is zogenaamd goed voor het milieu; wie duurzaam danst is goed bezig! Of niet?

Lees meer